کیهان/
ما اصلاحطلبان درباره آمریکا صداقت نداریم
یک جامعهشناس اصلاحطلب، این طیف را به خاطر سکوت در برابر خیانتهای آمریکا متهم به بیصداقتی کرد.
محمدجواد غلامرضا کاشی در وبلاگ خود (زاویه دید) و ذیل تیتر «چرا این همه سکوت؟» نوشت: اگر تصور میکنیم که نظم جهانی یک بهشت تحقق یافته زمینی است پس خوب است روشنفکران صادقانه بگویند که الحمدلله الگوی آرمانی حیات سیاسی در جهان به رهبری آمریکا تحقق یافته و علنا به مدح و ثنای آن مشغول شوند. اما سوال این است که اگر چنین نیست و آمریکا در جهان شرارتهایی میکند، ستون حمایتکننده ستمهای بزرگی است که در اقصی نقاط جهان جاری است، پس چرا این جوانب از عملکرد آمریکا در زبان روشنفکران ایرانی هیچ جایگاهی ندارد؟
وی میافزاید: شاید روشنفکران و فعالان سیاسی تصور میکنند اگر آنها هم لب به سخن درباره آمریکا بگشایند، با رقیب خود در ایران همزبان میشوند و آنگاه بازار خود را از دست میدهند. به نظرم این پاسخ قانعکننده نیست.
وی با بیان اینکه شاید برخی روشنفکران و فعالان سیاسی از فشارهای آمریکا بر نظام سیاسی در دل شادند. فکر میکنند این سنخ فشارها، دست نظام سیاسی در داخل را خواهد بست.» مینویسد: به نظرم این شادی پنهان از وضعیتی ناصادقانه و مزورانه حکایت دارد. اثباتکننده آن است که پشت چهره اصلاحطلب، نیات مزورانه پنهان کردهاند. بنابراین باید به رقیب حق داد که چندان به آنها اعتماد نکند و مدعیات اصلاحطلبانه آنها را جدی نگیرد. نکته مهمتر اما این است که آنها باید بتوانند خود را قانع کنند که به جد مسئله آمریکا در ایران، بسط دموکراسی و حقوق بشر است. اگر نتوانند اثبات کنند که نمیتوانند، چه پاسخی به وجدان خود و مردم خواهند داد اگر روزی روزگاری آمریکا ایران را عرصه تاخت و تاز و حمله ویرانساز خود قرار دهد؟ روزی که دیگر نه از تاک نشان باشد و نه از تاکنشان.
روشنفکران منتقد ایرانی، اصولا به یک روایت سادهدلانه از نو لیبرالیسم دچار آمدهاند و اصولا قدرت نقد مناسبات بینالمللی را از دست دادهاند. اگر چنین باشد واقعا تحفهای است. برای اینکه حتی روشنفکران لیبرال عالم نیز این چنین در مقابل عملکرد رسوای آمریکا در بسیاری از مناطق جهان خاموش و ساکت ننشستهاند.
اصلاحطلبان نباید فراموش کنند که یکی از موانع تداوم مسیر اصلاحات در ایران، پیش و پس از انقلاب، آمریکا بوده است. از ماجرای نفت و دکتر مصدق بگذریم، قرار دادن ایران در محور شرارت در دوره سیدمحمد خاتمی را چگونه باید تحلیل کرد؟ در حال حاضر نیز عملکرد دولت آمریکا درخصوص برجام، واقعا شرمآور است.
این صورت خیالی که گویی فشار دولت آمریکا به ایران، فضای دموکراسیسازی در ایران را هموار خواهد کرد یک تصور باطل و خطرناک است. روشنفکران ایرانی با سکوت خود درباره آمریکا اجازه میدهند که این خیال خطرناک در میان عوام مردم توسعه پیدا کند.
به نظرم یکی از شروط اثباتکننده صداقت روشنفکران و نیروهای اصلاحطلب داخلی، تعیین تکلیف با آمریکاست. واقعا چه موضعی درباره آمریکا دارند؟ دهههای متمادی آمریکا به منزله امپریالیسم جهانی، کانون مباحث و محافل روشنفکری بود. اما اینک... هیچکس درباره آمریکا و نقشهای جهانی، منطقهای و داخلی آن سخنی به میان نمیآورد.
روحانی زیر ذرهبین رئیس سابق و فعلی سازمان سیا
رئیس سازمان سیا میگوید آمریکا تحولات ایران را زیر نظر دارد.
به گزارش جروزالم پست، مایک پمپئو درباره توافق هستهای با ایران گفت: «نظر شخصی من روی توافق هستهای با ایران منفی است. اما با این حال کار درستی بود زیرا جلوی ایران را از دنبال کردن برنامه تسلیحات هستهای گرفت.
وی با بیان اینکه آمریکا هوشمندانه، تحولات ایران را زیرنظر دارد، افزود: این توافق به تقویت جایگاه حسن روحانی رئیسجمهور ایران کمک زیادی کرد.
پمپئو گفت: ایران کشور یکدستی نیست. در ایران احزاب متفاوت وجود دارند و هر کدام میخواهند حرف خود را به یکدیگر بقبولانند.
وی تصریح کرد: ما به دقت اوضاع را تحت نظر خواهیم داشت تا ببینیم چه اتفاقی میافتد. روحانی فردی است که نشان داده تمایل دارد ایران بار دیگر به جامعه جهانی بازگردد. ایران در سوریه، لبنان و عراق تحرکات زیادی دارد و ما به هوشیاری همه آنها را زیر نظر داریم.
گفتنی است رئیس سازمان سیا پنجشنبه هفته گذشته در نشست مؤسسه اسپن گفته بود: زمانی که بحث پایبندی ایران به توافق هستهای مطرح میشود، میتوان گفت ایران یک مستأجر بد است. تا زمانی که صاحب ملک(!) از او نخواهد، اجاره خود را نمیدهد و برای بازپرداخت اجاره از چک بیمحل استفاده میکند.
جالب اینکه جان برنان رئیس سابق سازمان سیا نیز 8 مرداد 95 در همایش امنیتی اسپن گفته بود: «تصور میکنم توافق هستهای کار درستی بود و آقای روحانی را که در میان عناصر فعال در ایران فردی بسیار میانهرو به شمار میآید، تقویت کرد. او باید دستاوردهای بیشتری داشته باشد تا حمایت بیشتری جلب کند؛ به این دلیل که در حکومت ایران بین تندروها و میانهروها رقابت وجود دارد. برخلاف تصور، ایران کشور یکدستی نیست. بنابراین در حالی که آنها سال آینده انتخابات برگزار میکنند، ما به دقت اوضاع را تحت نظر خواهیم داشت تا ببینیم موازنه قدرت چگونه پیش میرود. نگرانی من این است که بسیاری از ایرانیها انتظار داشتند با آزاد شدن داراییها، پول به زندگی آنها سرازیر شود اما خوب، این مسئله زمان میبرد».
به عبارتی میتوان گفت آمریکاییها نگران سرنوشت یک جریان سیاسی در انتخابات ایران بودند چرا که به واسطه بقای آنها در قدرت میتوانند فشارها و تحریمهای خود را تشدید کنند.
نقض وعدههای تبلیغاتی روحانی با مادر تحریمها
گستردهترین تحریمها علیه ایران در حالی در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد که آقای روحانی به منتقدان میگفت شما زبان دنیا را نمیفهمید و تحریمها دیگر باز نمیگردد.
به گزارش مشرق، هر روز حلقه محاصره تحریمهای جدید آمریکا دور توافق برجام تنگتر میشود و دولتمردان نیز تنها نظارهگر این وقایع هستند و بیان میکنند که حق پاسخگویی به این کارشکنی و عهدشکنیهای آمریکا را برای خود محفوظ میدانند.
این در حالی است که همواره رفتار سیاسی آمریکا در نقض برجام نشان داده که عدم پاسخگویی مناسب به طرف مقابل سبب گستاختر شدن وی و تشدید فشار تحریمها میشود.
اینبار در مجلس نمایندگان آمریکا طرح جامع تحریمهای ایران، روسیه و کرهشمالی تصویب شد که حرف و حدیث جداگانهای درخصوص تشدید تحریمهای ایران دارد. نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق و فقط 3 رای مخالف، طرح تحریمهای ایران، روسیه و کرهشمالی را تصویب کردند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا درباره اعمال این تحریمها مطرح میکند: «لایحهای که ما امروز با اکثریت آرا تصویب کردیم یکی از گستردهترین بستههای تحریمی در طول تاریخ است.»
این در شرایطی است که آقای روحانی در دوران تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم وعده و قول دیگری به مردم داده بود و حتی در این زمینه رقیب را نیز تخریب کرده بود و دست به رقیبهراسی زد.
وی در جریان سفر تبلیغاتیاش به شهر اردبیل سخنان شدیدالحنی با محتوای هستهای و تحریمها علیه رقیب گفت و افزود: «کاسبان تحریم بدانند که تحریمها برداشته شده و دیگر بازنمیگردد. شما میخواهید با دنیا مذاکره کنید؟ شما بلد هستید که با دنیا مذاکره کنید و آیا زبان دنیا را میدانید؟ در حالی که در فهم زبان ملت خود گرفتار هستید.»
روحانی در جمع هوادارانش در ورزشگاه تختی اهواز نیز با بیان اینکه همواره از حقوق مردم ایران دفاع کردهایم بیان کرد: «در طول این مدت همه دست به دست هم دادیم تا تحریم را از سر ایران برداریم و حصر ایران را بشکنیم. ما نمیگذاریم تحریمها دوباره به ایران برگردد و دست به دست هم از حقوق ایران دفاع کردیم.
حال باید از روحانی و دولتش پرسید که در مقابل نقض سخنانشان چه تدبیری کردهاند و چه پاسخی به مردمی دارند که به آنها اطمینان داده بودند که زبان طرف مقابل را به خوبی بلدند و دیگر تحریمهایی باز نمیگردد.
دولت میخواهد مسکن مهر را به اسم مسکن اجتماعی تحویل مردم دهد!
«سایه سنگین مسکن بر آینده سیاسی وزیر راه و شهرسازی سایه انداخته است. عباس آخوندی موضوع مسکن اجتماعی را مطرح کرد که پس از چهارسال، همچنان خاک میخورد».
روزنامه آفتاب یزد با انتشار این مطلب خاطر نشان کرد: طرح آقای وزیر شکست خورده است.
طرح مسکن اجتماعی چند سالی است که پس از آغاز دولت یازدهم به عنوان جدیدترین نسخه تامین مسکن برای قشر ضعیف و کمدرآمد در کشور به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
مسکن اجتماعی قرار است 3 دهک اول جامعه را تحت پوشش قرار دهد.
پس از همه وعده و وعیدها، هیئت دولت در روزهای پایانی سال ۹۵ طرح مسکن اجتماعی را که در آذرماه سال گذشته تصویب شده بود، ابلاغ کرد؛ جالب آنکه در طرحی که دولت تصویب کرد، منابع مالی مورد نیاز از محل بازگشت منابع مسکن مهر نیست بلکه بانک مرکزی باید مجددا منابع جدیدی برای اجرای این طرح در اختیار بانک و وزارت خانه عامل اجرای آن قرار دهد؛این همان انتقادی است که آخوندی بارها و بارها به پروژه مسکن مهر وارد و عنوان کرد که دولت دهم با تزریق منابع بانک مرکزی(که در اقتصاد به آن پول پرقدرت گفته میشود) به مسکن مهر، باعث رشد تورم شده است.
وزیر راه و شهرسازی از منتقدان سرسخت مسکن مهر بوده و بارها با واژههایی تند و تیز، این پروژه ملی را مورد انتقاد قرار داده است، قرار است برخی واحدهای مازاد و بدون متقاضی مسکن مهر را به اسم مسکن اجتماعی و به عنوان دستاورد دولت یازدهم به متقاضیان احتمالی تحویل دهد. در همین ارتباط علی چگنی، مدیرکل برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در روزهای پایانی سال ۹۵ در گفت وگو با رسانهها از واگذاری مسکن های مهر بدون متقاضی در سراسر کشور به مشمولان طرح مسکن اجتماعی خبر داد.
پیروی از سیاستهای شکست خورده مشکل اصلی تیم اقتصادی دولت است
«مشکل اساسی تیم اقتصادی دولت این است که از یک شکل بارها آزموده شده و جواب نداده، پیروی میکند».
دکتر حسن سبحانی اقتصاددان در گفتوگو با روزنامه شرق گفت: از آنجا که دولت اکنون با برنامه ششم توسعه که مصوب مجلس است روبهروست و اگر به آن عمل نکند خلاف قانون رفتار کرده است، بنابراین میتوانیم بپرسیم دولت دوازدهم با برنامه ششم توسعه باید چه کار کند؟ این مسئله را از این جهت مطرح میکنم که دولت یازدهم متأسفانه به هر دلیلی برای ارائه لایحه برنامه ششم با مجلس همکاری بایسته نکرد. دولت لایحه برنامه موردنظر مجلس را نتوانست ارائه کند و مجلس فعلی ناگزیر شد برنامه ششم را با تشخیص و مصلحتسنجیها و درعینحال امیال و خواستههای خود تدوین کند، بهنحویکه فراوان شنیدهایم که برنامه ششم که به دولت ابلاغ شده، درواقع طرح نمایندگان مجلس است تا لایحه دولت.
وی می افزاید: قانونی براساس اصل ٥٢ قانون اساسی که درباره نحوه نوشتن بودجه است، تدوین نشده. البته در قانون محاسبات عمومی و قانون برنامه و بودجه ١٣٥١ چند ماده غیرشفاف و منفک از همدیگر درباره بودجه وجود دارد که بههیچوجه نیاز فعلی ما را به قانون بودجهنویسی رفع نمیکند. وقتی که قانون نحوه نوشتن بودجه را نداریم، دولت هر طوری که بودجه را طراحی کند، همان خواسته دولت، قانونی میشود. از طرفی نیز مجلس به هر اندازه که در لایحه بودجه دولت تصرف کنند، کارش غیرقانونی نخواهد بود؛ چراکه اصولا قانونی دراینباره وجود ندارد. قوانین بودجه ما قانون بودجه نیستند؛ این قوانین بودجه ناکارآمد بیش از سه دهه است که از طریق سازمان برنامه و بودجه ایران به صورت لایحه تقدیم مجلس میشود و از آن طرف هم به صورت قانون بیرون میآید. این یک عرف پذیرفتهشده است؛ بنابراین انتظار میرود چنانچه دولت در شیوه برنامهنویسی مداخله و در نهایت دست به اصلاحاتی میزند، صادقانه در شیوه بودجهنویسی هم تغییراتی ایجاد کند. اکنون عمده کسانی که مسئولیتهایی در امور برنامه و بودجه کشور دارند، خود از بهوجودآورندگان همین نوع قوانین و برنامههایی هستند که در سه دهه گذشته ناکارآمد بودهاند؛ بنابراین چگونه میتوان انتظار داشت افرادی که این وضعیت را ایجاد کردهاند، خودشان بتوانند این وضعیت را اصلاح کنند؟
سبحانی با بیان اینکه دولت باید ظرفیت نقد شدن را داشته باشد تصریح کرد مشکل اصلی تیم اقتصادی دولت این است که از یک تفکر اقتصادی (اقتصاد آزاد)که بارها در کشور استفاده شده و جواب نداده ، پیروی کرده است.
من با حضور تکنوکراتهایی که قانون اساسی برایشان موضوعیت ندارد در دولت موافق نیستم. درعینحال معتقدم دولت بدون حضور صاحبان فن و تکنیک بهخوبی اداره نمیشود. فارغالتحصیلان مقاطع تکمیلی در دوران بعد از انقلاب در کشور فراوان هستند. بنابراین ما تکنوکراتهای متدین و معتقد به قانون اساسی فراوان داریم و باید از آنها استفاده کنند. قانون اساسی مبانی دارد. صاحب فنی که میخواهد خوب عمل کند باید با توجه به آن مبانی امور را اداره کند.
جوان/
آفتاب يزد، شهروند، اعتماد، شرق، آرمان، ايران و مردمسالاري تنها بخشي از
رسانههاي اصلاحطلبي هستند كه امروز با تيترهايي در صفحه اول خود به تخريب
عملكرد شهرداري تهران پرداختند. تا پيش از اين چون بحث كانديداتوري
قاليباف در ميان بود، رويكرد هميشه انتخاباتي و هميشه جناحي اصلاحطلبان
طبيعتاً نسبت به عملكرد شهرداري تهران منفي بود؛ اما اين روزها كه روشن است
قاليباف ديگر شهردار تهران نخواهد بود، باز چه مشكلي است؟
از
سال 92 كه دولت يازدهم آغاز به كار كرد تا همين امروز، دولتمردان روحاني
همواره بر سياه نمايي عملكرد دولت قبلي اصرار داشتند و معتقد بودند چهارسال
اول فقط به آواربرداري مشغول بودهاند! البته بعداً رفتند با پروژههايي
كه پيريزي و نصف بيشتر كارش در دولت قبلي بود، عكس يادگاري افتتاحيه
گرفتند و معلوم شد فقط هم آوار نبوده است! حالا هم روشن است سياهنماييهاي
دوران 12 ساله شهرداري قاليباف شروع شده تا چندين توجيه كم كاريها و
بيكاريهاي شهرداري جديد اين باشد كه مشغول آوار برداري بوديم!
عملكرد
اصلاحطلبان در ماههاي آخر اين دوره شهرداري تهران بسيار شبيه عملكردشان
در ماههاي آخر دولت دهم شده است؛ رسانههاي اصلاحطلب آوارهاي دروغين
ميسازند تا بعد بگويند نميشود كار كرد!
عصبانيت زنجيرهايها از ولايتي شدن دانشگاه آزاد
آفتاب
يزد نگران از تغييرات در دانشگاه آزاد مينويسد: «طوفان ولايتي كه آمد
خيليها را با خودش از دانشگاه آزاد برد. . . دانشگاه آزاد كه بي برو برگرد
با نام هاشمي رفسنجاني گره خورده و در تمام سالهاي اخير با تيم نزديكان
هاشمي اداره شده است، حالا از زماني كه رنگ و بوي «ولايتي» به خود گرفته
است از هرچيز و هركس نشاني دارد جز هاشمي. . . شيوه چينش كادر جديد مديريتي
تا به اين جا نشان داده است كه قرار نيست ميراث امثال هاشمي و ناطق با
اصول سابق حفظ شود.»
سايت مشرق
مينويسد: فرهاد رهبر با وجود مسئوليتهاي اقتصادي مهمي كه در كارنامه خود
داشته، به عنوان چهرهاي پاكدست و سليم به لحاظ اقتصادي در بين موافقان و
مخالفان خود معروف است. او در حوزه مديريتي هم قائل به انضباط مالي و سلامت
مالي مجموعههاي وابسته به بيت المال است؛ اما گويا عزم فرهاد رهبر براي
برخورد جدي با مافياي اقتصادي، براي عدهاي اصلا خوشايند نيست.
در
حقيقت حسابرسي مالي و عزل برخي مديران دانشگاه آزاد صداي روزنامههاي
زنجيرهاي را درآورده است. آنهايي كه واهمه دارند جزئيات بيشتر حيف و ميل
چند 10 سالهشان با شهريههاي گزاف دريافتي از دانشجويان بيشتر از اين رو
شود، به فرافكني روي آوردهاند.
وطن امروز/
باید ندای مظلومیت کودکان فلسطینی به جهانیان برسد
دبیر شورای نگهبان گفت: باید سعی کنیم ندای مظلومیت کودکان فلسطینی به گوش
جهانیان برسد. به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، آیتالله
جنتی در همایش رؤسای دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات سراسر کشور که در مشهد
برگزار شد، گفت: باید تلاش کنیم کیفیت و کمیت نظارت بر انتخابات بهتر و
نواقص برطرف شود. هرچند برخی از مشکلات انتخابات، مانند مشکلات قانونی در
حیطه کار شورای نگهبان نیست. رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر حضور
بیشتر نیروهای انقلابی در شبکه نظارت بر انتخابات گفت: در هر نهادی حضور
افراد انقلابی و بااخلاص جدیتر باشد فعالیت آن نهاد بهتر انجام میگیرد.
آیتالله جنتی در ادامه با تجلیل از خدمات نیروهای انقلابی در سپاه و بسیج
گفت: دشمن علیه این نهادها تبلیغات میکند زیرا این نهادها بازوان ولایت
فقیه هستند. آیتالله جنتی در ادامه با ابراز تأثر از کشتار کودکان مسلمان
در میانمار، یمن و فلسطین گفت: باید ندای مظلومیت این کودکان و انسانهای
بیگناه را به گوش جهانیان برسانیم.
استفاده داعش از تلگرام برای هماهنگی حمله تروریستی به مجلس
معاون دادستان کل کشور میگوید داعش تمام هماهنگیهای خود برای حمله
تروریستی به مجلس شورای اسلامی را از طریق تلگرام انجام داده است. او گفته
اگر از این به بعد، وزیر ارتباطات دستورهای قضایی را اجرا نکند، علیه وی
اعلام جرم میشود. به گزارش تسنیم، عبدالصمد خرمآبادی در جمع خبرنگاران در
واکنش به اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر اجرای دستورهای قضایی مربوط به
کانالهای مجرمانه تلگرامی گفت: متأسفانه وزیر ارتباطات هم در مصاحبههای
قبلی و هم در مصاحبه اخیر خود مطالبی خلاف واقع بیان کرده است. وی اضافه
کرد: کانال مربوط به گروهک تروریستی منافقین و کانال آمدنیوز 2 نمونه بارز
از کانالهای مجرمانه تلگرامی هستند که مجرمانه بودن آنها برای همه محرز
است و دستور قضایی هم برای مسدودسازی آنها صادر شده است ولی مسدود
نشدهاند. آیا آقای وزیر با فعالیت مجرمانه کانال گروهک تروریستی منافقین
در کشور موافقند؟ چرا وزیر ارتباطات، مدیر تلگرام را ملزم به اجرای دستور
فیلتر کانال منافقین و امثال آن نمیکند؟ چرا از اقدام تلگرام درباره فیلتر
نکردن این کانالها دفاع میکند؟ معاون قضایی دادستان کل کشور تصریح کرد:
از این به بعد اگر وزیر ارتباطات اقدامی نسبت به اجرای دستورهای قضایی
درباره محتواهای مجرمانه بهعمل نیاورد حتما پس از کسب اجازه از دادستان کل
کشور و مسؤولان عالی قضایی علیه او اعلام جرم خواهم کرد. خرمآبادی گفت:
برای هیچ ایرانیای قابل قبول نیست که داعش فیلم عملیات تروریستی خود در
مجلس شورای اسلامی را در حین عملیات بهصورت آنلاین از طریق تلگرام برای
همه دنیا پخش کند و کسی نتواند از نظر فنی جلوی این اقدام را بگیرد. همچنین
برای هیچ ایرانی قابل قبول نیست که تیمهای تروریستی داعش تمام
هماهنگیهای خود برای انجام عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی را از
طریق تلگرام انجام دهند و نهادهای امنیتی کشور به لحاظ غیرقابل کنترل بودن
تلگرام، قبل از عملیات هیچ اطلاعی از این موضوع نداشته باشند.
هشدار ستاد کل نیروهای مسلح به دولت ترامپ
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: دولت ترامپ بیش از گذشته نسبت به رویکردهای
نظامی خود در محیط انقلاب اسلامی دقت و مراقبت داشته باشد. سردار سیدمسعود
جزایری در پی مصوبه کنگره آمریکا درباره قانون جدید آمریکا علیه کشورمان
به دولت ترامپ هشدار داد منبعد بیش از گذشته نسبت به رویکردهای نظامی خود
در محیط انقلاب اسلامی دقت و مراقبت داشته باشد. وی با تأکید بر اینکه سپاه
و ارتش دو بال قدرتمند نظام هستند و بازی در هر میدان انقلاب اسلامی را
برای آمریکاییها تغییر خواهند داد، افزود: عواقب هرگونه بداخلاقی جدید در
منطقه بهعهده آمریکای شرور و تروریستپرور خواهد بود. وی خاطرنشان کرد:
رعایت اصل اتکا به خود و خودکفایی بومی در نیروهای مسلح کشورمان عامل مهم
خنثیسازی تحریمهای آمریکا در گذشته بوده که این خطمشی با قوت همچنان
جاری خواهد بود.
آرمان/
موافقت با استعفای مهدخت بروجردی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استعفای مدیرکل روابط عمومی
این وزارتخانه موافقت کرد. دکتر فرهادی با استعفای دکتر مهدخت بروجردی
علوی، مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات و فناوری موافقت کرده است.
این در حالی است که هنوز وزارت علوم دراین خصوص خبری را منتشر نکرده است.
مهدخت بروجردی علوی مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم در دولت یازدهم بود و در
گذشته نیز در زمان وزارت دکتر معین، دکتر توفیقی و دکتر جعفر میلی منفرد
در این سمت مشغول فعالیت بود.
دیدار معاون ظریف با مراجع در نجف
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه، پس از زیارت آستان
مقدس علوی در نجف اشرف، با سه تن از مراجع عظام تقلید دیدار و ضمن ارائه
گزارشی از برنامه سفر خود به عراق و تحولات جاری منطقه و سیاستهای ایران،
به راهنماییها و دیدگاههای ایشان گوش فراداد. جابری انصاری روز چهارشنبه 4
مرداد 96 پس از زیارت آستان مقدس علوی در نجف اشرف، با سه تن از مراجع
عظام تقلید؛ آیات عظام بشیر نجفی، اسحاق فیاض و سیدمحمدسعید حکیم دیدار و
ضمن ارائه گزارشی از برنامه سفر خود به عراق و تحولات جاری منطقه و
سیاستهای ایران، به راهنماییها و دیدگاههای ایشان گوش فرا داد. وی امروز
همچنین از پروژه بازسازی و توسعه حرم امام علی(ع) نیز دیدار و از نزدیک در
جریان سیر کار و پیشرفت طرحهای در دست اجرا قرار گرفت.
انتقاد آمریکا از رویکرد شورای امنیت
نماینده آمریکا در سازمان ملل از رویکرد شورای امنیت برای
توجه نکردن به موضوع ایران و حزبا... در خاورمیانه انتقاد کرد. نیکی هیلی
در نشست ماهانه شورای امنیت بار دیگر تلاش کرد تا توجه این نشست را به
موضوع ایران و حزبا... منحرف کند. هیلی در اظهارات خود گفت: شورای امنیت
اغلب خاورمیانه را پیچیدهتر از آنچه که هست، میکند و اسرائیل را مورد
آزار قرار میدهد، در حالیکه باید اذعان کند یکی از اصلیترین دلایل تنش و
کشتار در خاورمیانه ایران و شریکش حزبا... لبنان است. وی در ادامه این
ادعاهای خود گفت که حزبا... به همراه حامیاش ایران تلاش میکنند تا در
منطقه تنش و اختلال ایجاد کنند. نماینده آمریکا در سازمان ملل همچنین گفت:
ما باید اجرای راهحلهایمان را که بارها توسط ایران و حزبا... نقض
شدهاند، از این پس جدی بگیریم.
حل مشکل ترافیک، اولویت شهردار تهران
نماینده تهران تاکید کرد که شهردار آینده تهران باید برای
معضلات شهر تهران به خصوص آلودگی هوا، بهبود وضعیت ناوگان اتوبوسرانی و
مترو و روان شدن ترافیک در تهران برنامه و تدابیر ویژهای داشته باشد و از
مدیران شایسته و با کفایت برای ایجاد تحول در پایتخت استفاده کند. محمدرضا
بادامچی درباره مولفههای شهردار آینده تهران برای رفع مشکلات پایتخت گفت:
با توجه به آلودگی غیرقابل تحمل هوای تهران لازم است شهردار در وهله اول
تدبیر ویژه و فوری برای این مشکل داشته باشد. موضوعی که با تعامل خوب با
ارگانهای مختلف همچون سازمان محیط زیست شدنی است. وی با بیان اینکه
«شهردار تهران باید ترافیک را بشناسد» توضیح داد: شهردار تهران باید به
خوبی از وضعیت ترافیکی آگاه باشد و با استفاده از مدیران با برنامه در جهت
حل مشکل ترافیک اقدام کند.
کابینه دوازدهم به دور از سهمخواهی
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با تاکید بر لزوم انتخاب
وزرای کاردان و کارآمد و هماهنگ در کابینه دوازدهم، گفت: کابینه آینده باید
به دور از هرگونه سهمخواهی و بر اساس توانمندی افراد انتخاب شود.
سیدمرتضی خاتمی در تبیین ویژگیهای کابینه دوازدهم برای حل مشکلات کشور،
گفت: با توجه به تجربه چهار سال گذشته رئیسجمهور و اشراف ایشان به نقاط
ضعف و قوت دستگاهها، بخشها و وزرای فعلی و همچنین مشکلات کشور، انتظار
میرود که وزرایی در کابینه دوازدهم انتخاب شوند که اهتمام ویژهای برای حل
مشکلات داشته باشند. وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم
رهبری، گفت: با توجه به اهمیت اشتغال و تولید و مشکلات اقتصادی گریبانگیر
کشور، باید کابینهای منسجم و بهویژه هماهنگ در بخشهای اقتصادی دولت
تشکیل شود تا با وجود کارآمدی، آرایش منسجمی داشته باشد.
ادعای ترامپ علیه ایران و حزبا...
رئیسجمهور آمریکا با طرح ادعاهایی علیه ایران و حزبا...
مدعی شد: حزبا... تلاش میکند خود را مدافع منافع لبنان نشان دهد؛ اما
منافع اصلی این سازمان در راستای حامیاش، ایران است. دونالد ترامپ مدعی
شد: تهدیدات علیه مردم لبنان از داخل نیز نشات میگیرد. حزبا... یک تهدید
علیه کشور لبنان، مردم لبنان و کل منطقه است. وی در ادامه ادعاهای خود گفت:
این سازمان با حمایت ایران در حال تشدید فاجعه انسانی در سوریه است.
حزبا... مایل است خود را به عنوان حامی منافع لبنان نشان دهد اما منافع
این سازمان آشکارا در راستای اهداف خود و حامیاش، ایران است.
کارگروه جرائم سایبری در وزارت خارجه
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: وزارت امور خارجه ایران با درک
اهمیت همکاریهای بینالمللی و با هدف تسهیل فعالیت نهادهای داخلی کشور
برای تقویت تعاملات بینالمللی در راستای پیشگیری و مقابله با جرائم
سایبری، ضمن پایش کلیه تحولات در حوزههای امنیت سایبری و جرایم سایبری در
نشستهای گروه تخصصی کارشناسان سازمان ملل متحد برای بررسی جرائم سایبری که
در وین برگزار شده بود، مشارکت کرده است و رایزنیهای قابل توجهی را با
کشورهای همفکر برای تدوین یک سند بینالمللی جرایم سایبری انجام داده است.
عباس عراقچی اعلام کرد: در همین راستا بنا به دستور وزیر امور خارجه برای
اطلاع رسانی و انجام هماهنگیهای لازم با نهادهای ذیربط در حوزه جرائم
سایبری، کارگروهی با حضور نمایندگان همه نهادهای ذیربط در بخش حقوقی وزارت
خارجه تشکیل شده است. در این کارگروه مواضع و دیدگاههای جمهوری اسلامی
ایران در زمینه تقویت همکاریهای بینالمللی بهویژه در خصوص تدوین سند
جامعی برای جرایم سایبری بررسی و آماده میشود.
خراسان/
بازگشت تنبیه بدنی به برخی از مدارس آمریکا
مسئولان سه مدرسه در ایالت تگزاس آمریکا با کسب رضایت والدین اجازه دارند
با راکتهای چوبی دانش آموزانی را که رفتارهای ناشایست انجام میدهند،
تنبیه کنند. هر دانش آموز به ازای هر رفتار ناشایست همچون بی توجهی به
قوانین کلاس با یک ضربه تنبیه میشود. کارکنان این سه مدرسه هنگام ثبت نام
دانش آموزان از رضایت والدین آنان درباره تنبیه بدنی فرزندشان آگاهی پیدا
میکنند و تنها کودکانی تنبیه میشوند که والدینشان موافق بودهاند.
انتقاد به اجبارِهمراه داشتن آی پد در یکی از مدارس چین
مسئولان یکی از مدارس در استان شانشی چین چندی پیش اطلاعیهای صادر کردند
که بر اساس آن از شروع سال تحصیلی جدید (در ماه سپتامبر) دانش آموزان باید
همراه خود آی پد داشته باشند زیرا بخشی از ملزومات آموزشی به حساب میآید.
مدیران این مدرسه معتقدند استفاده از آی پد کارایی کلاس درس را افزایش می
دهد. همچنین با کنترل روی این تجهیزات، والدین نباید در زمینه استفاده
فرزندشان از آی پد برای امور دیگر نگران باشند. البته با افزایش انتقادها و
تحمیل بار مالی به خانوادهها ، مدیران این مدرسه در نهایت از تصمیم خود
صرف نظر کردهاند.
کار عجیب یک تاجر برای سنجیدن عشق همسرش
در قرن 18 تاجر ثروتمندی به نام تیموتی دکستر وانمود کرد که مرده است. او
در اواسط مراسم در حضور 3 هزار نفر از جایش بلند شد و به علت این که همسرش
به اندازه کافی گریه نکرده بود، او را از ارث محروم کرد. او با این کار قصد
داشت تا میزان عشق همسرش را به خود بسنجد و با کم گریه کردن او به این
نتیجه رسیده بود که همسرش او را کم دوست دارد.
اگر همسرم ازدواج کند، داراییام را به او میبخشم
یک شاعر آلمانی تمام اموال خود را به شرط ازدواج دوباره همسرش به او
بخشید.هانریش هاین، شاعر معروف آلمانی، دارایی خود را بعد از مرگ به همسرش
بخشید به شرطی که او دوباره ازدواج کند. او درباره کار خود گفته بود: می
خواهم حداقل یک مرد، آنچه بر سر من آمد را درک کند و از مردنم غمگین شود.
بیمارستان عروسکها
بیمارستان مکانی است که میتواند امید را در دل بیماران خود زنده کند و
زندگی دوباره را به برخی بیماران ببخشد.در برخی کشورها مراکزی وجود دارد به
نام «بیمارستان عروسکها» و عروسکهایی که ارزش مادی یا معنوی بالایی برای
صاحبانشان دارند، به این مراکز منتقل و پس از بازسازی به صاحبانشان
بازگردانده میشوند.