حماسه نهم دي ماه و حضور عاشورايي مردم حماسه ساز و ولايتمدار ايران اسلامي در راهپيمايي 9 دي ماه 1388 نقطه عطفي در تاريخ انقلاب و برگ زرين ديگري در افتخارات مرد و زن ايراني به حساب مي آيد . حماسه 9 دي نماد عزّت، استقلال و بصيرت مردمي است که تا پاي جان براي حفظ اصول اسلام و آرمانهاي انقلاب ايستاده اند و با صداي رسا اعلام کردند که اگر دشمن در برابر دين آنها بايستد در برابرتمام دنياي آنها خواهند ايستاد.
در آستانه 9 دي ماه خبرنگار پايگاه بصيرت گفت و گويي را با آيت الله عباس کعبي فقيه و حقوق دان برجسته کشور و عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم و نماينده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبري ترتيب داده که شما را به خواندن آن دعوت مي کنيم.
*حماسه 9دي چگونه شکل گرفت که مردم اينچنين با شکوه به ميدان آمدند؟
9 دي نماد بصيرت و حضور آگاهانه ملت در دفاع از باورها و ارزشهاي اسلامي است، دفاع از نظام مقدس جمهوري اسلامي و ولايت فقيه است. 9 دي نشانه پيوند عميق امامت و امت در لحظههاي حساس است.9 دي نشانه اقدام مخلصانه و تشخيص وظيفه به هنگام و حضور قاطع مردم در صيانت از نظام اسلامي است.
زماني که فتنهگران در روز عاشورا به نمادهاي مذهبي و هيئتهاي عزاداري اهانت کردند، همه خطوط قرمز مربوط به انقلاب را پشت سر گذاشتند، به عکس امام اهانت کردند، شعارهاي تند هنجارشکن و برخلاف ارزشهاي اسلامي انقلابي دادند، همه جريانهاي ضدانقلابي، ضداسلامي و معاندان نظام با نام و تابلوي امام عليه آرمانهاي امام قيام کردند و متحد شدند، مردم غيرتمند که اين صحنهها را ديدند با الهام از عاشورا و مکتب حسين بن علي(ع) در دفاع از ولايت، نظام اسلامي و مقابله با فتنهگران خروشيدند و حماسه 9 دي را خلق کردند.
خروش به هنگام، به اندازه و قدرتمند 9 دي، نشانه لحظهشناسي مردم بود و پاياني بود بر فتنه پيچيده دشمن که با همه نبوغ رسانهاي، ثروت، امکانات و قدرت ديپلماسي براي مقابله با انقلاب اسلامي به صحنه آمده بود به گونهاي که حتي دولتمردان خودخواه آمريکايي از جريان فتنه در ايران حمايت کردند، اما ملت ايران ثابت کردند که آنها در توهم به سر ميبردند. و ملت ايران در بزنگاهها و لحظههاي حساس امام، آرمانهاي امام، شهدا و ولايت فقيه را تنها نخواهند گذاشت.
* چطور ميتوانيم حماسه 9 دي را در تاريخ ماندگار کنيم؟
عنصر اول در اين راستا ساختن جامعه بر مدار تقواست. دومين عنصر تاثيرگذار در مسير افزايش بصيرت است. عنصر مهم ديگري که بايد مورد توجه قرار بگيرد ولايتمداري است. به روز کردن اطلاعات نسبت به جريانهاي سياسي منحرف و معاند نيز ميتواند عنصر مهم ديگري باشد. ديدهباني نظام اسلامي، وظيفه شناسي و احساس مسئوليت نسبت به صيانت از آرمانهاي اسلامي و ارزشهاي انقلابي ملت بزرگ ايران در چارچوب ولايت فقيه و حضور در صحنه موارد مهم و موثري هستند که ميتوانند حماسه 9 دي را در تاريخ ماندگار کنند.
* برخي ميگويند که سران فتنه بايد از حصر خارج شوند. نظر شما در اين مورد چيست؟
سران فتنه به اسلام، نظام اسلامي، ملت ايران و حتي به طرفداران و راي دهندگان خودشان هم ظلم کردند. آن 13 ميليون نفري که به اين افراد راي دادند بر اين باور بودند که اينها در خط امام هستند و به آرمانها و ارزشهاي انقلاب پايبندند. اما بعد از اينکه اين 13 ميليون راي دهندگان به اين افراد، ديدند که فتنهگران با عناد، لجاجت و کينهتوزي اصرار بر نپذيرفتن نتايج آراء مردم ميکنند و ديدند که اينها راه خود را از ملت ايران جدا کردند، از راي دادن خود به اين افراد پشيمان شدند.
فتنهگران آشکارا به آرمانهاي امام و شهدا خيانت کردند و کاري که نظام کرد، دفاع از حقوق ملت، حق الناس و راي ملت بود. نظام تمام بسترها را فراهم کرده بود که اگر اينها راي بياورند رايشان حفظ و اجرا شود، اما زماني که مشخص شد راي نياوردند، سعي کردند با زور، جنجال، شايعه و با فتنهگري نظام را وادار به عقب نشيني کنند. اين گونه شد که فتنهگران راه خودشان را از ملت جدا کردند. فلذا نبايد به کساني که به اسلام، مکتب، نظام و آرمانهاي اسلامي و انقلابي ملت خيانت کردند جايزه داد. اگر بگويند هيچ اتفاقي نيفتاده در واقع جايزه دادن به فتنهگران است. قطعا بايد با اين افراد برخورد قاطع اسلامي و انقلابي کرد.
* حماسه 9 دي چه پيامدي داشت؟
روز 9 دي صفوف ملت در دفاع از اسلام و انقلاب يکپارچهتر شد. سليقههاي متنوع در روز 9 دي در حمايت از ولايت فقيه با هم اتحاد و انسجام پيدا کردند. ولي فقيه فصل الخطاب ملت ايران است البته عدهاي هم بودند که راهشان را از ملت جدا کردند و به ضدانقلاب پيوستند انقلاب با 9 دي دوباره بيمه شد.
* امروز در فضاي سياسي کشور صحبتهايي از بازگشت فتنه براي حضور در انتخابات پيشرو به گوش ميرسد. حماسهآفرينان بابصيرت امروز در مقابل اين تحرکات چه وظيفهاي دارند؟
نظام ايران، نظام جمهوري اسلامي است، حفظ جمهوريت و اسلاميت نظام متوقف بر حضور انقلابي و بابصيرت در صحنه است، به ويژه به هنگامه انتخابات. يکي از عرصههاي حفظ و صيانت از نظام عرصه مهم انتخابات است. نظام اسلامي ثابت کرده که نظام مردمي است و عليرغم تمام فرازها و فرودها يک روز انتخاباتها به تاخير نيفتاده است.
نظام جمهوري اسلامي نظام مردمسالار ديني است. پيشبرد اهداف اسلامي متکي به حضور مردم در صحنه و متکي به راي عموم مردم است. اين بار هم انتخابات فرصت بزرگي براي ملت و نظام اسلامي است. طبعا دشمنان هم سعي ميکنند از اين فرصت در مسير اهداف خودشان استفاده کنند. در تلاشند که از نتيجه انتخابات در تضعيف حاکميت يا نفوذ در حاکميت از طريق ايجاد هيجانات کاذب بهرهبرداري کنند.
فتنه امروز ممکن است پيچيدهتر از فتنه جنگ نرم باشد، لذا شرايط اقتضا ميکند که همه افراد بابصيرت و دلسوز نظام، انقلابي و حماسهآفرينان 9 دي، در روز 7 اسفند بيعت با امام و رهبري، صيانت از نظام اسلامي، حمايت از ولايت فقيه و حماسه 9 دي را تکرار کنند.
* به برنامه جريان نفوذ برای انتخابات، دلسوزان نظام بايد چه عکس العملي داشته باشند؟
به نظر من بايد با حفظ آرامش و متانت، بر مدار ولايت و با افزايش ميزان مشارکت بر پايه حکمت و بصيرت، با به روز کردن اطلاعات عمومي نسبت به جريانها، به اين مسئله دقت کنيم که نفوذ جرياني خطرناکتر از نفوذ فردي است. ممکن است عوامل نفوذ قصد جريان سازي داشته باشند. ممکن است بخواهند جريانسازي انتخاباتي، شبکه سازي و يا يک سازمان راي درست کنند و در نهايت در مسير انتخابات انحراف ايجاد کنند.
تهيه و تنظيم : سيد محمد مشکوة الممالک