به گزارش گروه بین الملل بصیرت به نقل از خبرگزاری فارس، اگر بگوییم تقریبا در همه 14 استان سوریه درگیری هست یا اگر در استانی مانند طرطوس درگیری نیست اما به جایش بمبگذاری یا حمله راکتی هست، اغراق نکردهایم.
هرچند در عین حال خیلی از شهرهای سوریه هم در امنیت تقریبا کامل است مانند دمشق و حمص و طرطوس و بسیاری دیگر از شهرها، درگیری هیچ استانی به اندازه حلب، دیرالزور و تا اندازهای رقه و ادلب نیست.
نوار شمالی سوریه از رقه در شمال و شمال شرق گرفته تا شمال و شمال غرب یعنی استان حلب، وضعیت وضعیت قابل توجهی دارد. همه در حال زدن دیگری هستند.
بازیگران شمال سوریه چه کسانی هستند؛ آمریکا در قالب ائتلاف، روسیه و ایران و حزبالله و سایر گروههای متحد آن، در مقام متحدان دمشق و ارتش سوریه؛ ترکیه، عربستان و متحدان این دو یعنی جبهة النصره، احرار الشام و سایر گروهکهای تروریستی که میانهرو یا معارض خوانده میشوند و همچنین داعش و در نهایت نیروهای کُرد سوریه.
در رقه کُردها با آمریکا ائتلاف و عملیاتی علیه داعش در شمال استان رقه شروع کردند سپس آن را به سوی شمال شرق استان حلب سوق دادند تا شهر منبج را تصرف کنند.
کمی آنسوتر از منبج، در غرب این شهر، داعش در حال کوبیدن مواضع جبهة النصره، احرار الشام و دیگر تروریستهای میانهرو مد نظر غرب است.
از بالای مرز، ترکیه مواضع داعش را میزند تا این گروه موفق نشود تروریستهای مورد حمایت ترکیه را از شهر مارع بیرون کند.
روسیه حملات هوایی به داعش و النصره میکند و در عین حال تلاش میکند تا باب مذاکره با آمریکا را برای آتشبس در ماه رمضان و بعد از آن به صورت دائم باز کند.
کردها در پی مبارزه با داعش دنبال تشکیل منطقه روژاوا هستند. آمریکا در عین حال که منتظر انتخابات ریاست جمهوری در آذرماه آینده است، از همین انگیزه کردها استفاده میکند تا جای پای خود را در شمال و شمال شرق سوریه محکم کند.
ایران، حزبالله و محور مقاومت دنبال قطع مسیر امدادی تروریستها در حلب از مرز ترکیه و محاصره شهر هستند اما تجهیز فوقالعاده سریع و کامل آمریکا، عربستان و ترکیه به همراه قطر و امارات از تروریستها در ادلب سبب شد تا حمله مکرر به خان طومان در جنوب غرب استان حلب سرانجام به سقوط مجدد آن منجر شود.
داعش در عین حال که در رقه از دو محور شمال (کُردها) و جنوب غربی (ارتش سوریه و حزبالله) دچار نگرانی شده است اما در شمال حلب اصرار عجیبی دارد که شهر مارع را از النصره و احرار الشام و ارتش آزاد که مورد حمایت ترکیه هستند، بگیرد.
اگر پیشروی کردها به سوی منبج و ارتش سوریه به سوی فرودگاه الطبقه (که 45 کیلومتر دیگر با آن فاصله دارند) و دریاچه فرات در شرق حلب، نتیجه بدهد، داعش در استان حلب از سه محور شرق،جنوب و غرب محاصره میشود.
علاوه بر این تمام محورهای ارتباطی داعش از حلب به مرز ترکیه قطع میشود و تجارت نفتی این گروهک تروریستی با ترکیه دچار چالش جدی میشود.
بنابراین الان که نیروهای دموکراتیک سوریه (کُردها) دارند داعش را میزنند، داعش نیز در حال زدن تروریستهای تحت الحمایه جبهه غربی-عربی در شمال حلب است و در عین حال روسیه و ارتش سوریه و مستشاران ایرانی در حال عملیات علیه داعش و تروریستهای دیگر هستند.
وضعیت به قدری نابسامان است در استان حلب، که روز گذشته نیروهای گروهک «فیلق الشام» در نزدیکی خانطومان حدود 10 نظامی را با موشک تاو هدف قرار دادند و با سر دادن شعار الله اکبر خوشحالی خود از کشتن نیروهای سوریه را ابراز کردند اما ساعاتی بعد متوجه شدند که گروهک متحد خود یعنی «جبهة النصره» را هدف قرار دادهاند.
نبرد خان طومان و اطراف آن در آینده نزدیک و پیشروی ارتش سوریه در شرق حلب که وارد خاک رقه شده است، میتواند سرنوشت این استان را که کردها دارند بر شمالش مسلط میشوند، رقم بزند.