اندیشکده آمریکایی هریتیج در گزارشی تاکید کرد : ایران بزرگترین قدرت موشکی بالستیک منطقه و جدیترین تهدید علیه آمریکا و اسرائیل بوده و هستههای حزبالله قادرند به منافع آمریکا در دل این کشور ضربه زنند.
اندیشکده آمریکایی «هریتیج» اخیرا در گزارشی جامع به شاخصهای تهدیدکننده آمریکا و متحدان این کشور پرداخت. این اندیشکده به بررسی تهدیدهای امنیتی دفاعی فراروی آمریکا پرداخت و از ایران و حزبالله به عنوان عینیترین تهدیدها علیه منافع آمریکا و متحدینش نام برد.
در بخشی از این گزارش با نام بردن از «حزبالله لبنان» به عنوان «تهدید» آمده است : حزبالله لبنان یک جنبش انقلابی شیعه مسلک ساکن لبنان است که در سال 1982 تاسیس شد و از آن موقع تاکنون آمریکاییها و اسرائیلیهای زیادی را کشته است. این جنبش مقاومت به شدت از سوی ایران و سوریه حمایت میشود. حزبالله لبنان نه تنها ابزاری مفید برای پیشبرد اهداف انقلابی است بلکه به عنوان وظیفه مذهبی به «جهاد در سطح جهانی» نگاه میکند و دارای شبه نظامیان قدرتمند و ابزار سیاسی است که در سال 2006 با اسرائیل جنگید.
در ادامه این مطلب آمده است: حزبالله لبنان در سال 2013 با استقرار هزاران نفر از نیروهای خود برای نبرد در سوریه و در حمایت از رئیس جمهور این کشور موافقت کرد و عاملی مهم در حفظ «بشار اسد» رییس جمهور سوریه در قدرت بوده است. اگر چه عملیات این گروه اکثرا در خاورمیانه است اما به دیگر نقاط جهان نیز دسترسی دارد و در داخل آمریکا نیز توان انجام عملیات را داشته و هستههایی را در داخل این کشور ایجاد کرده است . با توجه به روابط گرم حزبالله لبنان با ایران و انجام عملیات به نیابت این کشور، هستههای حزبالله تهدید واقعی هستند که میتوانند در داخل آمریکا و یا در هنگامه ستیز بین ایران و آمریکا یا اسرائیل فعال شوند.
تهدیدهای موشکی ایران
در قسمت دیگر این گزارش به تهدیدهای موشکی بالستیک ایران اشاره و آمده است: ایران دارای برنامه موشکی گسترده است و البته قبل از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی چین و روسیه نیز حمایت میشده است. این کشور میتواند تا سال 2015 یک موشک بالستیک قاره پیما با قابلیت رسیدن به آمریکا را توسعه و امتحان کند. ایران از سال 2008 چندین پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر و 2 مرحلهای «سفیر» نیز داشت و البته بعدا موشک ماهواره بر 2 مرحلهای بزرگتر «سیمرغ» را رونمایی کرد که میتواند بستری برای توسعه فنآوری مورد نیاز برای آزمایش موشک قاره پیمای بالستیک باشد.
اندیشکده هریتیج نوشت: ایران عضو رژیم کنترل فنآوری موشکی نیست و به همین دلیل به راحتی اقدام به گسترش موشکهای بالستیک، هدایت شونده و ظرفیتهای فضایی خود میکند. اگرچه زرادخانه موشکی ایران به طور عمده تهدیدی علیه پایگاههای آمریکا در منطقه است اما این کشور حتی میتواند برد موشکهایش را تا قاره آمریکا افزایش دهد. در ارزیابی ژانویه 2014 وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از توان نظامی ایران ذکر شد که این کشور توسعه فنآوریهایی دقیق که بتواند بر اساس آن به موشکهای برد بلند و کلاهک هستهای دست یابد را ادامه میدهد. بر اساس این گزارش « ایران اینک بزرگترین قدرت موشکی بالستیک آماده را در خاورمیانه دارد همچنین انگیزه لازم را در زمینه توسعه پرتابگرهای فضایی ، موشکهای برد بلندتر منجمله موشکهای قاره پیمای بالستیک (ICBM) دارد. ایران بزرگترین میزان موشکهای مستقر در خاورمیانه را دارد و شاکله توان موشکی اش را موشکهای سطح به سطح «شهاب» که از نمونه «اسکاد» روسیه ساخته شدهاند، شکل میدهند.» باید افزود که میزان دقت هدف گیری این موشکها در قیاس با موشک های ناتو مشخص نیست مگر اینکه آنها علیه اهداف نرم چون شهرها به کار برده شوند. ایران اینک میتواند نمونههای مختلفی از موشکهایی چون موشکهای برد بلند «قدر 1» و «قیام» تولید کند. موشک «شهاب 3» و « قدر 1» بردی معادل 1600 کیلومتر دارند و پیشرفتهتر از موشکهای «نو دانگ» کره شمالی هستند.
سپهبد «ماکیل تی فلین» مدیر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در سال 2014 هشدار داد که ایران میتواند سراسر خاورمیانه و اروپای شرقی را با موشکهای خود هدف گیرد. همچنین با توجه به موجودی فزاینده موشکی و راکتی ، این کشور در پی ارتقا و طراحی و ساخت سامانههای موشکی دقیقتر برآمده بهطوریکه اینک موفق به ساخت موشک بالستیک ضد کشتی «خلیج فارس» شده که قادر به تهدید تردد دریایی سراسر خلیج فارس و تنگه هرمز می باشد.
موشکهای ایران به آمریکا نیز خواهند رسید
در حالی که توان موشکی ایران تنها تهدیدی علیه دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی است این اندیشکده در پایان گزارش خود تلاش دارد تا ایران را در مقابل کشورهای منطقه از جمله افغانستان و پاکستان و دیگر کشورهای عرب خلیجفارس قرار دهد .
نویسنده این گزارش در این راستا مدعی شده است « توان موشکی ایران تهدیدی جدی علیه پایگاههای آمریکا و متحدانش چون ترکیه، اسرائیل، مصر از غرب ، عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جنوب ، افغانستان و پاکستان از شرق است و البته اسرائیل بیشترین خطر را از ناحیه ایران احساس میکند که جمهوری اسلامی از اسرائیل به عنوان «شیطان کوچک» یاد میکند و از این نظر بعد از آمریکا در جایگاه دوم قرار میگیرد. اسرائیل اینک در برد موشکهای شهاب 3 ایران قرار دارد و از سویی دیگر با هزاران موشک و راکت برد کوتاه اهدایی ایران به حزبالله لبنان و گروه حماس فلسطین تمام اسرائیل آسیب پذیر است.»