صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۸  ، 
شناسه خبر : ۳۲۸۴۹۹

روزنامه کیهان **

تصویر فتوشاپی و بدون فتوشاپ /روزنامه‌های دوقلو از مدیریت بورس!

در حالی که روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته «روزهای خوب در انتظار بورس است»، دوقلوی اقتصادی همین روزنامه نوشت پنهان کردن ریزش بازار بورس پشت دامنه نوسان، بی‌نتیجه ماند(!)

روزنامه اعتماد  در گزارش تیتر یک خود با عنوان «در انتظار روزهای خوب بورس» نوشت: با توجه به آنچه در نیمه نخست سال جاری بر این بازار گذشت، افزایش درآمدهای حاصل از فروش اوراق مالی در بازار سرمایه می‌تواند باعث جذب سرمایه‌های سرگردان در این بازار شود. اما با وجود تجربه نیمه ‌نخست سال جاری در بازار سرمایه و کاهش 25 درصدی شاخص در پاییز نسبت به تابستان سال جاری باید منتظر ماند که آیا بازار سرمایه با این تدابیر جذاب‌تر می‌شود؟ و حتی اگر این اتفاق بیفتد، اعتماد از دست رفته به بورس بار دیگر باز می‌گردد؟

اعتماد در عین حال افزود: اوراق بدهی برای ترغیب کردن مردم به خرید نیست. اوراق بدهی که دولت‌ها منتشر می‌کنند، اعداد بزرگی دارد که مخاطبین‌شان مجموعه و نهادهای بزرگ سرمایه‌گذار که عمدتا دولتی است و مردم عادی که سرمایه کوچکی دارند و آن بخشی از سرمایه‌شان را که با دید سرمایه‌گذاری، جلوگیری از کاهش ارزش پول و دریافت نرخ سود بیشتر به بورس وارد می‌کنند، اوراق بدهی دولتی برایشان جذابیتی ندارد.» «افراد عادی به دنبال این هستند که ارزش پول‌شان از بین نرود.»

کارشناسان بر این باورند در صورتی که دولت بخواهد با منابع فروش اوراق خرج روزانه خود را بدهد. اسم انتشار اوراق قرضه در واقع همان استقراض از سیستم بانکی است. چرا که بانک‌ها موظف به خرید اوراق منتشره توسط دولت هستند. طبیعی است در روزهایی که به سررسید باقی است، تعهدی بر گردن دولت می‌ماند و آن تسویه اوراق است.

رویه انتشار اوراق قرضه بیش از 4 سال در اقتصاد ایران رواج داشته و نزدیک هر سررسیدی، دولت اوراق تازه‌ای منتشر می‌کند تا بتواند اصل و سود اوراق قبلی را بدهد.

در کنار گزارش روزنامه اعتماد، روزنامه «تعادل» که به عنوان دوقلوی اقتصادی روزنامه الیاس حضرتی عمل می‌کند، در گزارشی نوشت: دامنه نوسان نامتقارن موجب شده تا از جو هیجانی بازار سهام کاسته و سرعت کاهش قیمت‌ها کند شود. به ظاهر شرایط خوب است. اما در اصل وضعیت نزول بازار را فراهم می‌سازد. تا اینجای کار دامنه نوسان نامتقارن توانسته وضعیت بازار را تغییر دهد و خبری از ریزش‌های بیش از 3 درصد در دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای نیست. اما؛ وضعیت سهم‌ها اینگونه نیست و شاهد صف‌های فروش در سهام متنوع بازار هستیم.

ضعف ‌‌نماگر اصلی بورس این روزها بیشتر به چشم می‌آید. دامنه نوسان نامتقارن سبب شده تا وضعیت این روزهای سهام بورسی پنهان شود و تصویری فتوشاپی و متفاوت از واقعیت در مقابل بورس‌بازان قرار گیرد. از این رو شاخص کل تالار شیشه‌ای که پیش‌تر نیز در ارايه وضعیت سهام ناتوان بود، حالا تصویر مخدوش‌تری را ارایه می‌دهد.

 

خیلی حماقت می‌خواهد که بایدن مسیر شکست‌خورده ترامپ را ادامه دهد

«ایران به‌زودی ابرها را از پیش چشم بایدن کنار می‌زند و به او می‌فهماند که ادامه مسیر ترامپ کودن، چه هزینه‌ای برایش خواهد داشت».

این ارزیابی را خبرگزاری عراقی العهد منتشر و خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد «جو بایدن» در تصمیم‌گیری صریح در مورد بازگشت به توافقنامه هسته‌ای با ایران مردد است، زیرا وی از یکطرف سیگنال‌هایی ارسال می‌کند که برای بازگشت به توافقنامه ابراز می‌‌دارد و همزمان سیگنال‌های دیگری ارسال می‌کند و در آن، توافقنامه را رد می‌کند و خواستار مذاکره در مورد توافقنامه جدید می‌شود که شامل برنامه موشکی ایران و نقش جمهوری اسلامی در منطقه باشد.

بی‌ثباتی و نوسان در مواضع بایدن به‌دلیل اشتباه مهلکی است که دونالد ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای و شکست در به زانو درآوردن ایران با استفاده از سیاست فشار حداکثری مرتکب شد. این امر همچنین به عقیده بایدن برمی‌گردد که فکر می‌کند با جلب موضع اروپا می‌تواند با تکیه بر این فشارها از ایران امتیاز بگیرد.

تجربه ناموفق و شکست‌خورده ترامپ، بایدن را تشویق و ترغیب می‌کند که به توافق هسته‌ای بازگردد؛ در حالی که همزمان اعتقاد بایدن به امکان بهره‌برداری از تحریم‌ها از طریق همکاری با اروپا، او را به فکر گرفتن امتیازاتی از ایران و دستیابی به توافقی فراگیرتر از توافق فعلی می‌اندازد.

آمریکا و سه کشور اروپایی در بیانیه اخیر، کاهش تعهدات ایران را نکوهش کردند اما به علت، که خروج آمریکا از تعهداتش بوده، نپرداختند.

بایدن باید بسیار احمق باشد، اگر خواسته باشد رویکرد شکست‌خورده ترامپ کودن در قبال ایران را ادامه دهد یا حماقت بیشتری داشته باشد که فکر کند می‌تواند آنچه را که ترامپ از ایران نتوانست بگیرد، با دل بستن به موضع اروپا به دست خواهد آورد. دل بستن بایدن به موضع اروپا بی‌معنا است، زیرا موضع اروپایی‌ها بر موضع ایران تاثیر نخواهد داشت و علت آن هم ساده است، زیرا اروپا در دوره ترامپ در کنار ایران نایستاد تا اینکه الان تهران نگران از دست دادن این موضع اروپا در دوره بایدن باشد، اروپا همواره دنباله‌روی آمریکا بوده است. اروپا قبلا در کنار آمریکای ترامپ بود و امروز در کنار آمریکای بایدن است و هیچ‌گاه در کنار ایران نبوده و نخواهد بود.

مدت زیادی باقی نمانده که بایدن به موضع بی‌ثبات و ابری خود در قبال مسئله بازگشت به توافق پایان دهد، زیرا بعد از اینکه ایران در روز 23 فوریه جاری (پنج اسفند) ابرها را از جلوی دیدگان بایدن با متوقف کردن اجرای داوطلبانه پروتکل‌ الحاقی و عملیات بازرسی که در چارچوب این پروتکل انجام می‌شود، کنار بزند، موضوع روشن خواهد شد و فقط در این صورت است که بایدن خواهد دانست اگر خواسته باشد به شیوه ترامپ احمق ادامه دهد، چه حجم هزینه‌ای را باید بپردازد.

در آن سوی قضیه، مواضع تهران تغییرناپذیر است و رهبر معظم انقلاب اسلامی، آن را روشن و قاطع بیان کردند و گفتند که «طرفی که حق دارد شرط معین کند، ایران است. چون جمهوری اسلامی به همه تعهدات عمل کرد. اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد، آمریکا بایستی تحریم‌ها را کاملا در عمل لغو کند و ما بعد راستی‌آزمایی کنیم و ببینیم که درست تحریم‌ها لغو شده، آن‌وقت به تعهدات برجامی برمی‌گردیم. این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و از این سیاست برنخواهیم گشت.»

 

اخذ مالیات از خانه‌های خالی همچنان معطل اراده دولت

قیمت مسکن در دولت روحانی روند افزایشی تند داشته، چنانکه افزایش بیش از 500 درصدی را طی 7 سال نشان می‌دهد.

روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت: قیمت مسکن در دولت حسن روحانی بیش از 500 درصد افزایش پیدا کرده و به ارقام نجومی متری 27/4 میلیون تومان در کلانشهر تهران رسیده است. به زعم کارشناسان، اصلی‌ترین دلیل افسارگسیختگی قیمت مسکن و روند صعودی آن فارغ از دلایل بنیادینی مانند رشد نقدینگی و رشد قیمت ارز، حاصل از کالای سرمایه‌ای شدن مسکن است. سرمایه‌ای شدن مسکن البته موضوعی نیست که فقط کارشناسان به آن اذعان داشته باشند، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی هم اخیرا از رشد قیمت مسکن گفت. محمود محمودزاده افزود: تنها دلیل فاصله زیاد قیمت ساخت و فروش مسکن، برخورد سرمایه‌ای با مسکن است، به همین دلیل از اواخر سال گذشته اقداماتی تحت عنوان سامانه اسکان املاک، برای شناسایی واحدهای خالی انجام شد، با این امید که مالکان، واحدهای خالی خود را به بازار عرضه کنند.

در همین باره رئیس سازمان امور مالیاتی درباره آخرین وضعیت مالیات از خانه‌های خالی گفت: ما در سازمان مالیاتی پیش‌نویس آیین‌نامه مذکور را به وزارت کشور ارسال کرده‌ایم، چرا که براساس هماهنگی انجام شده، مقرر شد آیین‌نامه نهایی این قانون توسط سازمان مالیاتی، وزارت کشور و وزارت راه و مسکن به هیئت دولت برود. متاسفانه این پیش‌نویس در سیستم اداری این 2 وزارتخانه باقی مانده و هنوز جوابی در این باره وصول نشده است. البته امیدعلی پارسا در چند روز پس از این اظهارنظر خبر از ورود دولت برای نهایی کردن این آیین‌نامه داد و گفت: آیین‌نامه تمام شده و هم‌اکنون منتظر ابلاغ آن توسط هیئت دولت هستیم.

نباید فراموش کرد هم‌اکنون میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران 27/4 میلیون تومان است که هیچ سنخیتی با درآمدهای بخش قابل توجهی از مردم ندارد.

در کنار رشد قیمت مسکن، میزان اجاره‌بها هم روز به روز افزایش پیدا می‌کند. مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این باره اظهار کرد: سودهای بالایی که بسازوبفروش‌ها از بازار مسکن کسب می‌کنند، از عوامل گرانی قیمت خانه است. قیمت ساخت برای تعاونی‌های مسکن حدودا متری 4 میلیون تومان و در حالت آزاد متری 8 میلیون تومان تمام می‌شود، پس چرا سازندگان، خانه‌ها را متری 30 تا 100 میلیون تومان و بیشتر می‌فروشند؟

 

ایران: دولت دست بخش خصوصی برای رونق اقتصاد را بسته است

روزنامه دولتی ایران از قول معاون پیشین وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد دولت برای رونق اقتصادی، بخش خصوصی را رها کند.

علی قنبری که سابقه عضویت در فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس ششم و معاونت وزیر جهاد در دولت روحانی را در کارنامه خود دارد، در یادداشتی نوشت: در حال نزدیک شدن به روزهای پایانی سال 1399 هستیم؛ سالی که تمام حوزه‌های اقتصادی روزهای سخت و پر از چالشی را سپری کردند. از سال 97 سیاست‌گذاران و بخش خصوصی با تحریم‌هایی روبه‌رو شدند که پیش از این اقتصاد کشور آن را تجربه نکرده بود. با وجود تمام سختی‌ها بخش خصوصی توانست تا حدودی از موانع بزرگ عبور کند و به صادرات و تولیدی که از دست رفته بود، برسد. اما برای اینکه شاهد امید در سال 1400 باشیم و اتفاق‌های خوبی در اقتصاد کشور رخ دهد یک راهکار وجود دارد و آن حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در فضای اقتصادی است. تحقق چنین امری قاعدتاً وابسته به رفتار سیاست‌گذاران است. اگر دولت شرایط و فضا را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند می‌توان از فعالان بخش خصوصی انتظار داشت که برای اقتصاد کشور کاری انجام دهند.

در این میان یک سؤال وجود دارد و آن اینکه انتظار از بخش خصوصی برای سال آینده چیست؟ و آیا بخش خصوصی می‌تواند انتظارات را پاسخ دهد؟

در جواب باید گفت که فعالان بخش خصوصی سربازان اقتصادی هستند و زمانی می‌توان از این گروه انتظار داشت که به ‌سمت افزایش سرمایه‌گذاری، رشد تولید و جذب نیروی کار بروند که بستر برای گسترش فعالیت آنها مهیا باشد. سربازی که دستش خالی باشد امکان دفاع از خود را هم ندارد از این‌رو از او نمی‌توان انتظار داشت که ضمن دفاع از خود به کشور خدمت کند. فعالان اقتصادی همچنین شرایطی را دارند. برای آنکه بخش خصوصی سال آینده که انتخابات ریاست‌جمهوری را هم پیش رو داریم فعال‌تر شود و بتواند در فضای اقتصادی اثرگذارتر باشد از دولت می‌خواهیم که میزان دخالت در اقتصاد را کمتر کند و بیش از گذشته به فکر نظارت و برنامه‌ریزی با هدف حسن اجرای قانون باشد. به‌نظر می‌رسد که رفتار دولت در مواجهه با بخش خصوصی اینگونه بوده که بخش خصوصی تابع آن باشد. این موضوعی است که در تمام دولت‌ها اتفاق افتاده است. بخش خصوصی در این سال‌ها همواره چشمش به تصمیم گیری‌های دولت بوده و از آنجا که هراس دارد سرمایه‌اش به‌خطر بیفتد خود را وابسته به دولت می‌کند. این در حالی است که بخش خصوصی زمانی می‌تواند موفق عمل کند که استقلال داشته باشد. لذا برای کاهش این وابستگی ضروری است که دولت ثبات تصمیم‌گیری داشته باشد و اگر می‌خواهد تغییری در قوانین داشته باشد از فعالان بخش خصوصی مشورت بگیرد.

متأسفانه باید بگویم که ما بخش خصوصی ضعیفی داریم. زمانی‌که بخش خصوصی قدرت لازم را نداشته باشد نمی‌تواند در بازار داخلی و خارجی پویا باشد؛ از این‌رو به جای آنکه روی پای خود بایستد و سعی برای رشد و تعالی داشته باشد، روز به روز بر وابستگی آن به دولت و برخی از رانت‌ها بیشتر می‌شود. وقتی بخش خصوصی با چنین وضعیتی مواجه می‌شود نمی‌توان از آن انتظار داشت که تحول در اقتصاد کشور ایجاد کند؛ چنین بخش خصوصی ناکارآمد است. بدین جهت توصیه می‌کنم فعالان اقتصادی بیش از هر زمان دیگر خود را از وابستگی به دولت خارج و سعی کنند که فعالیت‌های توسعه‌ای خود را افزایش دهند تا به‌واسطه آن بتوان به اقتصادی پویا

دست یافت.

 

توهین و تحقیر اوباما هم نتوانست آقای مشاور را سر عقل آورد

مشاور تحقیر شده روحانی بدون عبرت گرفتن از جنایت‌های گذشته دولت اوباما، خواستار مذاکره با دولت بایدن شد.

حمید ابوطالبی که معاونت سیاسی دفتر رئیس‌جمهور و مشاورت سیاسی روحانی را در سوابق خود دارد، در توییتر نوشت: بایدن در اجلاس مونیخ به نکات مهمی پرداخت: برعکس ترامپ که سیاستی آمریکایی براساس «نخست آمریکا» می‌خواست، سخنان بایدن بر «بازگشت آمریکا» به سیاست سنتی چندجانبه‌گرایانه استوار بود.

او در سیاست عدم اشاعه گذرا به موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: آماده‌ایم با 5+1 در مورد هسته‌ای ایران همکاری کنیم؛ دقیقاً همانند ماکرون که گفت: باید به کمک شرکایمان به راه حلی مناسب در خصوص پرونده هسته‌ای ایران دست پیدا کنیم؛ یا خانم مرکل که از موضع آمریکا در موضوع هسته‌ای ایران حمایت کرد.

از این رو در اجلاس مونیخ، رهبران آمریکا و اروپا، صرفاً از بازگشت به 5+1 و تشکیل آن، و ضرورت یافتن راهی مناسب برای پرونده هسته‌ای ایران همراه با مسایل منطقه‌ای سخن گفتند؛ هیچ کس، نه تنها نامی از برجام نبرد، بلکه حتی به آن و ضرورت بازگشت طرفین به برجام هم اشاره‌ای نکرد.

وی می‌افزاید: علت اصرار آمریکا به برداشتن گام اول توسط ایران، همین امر است؛ تا پس از آن و برای ادامه راه، 5+1 تشکیل شود؛ ظاهراً اروپا هم با این سیاست موافق بوده و دلیل دعوت EU از 5+1 نیز چیزی جز این نیست؛ تا ایران تعهدات هسته‌ای برجام را اجرا کند؛ و آمریکا و اروپا هم از شدت تحریم‌ها برای گام‌های بعدی بکاهند.

اگر این برداشت درست باشد، برجام ققنوسی است که با توجه به مکانیزم ماشه و وضعیت حقوقی آمریکا، برداشتن هر گامی بدون آتش مذاکره مستقیم در مورد آن، خطایی استراتژیک است. چه اول آمریکا تحریم‌ها را بردارد، یا نخست ایران به تعهداتش برگردد،‌و یا ترکیبی زمانی از آن‌ها باشد.

چرا که باید وضعیتی پدید آورد تا پیش از هر اقدام عملی، «ثبات و دوام» آن اصالت داشته باشد؛ وگرنه شرایط آتی ایران همواره تابعی از سیاست‌های افراد در آمریکا خواهد بود. بر این مبنا، ایران باید به جای سیاست بازگشت ترتیبی به برجام، سیاستی جدید دراندازد. فرمالیسم 5+1 و میانجیگری EU+E3 را برهم زند؛ به جای برجام زمان‌دار به ثبات استراتژیک بیاندیشد؛ به تجمیع توانایی‌ها و مذاکره مستقیم روی آورد؛ مذاکره جامع برای حل مشکلات ایران و آمریکا را برگزیند.»

اگرچه ابوطالبی سعی کرده مرادش را در لفافه کلمات بپیچد، اما روشن است که خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه حل مشکلات است. او اما به عنوان یک ایرانی توضیح نمی‌دهد که تکلیف برجام با همه خسارت‌ها و هزینه‌هایش برای کشورمان چه می‌شود؟ به عبارت دیگر،‌او به عنوان یکی از بزک‌کنندگان برجام در زمان خودش، حال می‌خواهد این یادگاری بزرگ(!) اعتمادکنندگان سهل‌اندیش به آمریکا را خاک کند و از نو، به آرزواندیشی و اعتماد به طرف عهدشکن برجام دعوت نماید.

ابوطالبی در این میان، همان کسی است که از سوی روحانی -بلافاصله پس از برجام- به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل نامزد شد تا احتمالاً نزدیکی رویااندیشانه را نسبت به دولت «اوبامای مودب» پیگیری کند. اما دولت اوباما در رفتاری موهن و تحقیرآمیز مدعی شد ابوطالبی تروریست است و ویزای حضور در نیویورک به او داده نخواهد شد!!

با وجود این رفتار قانون‌شکنانه و تحقیرآمیز که در ابعاد گسترده‌تر در پایمال کردن حقوق برجامی ایران یا تحریم‌های ویزا، آیسا، سیسادا و مصادره اموال ایران ادامه یافت، روشن نیست آقای ابوطالبی چرا دعوت به مذاکره دوباره می‌کند؟ آیا ظریف و حسین فریدون (برادر رئیس‌جمهور) به جای یک مذاکره، چند مذاکره مستقیم با طرف آمریکایی نداشتند و نتیجه آن، واگذاری برنامه‌ هسته‌ای در ازای مشتی وعده نسیه نبود؟ و آیا اگر به فرض محال، توانمندی موشکی و قدرت منطقه‌ای واگذار و کشور تضعیف شود، از متن آن «ثبات استراتژیک» حاصل می‌شود؟ یا این که این همان نسخه ابلهانه اعتماد معمر قذافی به آمریکا و اروپاست؟!

براستی اهل بیت علیهم‌السلام درست فرموده‌اند «من هانت علیه نفسه فلا تامن شره» وقتی کسی تحقیر شد و این حقارت را در نفس خود هم پذیرفت، به طریق اولی، هیچ ابایی از به حقارت کشاندن مردم و کشور خود ندارد.»

*********************************

روزنامه وطن امروز **

اگر رهبری امر کنند، آماده جهاد و حضور در میدان هستیم

آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی تأکید کرد اگر رهبری امر کنند، علما و روحانیون با همان عشق و اشتیاق اوایل انقلاب، در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کنند. حضرت آیت‌الله نوری‌همدانی از مراجع تقلید در پیامی به آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و مقاومت که دیروز در سالن اجتماعات دارالشفاء برگزار شد، با اشاره به اینکه کار علم و فقاهت و کار جهاد و حضور در میادین جنگ از جانب خدای متعال برای صیانت از اسلام در نظر گرفته شده است، گفت: گاهی انسان باید با عمل به آیه شریفه «نفر» برای فقاهت هجرت کند و گاهی نیز باید برای دفاع از کیان اسلام به میادین جنگ و جهاد برود. وی با بیان اینکه فقها و علمای راستین دین هیچ‌گاه در برابر دشمن سر خم نکرده و در برابر مصائب و مشکلات سست نشدند، ادامه داد: مقاومت در برابر سختی‌ها نیازمند صبر و تحمل و عزم راسخ است و علما در این زمینه پیشگام بوده‌اند. آیت‌الله نوری‌همدانی با بیان اینکه اسلام همواره می‌خواهد مردم را در میدان رزم و حماسه نگه دارد، عنوان کرد: امام راحل این مهم را بخوبی دریافت کرد و با نهضت خودش مردم را به صحنه آورد و استبداد‌زدگان را بیدار و مجهز کرد. وی افزود: امروز هم اگر رهبری امر کنند، علما و روحانیون با همان عشق و اشتیاق اوایل انقلاب، در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کنند. امام راحل در منشور روحانیت فرمودند سلام خدا بر حماسه‌سازان همیشه جاوید روحانیت که رساله علمیه و عملیه خود را با مرکب خون نوشتند. حوزه امروز نیز آماده جهاد است و ما آمادگی خود را برای این کار اعلام می‌کنیم.

***

تجمع دانشجویان در اعتراض به سفر رافائل گروسی به ایران

جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران در اعتراض به سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران تجمع کردند. دانشجویان در این تجمع که دیروز در مقابل سازمان انرژی اتمی برگزار شد، با در دست داشتن دست‌نوشته‌هایی اعتراض خود را به بدعهدی‌های آمریکا و اروپا در برجام اعلام کردند. تجمع‌کنندگان همچنین با سر دادن شعارهایی همچون «مرگ بر آمریکا»، «بایدن، ترامپ، اوباما؛ قاتل ملت ما» و... انزجار خود را به جنایات و اقدامات خصمانه آمریکا نسبت به ملت و نظام نشان دادند. دانشجویان همچنین با سر دادن شعارهایی خواستار اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از کشور شدند. علی ریاحی‌پور، مسؤول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران طی سخنانی در این تجمع از دولت خواست به موقع و به صورت واقعی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در قبال بازرسان آژانس عمل کند. وی همچنین به انفعال آژانس در مقابل ترور دانشمندان هسته‌ای و بی‌تعهدی آمریکا اعتراض کرد.

***

امروز، خاکسپاری پیکر آیت‌الله حسینی‌زابلی در امامزاده صالح

مراسم وداع و تغسیل آیت‌الله سیدمحمدحسین حسینی‌زابلی، از اساتید مبرز اخلاق حوزه علمیه، دیشب در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) برگزار شد. مراسم تشییع این استاد اخلاق نیز امروز از ساعت ۱۵ در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) تجریش برگزار می‌شود و پیکر ایشان در این آستان آرام خواهد گرفت. این استاد اخلاق شامگاه جمعه، اول اسفندماه در بیمارستان میلاد بر اثر بیماری قلبی و دیابت درگذشت. ایشان از شاگردان حضرت امام(ره)، آیت الله  خویی‌(ره) و آیت الله سیستانی بود.

***

رأی‌الیوم:

راهبرد مقاومت به پیروزی ایران منجر شده است

روزنامه رای‌الیوم با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر در ارتباط با روابط ایران- آمریکا، در یادداشتی آورده است: راهبرد صبر ایران جواب داده و قطری‌ها اکنون همانند عمانی‌ها در سال ۲۰۱۵، به دنبال وساطت میان ایران و آمریکا هستند. حسن مرهج، نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی در روزنامه رای‌الیوم با اشاره به تحرکات اخیر میان ایران و جامعه بین‌الملل نوشت: ایران با توجه به قدرتی که در زمینه‌های مختلف دارد از یک «فاصله امنیتی» محافظت کرد و همچنان از آن محافظت می‌کند که می‌تواند مسیر جدیدی برای توافق هسته‌ای باشد و می‌توان عنوان آن را «پیروزی ایران» نامید. وی نوشت: در ابتدا تمام تحرکات چند روز گذشته را می‌توان دیپلماسی نرم نامید و آن هم نقشه راه هسته‌ای است و همه می‌دانند که سخت است یک مذاکره سخت‌تر در رابطه با توافق هسته‌ای ایران شکل بگیرد. این نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: ایران خواهان بازگشت بدون شرط واشنگتن به برجام، برداشتن تمام تحریم‌ها و عدم ورود کردن به برنامه موشکی و منتفی بودن موضوعات منطقه‌ای در توافق هسته‌ای است. وی نوشت: ایران تاکنون با اتخاذ راهبرد صبر و مقاومت توانسته است مشکلات را پشت سر بگذارد، بویژه اینکه تمام تحریم‌های سیاسی و اقتصادی علیه تهران نتوانسته است مانع پیشروی‌های هسته‌ای ایران شود. این نویسنده تاکید کرد: آمریکا و اتحادیه اروپایی بخوبی می‌دانند ایران امروز در موضع قدرت است و به یک بازیگر مهم و قوی در منطقه تبدیل شده است. به طور عملی همه از ۲ نظر به ایران نیازمند هستند؛ اولی رویکرد هسته‌ای و قدرت ایران در این زمینه و دیگری تسلط ایران بر گذرگاه‌های آبی و حیاتی مهم در اقتصاد بین‌الملل. همه این امور به ایران قدرت ژئوپلیتیک می‌دهد و منافع واشنگتن و اروپا و تمام کشورهای خاورمیانه به طور مستقیم و غیرمستقیم به ایران بستگی دارد، بنابراین ماهیت قدرت ایران همین مساله است.

*********************************

روزنامه خراسان**

فغان دولتی ها  از ترک فعل برخی مسئولان!

یک مقام مسئول اقتصادی در گزارش روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از اعضای کابینه  اعلام کرده، حسب بررسی های صورت گرفته در خصوص پرونده های ارسالی از سوی استان‌ها به پایتخت برای حل مشکلات واحدهای تولیدی، مشخص شده بسیاری از این پرونده ها نیازی به ارسال بابت رسیدگی در تهران نداشته اما به دلیل نبود اعتقاد و اهتمام لازم از سوی برخی مسئولان و دستگاه های استانی، دچار بوروکراسی اداری و حل نشدن مشکل شده اند که چنین رفتاری، مشمول قاعده ترک فعل مدیران است.

 

بخشنامه خودسرانه یکی از اعضای  کابینه!

یک نهاد نظارتی با ارسال نامه ای در روزهای اخیر خطاب به یکی از مسئولان مهم دولتی، با اشاره به ارسال بخشنامه ای توسط این مسئول خطاب به ادارات و سازمان های دولتی برای نحوه هزینه کرد برخی اعتبارات و بودجه های دولتی، از وی خواسته با توجه به مغایرت صریح این بخشنامه با قوانین به خصوص بودجه سال 1399 کل کشور، مدارک و دلایل قانونی خود را به سرعت ارسال کند تا علت صدور چنین دستوری بررسی شود.

*********************************

روزنامه ایران **

ساندی تایمز: رفع تحریم‌های ایران در راه است

 خبر اول اینکه، هفته‌نامه ساندی تایمز در گزارشی نوشت که جو بایدن رئیس جمهوری امریکا قصد دارد تا با آسان کردن تحریم‌ها، برجام را احیا کند و به مسیر اصلی برگرداند. به‌گزارش ایرنا به نوشته این نشریه انگلیسی، دولت جو بایدن پنجشنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای مبنی بر آمادگی واشنگتن برای حضور در مذاکرات غیر رسمی گروه ۱+۵ و ایران، اولین تیر برای بازگشت واشنگتن به برجام را شلیک کرد. ساندی تایمز با اشاره به اینکه ایران خواستار رفع تحریم‌های دوره ترامپ است و می‌گوید که این سیاست بالغ بر ۱۵۰ میلیارد پوند به اقتصاد کشور خسارت زده است، افزود؛ هرچند دولت بایدن اصرار دارد که نخست نشست با حضور ایران باید برگزار شود اما نشانه‌هایی وجود دارد که رفع تحریم‌ها در راه است.در این زمینه یک مقام ارشد امنیت ملی امریکا می‌گوید: رفع تحریم‌ها قطعاً در راه است. شاید امروز یا فردا این اتفاق رخ ندهد اما تحقق آن قطعی است. در این رابطه «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید هم روز جمعه در سخنانی احتمال رفع تحریم‌ها علیه ایران را رد نکرد اما گفت که امریکا قصد ندارد تا پیش از مذاکره با تهران گام بیشتری را بردارد.در ادامه این گزارش می‌خوانیم که مذاکره امریکا و ایران و رفع تحریم‌ها علیه تهران یکی از گام‌های تعیین کننده در جدایی دولت بایدن از سیاست‌های دولت ترامپ است. این اقدام امریکا را در مسیر سیاست‌های دوره باراک اوباما قرار می‌دهد که قصد داشت با‌وجود مخالفت‌ متحدان منطقه‌ای (اسرائیل و عربستان سعودی) از طریق مذاکره با ایران سیاست‌ خاورمیانه را شکل دهد.

 

تکذیب نامه‌نگاری ظریف با رهبری

 خبر دیگر اینکه، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای نامه‌نگاری وزیر خارجه با رهبر معظم انقلاب را تکذیب کرد. به گزارش ایسنا، در فضای مجازی خبری منتشر و در آن ادعا شده بود که محمدجواد ظریف نامه‌ای را به رهبر انقلاب درباره  اجرای قانون اقدام راهبردی علیه تحریم‌ها نوشته است .سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان  در واکنش به انتشار این اخبار به ایسنا گفت: چنین موضوعی بشدت تکذیب می‌شود.

 

هشدار به وام‌گیری اصولگرایان از اعتبار رئیسی

 شنیدیم که، پایگاه رسانه‌ای نزدیک به جبهه پایداری نسبت به وام گرفتن گروه‌های سیاسی از اعتبار دستگاه قضایی و رئیس قوه قضائیه هشدار داد. به‌گزارش «ایران»، سایت رجانیوز در مطلبی نوشته که طی روزهای گذشته جریان‌های مختلف سیاسی اصولگرا اظهارات گوناگونی درباره تعامل با آیت‌الله رئیسی درباره فعالیت‌های نیروهای انقلابی در انتخابات داشته‌اند. این مطلب به انتشار ویدئویی از علیرضا زاکانی اشاره دارد که از برگزاری جلسه جمعی از اصولگرایان بعد از انتخابات 96 و با حضور سید ابراهیم رئیسی برای گفت‌و‌گو درباره راهبردها و وضعیت آینده نیروهای انقلابی در فضای سیاسی خبر داده است.رجانیوز اما توضیح داده که فیلم انتشار یافته از زاکانی ناقص است چرا که به فاصله کوتاهی از شکل‌گیری این جمع، آقای رئیسی به ریاست دستگاه قضایی منصوب شد و عملاً پس از این مسئولیت، حضور او در جلسات پایان یافت و جمع باقیمانده با تعیین حدادعادل به‌عنوان رئیس به کار خود ادامه داد. نویسنده افزوده: آنچه در این میان مهم است، اینکه سرمایه اجتماعی قوه قضائیه نباید دست‌مایه فعالیت‌های سیاسی جریان‌ها قرار بگیرد. گروه‌های سیاسی به جای وام گرفتن از اعتبار افراد و نهادهای دیگر، باید روی نتایج اقدامات و فعالیت‌های خود متمرکز شوند. البته آقای رئیسی در انتخابات قبل نشان داد که بخوبی از اقتضائات مناصب مدیریتی خود آگاه است و از آن حراست می‌کند.

 

6 سال حبس برای شهردار سابق صدرا در استان فارس

 دست آخر اینکه، رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام کرد: شهردار سابق صدرا در یکی از پرونده‌های جرایم ارتکابی مربوط به دوران تصدی مسئولیت به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. به‌گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینکه سایر متهمین این پرونده پیش از این در مرحله بدوی در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شیراز به مجازات‌های متعدد و حبس‌های طولانی مدت محکوم شده بودند، گفت: پس از تجدید نظر خواهی متهمین پرونده در شعبه ۱۳ دادگاه تجدید نظر استان فارس پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت و دادنامه بدوی با اصلاحاتی مورد تأیید قرار گرفت. حجت‌الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی همچنین با بیان اینکه جرایم صورت گرفته در شهرداری صدرا در قالب دو پرونده در دادگستری شیراز مورد رسیدگی قرار گرفته است گفت: در یکی از پرونده‌ها موضوع رشا و ارتشا و فسادهای مالی مطرح بود که این پرونده پس از رسیدگی اولیه با اعتراض متهمین هم اکنون در دادگاه تجدید نظر در جریان رسیدگی است. وی در خصوص پرونده دیگر این مسئول سابق که منتهی به صدور رأی قطعی شده است نیز اظهار داشت: در این پرونده که جرایمی از جمله فراهم نمودن موجبات فساد مطرح است، وی و سه متهم دیگر مطرح در پرونده به حبس محکوم شدند.

*********************************

روزنامه شرق **

ترامپ به جهان سیاست بازمي‌گردد

جمهوری‌خواهان در مسیر انشعاب

آن‌گونه كه پیش‌بینی می‌شد، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری سابق آمریكا، پس از شكست دومین استیضاحش در مجلس سنای این كشور،‌ آمادگی این را دارد تا بار دیگر به عرصه سیاسی كشورش بازگردد. همان‌طور كه لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، پیش از این گفته بود كه حزب‌جمهوری‌خواه بدون ترامپ نمی‌تواند دوباره كنترل سنا را در دست بگیرد، اكنون نیز موضوع بر سر آینده حزب جمهوری‌خواه و تشدید شكاف‌ها در بین اعضای این حزب است. به گزارش سی‌ان‌ان، ترامپ در نخستین گام برای بازگشت به عرصه سیاسی ایالات‌ متحده، قرار است در روز پایانی کنفرانس سه‌روزه اتحادیه محافظه‌کاران آمریکا در ایالت فلوریدا سخنرانی كند. منابع مطلع به «سی‌ان‌ان» گفته‌اند ترامپ ضمن انتقاد شدید از عملکرد دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری كنونی این كشور و به‌ویژه انتقاد از سیاست گشایش مرزهای آمریکا، به موضوع آینده حزب جمهوری‌خواه خواهد پرداخت. موضوع استیضاح دوم ترامپ و همراهی برخی از نمایندگان و سناتورهای جمهوری‌خواه با طرح استیضاح او، باعث شکاف در این حزب شده است. با وجود این، بسیاری از رهبران جمهوری‌خواه بر این باورند كه ترامپ با وجود حامیان زیادی كه دارد، می‌تواند به پیشبرد منافع حزبی كمك كند. گراهام در‌این‌باره به فاكس‌نیوز گفت: «می‌دانم کار با ترامپ می‌تواند مشکل باشد، اما او پرنفوذترین شخصیت در حزب جمهوری‌خواه است». با‌این‌حال، برخی اعضای قدیمی حزب جمهوری‌خواه از‌جمله اعضای کمیته ملی جمهوری‌خواهان کنگره و بازوی تبلیغاتی جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا معتقدند با وجود حمایت ۸۰‌درصدی جمهوری‌خواهان از ترامپ، بی‌کفایتی او به آینده حزب لطمه خواهد زد و باید از افراد دیگری حمایت شود. زمزمه‌های انشعاب در حزب جمهوری‌خواه در شرایطی است که به‌ نظر می‌رسد ایجاد حزب سوم در بین مردم آمریکا نیز طرفداران زیادی دارد؛ به‌ویژه آنهایی که از جمهوری‌خواهان ناامید شده‌اند. نظرسنجی جدید مؤسسه گالوپ، حاکی از آن است که ۶۳ درصد جمهوری‌خواهان و ۶۲ درصد کل آمریکایی‌ها معتقدند ایجاد حزب سوم ضروری است. بر اساس نظرسنجی‌های این مؤسسه، جمهوری‌خواهان هیچ‌وقت تا این حد طرفدار ایجاد حزب جدید نبوده‌اند و بالاترین رقم تا قبل از این ۴۰ درصد بوده است.

*********************************

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: