صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۴  ، 
شناسه خبر : ۳۲۹۱۱۹
به همین دلیل طرح جدید عربستان نیز چیزی فراتر از یک مانور سیاسی تبلیغاتی برای فرار از شکست در جنگ نبوده و به همین دلیل انصارالله دست ریاض را خوانده و نسبت به آن واکنش مثبتی نشان نداده است
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل / فرزان شهیدی
در حالی که شش سال از مقاومت ملت و ارتش یمن می ‌گذرد و در شرایطی که طی روزهای گذشته حملات مقاومت به عمق امنیتی سعودی افزایش پیدا کرده است، ریاض مجبور به ارائه پیشنهاد آتش ‌بس شد.
وزیر خارجه عربستان روز دوشنبه دوم فروردین 1400 اعلام کرد کشورش یک ابتکار جدید صلح ارائه کرده که از جمله شامل آتش ‌بس سراسری زیر نظر سازمان ملل است.

شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود اظهار داشت: این ابتکار همچنین شامل بازگشایی فرودگاه صنعا، اجازه ورود سوخت و مواد غذایی از طریق بندر حدیده و از سرگیری مذاکرات سیاسی بین حکومت مورد حمایت عربستان در یمن و حوثی‌های مورد حمایت ایران است. به گفته فیصل به محض این ‌که «حوثی ‌ها» با این ابتکار موافقت کنند، آن اجرایی می ‌شود.

وزیر خارجه عربستان که در یک کنفرانس خبری با خبرنگاران صحبت می‌کرد، اظهار داشت: اکنون این موضوع بستگی به حوثی‌ ها دارد. آن‌ ها باید تصمیم بگیرند که منافع خود را در اولویت قرار دهند یا منافع ایران را.
فصیل بن فرحان افزود: طرح عربستان سعودی اواخر وقت روز دوشنبه به حوثی‌ها و دولت مورد حمایت جامعه جهانی تسلیم خواهد شد.

وزیر امور خارجه عربستان گفت که ریاض امیدوار است حوثی ها به این طرح برای حفظ جان مردم یمن و حل و فصل بحران انسانی  پاسخ مثبت بدهند. وی با بیان این که این طرح شامل شروع مجدد گفت وگوهای سیاسی برای خاتمه دادن به بحران یمن است، گفت انتظار دارد ایالات متحده از این طرح حمایت کند و برای موفقیت آن با ریاض همکار کند.
 
این پیشنهاد سعودی ‌ها مورد استقبال دولت مستقر در عدن به ریاست منصور هادی قرار گرفته و وزارت خارجه این دولت، روز دوشنبه بیانیه‌ ای در این مورد منتشر کرد.
جهت اجرایی شدن این طرح، هر دو طرف باید با آن موافقت کنند و زمان‌ بندی آن را «مارتین گریفیث»، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، تعیین خواهد کرد.
 
واکنش انصارالله
پس از اعلام پیشنهادهای تازه عربستان یک مقام ارشد انصارالله در واکنش به آن گفت که این طرح «هیچ چیز جدیدی ندارد»، زیرا همچنان تقاضای ما برای رفع کامل محاصره فرودگاه صنعا و بندر حُدیده را بی‌پاسخ گذاشته است.
محمد عبدالسلام، مذاکره ‌کننده ارشد انصارالله به خبرگزاری رویترز گفت: عربستان خود بخشی از جنگ است و باید فورا محاصره دریایی و هوایی تحمیل شده بر یمن پایان یابد. ما انتظار داشتیم که عربستان سعودی پایان محاصره بنادر و فرودگاه‌ها و اجازه ورود ۱۴ کشتی توقیف ‌شده توسط ائتلاف را اعلام کند، زیرا اجازه فعالیت به فرودگاه‌ها و بنادر یک حق انسان‌دوستانه است و نباید به عنوان ابزار فشار استفاده شود.

محمد عبدالسلام با وجود این گفت که انصارالله مخالف مذاکره و آتش بس نیست و حاضر است در صورت تحقق شروط مورد نظر (از جمله رفع محاصره) به گفت ‌وگو با سعودی ‌ها و همچنین ایالات متحده و کشور میانجی، یعنی عمان، در تلاش برای رسیدن به توافق صلح ادامه دهد.

نصرالدین عامر، معاون وزیر اطلاع رسانی یمن (دولت صنعا) نیز در مصاحبه ‌ای با الجزیره ضمن ابراز بدبینی به طرح عربستان گفت که طرح اعلام شده از سوی سعودی‌ ها چیز جدیدی ندارد.
 
تلاش برای خروج از باتلاق
به تعبیر رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر نوروزی، عربستان سعودی با تشویق و حمایت آمریکا در باتلاق یمن گرفتار شده و هم خارج شدن از جنگ برایش ضرر دارد هم ادامه دادن آن.
به همین دلیل اقدام تازه ریاض تلاشی مذبوحانه برای خروج از معرکه ای است که هم در عرصه میدانی و هم سیاسی و حیثیتی دچار شکست شده اند.

این در حالی است که با گذشت شش سال از جنگ یمن، سعودی‌ها بارها تلاش کردند تا به طور آبرومندانه از این باتلاق خارج شوند و حتی تلاش کردند تا از سازمان‌ های بین المللی یا آمریکا یا برخی کشورهای اروپایی به عنوان میانجی استفاده کنند.

طبق گزارش های رسمی، جنگ یمن تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار کشته برجای گذاشته است از جمله ۱۳ هزار غیرنظامی که به دلیل حملات هوایی ائتلاف سعودی جان خود را از دست داده ‌اند. ده‌ ها هزار کودک نیز به دلیل قحطی و بیماری جان باخته و این کشور با بزرگترین فاجعه انسانی پس از جنگ جهانی دوم دست‌ وپنجه نرم می ‌کند.

سعودی ها همواره تلاش کرده اند از مسئولیت جنایات و فجایع انسانی در جنگ یمن شانه خالی کنند و ضمن فرافکنی و پیش کشیدن پای ایران در این جنگ، چهره خود را تطهیر کنند.

شگرد دیگر سعودی ها تمسک به طرح های یک جانبه آتش بس و متهم کردن انصارالله به عدم پذیرش آشتی می باشد. این در حالی است که مقاومت یمن ابایی از مذاکره و آتش بس ندارد، اما شروطی که مطرح کرده و عمدتا انسانی بوده است، هیچ گاه توسط سعودی ها پذیرفته نشده است.

وزیر خارجه عربستان تلاش کرده است تا در ارائه پیشنهاد آتش بس، نگرانی و التماس سعودی ها برای پایان جنگ را پنهان کند، اما کاملا معلوم است که حملات ماه ‌های گذشته و نیز عملیات مارب فشار زیادی را به سعودی ‌ها و ائتلاف آنان وارد کرده و شاهد آن هستند که معادله جنگ علیه آنان رقم خورده است.

مقاومت یمن در پاسخ به تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن، در استان مارب پیشروی های چشمگیری انجام داده و تا نزدیکی شهر مارب رسیده است. همچنین حملات موشکی و پهپادی خود را به خاک عربستان افزایش داده و میادین نفتی، فرودگاه‌ ها و تاسیسات این کشور را هدف قرار داده‌ است.

ریاض از سوی دیگر می ‌کوشد که چهره خود را نزد دولت جدید ایالات متحده آمریکا به رهبری جو بایدن ترمیم کند تا از حمایت های بایدن برخوردار شود.
جو بایدن، رئیس ‌جمهوری جدید آمریکا اعلام کرده بود از این پس از عربستان در این جنگ حمایت نخواهد کرد.

آمریکا همچنین سیاست دولت پیشین ایالات متحده در زمینه قرار دادن انصارالله در فهرست سازمان‌ های تروریستی را کنار گذاشته و اجازه داده است که کمک ‌های آمریکا به مناطق تحت کنترل این جنبش فرستاده شود.

هر چند آمریکا از طرح ابتکاری عربستان استقبال کرده است، اما با توجه به شرایط موجود، افق روشنی از  ابتکار جدید عربستان سعودی به چشم نمی خورد. طبق تجربه، آتش ‌بس یک ‌جانبه این کشور در سال گذشته با شکست روبرو شد. در توافق آتش بس در مذاکرات سوئد در آذرماه سال 97 هم سعودی ها به تعهدات خود پای بندی نشان ندادند.
به همین دلیل طرح جدید عربستان نیز چیزی فراتر از یک مانور سیاسی تبلیغاتی برای فرار از شکست در جنگ نبوده و به همین دلیل انصارالله دست ریاض را خوانده و نسبت به آن واکنش مثبتی نشان نداده است
 
نام:
ایمیل:
نظر: