روزنامه الشرقالاوسط به نقل از منابع آمریکایی در جریان مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی نوشت که آمریکاییها از همان ابتدا انتظار داشتند مذاکراتی که به این سرعت میان لبنان و رژیم اسرائیل برگزار میشود، نتیجه ملموسی نداشته باشد.
این منابع آمریکایی وابسته به تیم وزارت خارجه این کشور که ناظر بر مذاکرات مذکور است افزودند: آنها توصیه کردند برای رسیدن به یک پیروزی سیاسی در این مذاکرات برای برگزاری آن قبل از انتخابات ایالات متحده عجله نشود؛ چراکه اگر نتایج انتخابات بهنفع دولت آمریکا در آن زمان (دونالد ترامپ) نباشد ممکن است معادله جدیدی ترسیم شود.
منابع مذکور مدعی شدند: در زمان حاضر لبنان تحت کنترل یک حزب مسلح است که با یک دستور کار غیرلبنانی این کشور را اداره میکند.
منابع آمریکایی خاطرنشان کردند که از ابتدا مشخص بود که تیم مذاکرهکننده لبنانی هرگز به دولت ترامپ که در حال عزیمت از کاخ سفید است هدیه نمیدهد و ترجیح میدهد این هدیه را تقدیم دولت جدید آمریکا تحت رهبری «جو بایدن» کند.
در همین راستا روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داد که مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و لبنان پس از نزدیک به دوماه از آغاز آن به حالت تعلیق درآمده و به بنبست رسیده است که این امر ممکن است مانع تکمیل اکتشافات گاز و نفت شود.
این رسانه صهیونیستی توقف مذاکرات ترسیم مرزی میان دو طرف را به رویکرد سختگیرانه لبنان در این مذاکرات ربط داد.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص اعلام کرد که مساحت منطقه مورد مناقشه به 850کیلومترمربع معادل حدود 2درصد از آبهای اقتصادی فلسطین اشغالی میرسد و روش تعیین معیارهای ریاضی در مذاکرات ترسیم مرزها بسیار پیچیده و نامشخص است و نیاز به آگاهی عمیق در زمینه معاهدهها و توافقنامههای بینالمللی دارد.
این رسانه صهیونیستی در پایان اشاره کرد که فهم موضع لبنان و چگونگی استراتژی آن در ترسیم مرزهای دریایی برای اسرائیل دشوار است و تلآویو از ابتدای مذاکرات انتظار داشت که موضع لبنان تنها در راستای کسب رضایت دولت آمریکا باشد.
پیش از این «جان دیروشیه» رئیس هیئت آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی به «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان و فرماندهی ارتش این کشور اعلام کرد، اگر لبنان از امتیازات خود در مذاکرات ترسیم مرزی با اسرائیل عقبنشینی نکند همه کسانی که متعهد به این امتیازات هستند تحریم میشوند،
این در حالی است که لبنان همچنان به حقوق واقعی خود در مرزهای فلسطین اشغالی بهمساحت 2200 کیلومترمربع پایبند است.
در این میان آمریکا که مدعی است نقش میانجی را در این مذاکرات بهعهده دارد به لبنان تأکید کرد که باید از این امتیازات عقبنشینی کند و تنها موضوع مربوط به 863 کیلومترمربع را مورد بررسی قرار دهد.
در این زمینه «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان در پاسخ به تهدیدهای فرستاده آمریکا مبنی بر اینکه اگر لبنان از امتیازات خود در مذاکرات ترسیم مرزی عقبنشینی نکند مذاکرات مذکور به بنبست میخورد و همه کسانی که پایبند به امتیازات لبنان هستند تحریم خواهند شد اظهار داشت که اسنادی غربی در اختیار دارد که ثابت میکند سهم لبنان در منطقه مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی 2200 کیلومترمربع است.