صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶  ، 
شناسه خبر : ۳۱۶۲۹۵
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): تولید داخل و کالای ایرانی را باید تقویت کنیم. این یک کار واجب است، کار ضروری و قطعی است. مسئولین دولتی، مسئولین بخش‌های مختلف، نیروهای مسلح سعی کنند که مطلقاً از محصولات غیر ایرانی آنجایی که [محصول] ایرانی وجود دارد استفاده نکنند.(1397/3/2)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

 

▼ حرف روز

کشوری کوچک با توهمات بزرگ!
بالاخره افزایش فشارها بر «محمدبن‌زاید» نتیجه داد و حاكم دبی به ولي‌عهد ابوظبی اعلام كرد، بايد فرایند عقب‌نشينی از یمن کلید بخورد؛ کشور کوچک امارات که تا چند سال قبل اخباری در زمینه‌های اقتصادی و صنعت گردشگری و هواپیمایی‌اش بیشتر جلب توجه می‌کرد، اکنون چند سالی است در ابعاد سیاسی و نظامی در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد.
معمولاً در گذشته این کشور مانند عمان سیاست بی‌طرفی داشت اما در سالیان اخیر امیرنشین‌های امارات برای حفظ قدرت، سیاست تنش‌زایی را جایگزین تنش‌زدایی کرده‌اند؛ حال این پرسش مطرح می‌شود که تاکتیک‌های امارات در این مسیر پرخطر چیست؟
1ـ کمک به سرکوب اخوان‌المسلمین و طرفداران‌شان در مصر، فلسطین، سوریه، لیبی، سودان و تونس؛ 2ـ‌‌ مخالفت با دولت‌های برخاسته از ایده اخوانی‌ها یا دولت‌های طرفدار اخوانی‌ها، مانند ترکیه و قطر؛ 3ـ نزدیک شدن به عربستان و حمایت مادی و معنوی از ولی‌عهدی محمدبن‌سلمان؛ 4ـ همراهی و ائتلاف با عربستان در سیاست‌های منطقه‌ای، مانند تحریم اقتصادی قطر، حضور نظامی در یمن و لیبی؛ 5ـ حمایت از دیکتاتورهای نظامی به جای حکومت‌های مردمی؛ 6ـ مخالفت و مبارزه با جبهه مقاومت و دولت‌های حامی جبهه مقاومت در لبنان، سوریه و یمن؛ 7ـ آشکار کردن روابط اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی؛ 8ـ همراهی با سیاست‌های آمریکا در منطقه و جهان. اما راهبرد امارات با وجود هزینه‌های گزاف موفقیتی نداشته است و انتشار خبر خروج و کاهش نیرو‌های نظامی امارات از ائتلاف علیه یمن مؤید این حقیقت است.
نشانه‌هایی از ناکامی امارات و چالش‌های پیش رو:
الف‌ـ باقی ماندن بشار اسد در سوریه، شکست گروه‌های مورد حمایت امارات در سوریه، تغییر راهبرد امارات در یمن از جنگ به عقب‌نشینی. ب‌ـ موفقیت قطر در دور زدن تحریم‌های امارات، مصر و عربستان. ج‌ـ پیروز نشدن ژنرال حفتر و ادامه جنگ در لیبی. د‌ـ هر چند امارات در به حکومت رساندن نظامیان در مصر و سودان با کودتا و همکاری دیگر کشورها موفقیت نسبی داشته، ولی مردم این کشور به شدت خشمگین هستند و با کوچک‌ترین جرقه اجتماعی حکام دیکتاتور مورد حمایت امارات را کنار خواهند زد. ه‌ـ اختلافات درونی امیران امارت‌های کشور امارات متحده.


▼ گزارش روز

فروپاشی یک هژمونی
در همین تهران خیلی‌ از فعالان سیاسی و رسانه‌ای داخلی، هزار دلیل و شاهد می‌آورند که آمریکا ابرقدرتی است که نمی‌توان در برابرش ایستاد. در همین چند ماه گذشته اگر به مقاله‌ها و گزارش‌ها و مصاحبه‌های برخی رسانه‌ها نگاه کنید، می‌بینید چقدر سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» را تقبیح کردند و با ادعای دلسوزی گفتند آمریکا را عصبانی نکنید! چه تعداد افرادی بودند که اعلام کردند تعهدات برجامی را کاهش ندهید و به جای آن بروید پای میز مذاکره بنشینید و توان دفاعی و نفوذ منطقه‌ای را هم تقدیم آمریکایی‌ها کنید شاید بتوان از تحریم‌ها کم کرد! برای پاسخ دادن به این افراد لازم نیست عقب‌نشینی‌های مکرر آمریکا در برابر جمهوری اسلامی، بی‌اثر شدن تحریم‌ها، ترس سران کاخ سفید از قدرت دفاعی ایران و... را توضیح دهید! تنها خبر کوتاهی که روز گذشته منتشر شد، برای اثبات افول پر شتاب آمریکا و پوشالی و دروغین بودن هژمونی آمریکا کافی است: «گروه طالبان اعلام کرده است تنها در صورتی مذاکرات با دولت مرکزی افغانستان و آمریکایی‌ها را آغاز خواهد کرد که نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کنند!»
خبری که نشان می‌دهد، کار آمریکایی‌ها به آنجا رسیده که حتی گروه کوچکی، مانند طالبان برای آمریکایی‌ها پیش‌شرط مذاکره تعیین می‌کند و در عمل نیز کاخ سفید هیچ توانی برای رد یا بی‌اثر کردن این شرط‌گذاری ندارد! آمریکایی‌ که چند دهه پیش به بهانه از بین بردن طالبان راهی افغانستان شد و جان هزاران مرد و زن و کودک بی‌گناه افغانستانی را گرفت، از شهرهای این کشور ویرانه ساخت و بدون آنکه نگران پاسخ دادن به کسی باشد، نظامیانش هرچه خواستند در این کشور انجام دادند! حالا نه ائتلاف‌های بین‌المللی یا سازمان ملل و... که همان گروه طالبان که به مراتب کوچک‌تر و ضعیف‌تر از قبل هم شده، برای آمریکایی‌ها شرط می‌گذارد! اگر اسم این، فروپاشی هژمونی و افول پرشتاب آمریکا نیست، پس چیست؟

 

▼ اخبار ویژه

ارجاع نامه رئیس‌جمهور به هیئت حل اختلاف
«محمدرضا صباغیان» نماینده مردم بافق در مجلس طی تذکری در مجلس، اظهار داشت: قرار بود رئیس‌جمهور و وزرا در مردادماه طبق قانون برای ارائه گزارش به مجلس اقدام کنند و در صحن حاضر شوند؛ اما شنیده‌ام سخنگوی دولت با این کار مخالفت کرده است. وی خطاب به علی لاریجانی افزود: به عنوان رئیس مجلس در این باره موضع‌گیری کرده و تذکرات لازم را بدهید. لاریجانی هم در پاسخ به تذکر صباغیان گفت: هیئت رئیسه در این رابطه نامه رسمی به دولت داده است و شنیده‌ام ایشان (رئیس‌جمهور) در نامه به رهبر معظم انقلاب اعلام کرده است که این کار اشکال دارد. لاریجانی افزود: این نامه از سوی رهبری به هیئت حل اختلاف قوا داده شده، اما مجلس در این باره به وظایف خود عمل می‌کند؛ چرا که این موضوع آیین‌نامه است.

هفته‌نامه «اشپیگل» نوشت: دلیل عقب‌نشینی امارات از یمن به طور عمده در نگرانی این کشور از رویکرد انصارالله نهفته است؛ زیرا احتمال دارد نیروهای انصارالله همان استراتژی را درخصوص اماراتی‌ها دنبال کنند که درباره عربستانی‌ها اجرا ‌می‌کنند و به حملات پهپادی به امارات متوسل شوند. این هفته‌نامه در ادامه نوشت: امارات برای آنکه ناخشنودی متحد خود در منطقه، عربستان سعودی را برنینگیزد، نیروهای نظامی خود را به شکل پنهانی و در سکوت کامل خارج کرده است.

 

▼ اخبار
1ـ آمریکا در مسیر افول
مجله «فارن‌افرز» روی جلد جدیدترین شماره خود تصویری تمام‌صفحه از عقاب سرسفید [نمادین آمریکا] چاپ کرده که پرهای آن در حال ریختن است و به نظر می‌آید حتی پای چشمش هم کبود باشد. این مجله آمریکایی که اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» منتشر می‌کند، با بررسی روند افول آمریکا می‌نویسد: «یک نسل قبل‌تر، آمریکا با اعتمادبه‌نفس داشت جهان را به سوی آن چیزی هدایت می‌کرد که قرار بود هزاره‌ای جدید با صلح، رفاه، آزادی و اجتماع باشد. در حال حاضر، جهان به سوی آشفتگی پیش می‌رود و آمریکا هم مصداق آهنگ «لئونارد کوهن» [خواننده کانادایی] است: «زندگی همین است و همه هم می‌دانند.» چگونه می‌شود همه چیز این‌قدر سریع از هم بپاشد. به نظر می‌رسد این افول اجتناب‌ناپذیر بوده است. رؤیاهای تب‌آلود واشنگتن در انتهای قرن [بیستم] درباره تداوم سلطه نیک‌اندیشانه آمریکا، جای خود را به واقعیت کنونی یعنی درگیری‌های دائمی در داخل و خارج از کشور داده است.»


2ـ چین بزرگ‌ترین صادرکننده و عراق بزرگ‌ترین واردکننده
بر اساس اعلام معاونت بررسی‌های اتاق بازرگانی تهران، پنج مقصد اول صادرات ایران در بهار ۹۸ به ترتیب به کشورهای عراق، چین، امارات، افغانستان و ترکیه بوده است. عراق با ۲ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار در رتبه اول، چین با ۲ میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار در رتبه دوم، امارات با 1 میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار در رتبه سوم، افغانستان با ۵۱۳ میلیون دلار در رتبه چهارم و ترکیه با 382/3 میلیون دلار در رتبه پنجم قرار دارد. همچنین بررسی آمارهای روزانه گمرک نشان می‌دهد، بزرگ‌ترین صادرکننده به ایران، چین با ۲ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار است. در جایگاه دوم این فهرست، امارات با صادرات یک میلیارد و ۵۳۵ میلیون دلار است و رده سوم این فهرست نیز در اختیار ترکیه با یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار است. ایران همچنین از هند در فصل بهار یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار وارد کرده است.


3ـ ‌روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود!
«محمدجواد امام» فعال سیاسی اصلاح‌طلب و مدیر عامل بنیاد «باران» در اظهاراتی جالب گفته است: «مردم باید این را بدانند، هم در سال 92 و هم در سال 96 اصلاح‌طلب‌ها در شرایطی پشت روحانی درآمدند که امکان معرفی یک چهره اصلاح‌طلب نبود و در واقع‌ حسن ‌روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود. همچنین شرایط کشور ایجاب کرد تا برای خروج از وضعیتی که آقای احمدی‌نژاد ایجاد کرده بود، از حسن ‌روحانی اعلام حمایت کنیم. در واقع جریان اصلاحات در آن برهه حساس، به ‌جای اینکه به فکر منافع جریانی باشد، مصلحت نظام و کشور را در نظر گرفت تا به هر طریقی که ممکن است، از بحران عبور کنیم.» این در حالی است که عارف و جهانگیری از نیروهای مطرح اصلاح‌طلب در انتخابات بودند که به نفع حسن روحانی از صحنه انتخابات کنار رفتند.


4ـ ایران گام بعدی کاهش تعهدات را برخواهد داشت!
«سرگئی ریابکوف» نماینده ارشد روسیه در کمیسیون مشترک برجام در مصاحبه با خبرگزاری «اینترفکس» تأکید کرد، ایران قصد دارد دور تازه کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام را آغاز کند. وی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: شرکت‌کنندگان در نشست وین توافق کردند تلاش‌های لازم را برای بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی(در چارچوب برجام) به کار گیرند. وی با بیان اینکه درباره شرایط مربوط به توقیف کشتی حامل نفت ایران در جبل‌الطارق نیز بحث و گفت‌وگو شد، اضافه کرد: ایران و بریتانیا نتوانستند به درک مشترکی در این زمینه دست یابند. ریابکوف همچنین بر لزوم تکمیل پروژه‌های اراک، فردو و دیگر پروژه‌های قید شده در برجام علی‌رغم تحریم‌های آمریکا تأکید کرد.

 

▼ اخبار کوتاه
بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته، در حال حاضر نزدیک به 44 هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی مربوط به بخش خصوصی و 21/5 هزار مگاوات مربوط به بخش دولتی است. همچنین نیروگاهی با ظرفیت 6 هزار مگاوات از سوی بخش دولتی و نیروگاهی با ظرفیت 12 هزار و 800 مگاوات از سوی بخش خصوصی در حال احداثند که بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، سهم 33 درصدی بخش دولتی در مالکیت نیروگاه‌های حرارتی با احتساب 11 هزار و 146 مگاوات نیروگاه حرارتی آماده واگذاری به 16 درصد کاهش خواهد یافت.
«سوزان رایس» مشاور امنیت ملی دولت اوباما به ترامپ توصیه کرد پیشنهاد «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در ارتباط با برجام را بررسی کند. گفتنی است، ظریف دو هفته پیش از سفر به نیویورک گفت که تهران حاضر است تصویب پروتکل الحاقی پادمان‌های آژانس را همین حالا انجام دهد؛ در مقابل، آمریکا نیز باید همه تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران را «لغو» کند.
«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: ما برای امنیت کشورمان از هیچ چیز فروگذار نخواهیم کرد و در برابر تجاوزات بیگانگان خواهیم ایستاد و اساساً روحیه ایرانی تسلیم و تحقیر را نمی‌پذیرد. خرازی درباره سقوط پهپاد آمریکایی و گرفتن کشتی متخلف انگلیسی تأکید کرد: ما در تحقق حقوق خود و حفظ امنیت و ثبات کشور و منطقه قاطع هستیم.
در سه ماهه نخست سال جاری ۱۸۴ هزار و ۴۴۳ دستگاه خودروی سواری تولید شده است که مقایسه این رقم با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد، تولید خودرو‌های سواری در مدت مذکور، اُفت 41/5 درصدی داشته است. همچنین طبق اطلاعات منتشر شده در ۱۵ ماه گذشته، دولت به ۱۸ قطعه‌ساز بیش از ۲۴۴ میلیون دلار ارز دولتی تخصیص داده است.
«رحیم سرهنگی» مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت‌: در حال حاضر یک میلیون و 390 هزار نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور وجود دارند که یا مهارت آنها به درد جامعه و بازار کار نمی‌خورد یا اینکه اساساً مهارتی برای ورود به بازار کار ندارند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در تیر ماه سال 1398، به 4800 واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مشابه سال قبل 64/6 درصد کاهش را نشان می‌دهد.


ترنم زندگی
ویژگی‌ها، خصوصیات، علایق و سلیقه‌های همسرتان را در موقعیت‌های مختلف شناسایی کنید تا در هنگام ارتباط برقرار کردن دچار مشکل نشوید.

نام:
ایمیل:
نظر: