صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸  ، 
شناسه خبر : ۳۲۵۲۸۶
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در چهلمین جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: برای مردم خیلی مهم بود در مراسم اربعین نجف به کربلا حضور داشته باشند اما به خاطر پروتکل‌های بهداشتی صرف نظر کردند و زیارت و توجه شان به سالار شهیدان در منازل و مجالسی که برپا شده بود را با پروتکل‌های بهداشتی انجام دادند. عامل اصلی برای رهایی از این ویروس فرهنگ عمومی مردم است
وی ادامه داد: مراسمی که در انتهای ماه صفر برگزار می‌شود باید با مراعات همه پروتکل‌ها باشد که قبلا به مردم ابلاغ شده است. تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی تا پایان این هفته که ایام رحلت پیامبر و شهادت حضرت مجتبی(ع) و امام رضا(ع) است ادامه خواهد یافت. دیگر امسال پیاده روی به سمت مشهد و حرم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) نداریم. همه ما توجه داشته باشیم عامل اصلی برای رهایی از این ویروس فرهنگ عمومی مردم است.
۱۰۰ میلیون دلار هم برای خرید کیت‌های تشخیص سریع کرونا قرار دادیم
وی اضافه کرد: همه ما باید توجه داشته باشیم که عامل اصلی برای فاصله گرفتن از شر این ویروس و ابتلا و مراحل حادی که برای مردم پیش آمده، فرهنگ عمومی مردم است. عامل اصلی برای فاصله گرفتن از بیماری، مسیر انتقال است.
روحانی افزود:  این فرهنگ است که می‌تواند ما را حراست کند و در بهداشت بهترین و تنها راه در شرایط فعلی برای مقابله با کرونا است مثلا ما ممکن است با آنفلوانزا هم مواجه شویم برای آن دارو و امور بهداشتی داریم، ولی برای کرونا دارو و واکسنی نداریم و تنها راه توسل به امور بهداشتی است.
رئیس جمهور گفت: ممکن است با آنفولانزا روبرو شویم اما برای این بیماری دارو و مسائل بهداشتی داریم اما برای کرونا دارو نداریم لذا بهترین راه پیشگیری رعایت بهداشت است. خیلی مهم است که بیمار را سریعا کشف کنیم و راه آن این است که تست‌هایی که انجام می‌دهیم را گسترش دهیم. دیروز با وزیر بهداشت که صحبت کردم آماده افزایش ۱۰ هزار تست دیگر هستیم همچنین ۱۰۰ میلیون دلار هم برای خرید کیت‌های تشخیص سریع کرونا قرار دادیم.
اگر مبتلا به کرونا به محل کار خود اطلاع ندهد ۲۰۰هزار تومن جریمه می‌شود
روحانی افزود: فرد مبتلا ممکن است علامت هم نداشته باشد و قوی باشد، اما ناقل بوده و انتقال‌دهنده است. مهم است که جلوی مسیر انتقال را بگیریم و برای اینکه این مسیر گرفته شود، به محض آنکه فرد فهمید مبتلا شده است، به خانواده و محل کار خود اطلاع داده و دو هفته در قرنطینه باقی بماند و حق خروج از قرنطینه را ندارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه این ویروس به انسان می‌رسد عاملش خود انسان است. برای اینکه مسیر انتقال را جلویش را بگیریم کسی که مبتلا به این بیماری شده باید به محل کار و خانواده خود اطلاع دهد و دو هفته نباید بیاید و اگر فرد تخلف کند برای هر نوبت تخلف، ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.
روحانی تصریح کرد: حساب بانکی و  سامانه آن مشخص شده و وزارت بهداشت مسئول آن است. این تخلف باید به حسابی که وزارت بهداشت امروز اعلام می‌کند، واریز شود و اگر آن را واریز نکند از روش‌های دیگر گرفته می‌شود.
وی بیان داشت: همه افراد جامعه وقتی در جامعه حضور پیدا می‌کنند و از منزل خارج می‌شوند باید از ماسک استفاده کنند، اگر کسی از ماسک استفاده نکند ۵۰ هزار تومان جریمه می‌شود تا ظرف دو هفته به حسابی که اعلام می‌شود واریز شود. 
روحانی با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی و بسیج در این طرح به عنوان ضابط حضور دارند گفت: نیروی انتظامی از ابزار و وسایلی که در اختیار دارد استفاده می‌کند ممکن است فردی ماسک ندارد و کسی با او مواجه نشود و با او صحبت نکند در عین حال به او ابلاغ خواهد شد که چه روزی و در چه خیابانی بدون ماسک بوده است و ۵۰ هزار تومان موظف هست جریمه را پرداخت کند.
جریمه اصناف؛ ۳۰۰​ هزار تومان
رئیس جمهور با بیان اینکه مصوبات امروز فقط برای تهران بزرگ است که ممکن است بعدا به استان‌هایی دیگر که مورد نیاز است تعمیم پیدا کند.گفت: اصناف باید مراعات کنند، اگر فردی که به عنوان خدمت‌دهنده در اصناف حضور دارد، خودش مراعات نکند، جریمه می‌شود، اگر به افرادی خدمت بدهد که دارای ماسک نیستند، باز هم جریمه می‌شود.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر اصناف ماسک زدن را رعایت نکنند در مرحله اول تذکر، در مرحله دوم ۳۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و در مرحله دیگر یک میلیون و در مرحله چهارم آنجا بسته می‌شود. این چهار مرحله برای کسانی که در اصناف فعالیت می‌کنند و موظف هستند هم خودشان پروتکل‌های بهداشتی را مراعات کنند و هم صرفا خدمت به افرادی  بدهند که آنها هم از ماسک استفاده می‌کنند.
رئیس قوه مجریه اضافه کرد: متروها در کنار مراکز پرجمعیت شهری مانند پاساژها هستند. تیمی موظف هستند و حضوری به مردم ابلاغ می‌کنند. بسیج، نیروی انتظامی و بازرسان وزارت بهداشت به افراد تذکر می‌دهند. در مسئله مترو برای ورود به محوطه، باید مراعات شود اما نسبت به تاکسی و اتوبوس شرایط متفاوت است.  
وی بیان داشت: اگر رانندگان تاکسی استفاده از ماسک را رعایت نکنند ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند و اگر به کسی که ماسک ندارد خدمات بدهد برای هر مسافر ۲۰ هزار تومان جریمه خواهد شد. 
رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: در این موج اخیر افرادی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند پدر مادر و بزرگترها حضور پیدا می‌کنند که نشان می‌دهد مردم در این موج رعایت پروتکل‌ها را کمتر رعایت می‌کنند. امروز حد ابتلا به کرونا بالا رفته است و حتما با این مساله باید مراقبت کنیم.
روحانی اظهار داشت: آنچه مشخص شد که تعداد فوتی‌ها و مرگ و میر نسبت به مبتلایان،کاهش یافته است. سن بالای هفتاد سال بیشتر در معرض خطر هستند. 
وی درباره جرایم تخلف در ادارات هم بیان کرد: نسبت به ادارات علاوه بر مقررات قبلی، افراد باید خود رعایت کرده و نسبت به افرادی که ماسک ندارند، خدمت ندهند. برای ورود به ادارات نیز مقرراتی مشخص شد؛ هم برای حراست و هم برای نگهبانی. آنها باید مانع ورود افراد بدون ماسک به ادارات شوند.  
روحانی افزود: اگر نگهبانی و حراست این وظیفه را رعایت نکند، همه مقرراتی که برای فرد متخلف گذاشته شده بود، برای حراست و نگهبانی هم جاری است. روسای بخش‌ها و ادرات هم اگر نظارت نکنند، خودشان شامل جریمه می‌شوند. بزرگترین عامل برای مقابله با بیماری کرونا، در خط اول و مهمترین مسئله مراعات مردم است که امیدواریم با مراعات مردم بتوانیم از این شرایط عبور می‌کنیم و شرایط آرامتری داشته باشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خوشبختانه  ۱۷ استان نسبت به هفته‌های پیش شرایط بهتری پیدا کرده‌اند بیان داشت:  در ۱۲ استان همچنان مشکل داریم که باید توجه بیشتری انجام بگیرد.
نام:
ایمیل:
نظر: