صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳  ، 
شناسه خبر : ۳۲۰۳۴۶
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در صورت سرپیچی وکلا و پزشکان از ثبت‌نام در سامانه امور مالیاتی، در زمان بررسی اظهارنامه، مالیات و جریمه سنگینی علیه متخلفان اعمال خواهیم کرد.
یکی از معضلات اساسی در اقتصاد ایران، مربوط به عدم تعهد افراد حقیقی و حقوقی به پرداخت مالیات است؛ این معضل به قدری عمیق است که مسوولان تاکنون برای فرار مالیاتی اعدادی از ۲۵ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان را تخمین زده‌اند. در این بین آنچه بیش از این اعداد جلب‌توجه می‌کند، فرار مالیاتی اقشاری است که در جامعه به‌عنوان قشر مرفه شناخته شده و حقوق ماهانه بالایی را دریافت می‌کنند. از جمله این اقشار باید به پزشکان و وکلا اشاره کرد که به‌رغم دریافتی بالایی که دارند، اما تمایلی به پرداخت مالیات حقه خود ندارد و آن‌طور که آمار می‌گوید میزان فرار مالیاتی این دو قشر با هم شاید تا ۱۴ هزار میلیارد تومان هم برسد (البته به دلیل شفاف نبودن سازوکار‌های مالی در اقتصاد ایران هنوز عدد دقیقی برای این موضوع ذکر نشده است). این در حالی است که قشر کارمند در صورتی که حقوق بالای ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تومان داشته باشد، پیش از دریافت حقوق، مالیات خود را پرداخت می‌کند. نکته جالب‌تر ماجرا آن است که اگرچه اخیرا سازمان امور مالیاتی به‌صورت جدی عزم خود را برای دریافت مالیات از اقشار ثروتمند جزم کرده و ضمن فراهم کردن سامانه‌ای جهت ثبت‌نام و حتی در نظر گرفتن مشوق و جریمه، باز هم شاهد سرپیچی درصد بالایی از این قشر از قانون هستیم. در این راستا، امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: طبق قانون پزشکان و وکلا و ۱۵ صنف دیگر که اعلام کردیم باید در سیستم سازمان امور مالیاتی ثبت‌نام کنند. فرض کنید اصلا کسی ثبت‌نام نکند، سازمان امور مالیاتی زمان بررسی اظهارنامه مالیاتی شخص که مربوط به خرداد ماه می‌شود، به موضوع عدم ثبت‌نام در سامانه ورود می‌کند.

وی افزود: در این حین، با استفاده از اطلاعات دیگری که در سازمان امور مالیاتی داشته و به اطلاعات آن شخص دسترسی داریم، از آن شخص به‌عنوان کسی که تکالیف مالیاتی خود را انجام نداده است یاد می‌شود و به این ترتیب مالیات و جریمه سنگینی برای این فرد در نظر گرفته می‌شود و اگر این شخص یک فرد اقتصادی باشد می‌داند که نمی‌ارزد فرار مالیاتی کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هنوز با متولیان بخش وکالت جلساتی در مورد ضرورت ثبت‌نام وکلا در سامانه امور مالیاتی نداشته‌ایم، اما حتما باید ترتیب برگزاری چنین جلسه‌ای را بدهیم. پارسا با اشاره به مالیات پزشکان گفت: با پزشکان تفاهم‌نامه‌ای دو هفته قبل امضا کردیم و قرار شد مجموعه نظام پزشکی با تعامل خود پزشکان تا پایان بهمن ماه، فرآیند ثبت‌نام در سامانه را انجام دهد تا عدالتی که به دنبالش هستیم، محقق شود. وی ادامه داد: تاکنون ۵۰ درصد پزشکان ثبت‌نام کرده‌اند و این به معنای سرپیچی ۵۰ درصد دیگر است که حتما در صورت تداوم تخلف، جریمه‌های سنگینی اعمال خواهد شد.
نام:
ایمیل:
نظر: