صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵  ، 
شناسه خبر : ۳۰۴۶۹۰
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): «حرکت نبوی و حرکت حسینی، مثل دایره‌ متحدالمرکز هستند. به یک جهت متوجّهند. لذا این‌جا «حسین مِنّی وَ أنا مِن حسین» معنا پیدا می‌کند.»(1375/9/2) www.basirat.ir

▼ حرف روز
اقدامات ضد عاشورایی
یکی از پرونده‌های سیاه جریان اصلاح‌طلب در سالیان گذشته مقابله با «فرهنگ عاشورایی» بوده است؛ زیرا آنها می‌دانند محرم و صفر منبع الهام‌بخش قدرت در نظام اسلامی است و محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
جریان اصلاح‌طلب که از سال 76 عاشورا و محرم را عامل خشونت دانسته بود، چنانچه در روزنامه «صبح امروز» که با مدیریت حجاریان منتشر می‌شد، به تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۷۹ آمده بود: «قیام امام حسین(ع) و سپاه امام مانند سپاه یزید اهل خشونت و فاقد تحلیل عقلانی بودند.» یا در جایی دیگر نوشتند: «عملکرد ائمه هدی(ع) پس از عاشورا عقلانی‌تر شده است.» جریانی که بی‌تردید در اتفاقات تلخ عاشورا در سال 88 نقش پررنگی داشت، اکنون در شرایط فعلی پس از گذشت سال‌ها و با به دست گرفتن قدرت در شورای شهر بار دیگر درصدد احیای این اندیشه‌های ناپاک علیه عاشورا است.
در این راستا، در روزهای گذشته هجمه‌هایی علیه مراسم‌های مذهبی محرم و صفر از سوی اعضای شورای شهر که به واسطه فهرست مورد حمایت اصلاح‌طلبان وارد این شورا شدند، صورت گرفته است. خبرگزاری ایلنا از خبرگزاری‌های نزدیک به این جریان تحت عنوان «مالیات مردم نباید خرج خرید برنج و روغن برای هیئت‌های مذهبی شود»! به نقل از زهرا صدراعظم نوری، فعال اصلاح‌طلب و رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر پنجم می‌نویسد: «با وجود احترامی که برای همه تشکل‌ها و هیئت‌های مذهبی قائل هستم، با این رویه اساساً مخالف بوده و اعتقاد دارم مردم تهران وقتی منابع درآمدی شهرداری را از طریق پرداخت عوارض تأمین می‌کنند، مایل نیستند این عوارض به این نحو هزینه شود. وقتی مردم پولی برای عوارض می‌دهند نباید صرف خرج خرید برنج و روغن برای هیئت‌های مذهبی شود.» یا مباحثی درباره قطع یا کاهش کمک‌های شهرداری تهران به برگزاری مراسم با شکوه اربعین حسینی از سوی اعضای شورا مطرح شده است!
اما سؤال افکار عمومی امروز این است که چرا کسانی که مخالف کمک از بیت‌المال مسلمین به مراسم‌های مذهبی و هیئاتی که برای خود مردم است هستند، خواهان حمایت از ان‌جی‌اوها و سمن‌هایی می‌شوند که منافع‌شان یک راست به جیب صهیونیست‌ها و آمریکا می‌رود.

▼ گزارش روز
آسیب سوم
شاید تا چند وقت پیش سوءاستفاده جریان‌های ضد انقلاب برای شایعه‌سازی و اقدام علیه جمهوری اسلامی یا وجود باندهای فساد و شبکه‌های ضداخلاقی در بستر اینترنت به عنوان آسیب‌های فضای مجازی مطرح بود؛ اما اکنون باید آسیب سومی را نیز بر این دو افزود و آن؛ «توسل تعدادی از چهره‌های سیاسی به هر دستاویزی برای قرار گرفتن در کانون توجه، افکار عمومی است»؛ اما ماجرا از چه قرار است؟ برخی از مسئولان برای قرار گرفتن در کانون توجه، موج‌سواری در فضای مجازی را نزدیک‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر یافته‌اند؛ موضوعی که در ماه‌های اخیر ابعاد جالب توجه و البته نگران‌کننده‌ای نیز پیدا کرده است!
محمود صادقی، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی از مترجم سخنرانی دونالد ترامپ در شبکه خبر تا مسئولان قوه قضائیه و جریان‌های انقلابی و... را مورد هجمه و حمله قرار می‌دهد. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، بدون آنکه لحظه‌ای به پیامدهای جملاتی که می‌نویسد فکر کند؛ پس از توقف تیم ملی ایران در برابر سوریه در صفحه‌ شخصی‌اش در فضای مجازی، از احتمال تبانی سخن به میان می‌آورد و نمونه‌‌ای متعدد دیگر روندی که در روزهای اخیر و در مواضع تعجب‌برانگیز اعضای شورای شهر تهران درباره دوران دفاع مقدس و کمک به هیئات مذهبی و... ادامه یافت تا یک نگرانی بزرگ شکل بگیرد و آن عبارت است از تلاش‌های سطحی و عوام‌زده چهره‌هایی که پست‌های تصمیم‌ساز را در اختیار دارند برای جلب توجه کاربران خاص در فضای مجازی به منظور دست یازیدن به شهرت! عملکردی که می‌تواند گاه آنها را تا تیتر یک رسانه‌ها بالا ببرد و توجه و نگاه کاربران و افکار عمومی را برای این افراد به ارمغان می‌آورد! اما سؤال اینجاست که منافع ملی، تعهد مسئولان برای حفظ منافع کشور و مردم در میان تقلای این افراد برای افتادن نام‌شان بر سر زبان‌ها و بازنشر شدن نوشته‌های‌شان چه می‌شود؟ آیا کسانی که حاضرند برای جلب توجه افکار عمومی بر هر مسئله نادرست و بی‌ربطی دامن بزنند، می‌توانند در تصمیم‌گیری‌ها نیز از منافع شخصی و جناحی خود صرف‌نظر کنند؟

▼ اخبار ویژه        
دیدار مجدد با بهائیان به جای عمل به توصیه پدر
فائزه هاشمی که پس از فوت مرحوم هاشمی‌ کمتر از او شاهد حواشی بودیم، در اقدامی تازه به دیدار «مهوش ثابت» از اعضای فرقه ضاله بهائیت که از محکومان امنیتی است و تازه از زندان آزاد شده رفته است. این اقدام دختر کوچتر هاشمی در حالی است که وی در زمانی که پدرش در قید حیات بود، به دیدار جمعی از بهائیان رفت و تصاویر آن در فضای سیاسی کشور جنجال به پا کرد. در همان زمان رسانه‌ها و اشخاص سیاسی و مذهبی  نسبت به قبح‌شکنی رخ داده واکنش نشان دادند و از قول مرحوم هاشمی آوردند که «فائزه اشتباه بدی کرده و باید آن را تصحیح و جبران کند.»

28 قانون و 400 هزار میلیارد تومان کسری منابع!
با وجود اینکه در بودجه سال جاری دولت 41 هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌های اجتماعی در نظر گرفته شده است؛ اما کسری بودجه این صندوق‌ها 400 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. این کسری که طی چهار دهه گذشته به این صندوق‌ها تحمیل‌ شده است، به دلیل قانون اصلاحیه خدمات کشوری صورت گرفته است. هرچند سیر تاریخی تشکیل صندوق بازنشستگی و قوانینی که این صندوق را به پرداخت مستمری مکلف کرده است، از بار مالی خبر می‌دهد که از سال 1354 بر دوش صندوق‌ها گذاشته‌ شده است.

▼ اخبار
1ـ روسیه مقتدر در کنار ایران مستقل می‌تواند اثرگذار باشد
سردار حسین دهقان، مشاور فرمانده کل قوا گفت: ما هرگز آزمایش‌های موشکی خود را تعطیل نکردیم و هر رزمایش و هر گونه آزمایشی که در این زمینه لازم داشتیم، انجام داده‌ایم. وی افزود: ما امروز توانایی قرار دادن ماهواره در مدار و نگه داشتن آن و ارتباط با آن را پیدا کرده‌ایم و هیچ مشکل تکنولوژیکی برای استفاده از ماهواره‌های 50 کیلویی و قرار دادن آن در مدار تا ارتفاع 250 کیلومتری را نداریم و الآن هم می‌توانیم ماهواره‌هایی با وزن 250 تا 300 کیلو را در مدار 500 کیلومتری قرار دهیم. وزیر سابق دفاع درباره همه‌پرسی در کردستان عراق نیز اظهار داشت: هیچ‌کس کردستان مستقل را به تنهایی نمی‌خواهد. اگر کردها عاقل باشند، خودشان دنبال استقلال نمی‌روند. بارزانی با این حرف‌ها دنبال امتیازگیری از دولت مرکزی است؛ چون می‌داند در بین خود کردها هم یکصدایی برای استقلال نیست. وی تصریح کرد: روسیه مقتدر در کنار ایران مستقل می‌تواند اثرگذار باشد. به نظر نمی‌رسد، روس‌ها در سوریه بدون ما بتوانند کاری انجام دهند.

2ـ ترامپ چه سناریویی برای برجام در سر دارد؟!
«جو مک مونیگل» مسئول مؤسسه «هدج» معتقد است، ترامپ در 15 اکتبر پایبند نبودن ایران به برجام را اعلام خواهد کرد و پس از آن منتظر خواهد ماند تا فشار بر طرف‌های دیگر این توافق وارد آید. به عقیده وی، این فشار منجر خواهد شد تا ترامپ به خواسته خود، یعنی مذاکره مجدد درباره توافق دست یابد؛ اما این اتفاق به ‌هیچ‌ وجه نخواهد افتاد و مذاکره مجددی برای توافق هسته‌ای در میان نخواهد بود و در نتیجه تحریم‌ها تا اواخر سال میلادی جاری یا اوایل سال آینده بار دیگر به جریان خواهد افتاد. وی اضافه می‌کند: از آنجایی‌ که شرکت‌های خدماتی مالی بین‌المللی تعاملات بسیاری با واحد پولی آمریکا دارند، احتمالاً از این تحریم‌ها مجدد تبعیت می‌کنند؛ اما شرکت‌های بزرگ انرژی این تحریم‌ها را نادیده خواهند گرفت تا زمانی که آمریکا بتواند پشتیبانی بین‌المللی وسیعی برای تحریم‌های خود پیدا کند.

3ـ وزیر خارجه امارات هم ایران را به نقض برجام متهم کرد!
پس از عادل الجبیر، وزیر خارجه رژیم ‌سعودی، «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان»، وزیر خارجه امارات نیز  ایران را به نقض «روح و متن» توافق هسته‌ای (برجام) متهم کرد. وزیر خارجه امارات مدعی شد: «دو سال از توافق هسته‌ای ایران می‌گذرد و هیچ نشانه‌ای از تغییر در رفتارهای خصمانه این کشور دیده نمی‌شود.» وی اضافه کرد: «ایران به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه داده و روح و متن توافق را نقض می‌کند. بنابراین ما از نظارت‌های بیشتر بر برنامه هسته‌ای ایران و بررسی‌ مجدد این توافق و مفاد آن حمایت می‌کنیم.» اظهارات وزیر خارجه امارات در حالی مطرح شده است که نشانه‌ها حاکی است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد در گزارش بعدی خود به کنگره کشورش اعلام کند که ایران به توافق هسته‌ای با گروه 1+5 پایبند نبوده است.

4ـ عارف نظر شخصی خود را بیان کرده است
محمد عطریانفر، فعال سیاسی و از چهره‌های نزدیک به کارگزاران سازندگی درباره اظهارنظر اخیر محمدرضا عارف مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات 98 با جریان اعتدال و حامیان دولت ائتلاف نمی‌کنند، اظهار داشت: آقای عارف اظهارنظر شخصی خود را بیان کرده است و حتی خودشان هم گفته‌اند که نظر شخصی‌شان است. وی ادامه داد: درباره وضعیت مشارکت در انتخابات 98 از الآن نمی‌توان قضاوت کرد، سخن گفتن در این باره بسیار زود است، چرا که سابقه انتخابات‌ها در کشور ما نشان می‌دهد همواره کمتر از شش ماه یا یک سال مانده به برگزاری انتخابات، تکلیف احزاب سیاسی و جبهه‌های متعلق به آنان مشخص‌تر می‌شود.

▼ اخبار کوتاه
نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، اعتبار دیپلماتیک ایالات متحده را تضعیف نمی‌کند؛ بلکه نشان‌ می‌دهد آمریکا همیشه به فکر مردم خود است. وی گفت: آمریکا نمی‌خواهد ایران به یک کره شمالی دیگر تبدیل شود؛ چرا که معتقد است توافق‌های بدی، مانند برجام  با کره شمالی موجب شد این کشور به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند.
رجب طیب‌اردوغان با هشدار نسبت به همه‌پرسی در حکومت اقلیم کردستان عراق، اعلام کرد: ایران و ترکیه ممکن است تصمیم بگیرند تحریم‌های مشترکی علیه کردستان عراق اجرا کنند. وی افزود: منطقه تحت تسلط حکومت اقلیم کردستان عراق، منطقه‌ای نیست که تنها کردها در آن باشند؛ بلکه منطقه‌ای است که در آن ترکمان‌ها و عرب‌ها نیز زندگی می‌کنند.
پایگاه خبری «بلومبرگ» نوشت: حمایت از فضای تغییر در ایران از منافع آمریکاست که فناوری می‌تواند به ایجاد این فضا کمک کند. دولت آمریکا باید به شرکت‌های فناوری اجازه دهد همچنان به میزبانی اپلیکیشن‌های ایرانی در فروشگاه‌های بر خط خود ادامه دهند تا از ظهور یک طبقه متوسط متمایل به غرب در ایران حمایت شود.
علی خدایی، عضو کانون شوراهای اسلامی کار کشور با تأکید بر اینکه مطالبات معوق شش ماهه کارگران آذرآب در عالی‌ترین نهادهای نظارتی استان مرکزی نیز حل نشده است، گفت: کم‌کاری وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی بر مشکلات این کارگران افزوده است و عمده مشکلات آن از زمان واگذاری به بخش خصوصی علنی شده است.
محمدجواد ظريف، وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با سي‌ان‌ان گفت: ايران تعدادي گزينه‌ در اختيار دارد که شامل خروج از توافق‌نامه و بازگشت با سرعت بيشتر در برنامه هسته‌اي است که البته همچنان صلح‌آميز باقي خواهد ماند؛ اما ديگر محدوديت‌هايي را که ما داوطلبانه پذيرفتيم، نخواهد پذيرفت.
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اعلام کرد: پیشنهاد می‌شود دولت به منظور کمک به رفع مشکلات فضای دانشگاه، به جای انتخاب گزینه‌های سیاسی، گزینه‌ای با رویکرد علمی را برای وزارت علوم معرفی کرده تا آرامش به دانشگاه‌ها بازگردد.
دبیر انجمن برنج با انتقاد از واردات بی‌رویه این محصول در فصل برداشت، گفت: وزارت جهاد اعلام کرده است واردات برنج از اول مرداد تا آخر آبان ماه(فصل برداشت) ممنوع است؛ اما متأسفانه هیچ‌کس به این موضوع پایبند نیست.


نام:
ایمیل:
نظر: