صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصادی >> نبض اقتصاد
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹  ، 
شناسه خبر : ۳۱۶۲۰۶
مرکز آمار اعلام کرد که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیرماه ۱۳۹۸ به ۴۰.۴ درصد رسید که نسبت به ماه گذشته ۲.۸ درصد افزایش داشت.
مرکز آمار ایران امروز (سه شنبه) شاخص قیمت مصرف کننده - تیر ماه امسال را منتشر کرد. بر اساس این گزارش در تیرماه ١٣٩٨، عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩٥) به ۱۷۹.۷ رسید که این رقم نسبت به ماه قبل ۲.۸ درصد افزایش نشان می­‌دهد.

در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۴۸ درصد است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ۴۸ درصد بیشتر از تیر ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌­اند همچنین نسبت به ماه قبل (۵۰.۴ درصد) ۲.۴ واحد درصد کاهش یافته است.

نرخ تورم در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه گذشته ۱.۳ درصد و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» ۳.۵ درصد افزایش نشان می­دهد. نرخ تورم در تیرماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته برای این دو گروه به ترتیب ۷۱.۸ و ۳۸.۴ درصد است.

افزایش نرخ تورم خانوار‌های شهری و روستایی کشور

نرخ تورم برای خانوار‌های شهری کشور در تیر ماه امسال به عدد ۱۷۸.۴ رسید که نسبت به خردادماه ۲.۹ درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نسبت به ماه مشابه سال قبل (۱۳۹۷) ۴۶.۹ درصد است که نسبت به ماه قبل (۴۹.۳ درصد) ۲.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

نرخ تورم خانوار‌های روستایی در تیر ماه ١٣٩٨ به عدد ۱۸۶.۵ درصد رسید که نسبت به خرداد ۱.۸ درصد افزایش یافته است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (۱۳۹۷) ۵۴.۳ درصد است که نسبت به ماه قبل (۵۶.۵ درصد) ۲.۲ واحد درصد کاهش داشته است.

تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به خردادماه مربوط به گروه «لبنیات و تخم مرغ» (تخم مرغ، ماست پاستوریزه، شیر پاستوریزه)، گروه «نوشیدنی‌ها» (انواع چای خارجی) و گروه «ماهی‌هاو صدف داران» (انواع ماهی) است.

در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» گروه «بهداشت و درمان» (خدمات بیمارستانی و خدمات طبی سرپایی) و گروه «مسکن، آب، برق و گاز» (اجاره بها) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به خردادماه داشته‌اند.

همچنین گروه «قند و شکر و شیرینی» (قند و شکر) و گروه «سبزیجات» (پیاز، گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمه‌ای) نسبت به ماه قبل، کاهش قیمت داشته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در ماه جاری

دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٨ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ٤٠,١ درصد برای دهک اول تا ٤٣.١ درصد برای دهک دهم است.
نام:
ایمیل:
نظر: