«جنگ» واژه پرتكرار اين روزهاي ماست؛ اما آيا واقعاً جنگ محتمل است؟ آيا خروج آمريكا از برجام، حركت ناو آمريكايي به سمت خليجفارس، تشديد تحريمها از سوي ترامپ با ادعاي به صفر رساندن فروش نفت ايران، تعليق دو تعهد برجامي از سوي ايران، گفتههاي جان بولتون در آمريكا يا اظهارات ظريف در مسكو، به واقع پيشدرآمد يك جنگ بزرگ ميان ايران و ايالات متحده است؟! پاسخ واضح است؛ قطعاً خير، هيچ جنگي در پيش نيست! نه اينكه آمريكاييها به حمله نظامي عليه ايران علاقه نداشته باشند، بلكه سران كاخ سفيد از دوران بوش پسر تا همين امروز يكي از بزرگترين آرزوهايشان حمله نظامي به ايران و اشغال مجدد ايران است؛ اما آنچه اين آرزو را بر باد داده است، قدرت بازدارندگي نظام اسلامي، قدرت و وحدت ملي ما بوده است. با وجود اين، پس چرا تا اين حد درباره جنگ سخن گفته ميشود؟ براي حل اين معادله بايد ببينيم چه كساني از احتمال جنگ سخن ميگويند و تلاش ميكنند به افكار عمومي القا كنند كه در آستانه جنگ قرار داريم.
غربگرايان: جماعت و گروهي كه در ماهها و روزهاي اخير بر مسئله جنگ تأكيد كرده و تلاش كردهاند آن را بسيار محتمل جلوه دهند، غربگرايان ايراني هستند! چنانكه حسين موسويان در روزنامه «ايران» مينويسد: «براي نتانياهو و متحدان عربش همچون محمدبنسلمان وليعهد عربستان، عملي شدن تغيير رژيم در ايران اولويت حياتي است. نتانياهو و محمدبنسلمان به هيچ وجه نميخواهند اسرائيل و عربستان را درگير جنگ با ايران كنند؛ اما هر دو مايل هستند آمريكا را به دام جنگ با ايران بكشانند.» اين جريان اگرچه خود به خوبي بر اين امر واقف است كه توان بازدارندگي نظام اسلامي كاملاً طرف آمريكايي را در نقطه ضعف قرار داده و گزينه نظامي را در تقابل با ايران براي هميشه مختومه كرده است، اما تلاش ميكنند با القاي چنين موضوعاتي و ايجاد رعب و وحشت در جامعه، نظام اسلامي را مجاب به عدول از مواضع عزتمندانه و آرمانهاي انقلابي خود كرده و درهاي ايران را به روي غرب باز كنند يا حداقل بتوانند با طرح شعار دور كردن سايه جنگ در سياست داخلي نقش و سهم بيشتري را به دست آورند!
گمشدگان سياسي: يكي ديگر از گروههايي كه به تازگي به جمع دامنزنندگان به توهم وقوع جنگ پيوستهاند، همان گروه سياسي است كه براي جلوگيري از حذف كامل خود، از هر عملي براي ديده شدن و ماندن در سپهر سياسي كشور دريغ نميكند! كه مهمترين موضع آنها نيز از زبان «محمد سرافراز» رئيس مستعفي سازمان صداوسيما، كه پس از مدتها سكوت خبري در مصاحبه با «عبدالرضا داوري» سخنان جنجالي را مطرح كرده است، بيان شد. آنها ميگويند ترامپ پس از ماه مبارك رمضان به ايران حمله خواهد كرد؛ جملاتي كه ميتوان در ادامه تلاش اين گروه براي ديده شدن دانست. در واقع، ميتوان گفت كمتر واژهاي مانند واژه «جنگ» در ادبيات سياسي ما مسخر شده و ماهيت اصلياش را تا اين حد از دست داده است!
دلسوزان بياطلاع: هميشه كساني كه از جنگ حرف ميزنند، نيات سياسي و جناحي ندارند! گاه اين سخنان و گفتهها از سر دلسوزي و نگراني و ناشي از نداشتن اطلاع دقيق از وضعيت منطقه، ناآگاهي از ميزان قدرت نظامي و بازدارندگي جمهوري اسلامي ايران و گزينههاي متعدد و گسترده براي پاسخگويي به هر تحرك نابخردانه دشمن و باور نداشتن به افول آمريكا است! چنانكه به تازگي حسين علايي در روزنامه «شرق» طي مطلبي «اراده جدي ترامپ براي نشان دادن قدرت و به دستگيري رهبري و مديريت منطقه خاورميانه و بهرهگيري از جنگ» را يكي از مواردي برشمرده كه آغاز جنگ عليه ايران از سوي وي را محتمل كرده است؛ در حالي كه آمريكا براساس واقعيتهاي سياسي و اقتصادياش توان هيچ قدرتنمايي عملي را ندارد و تنها با جنگ رواني و رسانهاي حيات هژموني رو به فروپاشي خود را موقتاً تمديد كرده است و همانطور كه رهبر معظم انقلاب در مرداد ماه سال گذشته عنوان كردند، طرح مسئله جنگ و عمليات رواني تنها ابزار آمريكا براي ترساندن ترسوهاست.