در پی تشدید اعتراضات صهیونیستها علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر و کابینه افراطی وی بهدلیل تصمیم برای تصویب طرح موسوم به «اصلاحات قضایی» هشدارهای زیادی از سوی مراکز امنیتی و مطالعاتی این رژیم درباره پیامدهای این وضعیت بر ساختار کلی جامعه صهیونیستی بهویژه ارتش مطرح شده است.
ارتش اسرائیل در مرز فروپاشی
در همین زمینه مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با هشدار درباره اینکه «ارتش اسرائیل در معرض خطر تجزیه است» تأکید کرد، اسرائیل در مسیر تضعیف ارتش است و این واقعیت معادله بازدارندگی آن را در سایه تهدیدات فزاینده از جبهههای مختلف، در معرض خطر قرار میدهد، بنابراین باید تغییرات یکجانبه در دستگاه قضایی فوراً متوقف شود.
این نهاد صهیونیستی افزود: ما چند ماه قبل نیز درباره پیامدهای طرح اصلاحات قضایی هشدار داده بودیم. آسیب به امنیت داخلی اسرائیل تبدیل به یک واقعیت شده است و علاوه بر آن شاهد تضعیف پایههای ارتش، فرسایش قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان، بیثبات کردن روابط ویژه با ایالات متحده، تضعیف اقتصاد، تعمیق شکافها در جامعه اسرائیلی و تضعیف قدرت داخلی اسرائیل هستیم.
صهیونیستها در آستانه جنگ داخلی
در گزارش مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی آمده است، تنها راه نجات، توقف فوری و کامل اصلاحات قضایی و سپس توقف اعتراضات و آغاز اقدامات سران سیاسی برای انجام اموری است که اکثریت اسرائیلیها درباره آن اتفاق نظر دارند. بحرانی که امروز اسرائیل دچار آن شده بدترین بحران از سال 1948 تاکنون است. طرح تغییرات قضایی بهعنوان یک کاتالیزور برای فوران یک بحران چندبعدی بیسابقهای عمل کرد که اسرائیل، «هویت» و رفتار آن را تحت تأثیر قرار داد.
این مرکز صهیونیستی ادامه داد: هرچند پلیس اسرائیل سعی کرده است تاکنون اوضاع را مدیریت کند اما امکان وخامت اوضاع وجود دارد و نمیتوان وقوع حوادث خشونتآمیز و درگیریهای شدید و گسترده را دور از انتظار دانست. شواهد نشان میدهد که احتمال جنگ داخلی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) وجود دارد و باید هرکاری میتوانیم برای جلوگیری از وقوع این سناریو انجام دهیم. بحران داخلی فعلی اسرائیل چالشی بزرگ برای ثبات اسرائیل و ضربهای جدی به مصونیت اجتماعی آن است.
مهمترین سؤالی که مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارش خود مطرح کرد این بود؛ آیا اسرائیل میتواند راهی برای پایان دادن به این بحران پیدا کند و حتی اگر این بحران تمام شود آیا اسرائیل قادر به بازیابی قدرت خود هست یا نه؟ پاسخ این سؤال به این صورت است که بحران داخلی اسرائیل در حال گسترش است و نمیتوان آن را کنترل کرد، همچنین این بحران به ابعاد فاجعهباری رسیده است و باید هرکاری میتوان برای مهار آن انجام داد.
ضربه بزرگ به عملکرد ارتش اسرائیل
بخش عمدهای از هشدار فوری مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مربوط به نافرمانی نظامی در ارتش این رژیم است و در گزارش مربوطه آمده است: طی ماههای گذشته خدمت نظامی به اصلیترین نشانه اختلاف بین اسرائیلیها تبدیل شده است و اگر پیشنویس قانون معافیت حریدیها از خدمت در سرویسهای امنیتی تصویب شود اوضاع بهمراتب بدتر خواهد شد. تحرکات قضایی فعلی موجب شده است هزاران نفر از نیروهای ذخیره در پستهای کلیدی به نافرمانی نظامی بپیوندند و فعالیتهای خود را متوقف کنند، این موضوع به آمادگی نیروهای ذخیره و بهطور کلی جذب سربازان آسیب زیادی میزند و منجر به انجام اقداماتی میشود که حتی موجودیت ارتش را نیز تهدید میکند.
افزایش تهدیدات امنیتی خارجی علیه اسرائیل
در ادامه این گزارش آمده است، انتظار میرود در کوتاهمدت، تواناییهای حیاتی نیروی هوایی، یگانهای اطلاعاتی و عملیاتهای ویژه و یگانهای نخبه تحتتأثیر قرار گیرد، همه اینها درحالی است که اسرائیل در معرض خطر جنگ چندجبههای قرار دارد و این خطر روز به روز بیشتر میشود، بنابراین دشمنان اسرائیل در سایه ضعف داخلی آن، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند.
این مرکز صهیونیستی تصریح کرد: اخیراً تهدیدات امنیتی علیه اسرائیل تشدید شده است بهویژه از جانب ایران، همچنین تنشها در جبهه شمالی با حزبالله نیز زیاد است و این حزب، اسرائیل را به چالش میکشد. از سوی دیگر عملیاتهای ضداسرائیلی در کرانه باختری و مناطق مرکزی اسرائیل (فلسطین اشغالی) نیز همچنان ادامه دارد، این در شرایطی است که مشغلههای نیروهای ارتش اسرائیل از توان آنها فراتر رفته است و یگانهای نیروی زمینی نیز در ضعیفترین حالت قرار دارند.
بر اساس این گزارش، تأثیر بحران سیاسی و اجتماعی اسرائیل تنها محدود به ارتش نیست بلکه سایر سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی آن همچون شاباک و موساد و کمیسیون انرژی اتمی نیز تحت تأثیر پیامدهای منفی این بحران قرار میگیرد و عملکرد آنها مختل میشود.
بیثباتی اقتصادی در جامعه صهیونیستی
مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم اشغالگر در ادامه گزارش هشدارآمیز خود به تأثیر بحران سیاسی و اجتماعی اسرائیل بر وضعیت اقتصادی این رژیم اشاره و اعلام کرد که رابطه تنگاتنگی بین بحران سیاسی و اجتماعی و وضعیت ضعیف اقتصادی اسرائیل وجود دارد. شاخص بورس تلآویو اخیراً دچار رکود زیادی بود و پایین آمدن ارزش شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) واردات به اسرائیل (فلسطین اشغالی) را پرهزینه میکند؛ موضوعی که نقش زیادی در وخامت اوضاع معیشتی اسرائیلیها دارد.
بر اساس این گزارش، بلاتکلیفی و بحران داخلی اسرائیل به برنامهریزی بلندمدت اقتصادی آن و نیز سرمایهگذاریهای خارجی آسیب میزند.
فرسایش بازدارندگی اسرائیل مقابل حزبالله
مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه گزارش خود به فرسایش بازدارندگی این رژیم در برابر حزبالله اشاره و اعلام کرد که حزبالله بهخوبی پیامدهای بحران حاد داخلی اسرائیل و تشدید تنش میان آن با دولت آمریکا و نیز ضعف نظامی اسرائیل را بازخوانی کرده است.
این مرکز اسرائیلی با اشاره به سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در 12 جولای که گفته بود «همزمان با تقویت قدرت بازدارندگی حزبالله، بازدارندگی اسرائیل فرسایش یافته است» تأکید کرد، از نظر حزبالله، منفعت اسرائیل در اقدام نظامی ضد این حزب نیست و تحولات اخیر بر بازدارندگی اسرائیل تأثیر منفی میگذارد.
پیشرفتهای ایران؛ کابوس بزرگ صهیونیستها
مرکز مذکور صهیونیستی همچنین به تهدیدات ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که ایران از مدتها قبل به دستاوردهای زیادی رسیده است که این پیشرفتها ناشی از سلسله تحولاتی است که بهنفع این کشور رقم خورد؛ چه در زمینه پیشرفت در برنامه هستهای و چه احیای روابط با کشورهای خلیج فارس و دیگر کشورها.
در ادامه این گزارش آمده است، بحرانهای اسرائیل ـ چه در سطح تضعیف عملکرد ارتش و چه در سطح تنش در روابط تلآویو با واشنگتن ـ ایران را به ادامه سیاستهای خود ترغیب و اعتماد به نفس این کشور را تقویت میکند و ایرانیها به این نتیجه میرسند که هیچ تهدید واقعی در برابر پیشرفت این کشور در برنامه هستهای وجود ندارد.
فرسایش معاملات عادیسازی اسرائیل با کشورهای عربی
مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم اشغالگر درباره تأثیر بحران داخلی این رژیم بر مناسبات با کشورهای عربی اعلام کرد، جهان عرب با دقت تحولات داخلی اسرائیل و پیامدهای آن را دنبال میکند و تصویری که در اسرائیل دیده میشود آسیب بزرگی به قدرت نظامی و اقتصادی آن میزند و بیانگر کاهش حمایت بینالمللی بهویژه از جانب آمریکا برای اسرائیل است، به همین دلیل کشورهای عربی احساس میکنند که مؤلفههای قدرت اسرائیل در حال فرسایش است و اسرائیل ضعیف است، این امر میتواند بر روابط اسرائیل با کشورهای عربی تأثیر منفی بگذارد.
این مؤسسه صهیونیستی تأکید کرد، بحران اسرائیل ممکن است پیشرفت در روند عادیسازی با کشورهای عربی را متوقف کند و بهویژه بر تلاشها برای امضای قرارداد سازش با عربستان تأثیر منفی میگذارد و تحقق این امر را دشوار میسازد. واقعیت آن است که رابطه ویژه آمریکا با اسرائیل از گذشته به تلآویو در منطقه قدرت میداد اما اکنون میبینیم که آمریکا قصد ندارد حمایت خود از اسرائیل را افزایش دهد و روند منفی در روابط دو طرف همچنان ادامه دارد.
منبع: تسنیم