صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۳۱۵۰۱۷
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): آمریکایی‌ها به خیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه می‌کشند، البته این خباثت‌ها به جایی نخواهد رسید.(1398/1/20)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

 

▼ حرف روز

تکیه‌گاه مقاومت

جنگ، مذاکره، مقاومت؛ سه سناریوی مطرح در تقابل جمهوری اسلامی ایران و آمریکا است که در روزهای اخیر کارشناسان ایرانی و آمریکایی و برخی از رسانه‌های بین‌المللی ابعاد این سناریوها را تشریح کرده‌اند؛ اما رهبر معظم انقلاب تأکید کرده‌اند جنگ نخواهد شد، مذاکره سم مضاعف است و هزینه مقاومت از تسلیم شدن کمتر است. پیام این راهبرد آن است که جمهوری اسلامی ایران راه مقاومت را برگزیده است. اینکه چرا رهبر معظم انقلاب گزینه مقاومت را پرسودترین و کم‌هزینه‌ترین راهبرد می‌دانند نیز مورد مطالعه است؛ زیرا بسیاری از کارشناسان روابط بین‌الملل و مسائل نظامی آن را به عوامل مادی قدرت مرتبط می‌دانند؛ اما امام خامنه‌ای با برجسته کردن عوامل معنوی مقاومت، سطح استراتژی را بسیار بالاتر از بازی‌های معمول و نظریات روابط بین‌الملل می‌برند، تا حدی که واقعاً اندیشمندان بین‌الملل از درک آن عاجزند و با مقایسه استراتژی‌های رهبر معظم انقلاب در طول سه دهه گذشته آن را دست‌یافتنی و در دسترس نظام اسلامی می‌دانند.
توکل بر خدا و اعتماد به وعده الهی در اندیشه جهان غرب شاید به دلیل ابعاد ظلمانی حکومت‌های‌شان جایگاهی ندارد؛ اما رهبر معظم انقلاب که در طول 40 سال گذشته بسیاری از وعده‌های الهی را عیناً دیده و تجربه کرده‌اند، بهترین یاور را همین نیروی الهی می‌دانند؛ به همین دلیل می‌فرمایند: «ما علاوه‌ بر اراده‌ قوی، توکّل به خدا را هم داریم. «ذلِکَ بِاَنَّ اللهَ مَولَی الَّذینَ ءامَنوا وَ اَنَّ الکافِرینَ لا مَولی لَهُم»؛ آنها مولا ندارند؛ ما متّکی به اراده‌ الهی هستیم. بنابراین ان‌شاء‌الله آینده، آینده‌ خوبی است و سختی‌ها هم آنچنان که بعضی‌ها تصویر می‌کنند و توصیف می‌کنند، نیست و نخواهد بود.» در تفسیر نمونه در شرح این آیه به یک روایت تاریخی اشاره شده و آمده است: در حدیثی آمده است که پیامبر(ص) بعد از یکی از غزوات زیر درختی تنها نشسته بود، مشرکی با شمشیر برهنه به طور غافلگیرانه به حضرت حمله کرد و گفت: الآن چه کسی می‌تواند تو را از چنگال من نجات دهد؟! پیامبر(ص) فرمود: «الله» و در این هنگام پای مشرک لغزید و بر زمین خورد و شمشیر از دستش فرو افتاد. پیامبر(ص) شمشیر را برداشت و فرمود: «الآن تو بگو چه کسی تو را از دست من رهایی می‌بخشد؟ در جواب عرض کرد: «هیچ‌کس» و سپس ایمان آورد.

 

▼ گزارش روز

شورای نیمه تعطیل!

27 فروردین ماه، چند ساعت مانده به آغاز اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامکی به اعضای شورا ارسال شد که از لغو جلسه این شورا حکایت داشت! آن روزها محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، دلیل آن را به حد نصاب نرسیدن اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد و سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در برابر سؤال خبرنگاران در این باره تنها به جمله «این موضوعات را جواب نمی‌دهم.» بسنده کرد؛ اما هرگز هیچ‌کس فکر نمی‌کرد یک ماه و چند روز از آن تاریخ بگذرد و همچنان هیچ خبری از تشکیل جلسه این شورا نباشد! شورایی که آخرین جلسه‌اش دی ماه سال 97 برگزار شده است. در این میان صحبت‌های دیگری نیز مطرح شده است، از جمله اختلاف نظر برخی اعضای این شورا با رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای انقلاب فرهنگی و جدل‌های رخ داده در شورای عالی فضای مجازی که رسانه‌ای شد! و گویا دامنه این اختلاف به شورای انقلاب فرهنگی نیز کشیده شده است. حتی برخی رسانه‌ها دعوت نکردن برخی اعضا برای حضور در جلسه ماه گذشته یا شرط حضور نداشتن چند چهره منتقد به نحوه اداره جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تشکیل مجدد جلسات این شورا را مطرح کرده‌اند!
اما چه این گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای صحت داشته باشد، چه خلاف واقع باشد، آنچه در عمل در حال رخ دادن است، توقف جلسات شورای انقلاب فرهنگی است. شورایی که بزرگ‌ترین نهاد سیاست‌گذاری فرهنگی کشور به حساب می‌آید و باید حداقل یک هفته در میان جلسه تشکیل دهد، متأسفانه به حالت نیمه تعطیل درآمده و بیش از چهار ماه است که جلسه تشکیل نداده است، آن هم در شرایط امروز که با توجه به طرح مباحثی، مانند سند 2030 و نابسامانی‌های فرهنگی که شاهد آن هستیم، تشکیل جلسات، سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات فعالانه این شورا بیش از همیشه ضروری است.

 

▼ اخبار ویژه

رونمایی از معامله قرن در یک پایتخت عربی!

یک مقام ارشد دولت آمریکا به «سی‌ان‌ان» خبر داد، کاخ سفید به زودی طی نشستی بخش نخست طرح صلح خاورمیانه را که شامل تشویق به سرمایه‌گذاری در کرانه‌باختری، غزه و منطقه می‌شود، اعلام می‌کند. در این نشست که قرار است به وسیله «جرد کوشنر» مشاور کاخ سفید و داماد رئیس‌جمهور آمریکا و «جیسون گرینبلات» نماینده آمریکا در امور خاورمیانه در منامه بحرین برگزار شود، وزیران اقتصاد به همراه سران شرکت‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی حضور خواهند داشت. این مقام دولت آمریکا اعلام کرده است، در این نشست از هرگونه بحث درباره موضوعات سیاسی خودداری شده و درباره چهار موضوع زیرساخت‌ها، صنعت، توانمندسازی مردم و اصلاحات حکومتی بحث خواهد شد تا از این طریق این منطقه قابلیت سرمایه‌گذاری پیدا کند.

ناتوانی عربستان برای جایگزینی نفت ایران

براساس تحلیل کارشناسان حوزه نفتی، سعودی‌ها برای افزایش تولید نفت خود به میزان حتی یک میلیون بشکه دچار مشکلات اساسی هستند،‌ از جمله اینکه در ماه‌های گرم سال مصرف نفت در عربستان به دلیل افزایش استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده افزایش یافته و به 400 تا 500 هزار بشکه می‌رسد. این به آن معناست که اگر به آخرین رقم رسمی تولید ریاض (9/79 میلیون بشکه‌ـ در ماه مارس 2019 میلادی) 500 هزار بشکه دیگر افزوده شود، تنها می‌توند نیازهای خود را پوشش دهد.

 

▼ اخبار

1ـ پیام‌های سخنان رئیس‌جمهور روسیه از نگاه المانیتور!

پایگاه خبری‌ـ تحلیلی «المانیتور» نوشت: ولادیمیر پوتین به تازگی در نشست خبری مشترکی با رئیس‌جمهور اتریش گفته است: «به محض اینکه ایران اقداماتی در تقابل «با اقدامات غرب» انجام دهد و بخشی از تعهداتش را ترک گوید، روز بعد همه فراموش خواهند کرد این آمریکا بود که در ابتدا نابودی توافق را رقم زد و به جای آن، تقصیر کاملاً به گردن ایران می‌افتد.» این اظهارات حاوی سه پیام بود؛ نخستین پیام خطاب به آمریکا بود؛ واشنگتن مقصر نابودی تدریجی اعتبارسنجی هسته‌ای و اقدامات اعتمادساز دیپلماتیکی بود که برجام آن را خلق کرده بود. پیام دیگر خطاب به اروپایی‌ها است. در واقع پوتین به اروپایی‌ها که در عمل به تعهدات خود در برابر تهران ناکام بودند، اعلام می‌کند روسیه، روابط خود با تهران را با قول آشتی وهمی دولت ترامپ، معامله نمی‌کند. سومین پیام خطاب به ایران بود؛ کرملین به دنبال آن است که درس‌های تلخ خود را نسبت به آنچه در بحث توافق‌های بین‌المللی درست می‌داند، با تهران به اشتراک بگذارد. پوتین همچنین این سیگنال را داد که اگر ایران در مسیر «تشدید (تنش‌ها) برای تنش‌زدایی» بیفتد، باید خود را برای هر نوع واکنشی آماده کند، از جمله واکنش اروپایی‌ها که بعید است برخلاف اطمینان‌هایی که داده‌اند، آمریکا را به چالش بکشند.

2ـ ۳۰۰ نقطه حساس عربستان و امارات در تیررس یمنی‌ها!

یکی از مقامات یمنی در وزارت دفاع این کشور اعلام کرد، عملیات نهم ماه رمضان که طی آن بخشی از تأسیسات نفتی عربستان هدف قرار گرفت، بخشی از نقطه‌های نظامی و حیاتی دشمنان بوده که قرار است هدف قرار داده شود. وی افزود: نیروهای یمنی فهرست 300 نقطه شامل پایگاه‌ها و یگان‌های نظامی و حیاتی امارات عربی متحده و عربستان سعودی و همچنین پایگاه‌های آنها در یمن تهیه کرده‌اند که به تدریج مورد هدف قرار خواهند گرفت. این مقام یمنی اضافه کرد، مرحله مقابله با متجاوزان در افق‌های جدیدی قرار گرفته و تحولات اساسی در تمامی زمینه‌ها در پیش خواهد بود. وی تأکید کرد: یمن هیچ تهدیدی برای کسی نبوده و هرگز به دنبال تجاوزگری علیه همسایگان خود نیست و توقف تجاوزگری علیه یمن مقدمه رسیدن به مرحله‌ای است که طی آن صلح به دست می‌آید.

3ـ ذخایر برنج کشور دو برابر سال گذشته است

مدیرکل برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار گفت: واردات برنج همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه دارد و بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید برنج در سال جاری بیش از سال گذشته خواهد بود. محمدرضا کلامی درباره احتمال کمبود در بازار برنج تأکید کرد: بازار با کمبودی مواجه نیست و بررسی‌ها نشان می‌دهد سیل آسیبی به تولید برنج کشور نزده است؛ از این رو دستگاه‌های نظارتی با کسانی که قصد آشفته کردن بازار برنج را دارند، برخورد لازم را خواهند کرد. وی در توضیح این مطلب، ادامه داد: نه تنها میزان ذخایر برنج کشور دو برابر سال گذشته است؛ بلکه آمار مؤید رشد قابل توجه میزان واردات برنج در سال 98 است.

4ـ کاهش جدی در اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران درباره اضافه برداشت بانک‌ها اظهار داشت: با اقدامات انضباطی بانک مرکزی جمهوری اسلامی و همکاری بانک‌ها اضافه‌ برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی به پایین‌ترین حد خود در چند ماه گذشته رسید. وی تأکید کرد: در ‌عوض مبلغ بین ‌بانکی که همان قرض بانک‌ها به همدیگر است، نسبت به سال قبل بیش از دو برابر شده و به مبلغ 70 هزار میلیارد تومان رسید که رکورد مهمی است. گفتنی است، اضافه ‌برداشت، پول پرقدرت وارد جامعه می‌کند و تورم‌زا است؛ اما تأمین منابع از طریق بین‌بانکی هیچ‌گونه تأثیر تورمی ندارد.

 

▼ اخبار کوتاه

جمعی از نمایندگان مجلس به دلیل مدیریت ناکارآمد و صدمه به کشور، محقق نشدن قول‌ها و آنچه در برنامه آمده است، از دست دادن بازار گاز منطقه و لطمه به منافع ملی کشور، از بین بردن زیرساخت‌های منابع انسانی وزارت نفت، رها کردن میادین مشترک برای کشور‌های رقیب، محقق نشدن افزایش تولید نفت طبق برنامه ارائه شده، موضوع توتال، کرسنت، قرارداد پاکستان، عمان، ترکمنستان و... خواستار استیضاح وزیر نفت شدند.

روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: در چارچوب ابلاغ طرح ادغام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه و براساس مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر اجازه انجام معاملات در خارج از ساعات معاملاتی، مهلت فروش سهام همه اشخاص حقیقی و حقوقی غیر وابسته در بانک‌های قوامین، حمکت ایرانیان، انصار، مهراقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر به مدت 15 روز کاری تا روز چهارشنبه 22 خرداد ماه امسال تمدید شد.

«میت رامنی» سناتور جمهوریخواه آمریکایی و عضو کمیته روابط خارجی سنا که در جریان اطلاعات محرمانه مرتبط با تنش‌های اخیر در منطقه قرار گرفته، به شبکه «سی‌ان‌ان» گفته است: «من حتی برای یک دقیقه هم باور نمی‌کنم که رئیس‌جمهور یا «جان بولتون» یا رک بگویم هرکسی در هر سمتی در کاخ سفید، به جنگ با ایران علاقه‌ای داشته باشد. جنگ با ایران هرگز اتفاق نخواهد افتاد.»

محمد دهقان، نماینده مجلس و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره سازمان مردم‌نهاد «دیده‌بان شفافیت و عدالت» با ارسال نامه‌ای به رؤسای قوای سه‌گانه نسبت به پیامدهای فسادخیز و مهلک «دستورالعمل شرایط واگذاری طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای جدید، نیمه تمام، تکمیل شده و آماده بهره‌برداری به بخش غیر دولتی» هشدار داد.

«رن ژنگفی» مدیر شرکت هوآوی چین، طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: ما مدت‌هاست که خود را برای اقدامات آمریکا آماده کرده‌ایم و محدودیت‌ها و تحریم‌های آمریکا به ما آسیب جدی نخواهد زد. وی تأکید کرد: این شرکت با این فشارها تسلیم نخواهد شد و تمایلی به تغییر فعالیت‌های خود ندارد.

افغانستان از ۲۲ اردیبهشت ماه واردات فرآورده‌های نفتی از ایران را به صفر رسانده است. برخی از کارشناسان معتقدند توقف صادرات فرآورده‌های نفتی به افغانستان موجب افزایش قاچاق به این کشور خواهد شد.

 

ترنم زندگی

* زن از شوهر انتظار صمیمیت، صداقت، درست‌کاری و وفاداری به عهد و پیمان دارد و شوهر نیز انتظار گذشت، درک و همدلی، نجابت و فراهم آوردن شرایط مناسب زندگی دارد. *

نام:
ایمیل:
نظر: