صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵  ، 
شناسه خبر : ۳۱۷۲۲۶
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): امروز مقابله‌ با دشمنی‌های دشمن و رفع همه این گرفتاری‌ها، با ایستادگی ملّت، با تكیه بر توانایی‌های درونی كشور، با اعتماد به خدایی كه دل‌ها را این‌جور آماده كرده است و به این جهت هدایت كرده است، ممكن است.(1392/10/19)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها word

نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

 

▼ حرف روز

نمایشی به نام «توافق جدید»!

همزمان با سفر رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک، تروئیکای اروپایی در بیانیه‌ای مشترک خواهان توافق جدید با ایران در حوزه هسته‌ای و موشکی شده‌اند. این در حالی است که پس از خروج آمریکا از برجام و همزمانی تمایل دولت به ادامه برجام با اروپایی‌ها، رهبر معظم انقلاب به ناتوانی آنها در مقابل آمریکا و قابل اعتماد نبودن اروپا هشدار دادند و تأکید کردند: «این سه کشور اروپایی نشان داده‌اند در حساس‌ترین مواقع، با آمریکا حرکت می‌کنند؛ اروپایی‌ها حرف‌هایی می‌زنند، اما تاکنون ندیده‌ایم که به ‌معنی واقعی کلمه در مقابل آمریکا ایستاده باشند.» اروپا در طول 40 سال گذشته نشان داده است! همواره مانعی بزرگ در مسیر پیشرفت جمهوری اسلامی بوده و به نوعی از توسعه نظام اسلامی احساس خطر کرده است؛ از این‌رو توقف‌ صنعت هسته‌ای ایران برای اروپا اولویت اصلی است. حال که با برجام بخش‌هایی از صنعت هسته‌ای ایران تعطیل و توسعه بخش‌هایی را با کندی مواجه کرد، تروئیکای اروپایی با مطرح کردن توافق مجدد خواستار برچیده شدن صنعت نوین هسته‌ای هستند.
پس از شروع گام‌های هسته‌ای برای کاهش تعهدات هسته‌ای ایران در برجام، وجهه غرب در نظام بین‌الملل به عنوان قدرت حاکم در جامعه کنونی تا حدودی زیر سؤال رفت و نشان داد، جمهوری اسلامی خواهان نظام بین‌المللی بر مبنای گفتمان برابری است و هیچ‌گاه نابرابری و زورگویی کشورهای غرب را برنخواهد تابید. از این‌رو مطرح شدن توافق جدید بهانه‌ای است تا اجازه تحقق گفتمان عدالت را در جامعه جهانی ندهند. استحکام محور مقاومت در منطقه که حمله پهپادی انصارالله به متجاوزان سعودی گوشه‌ای از توان آن بود و توانست خود را تثبیت کند و رزمایش نظامی بین ایران، چین و روسیه در خلیج‌فارس، به طور شفاف گویای این موضوع است که بعد از این کشورهای اروپایی و آمریکا در منطقه برای حضور خود باید هزینه‌های سنگینی را پرداخت کنند و آمریکا امروز در غرب آسیا برخلاف گذشته هیچ گونه ابتکار عملی ندارد؛ از این‌رو سه کشور اروپایی با مطرح کردن مجدد مذاکره هسته‌ای و موشکی به دنبال کاهش هزینه حضور خود در منطقه و محدود کردن کانون محور مقاومت یا همان نظام اسلامی هستند. البته ماه‌ها قبل رهبر حکیم انقلاب با درایت تمام سناریوها و برنامه‌های اروپایی‌ها را تشخیص و نظام جمهوری اسلامی را نسبت به آن حساس کرده‌اند.

 

▼ گزارش روز

«مکرون» به آرزوی «ترامپ» می‌رسد!

«روشن است که ایران پشت حمله به تأسیسات نفتی عربستان قرار دارد و زمان آن فرا رسیده است که ایران مذاکرات درازمدت برای برنامه اتمی و امنیت منطقه از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد.» این همان حرف «دونالد ترامپ» هنگام خروج از برجام است! همان رئیس‌جمهور ایالات متحده‌ای که روزنامه‌های اصلاح‌طلب در تهران درباره آن می‌نوشتند: رفتار او با برجام و خروجش از توافق هسته‌ای منجر به فروپاشی روابط آمریکا و اروپا خواهد شد و بروکسل، لندن، پاریس و برلین تمام قد در کنار ایران خواهند ایستاد! اما جملات بالا را نه آن رئیس کاخ سفید که قرار بود قاره سبز در برابر او به پا خیزد، که امانوئل مکرون، بوریس جانسون و آنگلا مرکل در بیانیه مشترک‌شان پیرامون حمله انصارالله یمن به تأسیسات نفتی آرامکو در «بقیق» و «خریص» عربستان به نگارش در آورده‌اند! نگارندگانی که حداقل دو نفر از آنها، یعنی نخست‌وزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه در روزهای آینده قرار است در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل متحد با آقای روحانی دیدار کنند! اما نکته عجیب در این میان آن است که در کنار این همه وقاحت و دروغ‌پردازی، امانوئل مکرون پیش از سفر به نیویورک مدعی شده است در حاشیه این نشست درباره ایران اتفاقاتی خواهد افتاد و به توافقاتی دست خواهیم یافت! اما رئیس‌جمهور 41 ساله فرانسوی که همچنان در کشورش با اعترضات مردمی درگیر است و بهتر است ابتدا با مردم کشور خود به توافق برسد، باید بداند موضع ملت ایران کاملاً واضح است! همان سان که رهبر معظم انقلاب، رئیس‌جمهور محترم و وزارت امور خارجه اعلام کرده‌اند؛ هر گونه مذاکره و توافقی معطوف به بازگشت کامل ایالات متحده به برجام، تأمین منافع ایران، رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، غیر قابل مذاکره بودن توان دفاعی جمهوری اسلامی ایرانی و دخالت نکردن آمریکا و دوستانش در منطقه است. در غیر این صورت تنها دستاورد مکرون از دیدار با آقای روحانی همان عکس یادگاری است که ترامپ آرزویش را دارد!

 

▼ اخبار ویژه

معامله اطلاعاتی رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی

محافل دیپلماتیک آگاه اعلام کردند، معامله ویژه‌ای میان رژیم صهیونیستی و رژیم آل‌سعود برای تبادل اطلاعات فنی پیشرفته رژیم صهیونیستی در زمینه رهگیری هواپیماهای بدون سرنشین در جریان است. بر اساس این گزارش، معامله مذکور از طریق یک میانجی غربی و اروپایی و با دلارهای نفتی عربستان سعودی انجام و میانجی مذکور ابعاد بروکراتیک موجود در این معامله را متقبل می‌شود. حال آنکه رژیم صهیونیستی در حال حاضر از ناکارآمدی سامانه‌های موشکی خود در برابر موشک‌های مقاومت فلسطین و لبنان رنج می‌برد. بر اساس اعلام منابع مطلع از جزئیات، معامله مذکور طی چند هفته آینده به اجرا گذاشته خواهد شد.

مشوق صدام برای حمله به ایران منافقین بودند

«ابراهیم خدابنده» از اعضای جداشده سازمان مجاهدین خلق که به گفته خودش از سال 1359 تا 1382 عضو سازمان بوده، گفته است: «مشوق صدام حسین برای حمله به ایران منافقین بودند. یعنی منافقین، ایران را خیلی ضعیف و خود را قوی و مسلط نشان می‌دادند. بعداً فهمیدم مسعود رجوی قبل از سفرش به پاریس در سال 1360، دو بار به صورت مخفیانه به پاریس سفر داشته و از طریق مقامات فرانسوی با مقامات عراقی ارتباط گرفته و طی یک هماهنگی قرار بود که بعثی‌ها از خارج و منافقین از داخل شروع کنند. خود رجوی هم در صحبت‌هایش می‌گفت با واسطه‌گری فرانسه به آنجا رفته است.»

 

▼ اخبار

1ـ هپکو ترجمه نسخه‌های نولیبرالی جریان غرب شیفته است

روزنامه «صدای اصلاحات» در گزارشی با عنوان «هپکو را حلقه نیاوران زمین زد» نوشت: «از اوایل دهه 80 شمسی، همزمان با دولت دوم اصلاحات، مجموعه‌های مطبوعاتی وابسته به جریان کارگزاران در روندی هدفمند شروع به تبلیغ مبانی اقتصاد نولیبرالی در ایران کردند. چهره‌هایی از قبیل موسی غنی‌نژاد، سعید لیلاز، مسعود نیلی، عباس آخوندی و محمود سریع‌القلم، هیچ‌کدام تحصیلات اقتصادی پیوسته ندارند؛ البته نیلی فارغ‌التحصیل مهندسی عمران بود که در تحصیلات تکمیلی وارد رشته اقتصاد شد. این افراد تبدیل به مهمان‌های ثابت نشریاتی به سردبیری محمد قوچانی (عضو کنونی شورای مرکزی حزب کارگزاران) شدند تا از آنچه «اقتصاد دولتی» می‌خواندند، هیولا و از آنچه به عنوان «اقتصاد آزاد» یاد می‌کردند، فرشته بسازند.» این روزنامه در ادامه نوشت: «اکنون نیز شاکله اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم را کسانی تشکیل داده‌اند که جزء محفل موسوم به «حلقه نیاوران» بودند. ماجرای هپکو ترجمه نسخه‌های نولیبرالی اقتصاد و برنامه خزنده جریان غرب شیفته چه ضربات مهلکی به صنعت بومی و اقتصاد ملی وارد کرده است.»

2ـ رفع مشکلات هپکو با خرید ۲۴۰۰ دستگاه

«کریم یاوری» مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر مخالفت وزارت کار با بازداشت کارگران هپکو، از دستور رئیس‌جمهوری برای تعیین تکلیف مالکیت هپکو خبر داد و گفت: در مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصمیم گرفته‌اند تا وزارت راه و شهرسازی با تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه نسبت به عقد قرارداد خرید ۲۴۰۰ دستگاه ماشین‌آلات هپکو اقدام کند. یاوری همچنین پرداخت ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک ملی را از دیگر مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ذکر کرد و گفت: مقرر شد بانک ملی نسبت به پرداخت پنجاه میلیارد تومان تسهیلات برای حل مشکلات هپکو اقدام کند که در صورت تحقق، پرداخت معوقات کارگران در اولویت قرار دارد و با توجه به تعیین مدیر عامل جدید از سوی سازمان خصوصی‌سازی، مدیر عامل باید برنامه تولید و کار را اعلام کند.

3ـ ترس اصلاح‌طلبان از تغییر شرایط آمریکا و ایران!

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی نوشت: «آنچه مشخص است تحریم‌ها تاکنون نتوانسته‌اند ما را پای میز مذاکره بکشانند؛ بنابراین به جای رفتن به سمت‌وسوی گزینه نظامی، ترامپ ترجیح می‌دهد بر فشار تحریم‌ها بیفزاید.» وی در ادامه نوشت: «با این حال معلوم نیست چنین وضعیتی تا کجا تداوم داشته باشد. اگر اتفاقات بزرگ‌تری در منطقه بیفتد یا ترامپ از بابت انتخابات سال آینده اطمینان بیشتری پیدا کند یا اساساً احساس کند تحریم‌ها و فشار اقتصادی چندان ایران را به پای میز مذاکره نمی‌کشاند، در آن صورت ممکن است شرایط فعلی میان دو کشور تغییر کند و وارد فضاهای جدیدتری شود.» در حالی‌ که ناکامی‌های آمریکا در منطقه به سریالی تمام نشدنی تبدیل شده، اصلاح‌طلبان، آمریکای «مستأصل و درمانده» را آمریکای «قدرتمند و صبور» جا می‌زنند!

4ـ تنها راه پایان تنش و درگیری در خلیج‌فارس

پایگاه «رادیو آلمان» در مطلبی نوشت: تنها یک راه برای پایان دادن به درگیری‌ها و تنش‌ها در منطقه خلیج‌فارس وجود دارد و آن، این است که سیاست ناکام آمریکا در منطقه خاورمیانه باید اصلاح شود. این سیاست‌ها نقش مهمی در اختلافات و تنش‌ها بین ریاض و تهران دارد. واشنگتن ادعا می‌کند، جمهوری اسلامی را با سخت‌ترین تحریم‌ها مجازات می‌کند، با این حال تهران می‌تواند قدرت بزرگ، یعنی آمریکا را بازی دهد. حدود چهل سال تلاش شده است تا ایران منزوی شود، اما این تلاش‌ها نتیجه‌ای نداشته و ایران قدرتمندتر از همیشه است.

 

▼ اخبار کوتاه

«فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه‌ رتبه‌بندی بانک‌ها بر اساس میزان تحقق حاکمیت شرکتی و بانک‌داری دیجیتال از سوی معاونت امور بانکی وزارت اقتصاد در پایان سال‌جاری انجام خواهد شد، گفته است: با تحقق حاکمیت شرکتی به طور کامل مشخص می‌شود، مشکلات یک بانک، چقدر متأثر از عوامل برون‌سازمانی، مانند حجم بالای تسهیلات تکلیفی و چه مقدار ناشی از عوامل درون‌سازمانی مانند پایین بودن بهره‌وری و... است.

«عباس سلیمی‌نمین» گفت: به نظر من جبهه پایداری پایان یافته، حتی ارتباط‌شان هم با آقای مصباح کاهش پیدا کرده، بنابراین خیلی موقعیتی ندارد که بتواند بر این انتخابات تأثیری داشته باشد. وی افزود: حتی در قم که بین نیرو‌های اصولگرا و ارزشی رأی‌گیری شده، آقای زاکانی رأی اول را آورد، حال آنکه پیش از این برخی نیرو‌های وابسته به جبهه پایداری آنجا چنین موقعیتی داشتند.

«مهدی محبی» رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی با اشاره به ماجرای ورود چند هزار گوشی موبایل مسافری با اطلاعات پاسپورت افراد دیگر اظهار داشت: در حال حاضر، به دلیل مغایرت اطلاعات گوشی‌های مسافری وارد شده با پاسپورت و کد ملی استفاده شده برای ثبت در سامانه رجیستری، 30 هزار گوشی موبایل غیرفعال شدند.

«جمیل علیزاده شایق» دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج گفت: طبق آمارها امسال تولید برنج از مرز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گذشت و این امر می‌تواند در کاهش واردات این محصول نقش اثرگذاری داشته باشد. طبق برآوردها نیاز سالیانه برنج کشور سه میلیون تن است که سال گذشته بین 2/2 تا 2/3 میلیون تن آن از محل تولید و بقیه با واردات تأمین شد.

«محمدجواد ظریف» در زمینه ادعای آمریکا درباره نقش ایران در حمله به تأسیسات نفتی عربستان گفت: اگر قرار به اتهام‌زنی بر اساس نظریه توطئه باشد، می‌توان گفت صهیونیست‌ها و آمریکا این کار را کردند. با افزایش قیمت نفت، شرکت‌های نفتی آمریکایی سود بردند. اگر ایران این حمله را انجام داده بود، کل این تأسیسات نفتی عربستان نابود شده بود.

«سردار نقدی» معاون هماهنگ‌کننده سپاه گفت: ادعای اخیر «بهزاد نبوی» مبنی بر شناسایی دو جاسوس در دفتر من کذب است. سردار محمدرضا نقدی با بیان اینکه هجویات این فرد ارزش پاسخگویی ندارد، افزود: وی باید به زودی به دادگاه برود و جواب دروغ‌هایی را که مطرح کرده بدهد، چرا که مصداق بارز نشر اکاذیب برای تشویش اذهان عمومی است.

نام:
ایمیل:
نظر: