عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال تجاری گفت: موضوع حمایت از اقشار ضعیف جامعه و بنگاههای تولیدی فقط خاص ایران نیست، زیرا در تمام دنیا در بحرانهایی نظیر جنگ و تجاوز نظامی یا بحرانهای طبیعی، دولتها موظف به حمایت از طبقات محروم و کسب و کارهای صدمه دیده هستند.
مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال تجاری در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص ضرورت حمایتهای دولت از معیشت اقشار ضعیف و متوسط جامعه با اشاره به طرحهای راهبردی و کاربردی که میتواند در دستور کار دولت قرار داده شود، گفت: یکی از موضوعاتی که دولتهای مختلف در تمامی کشورها در شرایط بحرانی در دستور کار قرار میدهند رسیدگی به مردم است، زیرا در شرایط بحرانی قشر متوسط و ضعیف درآمدی جامعه توانایی برنامهریزی و کسب درآمد برای امرار معاش خود را یا از دست میدهند یا نسبت به قبل شرایط کسب درآمد و تامین معاش برای آنها دشوار میشود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: از سوی دیگر نباید حمایت از بنگاههای تولیدی و کارگران را نیز از نظر دور کرد، زیرا بخشی از تامین معاش مردم و کسب درآمد و رفاه آنها وابسته به حضور در محل کار و داشتن شغل است از این رو دولت در این حوزه با توجه به چند راهکار میتواند بنگاههای تولیدی را در صورت لزوم، مورد حمایت خود قرار دهد.
کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی یادآور شد: انتظار میرود دولت در خصوص حمایت از بنگاههای تولیدی و کسب و کارها هر چه سریعتر از طریق اتحادیهها و تشکلهای صنفی میزان خسارات وارد شده بر بنگاههای تولیدی را برآورد کند و در قالب یک لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی کند.
دانشمند تصریح نمود: به عنوان مثال دولت میتواند خواستار حمایتی ظرف شش ماه آینده از بنگاههای تولیدی باشد. مساله تامین درآمد مورد نیاز حمایت از بنگاههای تولیدی و حمایت از معاش مردم نیز میتواند از طریق برداشت از صندوق توسعه ملی انجام و حل شود یا از طریق بخشی از درآمدهای حاصل از صادرات نفت.
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: موضوع حمایت از اقشار ضعیف جامعه و بنگاههای تولیدی فقط خاص ایران نیست، زیرا در تمام دنیا در بحرانهایی نظیر جنگ و تجاوز نظامی یا بحرانهای طبیعی دولتها موظف به حمایت از طبقات محروم و کسب و کارهای صدمه دیده هستند. بدین دلیل بسیار مهم دولت باید از اقشار ضعیف جامعه حمایت کند، زیرا در صورت عدم حمایت بیکار شدگان به سراغ دولت میروند و خواهان دریافت حمایت و حقوق بیکاری هستند.
وی در ادامه بحث توضیح داد: در صورت تعطیلی بنگاههای تولیدی دولت قادر به دریافت مالیات و عوارض نیست، بنابراین نمیتواند روی درآمدهای اینگونه حساب باز کند. دولت برای عبور از مشکلات اشاره شده به فوریت باید لایحهای تقدیم مجلس کند، اما متاسفانه تاکنون چنین کاری نکرده است.
کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی تصریح نمود: دولت موظف به انجام این راهبرد است تا از محل صندوق توسعه ملی یا فروش نفت مثلا ۲۰ میلیارد دلار برای افراد و واحدهای صنعتی و تولیدی صدمه دیده اختصاص دهد. دولت یا شهرداریها نمیتوانند به مردم بگویند مسئول پرداخت صدمات وارد شده به آنها به دلیل جنگ تحمیلی نیستند، زیرا این پرسش مطرح میشود که به چه کسی مربوط است؟
وی در این باره تاکید کرد: بیتردید دولت باید در بازسازی خانههای مردم تا حمایت معیشتی از آنها در میدان باشد. اینکه فرصت زندگی کردن خانوادههای آسیبدیده در جنگ تحمیلی در هتل را فراهم کرده نشانه خوبی است.