صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱  ، 
کد خبر : ۳۲۲۹۲۵

نشریه اخبار و تحلیل‌های دوشنبه، ۱۹ خردادماه

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): تحوّل دیگری که امام به وجود آورد، تحوّل در نگاه به دین بود؛ مردم، دین را فقط وسیله‌ای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی می‌دانستند، امام برای دین، رسالت نظام‌سازی و تمدّن‌سازی و جامعه‌سازی و انسان‌سازی و مانند این‌ها تعریف کرد. (۱۳۹۹/۰۳/۱۴) www.basirat.ir

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼حرف روز   

تکرار روز قدس مقابل کاخ سفید؟!

در کوران حوادث سیاسی جهان در دهه‌های گذشته، با موضوعاتی مواجهه می‌شویم که صدق گفتار انقلاب اسلامی به‌وضوح برای همگان مشخص می‌شود. دو نمونه روشن از این وقایع تاریخی را در ادامه مرور می‌کنیم.

گزاره‌های تحلیلی: 1- در جهان دوقطبی، کدام اندیشمند سیاسی پیش‌بینی می‌کرد که ابرقدرتی مثل شوروی مضمحل شود؟ اما امام خمینی(ره) در نامه‌ای نه در خفا، بلکه در مقابل دیدگان جهانی خبر از شکسته شدن استخوان‌های نظام کمونیستی شوروی دادند؛ مرحوم حسین شیخ‌الاسلام در مورد نامه می‌گوید: «وقتی نامه حضرت امام به گورباچف به وزارت امور خارجه رسید آقای ولایتی گفتند؛ حضرت امام چنین نامه‌ای را نوشته و گفته‌اند این را به شوروی‌ها بدهید. همه نشستیم و شور کردیم که این خیلی نامه تندی است و به روس‌ها برمی‌خورد و این‌ها برای خودشان ابرقدرتی هستند. گفتیم خدمت حضرت امام عرض کنیم که اگر اجازه بدهید یک‌ کمی صبر کنیم و بعد از مدتی این نامه را بدهیم و الآن زود است. امام فرموده بودند؛ نخیر! دیر هم شده. زود بفرستید برود. ما مثلاً فحول وزارت امور خارجه بودیم که به نتیجه رسیدیم نباید نامه را بدهیم، ولی حضرت امام فرمودند دیر شده و ما بعداً دیدیم که همین‌طور است.»2- امیر عبداللهیان دیپلمات ایرانی در مورد شرایط سقوط سوریه و مقاومت ایران نیز می‌گوید: «زمانی که هیلاری کلینتون و سعودالفیصل می‌گفتند معارضه سوریه باید مسلح شود و هزینه کردند تا این اتفاق صورت گیرد، جمهوری اسلامی ایران از حل سیاسی صحبت کرد و پس از 6 سال مقاومت، اراده ایران در شکست تروریست‌ها به بار نشست، مواضع انقلابی حضرت آقا؛ "سیاستمدار انقلابی بودن" در روحیه ایشان به‌خوبی به چشم می‌خورد، روزی محمد حسنین هیکل، خبرنگار و روزنامه‌نگار برجسته مصری به من ‌گفت که شما باید قدر رهبر انقلاب را بدانید چراکه ما چنین رهبری را در هیچ جای دنیا و در جهان معاصر نداریم.»

نکته راهبردی: اتفاق‌های اخیر در جامعه آمریکا نیز اکنون صدق گفتار و رفتار انقلاب اسلامی است، ما اولین کشوری بودیم که لانه شیطانی آمریکا را تسخیر کردیم و اولین کشوری بودیم که بانگ زدیم در حق سیاه‌پوستان و زنان آمریکایی ظلم می‌شود و به خاطر همین حضرت امام دستور دادند که پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا 13 گروگان زن و سیاه‌پوست آمریکایی آزاد شوند، اکنون سردمداران آمریکایی شاهدند که علاوه بر به آتش کشیده شدن پرچم این شیطان بزرگ در روز قدس، در مقابل کاخ سفید و به دست مظلومین آمریکایی نیز به آتش کشیده می‌شود تا نویدی باشد بر نابودی زودهنگام این رژیم.                 

(نویسنده: فرهاد مهدوی)

▼گزارش روز                 

اصلاح لایحه بودجه؛ ضرورت‌ها و فرصت‌ها

متأسفانه کسری بودجه در کشور ما به موضوعی مرسوم و همیشگی تبدیل شده است. در آخرین مورد از این رویه نامیمون، لایحه بودجه سال 99 بود که انتقادهای کارشناسان اقتصادی در غیرواقعی دیده شدن درآمدهای بودجه‌ای را به دنبال داشت؛ امروز این انتقادها شدت نیز یافته است.

گزاره‌های خبری: سیدمحمد هادی سبحانیان ازجمله کارشناسان اقتصادی است که آذرماه سال گذشته از غیرواقعی بودن درآمدهای پیش‌بینی‌شده در لایحه بودجه 99 خبر داد و گفت: «مجموعاً بیش از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت.» البته این رقم اعلامی، بدون در نظر گرفتن ۸۰ هزار میلیارد تومانی برآورد می‌شد که دولت از محل فروش اوراق مالی اسلامی در نظر گرفته بود؛ بدون در نظر گرفتن مضرات انتشار اوراق مالی در این سطح، امکان تحقق این میزان درآمد نیز در سال جاری هنوز محل تأمل است. علاوه بر این، دولت افزایش 13 درصدی درآمدهای مالیاتی سال 99 نسبت به سال قبل را نیز در بودجه در نظر گرفته بود که تحقق آن نیازمند رشد اقتصادی و بهبود درآمدی مؤدیان مالیاتی هست. بر تمامی این پیش‌بینی‌های کسری بودجه، اوضاع کرونایی و میزان تأثیر آن بر اقتصاد کشور را نیز باید اضافه کرد؛ وزیر اقتصاد دیروز (18 خردادماه) در صحن علنی مجلس به تشریح شرایط اقتصادی کشور پرداخت و گفت: «بیماری کرونا ۱۵ درصد به تولید ناخالص داخلی کشور خسارت زد.» وی راهکار برون‌رفت از رکود اقتصادی بیشتر را همان افزایش درآمدهای مالیاتی، کاهش معافیت‌های مالیاتی، واگذاری دارایی‌های دولت و استقراض از مردم و بخش خصوصی اعلام کرد. به‌تازگی نیز خبرهایی از اصلاح بودجه 99 در شش‌ماهه دوم سال در مجلس به گوش می‌رسد؛ «جعفر قادری» نماینده مجلس خبر از وجود بی‌نظمی‌ها، به‌هم‌ریختگی‌ها و نابسامانی‌ها در بودجه ۹۹ داده و گفته است: «در شش‌ماهه دوم سال جاری و پس‌ازآنکه کمی از فعالیت مجلس جدید گذشت فرصت لازم وجود دارد تا وکلای ملت مشکلات مترتب به لایحه بودجه ۹۹ و بازنگری و اصلاحات آن را انجام دهند که به‌احتمال‌زیاد این کار را عملیاتی خواهیم کرد.»

گزاره تحلیلی: درآمدهای غیرقابل تحقق بودجه امسال هرچند واقعیت تلخی است، لیکن واگذاری دارایی‌ها، استقراض از مردم و یا از بانک مرکزی و مواردی که دولت پیشنهاد می‌دهد، راهکارهایی مسکنی و کوتاه‌مدت است که پیامدهای منفی اقتصادی به دنبال دارد. راهکار پیش‌رو که مجلس می‌تواند نقش مؤثر در آن داشته باشد، اصلاح ساختارها و کاهش هزینه‌کردها در بخش‌های اجرایی کشور است. اگر مجلس بتواند بودجه را بر اساس گزارش‌های دقیق عملکردی نهادها و سازمان‌ها تنظیم کند، آن‌وقت است که می‌توان ادعا کرد اقتصاد کشور برای همیشه از درآمدهای نفتی خلاصی یافته و همین‌طور در مقابله با تکانه‌های اقتصادی آبدیده شده است.

(نویسنده: اکبر کریمی)

▼ خبر ویژه        

شورای نگهبان را بهانه نکنیم، مردم از ما اصلاح‌طلبان ناامیدند

«عصر ایران» با اشاره به ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس و عملکرد ضعیف فراکسیون امید در مجلس دهم، نوشت: «دیگر گلایه از شورای نگهبان و ردصلاحیت‌ها را باید کنار گذاشت و نقد درون‌جریانی را شروع کرد. اصلا‌ح‌طلبان باید از خود بپرسند چرا به قدرت رسیدیم و چرا آن را از دست دادیم؟ نه‌تنها در مورد مجلس، در مورد دولت هم باید این پرسش مطرح شود. چرا همه فکر می‌کنند رئيس‌جمهور آینده ایران یک اصولگرا است. مردم باید هر جا نمایندگان مجلس دهم به‌ویژه در تهران را دیدند - البته به شرطی که آن‌ها را بشناسند؛ از بس ‌که نبودند تا دیده شوند- در مورد عملکردشان و رفتارشان سؤال کنند و از آن‌ها دلیل سکوتشان را مطالبه کنند و از حقشان بگویند و امیدی که قربانی «امید» شد.

▼ اخبار

ترکیه تروریست‌ها را از سوریه به یمن کیش می‌کند

روزنامه ترکیه‌ای «احوال» به نقل از رامی عبدالرحمان، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه وابسته به گروه‌های مخالف سوری نقل کرده که دستگاه اطلاعات ترکیه رسماً از گروه‌های سوری وابسته به خود خواسته در ازای پرداخت مبالغ هنگفت و وسوسه‌کننده، مزدورانی را برای اعزام به یمن آماده کنند. مزدوران تحت امر ترکیه در عفرین سوریه در حال تبلیغ میان گروه‌های وابسته به آنکارا هستند و به آن‌ها اعلام می‌کنند، کسانی که خواستار جنگ در یمن هستند، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه آماده به خدمت گرفتن آن‌هاست. هم‌زمان، آنکارا برای پر کردن جای خالی مزدوران سوری، بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ سرباز ترکیه‌ای را برای تسلط کامل و مستقیم بر منطقه «جسرالشغور» تا جرابلس سوریه مستقر کرده است. ناظران معتقدند اردوغان به بهانه فساد مزدوران تحت امرش، درصدد اعزام آن‌ها به یمن و خالی کردن مناطق شمالی سوریه و به‌ویژه عفرین از حضور آن‌ها است و می‌خواهد برای به دست گرفتن کامل زمام امور در عفرین، نیرو‌های ترکیه را در این منطقه مستقر کند و به‌این‌ترتیب آنکارا به مرحله اشغال مستقیم سوریه منتقل می‌شود. روزنامه مصری الیوم‌السابع با استناد به اطلاعاتی که آن‌ها را «موثق» خوانده، ادعا کرد، یکی از افسران دستگاه اطلاعات ترکیه در منطقه عفرین اخیراً فاش کرد که مزدوران سوری به‌زودی به خارج از این کشور منتقل خواهند شد.

آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد، اما مذاکره امکان‌پذیر است!

روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «توافق در افق تبادل زندانی؛ آیا مبادله زندانیان می‌تواند زمینه‌ساز گفت‌وگوی ایران و آمریکا شود؟» نوشت: «علاوه بر اینکه ترور سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکایی‌ها خطر رویارویی مستقیم میان دو کشور را بسیار افزایش داده بود، تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران و نیز اعزام چهار ناو جنگی برای ممانعت از ارسال سوخت توسط ایران به ونزوئلا نیز ازجمله عوامل تنش‌زا در میان دو کشور طی هفته‌های اخیر بوده است. بااین‌حال در چنین شرایطی عسکری و طاهری با رایزنی‌های صورت‌گرفته از زندان‌های آمریکا آزاد شده و مایکل وایت نیز ضمن آزادی به سمت آمریکا حرکت کرد؛ موضوعی که با استقبال مقامات ایالات‌متحده همراه شد». این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه نوشت: «تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا در اوج تنش‌ها میان دو کشور از منظر برخی از کارشناسان به‌عنوان مقدمه‌ای برای آغاز تنش‌زدایی عنوان شده و برخی طی روزهای گذشته با استناد به توئیت دونالد ترامپ مبنی بر تشکر از ایران و ممکن بودن توافق، این مسئله را در کلیدخوردن گفت‌وگو میان دو کشور مؤثر دانسته‌اند». تلاش اصلاح‌طلبان برای هموار کردن مسیر مذاکره با آمریکا در حالی است که جنتلمن‌های پشت میز مذاکره، همان تروریست‌های فرودگاه بغداد هستند و ملت عزتمند ایران با تروریست‌های وحشی که سربازان وطن را به‌صورت علنی ترور می‌کند و آن را برای خود افتخار می‌شمرد، مذاکره نمی‌کند.

اعتراض به نژادپرستی بهانه است، مردم نظام سرمایه‌داری را نمی‌خواهند

شهریار زرشناس در تحلیلی از وقایع آمریکا نوشته است: «درواقع مرگ یک سیاه‌پوست توسط پلیس سفیدپوست، کبریت زدن به یک انبار باروت بوده است. محرک ماجرا اعتراض به خشونت و تبعیضِ نهادینه‌شده در پلیس آمریکا علیه سیاه‌پوست‌هاست، اما تداوم آن، موجب ورود به مرحله دوم و اعتراض مردم به شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی جامعه آمریکا خواهد انجامید. روندی که با سکته سال 2008 به‌تدریج شروع شد و زیگزاگی عمل کرد و منجر به اختلال در گسترش سطحی و عمقی بازتولید سرمایه گردید و در ادامه مدت کوتاهی در دو سه سال اخیر با برخی تغییراتی که ترامپ ایجاد کرده بود موقتاً این روند اختلال، شیب نزولی پیدا کرده بود اما در پی فشار ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا دوباره این روند اختلالی شدت گرفته و فشار اقتصادی روی لایه‌های میانی و پایینی طبقه متوسط و بخشی از طبقه فرودست و محرومین گسترش پیدا کرده و منجر به آثار اعتراضی شده که بهانه آن اقدام پلیس علیه یک سیاه‌پوست است. یکی از پیام‌های این اعتراض، نه گفتن به مناسبات اقتصادی سرمایه‌داری نئولیبرال در جامعه آمریکاست. همچنین این حادثه نشان می‌دهد سیستم سرمایه‌داری نئولیبرالی در روند حرکت خود دچار اختلال شده است.»

▼ اخبار کوتاه

عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به غذا رسید!/ امارات متحده عربی که مدت‌هاست برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در تمام سطوح می‌کوشد این‌بار غذا را برای این روند برگزید و اولین رستوران یهودی را افتتاح کرد. کارشناسان معتقدند افتتاح این رستوران نشانه حضور تعداد زیادی یهودی در امارات بوده و نشان می‌دهد رابطه امارات با رژیم صهیونیستی بسیار گسترش یافته است. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز اخیراً گزارش داد که یک کنیسه نیز در دبی احداث شده است و موافقت امارات با احداث کنیسه نشانه افزایش تعداد یهودیان در این کشور است. به همین دلیل، کارشناسان امور منطقه خاورمیانه معتقدند که عادی‌سازی رابطه کشورهایی مانند امارات، بحرین و عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی، درواقع عادی‌سازی ذلت و ننگ تحت عنوان "دشمنی مشترک با ایران" بوده و ثابت می‌کند که رژیم‌های عرب حوزه خلیج‌فارس مزدورانی هستند که استعمار آنان را بر ملت‌های عرب تحمیل کرده است.

امریکا در آستانه «جنگ داخلی» است/ «توماس فریدمن» تحلیلگر مشهور آمریکایی در نیویورک‌تایمز نوشت: «ایالات‌متحده در مسیر جنگ داخلی است. هنگامی‌که ترامپ در انتخابات پیروز شد، پیش‌بینی کردم که آمریکایی‌ها دچار اختلافات داخلی می‌شوند؛ اما اوضاع فعلی از تصورات من هم بدتر است! کاش سناتورهای جمهوری‌خواه ترامپ را کنترل می‌کردند ولی متأسفانه اکثر آن‌ها دچار بی‌بندوباری سیاسی هستند. در این شرایط، حتی برگزاری شفاف و بدون تقلب انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی هم محل تردید است.»

ورود ۵۰ کامیون آمریکایی برای غارت نفت سوریه/ خبرگزاری سانا گزارش داد: «آمریکا در ادامه سیاست‌های اشغالگرانه خود، یک کاروان حامل تجهیزات و تسلیحات را بدون اجازه دولت سوریه، از عراق وارد این کشور کرد. این اقدام با هدف چپاول و غارت نفت و منابع طبیعی سوریه صورت می‌گیرد.»

آمار شهدای مدافع سلامت/ جلسه بررسی مشکلات و مسائل جامعه پزشکی کشور عصر دیروز (یکشنبه) به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با قدردانی از ایثار و ازخودگذشتگی پزشکان و کادر درمانی کشور به‌ویژه در جریان مقابله با بیماری کرونا، گفت: «بر اساس گزارش‌ها، ۱۱۰ نفر از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور در مقطع مقابله با کرونا به شهادت رسیدند»

در مورد حجاب و فضای مجازی صریح و انقلابی تصمیم بگیرید/ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی طی پیامی خواستار تصمیم‌گیری صریح و انقلابی برای رفع ولنگاری فرهنگی و بی‌اهتمامی به امر فرهنگ و ترویج معارف دینی و فرهنگ متعالی اسلامی شد و همچنین متذکر شد در این میان آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی مربوط به حجاب، فضای مجازی و مانند این‌ها نیازمند تدوین قوانینی پایدار و راهگشاست.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات