صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶  ، 
کد خبر : ۲۹۶۰۶۵

نشریه اخبار و تحلیل‌ها سه‌شنبه 4 آبان

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): عده‌ای تا کلمه‌ «دشمن» تکرار می‌شود، ناراحت می‌شوند اما این هشدار، همچون تکرار کلمه‌‌‌ شیطان در قرآن، با هدف ایجاد هوشیاری است و در واقع، «شناخت توطئه» است نه «توهم توطئه».(95/7/28)
اخبار و تحلیل‌ها Word
اخبار و تحلیل‌ها Pdf
▼ حرف روز     
زنگ خطر برای بانک‌ها

انتشار گزارش صورت‌های مالی بانک‌های دولتی و خصوصی نشان می‌دهد، از مجموع 29 بانک فعال در کشور هشت بانک زیان‌ده و 14 بانک با کاهش سود خالص روبه‌رو شده‌اند. بالا رفتن نرخ تورم، ضعف بازار سرمایه، زیان‌ده بودن بازارهای موازی و جمع‌آوری نقدینگی جامعه در چند سال گذشته سبب شد نرخ سود بانکی هم بی‌رویه افزایش یابد، البته بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که تداوم این کار می‌تواند در آینده چالش جبران‌ناپذیری را برای اقتصاد کشور، به ویژه نظام بانکی ایجاد کند؛ اما با وجود هشدار کارشناسان اقتصادی از مدت‌ها پیش، بانک مرکزی به تازگی نسبت به ادامه این وضعیت نگران شده و به دنبال طرح‌هایی است تا بخشی از مشکلات بانک‌ها را حل کند. به نظر می‌رسد، تا دیر نشده است باید برای حل این معضل چند اقدام اساسی صورت گیرد که به اختصار به آنها اشاره می‌شود:
1- مهم‌ترین وظیفه نظام بانکی، تجهیز منابع مالی و تخصیص و توزیع آن در بخش‌های مختلف اقتصاد و بین فعالان اقتصادی است و هر چه نظام بانکی در جذب و تجهیز منابع مالی و تخصیص آن بهتر عمل کند، فضای کسب و کار، تولید و اشتغال بهتر خواهد شد، در غیر این‌صورت منابع اتلاف شده و به معوقات بانکی تبدیل خواهد شد؛ از این رو ضروری است بانک مرکزی کلیه بانک‌ها را ملزم کند تا تسهیلات تکلیفی و سرمایه‌گذاری خود و سپرده‌گذاران را در بخش‌های مولد که قابلیت نقدشوندگی دارند، به کار گیرند.
2- بانک مرکزی ضروری است به این جمع‌بندی برسد که در اصلاح ساختار بانک‌ها باید تعداد بانک‌های خصوصی و دولتی را کاهش دهد و برای عملی کردن آن چند بانک را با هم ادغام کند؛ اما در چگونگی ادغام و نوع بانک‌ها و شیوه اجرای آن باید بدون جانبداری مطالعات دقیق، علمی و مستدل صورت گیرد تا اجحافی در حق بانک‌ها نشود. البته قابلیت اجرای آن به این آسانی نیست، ولی باید به آن تن داد.
3- با توجه به کاهش شدید سود بانک‌ها در ماه‌های گذشته به هیچ وجه بانک مرکزی برای تأسیس بانک جدید مجوز صادر نکند.

▼ گزارش روز
ضدّ و نقیض

آقای روحانی در سفر خود به استان مرکزی در شورای اداری این استان در خمین می‌گوید: «باید محیط کشور را محیطی مناسب و درخور کنیم. اداره کشور و حکومت دعوا ندارد. وجود انتقاد سازنده مطلوب است، اما نباید اخلاق را از یاد برد. امام(ره) آمد تا به ما اخلاق را درس دهد و انقلاب کرد تا مسلمان زیست کنیم و دروغ، تهمت و سیاه‌نمایی از جامعه ما رخت بربندد.» وی همچنین در جمع مردم اراک با تأکید بر حفظ آرامش و وحدت جامعه گفته بود: «آدم دروغگو انقلابی نیست، آدم فحاش انقلابی نیست، آنها که از یأس سخن می‌گویند با انقلاب اسلامی ایران رابطه‌ای ندارند!»
سخنانی که مشابه آن از زبان دیگر اعضای دولت نیز در روزها و هفته‌های اخیر به گوش رسیده است و احتمالاً امتداد نیز خواهد داشت، این سؤال‌ها را در برابر افکار عمومی قرار داده است که چه فرد یا افرادی بودند که کوچک‌ترین نقد به برجام را با تندترین ادبیات پاسخ می‌گفتند و منتقدان را بی‌شناسنامه و بی‌سواد و بزدل و... می‌خواندند! چه کسانی با سیاه‌نمایی محض از دولت‌های گذشته در سه سال گذشته تلاش کردند نقاط ضعف و ندانم‌کاری‌های خود را بپوشانند؟ حال چه رخ داده است که به ناگاه آن هم در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، دولتمردان نگران ناامیدی و دلسرد شدن آحاد مردم از مدیریت در کشور شده و همه را به سخن نگفتن از نقاط ضعف دعوت می‌کنند و انتقاد از دولت را فحاشی تلقی کرده و آن را خدمت به ضد انقلاب و خلاف اصول انقلابی می‌خوانند! در حالی که واقعیت این است که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران تنها در سایه شفافیت در رفتار و صراحت در کلام چه در مقابل دشمنان بیرونی و چه در مقابل ضعف‌ها و اشتباهات و بی‌تدبیری‌های داخلی است که پیشرفت خواهد کرد و توان عبور از موانع و بی‌اثر کردن توطئه‌ها را خواهد داشت.

▼ خبر ویژه             
لاریجانی رئیس شورای عالی فراکسیون‌ها

پس از روشن شدن تکلیف کرسی‌های هیئت‌رئیسه مجلس و کمیسیون‌های تخصصی کار تشکیلاتی در مجلس دهم از رونق افتاد و نمایندگان مستقل از اصولگرایان اعلام جدایی کردند. داستان اختلافات در فراکسیون ولایت و ریزش به نفع فراکسیون مستقلین تا آنجا ادامه یافت که کار به نام‌نویسی مجدد در این فراکسیون رسید. این نام‌نویسی پس از آن صورت گرفت که برخی اعضای فراکسیون ولایت از انفعال این فراکسیون گلایه‌مند شدند و مستقلین را فعال‌تر از خود دیدند. اصولگرایان ولایت حتی تلاش کردند اساسنامه فراکسیون را سریع‌تر به سرانجام برسانند تا شاهد ریزش بیشتری نباشند؛ اما در نهایت، دو فراکسیون به این اجماع رسیدند که شورای عالی فراکسیون‌ها در مجلس تشکیل شود. فراکسیون امید از این ایده استقبال نکرد، اما فراکسیون‌های «ولایت» و «مستقلین ولایی» آن را پذیرفتند. در آخرین جلسه قرار شد 17 نفر از هر یک از دو فراکسیون به عنوان اعضای شورای عالی انتخاب شوند و آقای لاریجانی رئیس فراکسیون باشد که وی ریاست را پذیرفت. مهرداد لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با تأیید خبر تصویب اساسنامه شورای عالی فراکسیون‌ها، در این باره گفت: دو فراکسیون «مستقلین ولایی» و «ولایت» نگاه مشترکی ندارند و مستقل از یکدیگر فعالیت می‌کنند، اما در مسائل کلان فهم مشترکی با یکدیگر خواهند داشت.
 
▼ اخبار
1- کشف سامانه‌های آمریکایی در زیرساخت‌های ایران با قدرت شنود و تخریب

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: طبق گزارش «نیویورک‌تایمز»، آمریکایی‌ها دو راهبرد در برابر به نتیجه نرسیدن مذاکرات با 1+5 یا درگیری ایران با رژیم اشغالگر قدس دارند؛ بر اساس این، سامانه‌هایی (ایمپلنت‌هایی) در زیرساخت‌های ایران کاشته‌اند که هم به آنها اطلاعات بدهد و هم در زمان لازم قدرت تخریب داشته باشد. سردار جلالی افزود: با بررسی در این‌باره برای کشف این ایمپلنت‌ها، زیرساخت‌های ایران را در چندین دسته، از جمله برق، انرژی، ارتباطی، نفت و رسانه دسته‌‌بندی‌ کردیم که پس از بررسی، نمونه‌هایی در برخی زیرساخت‌ها کشف شده است و آنها را تا دستیابی به نتیجه قطعی ردیابی می‌کنیم.

2- ظریف و کری برندگان جایزه سال مؤسسه سلطنتی انگلیسی «چتم هاوس»
مؤسسه سلطنتی انگلیسی چَتم هاوس، ظریف و کری را برندگان جایزه سال خود معرفی کرد. چتم هاوس در تارنمای خود نوشت: «این مؤسسه جایزه سال خود را به فرد، افراد یا سازمان‌هایی می‌دهد که بیشترین کمک را به گسترش روابط بین‌المللی در یک سال گذشته کرده باشند.» در این تارنما آمده است: «امسال جان کری و محمدجواد ظریف به دلیل نقش مهمی که در سال 2015 در موفقیت مذاکرات ایران و 1+5 داشتند، شایسته این جایزه تشخیص داده شده‌اند.» مؤسسه مطالعاتی چتم هاوس، جایزه سال خود را به نیابت از ملکه انگلیس می‌دهد که در آن کشور، نماد اقدام فراحزبی است.

3- دانشگاه‌های نیویورک و کالیفرنیا، مراکز مهم فعالیت‌های ضد صهیونیستی هستند
مطالعات آکادمیک جدید نشان می‌دهد، در دانشگاه‌های نیویورک و مراکز علمی کالیفرنیا به دلیل حضور گروه دانشجویی «عدالت در فلسطین» فضای ضد صهیونیستی حاکم شده است. به نوشته وبگاه «تایمزاسرائیل»، بر اساس پژوهشی که از سوی مرکز مطالعات مدرن کوهن در امور یهودیان روی حدود چهار هزار دانشجو انجام شده است، افزون بر اینکه در دانشگاه‌های ذکر شده فضای ضد صهیونیستی و البته ضد یهود حاکم است، در دیگر دانشگاه‌های این کشور نیز چنین جوّی وجود دارد که چندان به سیاست‌های رژیم صهیونیستی مربوط نمی‌شود و ناشی از نفرت قدیمی از یهودیان است.

4- شخصاً در حفاری‌های زیر مسجدالاقصی مشارکت می‌کنم
بنیامین نتانیاهو از سازمان یونسکو به دلیل تصمیم جدید این سازمان درباره قدس و مسجدالاقصی که به اسلامی بودن این مکان اعتراف کرده است، انتقاد کرد و گفت: یونسکو حملات اسلامگراهای تُندرو، از جمله داعش به آثار جهانی را نادیده می‌گیرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تأکید کرد: شخصاً در حفاری‌های زیر مسجدالاقصی مشارکت می‌کند. گفتنی است، کابینه رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته است تمامی صهیونیست‌ها را به مشارکت در حفاری‌هایی که در زیر مسجدالاقصی و محیط اطراف آن و تمامی مناطق قدس انجام می‌شود، وادار کند.

5- توقف طرح سیا در تجهیز شورشیان تحت حمایت آمریکا در حلب
روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» از توقف طرح تجهیز نظامی شورشیان سوری تحت حمایت سازمان «سیا» به دلیل حضور قدرتمندانه روسیه در سوریه خبر داد. در حالی که شورشیان تحت حمایت سازمان جاسوسی آمریکا در حلب به واسطه بمباران نیروی هوایی روسیه در ماه جاری از هم پاشیده شدند، دولت اوباما در خفا برنامه‌هایی را برای افزایش قدرت شورشیان تحت حمایت خود در سوریه ارزیابی کرده بود که اجرای آن در هاله‌ای از ابهام مانده است.

▼ اخبار کوتاه
اجلاس علما و شخصیت‌های اهل سنت عراق با عنوان «با مرجعیت به عنوان اساس وحدت و همگرایی از وطن و ناموس خود محافظت می‌کنیم» برگزار شد. در بیانیه پایانی این نشست تأکید شد: «این اجلاس، گروه‌های شیعه و سنی عراق را به همکاری و همیاری مرجعیت‌های دینی در این کشور دعوت می‌کند؛ چرا که مرجعیت ضامن امنیت و عامل بازدارنده ریختن خون‌ها و حفظ ناموس و دارایی‌های ملت است.»
بر اساس اخبار منتشر شده، از اکران فیلم ضد انگلیسی «یتیم‌خانه ایران» که روایتی تاریخی از وقوع یک هولوکاست واقعی در ایران است، جلوگیری شد. طبق اعلام قبلی، قرار بود فیلم سینمایی «یتیم‌خانه ایران» از چهارشنبه 5 آبان در سینماهای کشور روی پرده برود، اما اخبار جدید حاکی است از اکران این فیلم جلوگیری شده است. هنوز درباره علت ممانعت از اکران این فیلم اطلاعی در دست نیست.
طبق گفته ناظران و مقامات عراقی، با گذشت هشت روز از آغاز عملیات موصل، نیروهای عراقی جلوتر از برنامه از پیش طراحی شده قرار دارند. بخش رسانه‌ای الحشد الشعبی در بیانیه‌ای اعلام کرده است، در طول هشت روز گذشته در عملیات «قادمون یا نینوا» 772 تروریست کشته و 23 نفر اسیر و همچنین 127 خودروی بمب‌گذاری‌شده و 27 خمپاره‌انداز منهدم شده‌اند.
«میشل عون» سیاستمدار لبنانی که یک گام تا کرسی ریاست‌جمهوری فاصله دارد، به دیدار سیدحسن نصرالله رفت. به گزارش وبگاه خبری «النشره» لبنان، رئیس فراکسیون «التغییر و الاصلاح» در پارلمان لبنان در این دیدار، از دبیرکل حزب‌الله برای کمک در جهت حل مشکلاتی که بر سر انتخاب خود به عنوان نامزد نهایی کرسی ریاست جمهوری وجود داشت، قدردانی کرد.
بر اساس اعلام دستگاه‌های نظارتی، هزینه تجهیز دفتر کار مدیرعامل و یک عضو هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های بیمه‌ای بیش از 260 میلیون تومان بوده است. از این رقم، حدود ۳۲ میلیون تومان برای اجناس داخلی و حدود ۲۲۸ میلیون تومان دیگر برای تجهیزات خارجی هزینه شده است.
در جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب، چند حزب «رویش نیروهای اسلامی»، «اصلاح اسلامی»، «توسعه ملی ایران اسلامی» و «مجمع زنان اصلاح‌طلب» مجوز فعالیت گرفتند. گفتنی است، در این جلسه با صدور پروانه هفت حزب جدید و تمدید پروانه چهار حزب دیگر موافقت شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات