دم خروس ادعاهای حقوق بشری غرب
امام خامنهای(مدظلهالعالی) دیروز در دیدار مسئولان و دستاندرکاران برگزاری حج 94، ضمن تلخ و حیرتانگیز خواندن فاجعه منا، به چند نکته مهم اشاره کردند؛ از جمله مسئولدانستن دولت سعودی در قبال جانباختن هفت هزار مسلمان، تأکید بر پیگیری قاطع این فاجعه از سوی دستگاه دیپلماسی و سازمان حج، انتقاد از اعتراضنکردن دنیای اسلام به دولت سعودی، تأکید بر سیاسینبودن این مسئله، انتقاد از سکوت دولتها، به ویژه دولتهای غربی و سازمانهای مدعی حقوق بشر در قبال این مصیبت بزرگ، پیگیری و زنده نگهداشتن این موضوع مهم از سوی سازمان حج و تشکر از زحمات دلسوزانه مسئولان حج کشور که این موارد اصلیترین محورهای بیانات ایشان در این دیدار بود. در واقع، این فاجعه همانند موارد بیشمار دیگر، رویکرد گزینشی و معیارهای دوگانه حقوق بشر غرب را نشان داد. به تعبیر بهتر، بایکوت رسانهای فاجعه منا از سوی کشورهای به اصطلاح طرفدار حقوق بشر و سکوت سازمانهای مدعی حقوق بشر در قبال این فاجعه، بار دیگر پرده از چهره تزویر ادعاهای حقوق بشری غرب کنار زد و نشان داد، سازمانهای مدعی نیز از کارآمدی لازم برخوردار نیستند. به عبارت دیگر، انفعال و سکوت مدعیان حقوق بشر در قبال فاجعه منا، پازل دروغین ادعاهای آنان را کاملتر کرد؛ بدین معنا که دولتهای مستکبر غربی که ضمن سکوت در مقابل جنایتهای رژیم کودککش در فلسطین، جنایتهای عربستان در یمن و بحرین، جنایتهای گروهکهای تروریستی و... از آنها حمایت نیز میکنند، با سکوت در قبال فاجعه منا تناقض ادعاهای خود را به کمال رساندند. از این رو، در اینجا این مسئله مطرح میشود که غرب و سرکرده آن، یعنی شیطان بزرگ چگونه میتواند کشورهای دیگر را به نقض حقوق بشر متهم کند!!
ابعاد روابط ایران و اتحادیه اروپا پس از برجام
گروه ترجمه- پایگاه اینترنتی «المانیتور» 20 اکتبر 2015 (28 مهر) در مقالهای به اجراییشدن توافق هستهای ایران و تأثیرات آن بر روابط ایران و اتحادیه اروپا پرداخت و نوشت: منتقدان توافق هستهای ایران از دولت اوباما میخواهند به سرعت محدودیتهایی را در زمینه برداشتهشدن تحریمها اعمال کند تا از گسستگی ائتلاف بینالمللی که ایران را به میز مذاکره کشاند، جلوگیری کند. با اجراییشدن برجام در 18 اکتبر، منتقدان نگران این هستند که ورود شرکتهای اروپایی به بازارهای ایران گسترش یابد و از کنترل خارج شود. آنها میگویند جداسازی تحریمهای هستهای و غیرهستهای دشوار است؛ به ویژه آنکه باید میان آمریکا و اتحادیه اروپا همکاری گستردهای در این زمینه صورت گیرد.
در ادامه مقاله آمده است: «امانوئلا وتولنگی» عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها میگوید:« آینده رژیم تحریمها واقعاً به قاطعیت مقامات آمریکایی در این بازی بستگی دارد؛ زیرا میتواند بر موضعگیری اروپاییها تأثیر بگذارد... در صورتی که اروپاییها احساس کنند پیامدهای چندانی برایشان نخواهد داشت و اقدام چندانی علیه آنها صورت نگیرد، آنها بیشک مرزهای تحریم و محدودیت را درخواهند نوردید». سناتور «جین شاهین» دموکرات ارشد عضو میز روابط خارجی امور اروپا ماه گذشته به سفرای فرانسه، بریتانیا و آلمان نوشت: «به شدت معتقدم قدرت و اتحاد ائتلاف فراآتلانتیک نقشی مثبت در موفقیت بلندمدت این توافق ایفا خواهد کرد... برجام دربرگیرنده مشوقهای فراوان برای ایران است تا به تعهدات هستهای خود پایبند بماند؛ اما واکنشی متحد و یکپارچه به هرگونه پایبندنبودن ایران، بهترین راه برای تضمین موفقیت بلندمدت این توافق است».
در پایان مقاله آمده است: «مطابق مفاد توافق، آمریکا و اروپا قرار است تحریمهای هستهای خود را تعلیق کنند، البته مشروط به اینکه ایران گامهای اعتمادساز خود را مطابق توافق بردارد که این فرایند شش ماه یا بیشتر به طول خواهد انجامید. با وجود این، آمریکا قطعاً دستهای از تحریمهای ضدایرانی خود را که هدفش تنبیه ایران به دلیل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و تحقیقات موشکهای بالستیک است، حفظ خواهد کرد».
تبریک و تهدید با بهانه برجام
پس از طی مراحل قانونی تصویب برجام در ایران و آمریکا، سرانجام برجام با بیانیه مشترک ظریف و موگرینی، وارد مرحله تازهای شد. گام تازهای که بازتابها و واکنشهای زیادی را به همراه داشت؛ علی لاریجانی در سخنانی هشدار داد، اگر غربیها به وعده خود در لغو تحریمها عمل نکنند، پاسخ درشت و سختی از ملت ایران میگیرند؛ اما در آن سو «آلن ایر» سخنگوی فارسیزبان وزارت امور خارجه آمریکا در صفحه مجازی خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: روز پذیرشتان مبارک! جان کری نیز با بیان اینکه تحریمها تا انجام تمام تعهدات ایران و تأیید آژانس لغو نخواهد شد، تأکید کرد: «با اعمال دوباره تحریمها و ابزارهای دیگر مانع تقلب ایران خواهیم شد».
اما رسانهها نگاه متفاوتی به موضوع داشتند و چگونگی فرایند اجرای برجام را بررسی کردند؛ روزنامه آمریکایی «یواسای تودی» درباره توقف تحریمها براساس نظر آژانس نوشت: «هیچ تاریخی برای روز اجرا تعیین نشده است. براساس توافق که به برنامه جامع اقدام مشترک معروف است، آغاز اجرا تنها از زمانی خواهد بود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید کند، ایران به وظایف خود در خصوص کاهش ذخایر اورانیوم غنیشده، برچیدن دو سوم سانتریفیوژها و توقف ساخت تأسیسات جدید هستهای عمل کرده است». سخنانی که نشان میدهد، همچنان جامعه ایران باید در انتظار رفتار عادلانه و صادقانه آژانس بماند؛ انتظاری که در گذشته هرگز برآورده نشده است.
تحریم های ایران را تشدید کنید
امیدهای غرب به دو انتخابات ایران
اخبار کوتا
براساس آنچه در روزنامه رسمی ثبت شده، شرکت مکدونالد برای 10 سال، علامت تجاری خود را در ایران به ثبت رسانده است. مکدونالد که یکی از اصلیترین نمادهای سبک زندگی آمریکایی به شمار میرود، به منزله نماد کاپیتالیسم آمریکایی در جهان شناخته است.