صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصاد مقاومتی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۳۳۱۹۱۳

احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در اختتامیه همایش نقد و بررسی قانون مالیات بر عایدی سرمایه گفت: ترجیح ما در کمیسیون اقتصادی مجلس این بود که امروز در خصوص نهایی شدن لایحه مالیات بر عایدی صحبت می‌کردیم اما در سطوح بالاتر در دولت موانعی پیش آمد که این اتفاق رخ نداد.
هر چند که در سطر به سطر طرح موجود با کمک سازمان مالیاتی و نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس و دوستان دیگر به این نقطه رسیده است. در حال حاضر چهار بازار در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده است اما در کنار آن معافیت‌هایی نظیر معافیت داشتن منزل و خودرو به تعداد اعضای خانوار در نظر گرفته شده است.
نرخ عایدی‌های سرمایه موجود در این طرح به دو دسته تقسیم شده است. دسته اول عایدی است که مربوط به معامله‌های کم‌تر از یک سال است که نرخ آن برای دارایی‌های مختلف به صورت میانگین 35 درصد است. 
در خصوص دارایی‌های طلا و ارز از اظهارنامه‌های الکترونیکی کمک گرفته می‌شود. برای جلوگیری از دور زدن قانون، اشخاص حقوقی شامل این طرح شده‌اند. 
لازمه اجرای درست این طرح این است که حساب‌های تجاری و غیر تجاری افراد تفکیک شود و در نهایت پوشه مالیاتی مودی را تکمیل کند. تصور ما این است که اجرای این مصوبه می‌تواند بستر مناسبی را برای اجرای PIT فراهم کند و کشوری که نتواند این مصوبه را اجرا کند، نمی‌تواند  PIT را نیز اجرا کند.
وی در خصوص شمولیت بازارها گفت: در حال حاضر نتوانستیم که شمول این طرح را شامل تمام بازارها کنیم و مسئله سهام در این قانون دیده نشده است که البته می‌تواند در آینده اصلاح شود و در آینده شامل تمام بازارهای مالی شود. 
تفکر ما این است که اصلا این قانون باید کارکرد تنظیم کنندگی داشته باشد. در حال حاضر ما دچار یک هرج و مرج در بازارهای مالی هستیم بنابراین سخت‌گیری در اجرای این طرح لازم است. می‌توان پس با ثبات‌تر شدن بازارهای مالی نرخ مالیات بر عایدی سرمایه را کاهش داد.

نام:
ایمیل:
نظر: