در ابتدای این مراسم، مهندس بهجت محمدی که دبیری این اجلاس را عهدهدار است در سخنانی از عرضه و نمایش 40 طرح نوآورانه در غرفه نمایشگاهی معاونت توسعه و فناوری رسانه و همچنین برگزاری 10 نشست علمی و تخصصی در این رویداد فنی خبر داد و گفت: موضوعات پیش بینی شده برای این نشست ها موضوعاتی جدید و جذاب برای عموم است.
وی وجه اشتراک سینما، تلویزیون و رسانههای دیجیتال را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در غرفههای نمایشگاه، هر دو حوزه صدا و تصویر و فناوری اطلاعات به عنوان وجه اشتراک این رسانهها به خوبی قابل لمس است.
در ادامه این مراسم، فیروزآبادی نیز در سخنانی به تغییرات و پیشرفتهای فنی رسانه ملی از سالهای دور تاکنون اشاره کرد و گفت: در 30 سال گذشته در حوزه فنی ابتدا مشکل بهره برداری داشتیم که با آموزشهای لازم این موضوع رفع شد. پس از عبور از موضوعاتی همچون نصب و راهاندازیها و همچنین تعمیرگاهها، مهندسان رسانه ملی، نسبت به بومی سازی تجهیزات مورد نیاز اقدام کردند تا در مسیر استقلال و توسعه قرار بگیرند.
وی در ادامه تحولات بزرگ در رسانهها را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: در آن سال ها، صداوسیما یک نهاد سیاسی و اجتماعی بود اما امروزه این فضا، فضای اجتماعی اقتصادی همراه با زیرساخت های فنی است با رنگ و بویی به شدت اجتماعی که صداوسیما بایستی به عنوان تنظیم گر و متصدی این تحولات عمل کند.
عضو شورای عالی فضای مجازی، با تاکید بر اینکه فناوری امروز منفعل نبوده بلکه فعال و اکتیو است، افزود: ظرفیت های فناورانه باید در مسیر خلق یک زیست بوم سالم و فعال قرار بگیرد که به اعتقاد بنده، معاونت توسعه و فناوری رسانه با حضور جوانان نخبه و توانمند و بهره گیری از ظرفیتهای موجود و تواناییهای بخش خصوصی، در جریان شتابنده و پرتوان خود میتواند پایدار باشد.
شریفی به عنوان رئیس اجلاس و سخنران پایانی این مراسم نیز با اشاره به سابقه ای از برگزاری دورههای پیشین اجلاس فناوری رسانه، بیان کرد: همه ساله این اجلاس با هدف ارزیابی عملکرد همکاران و همچنین قدردانی از ایشان و نیز جمعآوری ایدهها، مقالات و نمایش توانمندیهای رسانه ملی برگزار میشد، اما در اجلاس نوزدهم تلاش شد با وجود کمبود زمان، موضوع شعار هویت محوری و عدالت گستری رسانه ملی به طور جدی دنبال شود و در اتفاق و تجربهای نو، این رویداد به صورت مشترک با یک بخش خصوصی و در بیرون از سازمان صداوسیما برنامهریزی و اجرا شد.
وی در ادامه در خصوص توسعه سبد رسانهای در بین مخاطبین رسانه ملی اظهار داشت: اعلام آمادگی میکنیم تا با بهرهمندی از ظرفیتها و زیرساختهای فنی موجود، از فضای برودکست خطی به سوی یک برودکست تعاملی حرکت کنیم.
معاون توسعه و فناوری رسانه با تأکید بر اینکه تغییر همواره اتفاق میافتد اما ما به دنبال تحول هستیم، اضافه کرد: در حوزه کسب و کاری و استفاده از ظرفیتهای زیرساختی، در آینده ای نزدیک شاهد همکاری صداوسیما با بخشهای مختلف تأثیرگذار در سبد رسانهای مردم خواهیم بود.
گفتنی است، همزمان با آیین افتتاح اجلاس نوزدهم، اولین نمایشگاه سینما، تلویزیون و رسانه دیجیتال نیز با حضور علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی و تقدسینژاد مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب و جمعی دیگر از مدیران، افتتاح و از آن بازدید شد.
منبع: تسنیم