براساس یک نظرسنجی تلویزیونی ۹۲ درصد مردم موافق نصب کارتخوان در مطب پزشکان هستند.
یک جامعهشناس با اعلام مطلب فوق در گفتگو با مهر، با بیان اینکه چند سال است که مردم نسبت به عدم نصب دستگاه کارتخوان در مطبها و مراکز پزشکی حساس شدهاند، اظهار داشت: این وضعیت باعث شده بیماران برای پرداخت وجه خدمات دچار زحمت بیشتری شوند.
نظام بهرامی کمیل ادامه داد: همچنین موضوع نصب کارتخوان با پیوند خوردن به بحث پرداخت مالیات و افزایش امکان فرار مالیاتی ابعاد جدیدی به خود گرفته است.
وی تصریح کرد: پرسش این است که اگر نصب دستگاه کارتخوان ربطی به مالیات ندارد، پس چرا سازمان نظام پزشکی بر روی این موضوع این اندازه حساسیت دارد و با اجباری شدن نصب کارتخوان مخالف است؟
این جامعهشناس افزود: پزشکان که اولویت خود را سلامت و رفاه بیماران اعلام میکنند و خود را از اقشاری میدانند که بیشترین و شفافترین مالیاتها را میدهند، پس چرا در عمل سالهاست با نصب اجباری کارتخوان مخالفت میکنند؟
بهرامی کمیل گفت: همانطور که مشاهده میشود در موضوع نصب کارتخوان در مطب پزشکان بحث تعارض منافع پزشکان با مردم به خوبی قابل مشاهده است.
وی افزود: درحالی که رئیسو معاونین سازمان نظام پزشکی کشور نصب کارتخوان را ضروری نمیدانند و حداکثر آن را به انتخاب پزشکان موکول میکنند؛ در یک نظرسنجی تلویزیونی ۹۲ درصد از مردم به اجباری شدن نصب کارتخوان در مطبها و مراکز درمانی رای دادند. در این برنامه که در تاریخ ۲/۶/۹۷ بطور زنده از تلویزیون پخش شد حاجی دلیگانی (نماینده مجلس) و بوذرجمهری (کارشناس نظام سلامت) به عنوان موافق نصب اجباری کارتخوان و جهانگیری (معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی) و قربانی (نماینده مجلس) به عنوان مخالف نصب اجباری کارتخوان دلایل خود را گفتند و مردم در نهایت با رای بسیار بالا خواستار نصب اجباری کارتخوان شدند.
بهرامی کمیل ادامه داد: به نظر میرسد در این وضعیت و به دلیل وجود تعارض منافع بین جامعه پزشکی و مردم، باید وزارت بهداشت و یا نهادهای دیگر به منظور دفاع از منافع بیماران به این موضوع ورود پیدا کنند. البته در مورد وزارت بهداشت تا زمانی که وزیر و معاونین این وزارتخانه تقریبا همگی از بین پزشکان باشند موضوع حل تعارض منافع از طریق این وزارتخانه هم کماکان شائبه تضییع حقوق مردم را به دنبال خواهد داشت.
وی اظهار داشت: مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی از سازمان امور مالیاتی انتقاد کرده که چرا میزان مالیات پزشکان را ۷۰۰ میلیارد تومان در سال تخمین زده است، در حالی که مقدار واقعی مالیات پزشکان حداقل حدود ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال تخمین زده میشود.
گفتنی است اخیرا رئیسسازمان نظام پزشکی در نامهای به رئیسسازمان امور مالیاتی خواستار به تعویق افتادن مهلت ثبتنام کارتخوان پزشکان به دلیل ندیدن آموزشهای لازم شد!
انتشار این نامه واکنش منفی بسیاری از کاربران در فضای مجازی را به دنبال داشت.