صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰  ، 
شناسه خبر : ۲۹۶۱۰۴
فضاي سياسي کشور به تدريج در حال انتخاباتي شدن است و اخبار گوناگونی از فعاليت سياسي جريان‌هاي مختلف به گوش مي‌رسد[...]
پایگاه بصیرت / مهدی سعیدی
یادداشت: فضاي سياسي کشور به تدريج در حال انتخاباتي شدن است و اخبار گوناگونی از فعاليت سياسي جريان‌هاي مختلف به گوش مي‌رسد. در اين ميان، رقابت‌هاي انتخاباتي گاه در مسيرهايي قرار مي‌گيرد که چندان مبتني بر تدبير و عقلانيت نيست و نمي‌تواند منافع ملي را تأمین کند. محور قرار دادن ويژگي‌هاي فردي نامزدها و بزرگنمايي شعارهاي انتخاباتي، از جمله مواردي است که براي رفع آن بايد چاره اندیشید.
يکي از شيوه‌هايي که مي‌تواند پاسخگوي اين دغدغه باشد، تمرکز بر «تيم‌هاي کاري» به جاي «فردمحوري» است. حقيقت آن است که اداره امور کشور قائم بر فرد نيست و رئيس‌جمهور بدون داشتن تيمي يکدست و توانمند نخواهد توانست امور کشور را مديريت کند؛ اما در اوضاع کنوني، نامزدها در زمان رقابت‌هاي انتخاباتي بیشتر بر خصوصيات فردي و شعارهاي تبليغاتی توجه می‌کنند و از رونمايي تيم کاري رئيس‌جمهور خبري نيست! در حالي که از فرداي اعلام نتایج انتخابات اين تيم مديريتي است که امور کشور را در اختيار خواهد گرفت.
به نظر مي‌رسد، اگر فضاي عمومي رقابت‌هاي انتخاباتي به سمت‌وسويي برود که نامزدهاي انتخاباتي در دوران رقابت‌هاي انتخاباتي اعضاي تيم کار خود را مشخص و معرفي کنند، گامي مهم در مسير عقلاني‌سازی و کارآمدسازي انتخابات برداشته شده است؛ چرا که اولاً امکان انتخابي مناسب‌تر با شناخت و آگاهي بيشتري از نامزدها و دولت آينده فراهم خواهد آمد. ثانياً امکان نقد و بررسي شعارها و وعده‌هاي داده شده در ايام انتخابات بيش از پيش فراهم مي‌شود؛ زیرا بايد ميان برنامه‌ها و وعده‌هاي داده شده با ويژگي‌ها و سوابق مجريان نسبتی وجود داشته باشد. ثالثاً اين فرایند کار را به سمت تخصصي شدن بيشتر امور پيش خواهد برد و آنهايي که ايده‌اي عملياتي و نيروي انساني مناسب براي اجرايي کردن آن ندارند، بستر را براي ورود به عرصه انتخابات و مشغول کردن بیهوده اذهان عمومی فراهم نخواهند ديد.
به راستی، اين اقدام مي‌تواند گامي مؤثر در سالم‌سازي و کارآمدسازي نظام انتخابات باشد و نتيجه آن را از يک «اتفاق» به يک «تصميم‌گيري عقلاني» ارتقا بخشد.
نام:
ایمیل:
نظر: