صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶  ، 
شناسه خبر : ۳۱۳۱۹۸
1ـ خرید نفوذ در واشنگتن با دلارهای نفتی
«اما اشفور» یکی از تحلیلگران برجسته آمریکا، در نشریه «نیو ریپابلیک» طی مقاله‌ای از تأثیر عربستان و امارات در واشنگتن ابراز نگرانی کرده و نوشته است: شیوه واضحی از تلاش‌های عربستان سعودی برای خرید نفوذ سرّی وجود دارد، چنانکه گزارش صادر شده از مرکز سیاست بین‌المللی (CIP) نشان می‌دهد، فشار عربستان بر واشنگتن، در سال‌های اخیر افزایش یافته و تنها در سال 2017، عربستان برای خرید نفوذ در واشنگتن، مبلغی بالغ بر 27/3 میلیون دلار هزینه کرده است؛ هزینه‌هایی که عموماً شامل خرید تسلیحات نظامی، پرداخت هزینه تفریحات و سفرهای ترامپ، سرمایه‌گذاری مشترک خانوادگی با رئیس‌جمهور آمریکا و... می‌شود. افزون بر این، مبالغ هنگفتی را نیز به گروه‌های فشار پرداخت کرده‌اند و مبالغی را برای مراکز پژوهشی، دانشگاه‌ها و دیگر مؤسسات فرهنگی اختصاص داده‌اند که تأثیر بسیاری در سیاست خارجی ایالات متحده دارند.

2ـ تنها کسی که دولت را موفق می‌داند
«میرمحمود موسوی» دیپلمات سابق در مصاحبه با روزنامه «اعتماد» گفت: «من مدت‌هاست به ‌جز سخنرانی‌های خود آقای روحانی، ندیده‌ام که کسی بگوید دولت موفق بوده است... ایشان (روحانی) وارد گود انتخابات شد؛ با این باور که می‌تواند این بار را بردارد و مشکلات را حل کند. اگر توانسته است که باید آن را مردم در سفره خود و در زندگی‌شان احساس کنند.» وی همچنین با انتقاد از جریان اصلاح‌طلبی گفت:‌ «در حال حاضر، ما هيچ تشكل يا شبه‌تشكلي به نام اصلاح‌طلب با اهداف و روش‌هاي اصلاح‌طلبي واقعي در جامعه نداريم؛ بلكه با مجموعه‌اي از افراد و تشكل‌هاي محافظه‌كار روبه‌رو هستيم. مواردي، مطلبي يا نكته‌اي از سوي آنها عمدتاً هم در فضاي مجازي مطرح مي‌شود؛ اما متأسفانه بايد گفت فقدان يك جريان اصلاح‌طلب واقعي فضا را براي برخي جريان‌های تندرو در خارج از كشور فراهم كرده است.»

3ـ نگرانی حکومت‌های استبدادی از تأثیر انقلاب اسلامی
مرکز مطالعات الجزیره در تحلیلی با اشاره به نگرانی حکومت‌های استبدادی منطقه از موجی که انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد کرده است، نوشت: سران عرب معتقدند منطقه خاورمیانه و خلیج‌فارس، در معرض فوران آتشفشانی است که ایران فعّال کرده است؛ در این راستا تمرکز مقالات تحلیلگران سعودی، بر این نکته است که اعراب به این منظور که برای مقابله با ایران در منطقه، فراغت لازم را داشته باشند، چاره‌ای جز توافق با اسرائیل و امضای توافق صلح فراگیری با آن ندارند. در ادامه این تحلیل آمده است: در کنار این تلاش، رسانه‌های سعودی برای مقابله با نفوذ ایران از یک سو در پی ارائه تصویری منفی از نفوذ ایران در سوریه، یمن، عراق و لبنان هستند و از سوی دیگر تلاش می‌کنند این‌گونه نشان دهند که مردم ایران در رنج هستند تا در دل ملت‌های منطقه برای پیروی از ایران تردید ایجاد کنند.

4ـ نامه اعتراضی به دولت درباره بودجه دفاعی
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ‌ملی و سیاست‌ خارجی مجلس با اشاره به بودجه دفاعی کشور در سال 98 گفت: به تازگی آماری از میزان بودجه دفاعی کشور در سال آتی به کمیسیون رسیده بود که اخبار خوبی نبود؛ چرا که برای اولین‌بار سهم بودجه دفاعی از سال‌ قبلش کمتر شده بود. پیرو این اخبار، اعضای کمیسیون امنیت‌ ملی و سیاست‌ خارجی مجلس، نامه‌ای اعتراضی به دولت واصل کردند. در این زمینه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس با بیان اینکه در بودجه سال 98 با توجه به اسناد بالادستی سهم 5 درصدی حوزه دفاعی دیده نشده بود، افزود: پس از اعتراض اعضای کمیسیون به این تصمیم دولت، خبرهای خوبی به گوش می‌رسد و گویا دولت تجدید نظری در بودجه دفاعی داشته است.

نام:
ایمیل:
نظر: