یکی از مهمترین رهنمودهای امام راحل در این رابطه، در دهه سوم تیرماه سال ۱۳۶۲ بود. ایشان بهمناسبت افتتاح مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۲۲ تیرماه پیام دادند که توسط «سیداحمد خمینی» قرائت شد و در روز ۲۸ تیرماه که جمع نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با امام راحل دیدار داشتند، در این ملاقات که رئیسجمهور وقت و رئیس مجلس خبرگان وقت و نمایندگان حضور داشتند، حضرت امام(ره) یک بحث اساسی را با این جمع در میان گذاشتند که در طول تاریخ همواره مسئله مورد نیاز روز مااست که در یک دستهبندی و فشرده آن در چند محور ذیلا ارائه میشود:
1ـ منشاء اختلافـ امام راحل در این رابطه میفرماید: «اختلاف، ریشهاش از حب نفس است. هر کس خیال میکند که من برای خدا با این آقا اختلاف دارم. یک وقت درست بنشیند در نفس خودش فکر کند، ببیند ریشهاش کجاست. حسنظن به خودش نداشته باشد، سوءظن داشته باشد. ریشه همان ریشه شیطانی است که آن حب نفس انسان است.»
۲ـ اختلاف گناه نابخشودنیـ امام(ره) در ادامه رهنمود دادند: «اختلافی که بر سر دنیاست نه برای خدا اگر این اختلاف موجب اختلاف بین مردم بشود که شکست بخورد جمهوری اسلامی و تا قرنها نتواند سرش را بلند کند، این جرمی است که خدا نمیبخشد.»
3ـ اختلاف عامل شکستـ در طول تاریخ معاصر ایران آنچه تاکنون فهمیده شد، اختلاف و دامن زدن به آن عامل شکست نهضت و قیامها بوده است و بهعبارتی اختلاف فرصتی را برای دشمن فراهم میکند تا بتواند ضربه سنگین و غافلگیرانه بزند. در جریان انقلاب مشروطه پس از فضای اختلاف بین رهبران بود که «شیخ فضل الله» اعدام شد و چندی بعد انگلیسیها از این فرصت استفاده کردند و کودتای ۱2۹۹ را انجام دادند و علاوه بر آن در نهضت ملی نفت هم مشابه آن را داشتیم. در اوایل انقلاب در سال ۱۳۵۹ هم مشابه آن را داشتیم.
۴ـ پیشگیری از اختلافـ یکی از مهمترین راهکارها همین فرمایش کوتاه امام راحل است که میفرماید: « باید به دیگران ما حسنظن داشته باشیم و اعمالشان را حمل به صحت بکنیم و نسبت به خودمان سوءظن داشته باشیم و اعمالمان را تفتیش بکنیم که برای چی است، چرا من اشکال میکنم.» این بهترین معیار و ملاک است که میفرماید: «طبقهای که میخواهند مردم را ارشاد کنند اینها باید اقوالشان با اعمالشان موافق باشد.»
۵ـ برادری عامل پایدارـ رهنمودهای امام(ره) برای جلوگیری از اختلاف میفرماید: «این اصل قرآنی را که مؤمنین با هم برادر هستند، بپذیرید و با هم دوست و به یکدیگر محبت داشته باشید.»
امام راحل در فرازی دیگر در این رابطه میفرماید: «با اخلاق مردم را خاضع کنید و خضوع قلبی میزان است و اگر بتوانید قلب مردم را همراه خود کنید، این چیزی است که پیش خداوند دوام و ثبات دارد.» باید این رهنمودهای امام(ره) همواره مدنظر باشد. بهخصوص در حالیکه دشمنان انقلاب اسلامی تا جایی برنامهریزی کردهاند که ایران را تجزیه کنند و بهزعم خودشان نابود کنند. راه نجات از این توطئه رهنمودهای امام(ره) و رهبر معظم انقلاب است.