صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۰  ، 
شناسه خبر : ۳۱۷۷۵۵
دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: روزانه ۸۲۰ میلیون نفر شب‌ها گرسنه سر بر بالش می‌گذارند و در دیگر سو یک میلیارد تن غذا سالانه از بین می‌رود.
آنتونیو گوترش در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا (۱۶ اکتبر ۲۰۱۹ برابر با ۲۴ مهر ماه) گفت: در حالی که بیش از ۸۲۰ میلیون نفر غذای کافی برای خوردن ندارند، یک میلیارد تن مواد غذایی در جهان دور ریخته می‌شود.
وی افزود: وضع اضطراری اقلیم، تهدیدی فزاینده برای امنیت غذایی است. در همین حال، دو میلیارد مرد، زن و کودک از اضافه وزن یا چاقی مفرط رنج می‌برند. رژیم‌های غذایی ناسالم، خطر بیماری و مرگ را بسیار بالا می‌برند. وقت آن است تا چگونگی تولید و مصرف خود را تغییر دهیم. برای ما به عنوان یک خانواده، جهانی عاری از گرسنگی، امری ضروری است.
گفتنی است دبیرکل سازمان ملل در حالی این حرف‌ها را می‌زند که آمریکا به عنوان تعیین‌کننده قوانین بین‌المللی و از جمله همان جایی که جناب گوترش، دبیرکل آن است، سالانه میلیون‌ها تن محصولات کشاورزی را از بین می‌برد تا انحصار تجارت غذا را در راستای اهداف سلطه‌طلبانه خود در اختیار داشته باشد. برخی نظریه‌پردازان اقتصادی هم در راستای اهداف آمریکا، گرسنگی نزدیک به یک میلیارد نفر را در راستای حفظ نظم اقتصادی جهان، لازم می‌دانند!
همچنین سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی؛ فائو، در گزارشی با استناد به آمار سال ۲۰۱۶ اعلام کرد سالانه حدود ۱۴ درصد از کل مواد غذایی تولید شده از بین می‌رود. ۳۷ درصد از محصولات دامی و یک پنجم از میوه‌ها و صیفی‌جات بعد از خریداری شدن از بین می‌روند. کشور‌های ثروتمند سطح بالاتری از اسراف را به دلیل عمر مفید محدود یا برنامه‌ریزی ضعیف مصرف دارند در حالی که کشور‌های فقیر معمولا با مشکلات جوی و زیربنایی دست و پنجه نرم می‌کنند.
فائو اعلام کرده که هدررفت روزانه غذا در ایران به ازای هر فرد ۱۳۴ کیلوکالری است که مجموع این هدررفت در سال حدودا به‌اندازه ۶۰ درصد از درآمد‌های نفتی کشور ارزش دارد. آنچه وضعیت ایران را نامطلوب‌تر می‌کند، هدررفت بالای محصولات کشاورزی است.
آمار‌ها نشان می‌دهد که نزدیک به ۳۰ درصد از کل محصولات کشاورزی تولید شده در ایران پیش از آنکه به وسیله مصرف‌کننده نهایی برسد بنا به دلایل مختلف هدر می‌رود که حدودا دو برابر میانگین
جهانی است.
در گزارش سال ۲۰۱۶ این سازمان نیز شرایط ایران مناسب نبود. در آن سال نیز سرانه هدررفت مواد غذایی در ایران ۱۳۴ کالری در روز بود و با میزان هدررفت این مواد در ایران، امکان سیر کردن جمعیت یک کشور ۱۵ میلیون نفری وجود داشت. این عدد در سال ۲۰۱۹، به ۱۸ میلیون نفر رسیده است.
نام:
ایمیل:
نظر: