صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۹  ، 
شناسه خبر : ۳۳۸۱۶۹

روزنامه کیهان**

تحریم‌ها در دوره روحانی دو برابر شد نه در دوره جلیلی یا رئیسی

سایت حامی دولت سابق می‌گوید: دولت رئیسی هر چقدر در ماجرای مقابله با کرونا، واقع‌گرا و موفق بود، تاکنون در موضوع احیای برجام، از واقع گرایی به دور و ناکام بوده است.
«عصر ایران» در سالگرد پیروزی سیدابراهیم رئیسی، انتخابات سال گذشته را غیررقابتی خوانده ونوشت: «در آن زمان، 2 اولویت در مقابل رئیسی قرار داشت: کرونا و تحریم. دولت رئیسی بعد از آغاز به کار در زمینه کنترل کرونا و مقابله با آن، با واقع‌نگری به شیوه مناسب عمل کرد. یعنی با نگاه واقعی به مشکل (مرگ صدها نفر در روز به دلیل این بیماری)، راه‌حل شامل واردات سریع و حجم بالای واکسن و تزریق گسترده آن در کشور را به خوبی اجرا کرد.  این برنامه نتیجه داد.

فوتی‌های کرونا از 700 مورد در روز به صفر رسید و زندگی عادی برگشت.
برخی از تحلیلگران و حتی منتقدان فکر می‌کردند دولت رئیسی در برابر برجام و تحریم‌ها و هسته‌ای هم روند مشابه واکسن کرونا را در پیش خواهد گرفت، اما این‌گونه نشد. یعنی برخلاف کرونا و واکسن که تغییر موضع 180 درجه‌ای صورت گرفت، چنین تغییری درباره هسته‌ای و برجام و تحریم‌ها انجام نشد یا اینکه بهتر بگوییم کامل انجام شده است.
البته در ابتدای دولت رئیسی، دولتمردان جدید و مخالفان دیروز، دست از انتقاد از برجام برداشتند. اگر تا دیروز علیه برجام سخن می‌گفتند امروز برای احیا و بازگشت آن فعالیت می‌کنند، البته چراغ خاموش و بدون حتی اشاره به نام برجام.
پس با شروع دولت جدید توپخانه علیه برجام و مذاکرات متوقف شد و همزمان در سکوت بزرگ، دولتمردان رئیسی، مذاکرات برجامی را به «مذاکرات رفع تحریم» تغییر نام دادند.

اما حالا پس از بازگشت باقری‌کنی به مذاکرات و تلاش برای احیای برجام، نشانه‌ای از توافق نیست. چند ماهی است مذاکرات با بن بست مواجه شده و ایران و آمریکا هر یک دیگری را متهم به کارشکنی می‌کنند.
دولت رئیسی تاکنون نه‌تنها در مذاکرات برجامی نتوانست نتیجه بگیرد بلکه جبهه جدیدی علیه آژانس هم باز کرد و روابط در این بخش هم پرتنش و تیره شده است. دولت رئیسی در حال بازگشت به مذاکرات هسته‌ای سعید جلیلی (86 تا 92) است.
از توافق خبری نیست.

اعلام شکست مذاکرات هم به سود هیچ کس نیست. همزمان، طرف مقابل، خط موازی با مذاکرات، یعنی تصویب قطعنامه‌های محکومیت ایران در آژانس و در گام بعدی احتمالا تحریم‌های جدید را آغاز کرده است.
هر چقدر دولت رئیسی در ماجرای مقابله با بیماری کرونا، واقع‌گرا بود و در سال نخست توانست موفق باشد اما تاکنون در موضوع مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها به دور از واقع‌گرایی و موفقیت بوده و آینده‌ای مشخص را نمی‌توان برای این داستان متصور بود».
درباره این تحلیل، شایان ذکر است که دولت روحانی مدعی بود بدون برجام و FATF، امکان واردات واکسن وجود ندارد اما رایزنی و پیگیری دولت رئیسی، این توهم مرگبار را شکست و نقطه پایان بر بسیاری از توهمات خسارت‌بار مشابه گذاشت که افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی با وجود تحریم‌ها از نتایج آن است.
اما برجام درست نقطه مقابل این رویکرد دیپلماسی فعال است. در واقع گروگان‌گیری اقتصاد ایران با کمک آمریکا به مدت شش (بلکه هشت سال) و هر چه نحیف‌تر و شرطی‌تر و وابسته‌تر کردن آن.

از سوی دیگر بر اساس عبرت‌های برجام، آنچه مهم است بازگرداندن آمریکا و دسترسی دادن به مکانیسم ماشه تحریم‌ها نیست، بلکه برجام صرفا زمانی از نگاه ایران احیاشدنی است که تحریم‌ها نه تعلیق بلکه لغو شود و تضمین معتبر در میان باشد تا آمریکا مجددا نتواند کلاهبرداری کند.
با این نگرش، مهم مهار تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ایران است و نه صرف تظاهر به زنده بودن برجام و همزمان، رسیدن شمار تحریم‌ها
از 800 مورد در دوره آقای جلیلی، به رکورد بی‌سابقه 1700 مورد در دوره روحانی و ظریف!!

 

هشدار نشریات آمریکایی درباره اوضاع قمر در عقرب دولت بایدن
رسانه‌های آمریکایی معتقدند دولت بایدن در اثر گران شدن قیمت جهانی نفت، ماه‌های بسیار سختی را سپری می‌کند و کاهش چشمگیر محبوبیت ممکن است در انتخابات چند ماه آینده کنگره کار دست دموکرات‌ها بدهد.
روزنامه واشنگتن پست در این زمینه نوشت: جو بایدن، رئیس‌جمهور نامحبوبی است. در چند نظرسنجی دو هفته قبل کالج مارسیت، میزان محبوبیت او 38 درصد و در نظرسنجی دانشگاه کینیپیاک، میزان محبوبیت او 33 درصد بود.

تحولاتی که در ماه‌های اخیر رخ داده است، به ویژه افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان، زمینه کاهش محبوبیت بایدن را فراهم کرده است.
بسیار به‌ندرت رخ می‌دهد که تعداد مخالفان سرسخت یک رئیس جمهور، سه برابر تعداد طرفداران پروپاقرص او باشد. اما این اتفاق برای بایدن رخ داده است.
تحولات ماه‌های اخیر، شرایط را برای دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره دشوار خواهد کرد؛ یعنی اگر وضعیت تغییر نکند، نامزدهای حزب دموکرات برای حفظ اکثریت در کنگره، شانس کمی خواهند داشت.
موضوع نگران کننده این است که مشخص نیست، عواملی که سبب کاهش محبوبیت بایدن شده‌اند (مانند تورم)، چه وقت از میان خواهند رفت. شاید اگر طی پنج ماه آینده، نرخ تورم کاهش یابد، شانس پیروزی حزب دموکرات در انتخابات ماه نوامبر بیشتر شود؛ اما تحلیلگران معتقدند که چنین اتفاقی بعید است رخ دهد.

بسیاری از آنها می‌گویند، نرخ تورم برای مدتی طولانی بالا باقی خواهد ماند. در همین حال نشریه پولیتیکو در تحلیل مشابهی خاطرنشان کرده است: قیمت کالاهای مصرفی در آمریکا به سرعت در حال افزایش است و این در حالی است که چند ماه دیگر، انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در این کشور برگزار خواهد شد. در هفته‌های اخیر، موضوع تورم، بیش از پیش برای مردم و سرمایه‌گذاران عامل نگرانی بوده است.

تا انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره تنها پنج ماه زمان باقی مانده و به نظر می‌رسد، صبر رای دهندگان به پایان رسیده است؛ در نتیجه، رئیس جمهور و حزب دموکرات، بهای سیاسی وضعیت اقتصادی را در انتخابات آتی پرداخت خواهند کرد.
مشاور پیشین باراک اوباما می گوید: «در حال حاضر، شرایط سیاسی برای دموکرات‌ها بسیار بد است.

رشد نرخ تورم، به ویژه قیمت مواد غذایی و سوخت، جزو مهم ترین عوامل نارضایتی مردم است و آنها پای صندوق رای، نارضایتی خود را نشان خواهند داد. با توجه به اینکه دولت بایدن نمی‌تواند کار خاصی برای جلب رضایت مردم انجام دهد، بهترین اقدام کاخ سفید این است که نشان دهد، مشغول تلاش برای مهار تورم است.»
کاخ سفید قبلا معتقد بود که تورم نه تا این حد بالا می رود و نه پایدار خواهد بود و در تابستان، یعنی زمانی که رای دهندگان به انتخابات میان دوره‌ای فکر می‌کنند، نرخ تورم کاهش خواهد یافت.

سپس مشخص شد که این باور اشتباه بوده و کاخ سفید این پیام را به مردم داد که نرخ تورم در ماه آوریل به اوج رسیده و کاهش آن شروع شده است؛ اما ماه قبل، نرخ تورم بالاتر رفت؛ یعنی این دیدگاه دولت نیز اشتباه از آب درآمد.

ماه گذشته، نرخ تورم بالاترین میزان طی 40سال قبل بود. رشد نرخ تورم نشان داد که هنوز این نرخ به اوج خود نرسیده و ممکن است در ماه جاری باز هم بالا برود.
یکی از علل رشد شدید نرخ تورم، افزایش قیمت نفت است که به رشد قیمت بنزین منجر شده است. رشد شدید قیمت نفت که عمدتا حاصل افزایش مصرف، محدود بودن عرضه و جنگ اوکراین است، به ارقام بی سابقه برای قیمت بنزین در آمریکا منجر شده است.
نرخ بالای تورم و وضعیت نامطلوب اقتصاد، اثرات بسیار زیادی بر رای مردم دارد. لری سامرز، وزیر دارایی اسبق آمریکا معتقد است، تورم هنوز به اوج خود نرسیده است؛ یعنی باز هم بالا می رود.
از سوی دیگر روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت: در تازه‌ترین نظرسنجی سراسری فاکس‌نیوز، 41 درصد رأی دهندگان اعلام کردند که تورم و قیمت‌های بالا مهم‌ترین موضوعی است که بر رأی آنها در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نوامبر تأثیر خواهد گذاشت و تنها 12 درصد آنها مسئله سلاح را به عنوان مهم‌ترین موضوع اعلام کردند.

همچنین 71 درصد از آنها از عملکرد بایدن در حوزه مهار تورم ناراضی بودند. تورم فعلی بالاترین رکورد در 40 سال گذشته است و به اعتقاد تحلیل‌گران، واکنش‌های بانک مرکزی آمریکا می‌تواند اقتصاد را به رکود بکشاند؛ رکودی که احتمالاً رخ خواهد داد و معلوم نیست چه مدت طول خواهد کشید و چقدر عمیق خواهد بود. رشد شدید تورم، یکی از عوامل سقوط محبوبیت بایدن است.

 

***************

روزنامه جوان**

 

زنجیره انفجار‌ها و آتش‌سوزی‌ها در اسرائیل نشانه چیست؟

در یکی دو سال اخیر، برخی حوادث مشابه در سرزمین‌های اشغالی فلسطین که تحت تسلط رژیم نامشروع صهیونیستی است، متعدد شده است. زنجیره حوادث در اسرائیل به گونه‌ای پیش رفته که هر ناظری، اگر نخواهد مغرضانه به ماجرا نگاه کند، اذعان دارد که این روال «نمی‌تواند عادی باشد». اسرائیلی‌ها البته به نرمال نبودن عادت دارند.

آن‌ها همواره زیر سایه ترس و نگرانی از امنیت خود زندگی کرده‌اند، زیرا مردم فلسطین چاره‌ای جز دفاع از خود برابر اشغالگری و تجاوز صهیونیست‌ها نداشته‌اند و این زندگی غیرنرمال انتخاب خود اسرائیلی‌ها بوده است.
حالا فهرستی از اتفاقات زنجیره‌ای یکی دو سال اخیر در سرزمین‌های اشغالی منتشر شده است. فهرستی که پر حجم بودن آن نشان می‌دهد این اتفاقات عادی نیست.

فهرست دقیق و جزیی این اتفاقات با ذکر تاریخ بسیار طولانی خواهد بود. فقط عناوین اتفاقات یک سال اخیر را مرور کنیم:
هلاکت یک صهیونیست در انفجار خودرو، هلاکت ژنرال‌های صهیونیست در اربیل عراق، حمله به کشتی اسرائیلی، انفجار در کارخانه موشک‌سازی، حمله موشکی به تأسیسات دیمونا، آتش‌سوزی پالایشگاه نفت حیفا، انفجار کارخانه نظامی رافائل، آتش‌سوزی در حومه فرودگاه بن‌گوریون، انفجار کشتی صهیونیستی در اقیانوس هند، انفجار در بندر جبل‌علی امارات و هلاکت سه صهیونیست، انفجار نفتکش «مِرسِر استریت»، انفجار مهیب در جنوب تل‌آویو، انفجار در پایگاه نظامی قدس، انفجار مهیب در ریشون لتسیون، انفجار‌های شدید اطراف تل‌آویو، آتش‌سوزی در منطقه صنعتی، آتش‌سوزی در باغ بهایی‌ها و مخزن سوخت در حیفا، آتش‌سوزی در مناطق کشاورزی صفوریه، آتش‌سوزی خطوط ریلی اشکلون، در همین روز، راه‌آهن رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که به‌دلیل آتش‌سوزی در مسیری از منطقه اشکلون، تردد قطار بین ایستگاه‌های اشکلون ـ سدروت ـ افکیم ـ بیر شوا موقتاً متوقف شد.

همچنین گزارش آتش‌سوزی شدیدی هم در یک مرکز صنعتی غذایی در سرزمین‌های اشغالی رخ داد که گفته می‌شود در داخل یک واحد فرآوری گوشت بوده است، انفجار و آتش‌سوزی پتروشیمی بندر حیفا، آتش‌سوزی در منطقه صنعتی قلنسوه، انفجار در کارخانه مصالح ساختمانی، انفجار در منطقه نفتی اشدود، آتش‌سوزی و انفجار در جنوب فلسطین اشغالی، آتش‌سوزی اول در منطقه «النقب» و آتش‌سوزی دوم در «ایلات» به وقوع پیوست.

در حادثه دیگر در همین روز یکی از مراکز صنعتی شهر «ایلات» (جنوبی‌ترین نقطه فلسطین) دچار حریق شد که با طولانی شدن آتش‌سوزی انفجاری رخ داد و به واحد‌های مسکونی اطراف کشیده شد. آتش‌سوزی در نزدیکی دیمونا، آتش‌سوزی در منطقه‌ای صنعتی در حیفا، آتش گرفتن ۱۸ دستگاه اتوبوس در شمال فلسطین اشغالی به دلایلی نامعلوم، علاوه بر این در همین روز رسانه‌های فلسطینی از کشته شدن یک نفر و زخمی شدن سه تن از نیرو‌های پلیس رژیم صهیونیستی در شهر یافا خبر دادند که گزارش شد با خودرو زیر گرفته شدند.

آتش سوزی در اطراف شهر مهاجر پذیر «هاربراخا» واقع در جنوب نابلس که رسانه‌های عبری زبان از احتمال عمدی بودن این آتش سوزی نوشتند، انفجار در انبار تجهیزات مهندسی (در همین روز اداره آتش‌نشانی منطقه «هرتزلیا» در اراضی اشغالی فلسطین نیز اعلام کرد بر اثر بیهوشی و مسمومیت چند نفر در استخر سریعاً یک واحد اختصاصی به این منطقه اعزام کرده است.

در بررسی‌های اولیه کارشناسان مشخص شد سیستم تصفیه آب این استخر دچار اختلال شده است، این اختلال باعث شده است دو ماده کلر و اسید کلریدریک با هم مخلوط و یک ابر بخار سمی تولید شود.)، هک پست الکترونیک یک سرلشکر احتیاط ارتش اسرائیل، آتش‌سوزی در کارخانه‌ای در جنوب تل‌آویو، آتش‌سوزی در پالایشگاه حیفا، هک شبکه برق رژیم صهیونیستی، نشت مواد سمی و خطرناک در بندر حیفا، آتش‌سوزی در کارخانه تولید برد الکترونیکی، سقوط بالون جاسوسی، آتش‌سوزی در کارخانه تولیدی محصولات غذایی.

حال آیا می‌توان بر عادی نبودن این اتفاقات اذعان نکرد؟
باید یادآور شویم که مقامات ایرانی بار‌ها در برابر این سؤال که انتقام خرابکاری‌های صهیونیست‌ها در ایران چگونه گرفته می‌شود، بر حتمی بودن انتقام به شیوه خود و بدون رسمی شدن آن تأکید کرده‌اند.

 

**************

روزنامه خراسان**

خودپرداز بیشتر بانک ها به سامانه صیاد متصل شد
فارس- معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت:‌ تاکنون ۹۰ درصد بانک‌های کشور که ۸۵ درصد خودپردازها را در اختیار دارند توانسته‌اند خدمات چک را از طریق خودپردازهای خود به مردم ارائه کنند.
نادعلی زاده درخصوص بانک‌هایی که خودپرداز آن ها به سامانه صیاد متصل نشده‌اند، گفت: هم اکنون فقط اتصال خودپردازهای سه بانک توسعه تعاون، کارآفرین و پست‌بانک به این سامانه تکمیل نشده است که این سه بانک حدود چهار هزار خودپرداز در اختیار دارند. همچنین بانک‌های اقتصادنوین و کشاورزی نیز اهم اقدامات فنی را در این زمینه انجام داده‌اند و به زودی آماده ارائه خدمات در این حوزه خواهند بود.
 
احتمال رکود اقتصادی آمریکا دو برابر شد
اقتصادنیوز- ️بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس که یکی از بزرگ‌ترین نهادهای مالی مدیریت دارایی در جهان محسوب می‌شود از افزایش احتمال گرفتار شدن اقتصاد آمریکا در دام رکود اقتصادی خبر داد و پیش‌بینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور را کاهش داد. این بانک با انتشار تازه‌ترین گزارش کارشناسی خود احتمال آغاز رکود اقتصادی در یک سال آینده را از ۱۵ درصد پیشین به ۳۰ درصد افزایش داده است.
همچنین در حالی که کارشناسان این بانک سرمایه‌گذاری، پیش‌بینی رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه دوم سال میلادی جاری را در سطح ۲.۸ درصد حفظ کرده‌اند ولی معتقدند که این نرخ در سه ماه سوم سال ۲۰۲۲ به ۱.۷۵ درصد و در سه ماه چهارم نیز به ۰.۷۵ درصد کاهش می‌یابد.

 

**************

روزنامه ایران**

 رئیس صداوسیما در نامه‌ای از رهبر انقلاب عذرخواهی کرد

روز گذشته با انتشار مشروح بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای جامعه عشایری کشور که بیش از یک هفته پیش برگزار شده بود و در پی تذکر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره برخورد یکی از برنامه‌های صداوسیما با یکی از توفیقات نیروی انتظامی در این جلسه، رئیس رسانه ملی در نامه‌ای به معظم‌له، از غفلت پیش آمده عذرخواهی کرد. به گزارش صداوسیما، متن نامه پیمان جبلی بدین شرح است:
«باسمه تعالی
محضر مبارک رهبر معظم انقلاب‌؛
سلام علیکم،
فرزندان شما در رسانه ملی تذکر و گلایه شما را با گوش جان شنیدند. از غفلت و قصور پیش آمده عذرخواهی می‌کنیم و بدیهی است که جبران خواهد شد. بی‌شک؛ ما سربازان شما در صدا و سیما همواره نیازمند تذکرات و نصایح راهگشایتان هستیم و یکی از شاخصه‌های تحول در رسانه ملی، توجه جدی و پیگیری مجدانه هشدارها و رهنمودهای حضرتعالی خواهد بود.
با تجدید احترام - پیمان جبلی»

رهبر انقلاب در سخنان خود با انتقاد از عملکرد صداوسیما در ماجرای سرقت از صندوق امانات بانک ملی فرموده بودند:
«من باب مثال نیروی انتظامی کشور مثلاً یک تعدادی دزد را ظرف ۴۸ ساعت بعد از دزدی دستگیر می‌کنند؛ خب باید تشویق بشوند، [اما] در رسانه ملی خود ما جوری حرف زده می‌شود که به جای تشویق، کأنّه سرزنش می‌شوند! عمدی که نیست ــ مسلم است که عمدی نیست ــ اما غفلت است؛ این غفلت‌ها به سود دشمن تمام می‌شود.

هر کسی که مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار می‌کند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی ایمان‌های مردم را تضعیف کند به سود دشمن دارد کار می‌کند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی مردم را نسبت به فعالیت و تلاش و برنامه‌ریزی‌های مسئولین کشور بی‌اعتقاد و بدبین بکند، دارد به سود دشمن کار می‌کند؛ چه بداند، چه نداند.»

جلیلی: نسبت به تذکر رهبر انقلاب توجه جدی و پیگیری صادقانه وجود دارد
وحید جلیلی، قائم مقام سازمان صدا وسیما ضمن تشکر از رهبر انقلاب اسلامی گفت: تذکر رهبر انقلاب برای ما حساسیت‌زا و هوشیار‌کننده است و از طرفی این تذکر برای ما شیرین است و نشان دهنده توجه خاص رهبری به سربازان خط مقدم جنگ نرم است که این سربازان از سوی فرماندهی رصد می شوند و خطایشان ناصحانه و دلسوزانه تذکر داده می‌شود .

جلیلی به اشاره به بیان رهبر انقلاب درباره عمدی نبودن این خطا افزود که این اشتباه در ساعات اولیه با واکنش ریاست صدا و سیما و معاونت سیاسی روبه‌رو  شد  و دوستانی که غفلت کرده بودند توبیخ شدند. وی افزود: یکی از شاخصه‌های تحول در صدا و سیما این است که نسبت به ملاک‌های دقیق رهبری و تذکرات ایشان توجه جدی و پیگیری صادقانه وجود دارد.

قالیباف در جمع نمایندگان اصناف و بازاریان سراسر کشور:
مالیات فعالیت‌های تولیدی را به حداقل می‌رسانیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع فعالان اصناف کشور با بیان اینکه در دهه ۶۰ شما از ما رزمندگان در جبهه و خط مقدم پشتیبانی کردید و امروز شما رزمندگان ما در جنگ اقتصادی هستید تأکید کرد: مطمئن باشید که ما در مجلس از شما و هرکس که در جنگ اقتصادی رزمنده ملت ایران است پشتیبانی و پادویی می‌کنیم و به شما قول شرف می‌دهم در حوزه مالیات کسانی که کار تولید انجام می‌دهند، مالیاتشان را آنقدر به حداقل برسانیم که سودشان اقتصادی شود و نسبت به کسانی که سرمایه دارند اما کاری نمی‌کنند و سپرده‌گذاری می‌کنند، سود بیشتری کسب کنند اما به ما نگویید سیستم را هوشمند نکنید، اتفاقاً سیستم باید هوشمند شود تا مشخص شود چه کسی فرار مالیاتی دارد.
سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت در نشست اصناف با رئیس مجلس به‌ مناسبت گرامیداشت روز ملی اصناف گفت: در زمینه اصناف توزیعی کار بسیار خوبی صورت گرفته آن هم ایجاد سامانه نظارت و بازرسی هوشمند است که امروز رونمایی می‌شود. ممکن است برخی از واحدهای صنفی به دلایلی تخلف کنند اما نباید این تخلف به پای کل صنف نوشته شود.
وی ادامه داد: در مرحله اول نظارت و بازرسی بر واحدهای صنفی را به خود اصناف می‌سپاریم یعنی پیش از اینکه سازمان حمایت و واحدهای بازرسی ورود کنند موضوع به سازمان تعزیرات ارجاع شود، خود صنف به تخلف رسیدگی می‌کند و اگر مسأله حل نشد آن‌وقت در سطح بالاتر و مباحث داوری و تعزیراتی مسأله دنبال می‌شود.

فاطمی امین با بیان اینکه مهمترین مسأله اقتصادی ناترازی‌ها است، بیان کرد: به عبارتی موضوعاتمان با یکدیگر همراستا و همتراز نیستند، در جاهای مختلف گلوگاه‌هایی داریم.

بین نظام تولید و توزیع هماهنگی و انسجامی وجود ندارد و در صنایع مختلف شاهد هستیم توزیع سرمایه‌گذاری در سطوح متفاوت یکسان نیست، این اتفاق در گستره جغرافیا هم رخ داده است در برخی شهرها صنایع بسیار زیاد است و آلودگی هوا زندگی مردم را مختل کرده اما در برخی مناطق نبود صنایع را شاهد هستیم.

سخنگوی قوه‌قضائیه  اعلام کرد
برخورد قاطعانه با شرور، زورگیر و متعدی به حریم مردم
سخنگوی قوه‌قضائیه درخصوص آخرین وضعیت اجرای اصل یکصدوچهل‌ودوم قانون اساسی و قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران که در سال 1394 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است، گفت: قانون اساسی فصل‌الخطاب است و تأخیر برای اجرای آن دلیلی ندارد. 

در راستای تحقق اصل مربوط به اعلام اموال مسئولان، دفتری ویژه برای پیگیری این موضوع اختصاص یافته است. آنچه که ماحصل قوه‌قضائیه است، ۸۰ درصد اموال اعلام شده است و روند مثبت ارزیابی می‌شود اما در حوزه اجرا، مطالبه ما جدی‌تر است و در دولت نیز آقایان مخبر معاون اول رئیس‌جمهور و اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور با صدور بخشنامه پیگیر موضوع و خواستار تسریع این روند هستند.

سلب ارفاقات قانونی از مخلان امنیت عمومی و آسایش مردم
سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به عدم بازدارندگی احکام برای مجرمان استفاده‌کننده از سلاح سرد، گفت: تأکیدات مؤکدی که در این حوزه داریم و از دستورات مکرر رئیس قوه قضائیه است، از این موضوع حکایت دارد به زورگیران، اخلالگران در نظم جامعه و افرادی که افساد فی‌الارض می‌کنند هیچ گونه ارفاقی نخواهد شد.

وی افزود: ارفاق و ترحمی به مخلان امنیت عمومی و آسایش مردم نخواهیم کرد، اعطای هرگونه بخشش، عفو، تخفیف یا برخورداری از ارفاق از مجرمان حوزه جرایم خشن سلب شده است. 

ستایشی با بیان اینکه دستورات و تأکیدات رئیس قوه قضائیه در خصوص این موضوع به تمامی دادستان‌ها و زندان‌های کشور ابلاغ شده است، اظهار کرد: هر فردی که با استفاده از سلاح سرد یا گرم بخواهد امنیت مردم را خدشه‌دار کند، با قاطعیت تمام با وی برخورد خواهد شد، لذا ضابطان قضایی با صلابت و قاطعیت با این موارد بر اساس موازین قانون برخورد کنند تا شاهد برخی موارد در سطح جامعه نباشیم.

 

**************

روزنامه شرق**

با پایان کابینه ائتلافی اسرائیل، «یائیر لاپید» نخست‌وزیر دوران گذار می‌شود

کمین نتانیاهو برای بازگشت به قدرت

‌عمر کابینه ائتلافی اسرائیل بعد از حدود یک سال به پایان رسید و بر‌اساس توافق قبلی نفتالی بنت، نخست‌وزیر و یائیر لاپید، وزیر خارجه کنونی اسرائیل، لاپید تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام نخست‌وزیر می‌شود.

دفتر نفتالی بنت اعلام کرده که ائتلافی که از ژوئن 2021 تشکیل شده به کار خود پایان می‌دهد و اسرائیل به‌زودی انتخابات جدید پیش‌رو خواهد داشت. به‌این‌ترتیب این اولین بار در ۲۱ سال گذشته است که فردی از جریان چپ میانه اسرائیل به نخست‌وزیری می‌رسد. بنت و دو نخست‌وزیر قبلی، بنیامین نتانیاهو و ایهود اولمرت، هرچند با گرایش‌هایی بسیار متفاوت با یکدیگر، همه به جریان راست اسرائیل تعلق دارند.

ائتلاف هشت‌حزبی که بنت و لاپید تشکیل داده بودند، متشکل از احزابی بسیار متفاوت با نگرش‌هایی بعضا متضاد بود: از «یامینا»، حزب بنت که جزء جریان راست و حتی راست افراطی به شمار می‌رود، تا «مرتص»، حزب چپ سوسیالیست و حتی یک حزب نماینده شهروندان فلسطینی‌تبار اسرائیل که بنا به سنت تاریخی به جنبش «اخوان‌المسلمین» نزدیک بود. این ائتلاف حدود دو ماه است که اکثریت پارلمانی خود را از دست داده است.‌

این اکثریت زمانی از دست رفت که در ماه آوریل «ایدیت سیلمن» نماینده حزب راست‌گرای «یامینا» و رئیس فراکسیون ائتلاف در پارلمان اسرائیل، استعفا داد. سیلمن در نامه‌ای به نفتالی بنت نخست‌وزیر و هم‌حزبی خود، نوشت: «ارزش‌های کلیدی جهان‌بینی من با واقعیت کنونی مغایر هستند. من دیگر نمی‌توانم شاهد تخریب ارزش‌هایی باشم که جوهره و حق ما هستند».

اختلافی که منجر به استعفای خانم سیلمن شد به مسئله‌ای مذهبی باز‌می‌گردد؛ گرچه او در نامه خود به هیچ موضوع مشخصی اشاره نمی‌کند. او در روزهای گذشته با نیتزان هوروویتز، رهبر حزب چپ‌گرای «مرتص»، درگیر شده است؛ چرا‌که هوروویتز گفته بود بیماران باید اجازه داشته باشند در دوره عید پسح با خود نان به بیمارستان بیاورند.

مطابق آیین یهود، مصرف محصولاتی که با مخمر درست شده‌اند (از‌جمله نان) در عید پسح مجاز نیست و این باعث اعتراض سیلمن شد که سابقه‌ای مذهبی و راست‌گرا دارد.

سیلمن خواهان استعفای هوروویتز از مقام وزارت بهداشت شد. تصمیم وزیر بهداشت بر مبنای حکم دادگاه عالی اسرائیل بود که رأی داده بود بیمارستان‌ها حق ندارند به بیماران و بازدیدکنندگان در هفته تعطیلات پسح اجازه آوردن غذاهای غیرکوشر را ندهند.‌کارشناسان اما می‌گویند سیلمن از این قضیه استفاده تبلیغاتی کرده است و در واقع از پیش قصد داشته دست به این کار بزند.

برخی حتی مدعی‌اند او وارد توافقی پنهانی با بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون و نخست‌وزیر پیشین، شده است که به او وعده داده در کابینه آینده وزیر بهداشت خواهد شد.‌دفتر بنت اعلام کرده که تصمیم به انحلال ائتلاف در مشورت او با لاپید صورت گرفته است و به‌زودی لایحه‌ای به این منظور به مجلس اسرائیل ارائه می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود که این لایحه در روزهای آینده ارائه شود و تصویب آن قطعی به نظر می‌رسد. انتخابات بعدی احتمالا در روز ۲۵ اکتبر برگزار می‌شود.

این پنجمین انتخابات اسرائیل در سه‌سال‌و نیم گذشته خواهد بود. بنت و لاپید در بیانیه‌ای مشترک گفتند که «گزینه‌های ایجاد ثبات» در کابینه «به پایان رسیده‌ است».

در این دوران گذار، لاپید علاوه بر نخست‌وزیری، مسند وزارت خارجه را هم حفظ می‌کند و بنت عنوان معاون لاپید و «نخست‌وزیر علی‌البدل»‌ را در اختیار خواهد داشت. با این حال منابع نزدیک به بنت به روزنامه هاآرتص گفتند که او شاید کاملا از سیاست کناره‌گیری کند.

با این حال رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند که نفتالی بنت پس از آغاز به کار لاپید به‌عنوان نخست‌وزیر دوران گذار، مسئول مستقیم پرونده ایران خواهد بود. بنت و لاپید با حضور در کنفرانس مشترک مطبوعاتی، کابینه ائتلافی یک‌ساله را ممکن‌شدن امری غیرممکن دانستند.

بنت گفت: «سال گذشته کابینه ائتلافی که بسیاری آن را غیرممکن می‌دانستند، برای نجات اسرائیل از بی‌کاری گسترده و کسری بودجه -به دلیل محدودیت‌های کرونا- تشکیل شد. این کابینه نشان داد افراد با مواضع سیاسی بسیار متفاوت می‌توانند برای نجات با هم همکاری کنند».

بنت گفت که در هفته‌های گذشته از هیچ تلاشی برای نجات کابینه ائتلافی فروگذار نکرده؛ اما این تلاش‌ها در نهایت شکست خورده‌اند. او همچنین ضمن حمله به اپوزیسیون کابینه از‌جمله شخص بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر سابق اسرائیل گفت: «برخلاف اپوزیسیون که امنیت اسرائیل را به کارت بازی سیاسی مبدل کرده‌ است، من امنیت را بر هر چیزی مقدم می‌دانم».

این لایحه قرار بود هفته آینده از سوی کابینه به کنست برده شود؛ اما رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند نفتالی بنت و یائیر لاپید برای اینکه جلوی ارائه لایحه مشابه از سوی اپوزیسیون را بگیرند، ممکن است این لایحه را فورا در کنست مطرح کنند. از زمانی که کنست منحل شود، یائیر لاپید نخست‌وزیر خواهد شد. این تصمیم بنت و لاپید واکنش‌های بسیاری نیز در میان سیاست‌مداران اسرائیلی داشته است.

بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون پارلمانی اسرائیل، از این تصمیم ابراز خرسندی کرد و دوشنبه‌شب را شبی عالی برای میلیون‌ها اسرائیلی توصیف کرد. او کابینه بنت-لاپید را بدترین کابینه تاریخ اسرائیل خواند و وعده داد به همراه دوستانش، کابینه‌ای ملی به رهبری لیکود تشکیل دهد. دیگر نمایندگان راست‌گرا و راست‌گرای افراطی کنست نیز با خطرناک توصیف‌کردن کابینه کنونی، وعده دادند کابینه‌ای کاملا راست‌گرا و یهودی تشکیل خواهند داد. رهبران احزاب درون ائتلاف اما عمدتا از انحلال کابینه ابراز ناخرسندی کردند.

فرصت‌طلبی نتانیاهو

با وجود اینکه کابینه ائتلافی، اکثریت را از دست داده، اپوزیسیون هنوز اکثریت ندارد؛ چرا‌که یکی از فراکسیون‌های موجود در مجلس که نه به اردوی نتانیاهو تعلق دارد و نه به دولت ائتلافی، «فهرست مشترک» است که شش نماینده در مجلس دارد. این ائتلاف متشکل از چهار حزب است که عموما نماینده اقلیت فلسطینی‌تبار و عرب در اسرائیل هستند.

مهم‌ترین این احزاب، حزب کمونیست اسرائیل است که اکثریت آن عرب هستند؛ اگرچه اعضای یهودی بسیاری نیز دارد و یک نماینده آن در مجلس هم یهودی است. از ۱۲۰ نماینده مجلس، ۶۰ نماینده متعلق به کابینه ائتلافی هستند، ۵۴ نماینده متعلق به اردوی نتانیاهو و شش نماینده متعلق به «فهرست مشترک».

دیگر سناریوی ممکن این است که نتانیاهو موفق شود چهره‌های بیشتری را متقاعد کند به او بپیوندند و کابینه جدیدی تشکیل دهد. روزنامه «اورشلیم‌پست» یک سناریوی کمتر محتمل دیگر را نیز مطرح کرده: ائتلاف مجدد نتانیاهو و گانتس با شرط رسیدن نخست‌وزیری به وزیر دفاع کنونی که رابطه خوبی با بنت و لاپید ندارد.

 

**************************************************************

نام:
ایمیل:
نظر: