صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۴  ، 
شناسه خبر : ۳۱۱۱۶۶
طرح 4 مرحله ای ایران برای حل مسئله فلسطین چیست؟
آن شمر زمان، نخست‌وزیر کودک‌کُش رژیم اشغالگر، بلند میشود میرود اروپا و مظلوم‌نمایی میکند که بله، ایران میخواهد ما را مثلاً نابود بکند و مانند این حرفها -خب اوّلاً شمرِ به معنای واقعی کلمه اینها هستند؛ یعنی اینها کسانی هستند که از لحاظ ظلم و ستم، سرآمدِ همه‌ی ظالمهای تاریخند- آن مخاطب اروپایی‌اش هم گوش میکند و سر تکان میدهد...
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل / سیدمحمد ترابی

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته–دوشنبه تا چهارشنبه- سفری سه روزه به اروپا داشت و با مقامات سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه دیدار و گفت و گو کرد. همانطور که پیش از آن نیز از سوی تل آویو اعلام شده بود هدف این سفر، جوسازی جمهوری اسلامی در دو موضوع توافق هسته ای پس از خروج آمریکا و نقش ایران در سوریه بود. نتانیاهو در این سفر مانند همیشه از در مظلوم نمایی و فرافکنی وارد و مدعی شد حضور ایران در سوریه و توانایی هسته ای ایران خطری برای جان یهودیان است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز 14 خرداد در حرم مطهر حضرت امام(ره) دستور آمادگی و فراهم کردن مقدمات لازم برای پاسخ قاطع به عهدشکنی آمریکا در برجام را دادند و فرمودند؛ « از برخی حرفهای بعضی از دولتهای اروپایی این‌جور برمی‌‌آید که اینها توقّع دارند ملّت ایران، هم تحریمها را تحمّل کند و با تحریمها دست‌وپنجه نرم کند، و هم از فعّالیّت هسته‌ای خود که نیاز قطعی آینده‌ی کشور است دست بکشد و این محدودیّتهایی را که بر او تحمیل کرده‌اند ادامه بدهد. من به این دولتها میگویم بدانند که این خواب آشفته، تعبیر نخواهد شد؛ ملّت ایران و دولت ایران، این را تحمّل نخواهند کرد که هم تحریم باشند، هم در محدودیّت هسته‌ای و حبس هسته‌ای قرار داشته باشند؛ این نخواهد شد. سازمان انرژی هسته‌ای موظّف است سریعاً مقدّمات و آمادگی‌های لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو -فعلاً در چهارچوب برجام- فراهم بکند و برخی مقدّمات دیگر را که رئیس‌جمهور محترم دستور آن را دادند، از همین فردا آغاز کند.»

اشک تمساح نتانیاهو

نتانیاهو که به اروپا رفته بود به این سخنان واکنش نشان داد و در دروغی بزرگ و آشکار گفت ایران با گسترش فعالیت هسته ای خود به دنبال دستیابی به بمب اتمی و نابود کردن اسرائیل است! وی در دیدارهای خود نیز همین ادعا را بارها تکرار کرد و از سران سه کشور میزبان خود خواست مانع از دستیابی ایران به بمب اتمی و کشتار یهودیان شوند. دروغ آشکار نتانیاهو در حالی بود که رژیم صهیونیستی فقط در چند هفته اخیر هزاران فلسطینی را با سکوت حمایت آمیز آمریکا و اروپا، در غزه شهید و مجروح کرده که این موضوع خشم مردم دنیا را برانگیخته است.

البته این نخستین بار نیست که نتیانیاهو چنین ادعاهایی را علیه ایران مطرح می کند. رژیم صهیونیستی بیش از دو دهه است که تاریخ های دقیق و معینی را برای دستیابی ایران به سلاح هسته ای به جهانیان اعلام کرده است. نمایش مضحک شش سال پیش نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل با نشان دادن یک نقاشی برای هشدار به دنیا درباره خطر بمب اتمی احتمالی ایران، یکی از به یادماندنی ترین این موارد است که بازتاب های بسیاری در سطح جهانی داشت و دستمایه طنزپردازان زیادی شد.

واکنش رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی به جنجال اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و در دیدار روز یکشنبه (20 خرداد 1397) جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاه‌ها فرمودند؛ «آن شمر زمان، نخست‌وزیر کودک‌کُش رژیم اشغالگر، بلند میشود میرود اروپا و مظلوم‌نمایی میکند که بله، ایران میخواهد ما را مثلاً نابود بکند و مانند این حرفها -خب اوّلاً شمرِ به معنای واقعی کلمه اینها هستند؛ یعنی اینها کسانی هستند که از لحاظ ظلم و ستم، سرآمدِ همه‌ی ظالمهای تاریخند- آن مخاطب اروپایی‌اش هم گوش میکند و سر تکان میدهد و بله بله میکند و هیچ اشاره نمیکند که شما دارید در غزّه این جنایتها را انجام میدهید، در قدس این جنایتها را انجام میدهید؛ اینها را هیچ نمیگویند؛ او میگوید، آنها هم سر تکان میدهند؛ خب این دنیا، دنیای بدی است دیگر. جمهوری اسلامی در همه‌ی زمینه‌ها منطقی حرکت کرده؛ در همین قضیّه‌ی رژیم اشغالگر، جمال عبدالنّاصر در آن چهل پنجاه سال پیش که شماها نبودید، شعار میداد که ما یهودی‌ها را میریزیم به دریا، یعنی [وقتی] میخواست علیه اسرائیل حرف بزند، میگفت یهودی‌ها را میریزیم به دریا؛ جمهوری اسلامی از روز اوّل چنین حرفی نزده؛ ما از روز اوّل طرح ارائه کرده‌ایم؛ ما گفته‌ایم که امروز دموکراسی و مراجعه‌ی به آراء عمومی یک شیوه‌ی مدرن و پیشرفته است که همه‌ی دنیا هم قبول دارند؛ بسیار خب، برای تعیین نوع حکومت کشور تاریخی فلسطین، به افکار عمومی مردم فلسطین مراجعه کنید، یک رفراندوم راه بیندازید؛ این، چند سال قبل به‌عنوان نظر جمهوری اسلامی و فکر جمهوری اسلامی به سازمان ملل گفته شده و در آنجا ثبت شده. این حرف ما است: آنهایی که واقعاً فلسطینی‌اند -مثلاً فرض کنید آنهایی که لااقل از صد سال پیش به آن‌طرف فلسطینی بودند، هشتاد سال پیش به آن‌طرف فلسطینی [بودند]؛ در فلسطین، هم مسلمان بوده، هم یهودی وجود داشته، هم مسیحی وجود داشته که فلسطینی‌اند- از این فلسطینی‌ها در هر جا که هستند، چه در خود سرزمین‌های اشغالی یعنی کلّ سرزمین فلسطین، و چه در خارج از فلسطین، نظرخواهی بشود؛ هر نظامی را که اینها معیّن کردند برای سرزمین فلسطین، آن نظام مورد قبول است؛ هرچه آنها خواستند. این نظر، نظر بدی است؟ این نظر، نظر پیشرفته‌ای نیست؟ این را اروپایی‌ها حاضر نیستند بفهمند، آن‌وقت، آن طرفِ کودک‌کُشِ خبیثِ ظالمِ شمرصفت، میرود مظلوم‌نمایی میکند که بله، ایران میخواهد ما را از بین ببرد و نابود کند و چند میلیون جمعیّت را از بین ببرد.»

ریشه و محتوای طرح 4 ماده ای ایران

آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه درباره راه حل مسئله فلسطین فرمودند، عقبه ای حدود دو دهه ای دارد و برای نخستین بار طرح نشده است.

ایشان 29 مهرماه سال 1379 در جمع بسیجیان شرکت کننده در رزمایش یاران امام علی(ع) درباره این طرح بطور مفصل توضیح داده و فرمودند؛ «من حرف اوّلم در باب فلسطین این است که هیچ قدرتی در دنیا وجود ندارد که بتواند انگیزه آزادی و بازگشت فلسطین به صاحبان آن را در دنیا و در دل ملتهای مسلمان و به‌طور ویژه در دل ملت فلسطین خاموش کند. راه علاج هم یک راه بیشتر نیست. من به کسانی که مسأله خاورمیانه را یک مسأله بحرانیِ دنیا می‌دانند و می‌گویند بایستی سعی کنیم بحران خاورمیانه مهار شود، می‌گویم تنها راه مهار کردن یا از بین بردن بحران خاورمیانه این است که ریشه بحران خشک شود. ریشه بحران چیست؟ رژیم تحمیلی صهیونیستی در منطقه. تا وقتی که ریشه‌ی بحران هست، بحران هم هست. راه حل این است که آوارگان فلسطینی از لبنان و هر نقطه دیگری که هستند، به فلسطین برگردند. این چند میلیون فلسطینی‌ای که در بیرون فلسطین زندگی می‌کنند، به فلسطین برگردند. مردم اصلی فلسطین - چه مسلمان، چه مسیحی، چه یهودی - رفراندوم کنند و تصمیم بگیرند که چه رژیمی بر کشورشان حاکم باشد. اکثریت قاطع مسلمانند؛ تعدادی هم یهودی و مسیحی‌اند که اینها ساکنان اصلی سرزمین فلسطین‌اند و پدرانشان در این جا زندگی کرده‌اند. نظامی را که مطلوب این جمعیت است، سرِ کار بیاورند؛ بعد آن نظام تصمیم بگیرد با کسانی که در طول این چهل سال، چهل و پنج سال و پنجاه سال به فلسطین آمده‌اند، چه کار کند. نگهشان دارد، برشان گرداند، در نقطه خاصی اسکان داده شوند؛ این دیگر با آن نظام حاکم بر فلسطین است؛ این راه حلِ‌ّ بحران است. تا وقتی این راه حلِ‌ّ اجرا نشود، هیچ راه حل دیگری کارایی نخواهد داشت؛ امریکاییها هم با همه قدرت‌نمایی‌شان کاری نمی‌توانند بکنند. آنها هر کاری می‌توانسته‌اند، کرده‌اند؛ نتیجه این است که مشاهده می‌کنید. البته آنها از اوضاع این سه هفته فلسطین اشغالی، از قیام جوانان، از شجاعت مردان و زنان، از عزم و اراده والای آن مردم مظلوم و خشمگین، به‌شدّت عصبانیند و مرتّب می‌خواهند گناه را به گردن این و آن بیندازند. نه آقا! عامل قیام فلسطین جمهوری اسلامی نیست؛ عامل قیام فلسطین مردم لبنان نیستند؛ عامل قیام فلسطین خود فلسطینیها هستند؛ عامل قیام و انتفاضه فلسطینی، رنجها و غمهای متراکم شده در وجود این نسل جوانی است که امروز با امید و نشاط به میدان آمده است. ما البته آنها را تحسین می‌کنیم؛ ما آنها را از خودمان می‌دانیم؛ ما فلسطین را پاره تن اسلام می‌دانیم و با ملت فلسطین، با جوانان فلسطین احساس برادری و همخونی می‌کنیم؛ اما آنها هستند که انتفاضه را راه می‌برند.

این قراردادهایی هم که در «شرم‌الشّیخ» و دیگر مناطق، بین اطرافِ بی‌مسؤولیتِ قضیه بسته شده است، هیچ تأثیری ندارد. مایه شرمندگی قراردادکنندگان و کسانی که این قراردادها را بسته‌اند، خواهد شد. هیچ فایده‌ای ندارد؛ هیچ تأثیری نخواهد داشت.»

کمتر از یک ماه بعد (23 آبان 1379) سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت ایران، در نهمین اجلاس سران کشورهای اسلامی در دوحه قطربر اساس سخنرانی مورد اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی طرح 4 مرحله ای را اعلام کرد؛

1- بازگشت همه فلسطینیان به وطن خویش در فلسطین اشغالی

2- همه‌پرسی از مردم اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی

3- برپایی نظام مستقل فلسطین مورد دلخواه مردم آن در سر تا سر خاک فلسطین به پایتختی قدس

4- تصمیم‌گیری دولت مستقل در مورد همه ساکنان فعلی این سرزمین

متاسفانه ضعف رسانه ای کشور (حتی در ابعاد داخلی) باعث شده است تا افکار عمومی با ایده و فکر جمهوری اسلامی درباره راه حل مسئله فلسطین کمتر آشنایی داشته باشند. علاوه بر این، همراهی شبکه اختاپوسی رسانه ای غرب و سیاستمداران آن با رژیم صهیونیستی باعث شده تا زمینه برای مظلوم نمایی های عوام فریبانه نتانیاهو مهیا شود. رسوا کردن شمر زمان و شناساندن چهره واقعی آن به ملت ها و مردم، گامی بلند در تحقق آرمان آزادی فلسطین است.


نام:
ایمیل:
نظر: