«عمیر بوحبوط» تحلیلگر و خبرنگار نظامی و امنیتی پایگاه اطلاعرسانی واللا در رشتهتوئیتهایی اعتراف کرد ایرانیها بهطور حتم توانمندی واکنش به ترور را خواهند داشت، اما پرسشی که در اینجا همچنان باقی است آن است؛ این کار را چهزمانی انجام خواهند داد؟
در این بین روزنامه یدیعوت آحارانوت بهنقل از یوسی یهشوع خبرنگار نظامی ــ امنیتی خود خبر داد: آوی کوخاوی رئیس ستاد ارتش، تمام رؤسای سابق ارتش را گردهم آورده و مشورتهایی را پشت درهای بسته با آنها در دفتر خود انجام داده است.
بهگفته این خبرنگار، ایهود باراک، شائول موفاز، موشه یعلون، دان حالتوتس، گابی اشکنازی، بنی گانتس و گادی ایزنکوت جلسهای بسیار طولانی با رئیس ستاد فعلی داشتند.
بهنوشته این روزنامه وقتی بدانیم که آنها درباره مسائل سیاسی با هم رایزنی نمیکنند، در مورد چهچیزی این جلسه تشکیل شد؟ این مسئله را بوحبوط هم در گزارشی که امروز در پایگاه اطلاعرسانی واللا منتشر شد نیز تأیید کرد و خبر داد بعد از ترور دانشمند هستهای ایران، ساختار نظامی اسرائیل بهطور کامل سکوت اختیار کرده است.
این خبرنگار که مسئول پیگیری فعالیتهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و دیگر سرویس های امنیتی این رژیم است تأکید کرد، از بعدازظهر جمعه که ترور محسن فخری زاده به وقوع پیوست آوی کوخاوی تنها در مورد دیدارش با رؤسای سابق ستاد ارتش سخن گفت و بس.
افراد نزدیک بنی گانتس (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) هم حاضر به اظهار نظر در مورد اخبار و گزارشهای خارجی منتشرشده در مورد دست داشتن اسرائیل در این ترور ، نشدند، با این حال بنی گانتس ساعت 4 و 30 دقیقه یعنی حدود یک ساعت بعد از وقوع این حادثه از مقر وزارت جنگ در تلآویو خارج شد.
در ادامه این گزارش آمده است: وقتی یک مسئول ایرانی ترور میشود و مورد توجه گسترده رسانهای قرار میگیرد، ساختار اطلاعاتی ـــ امنیتی هوشیاری خود را افزایش میدهد و دستور آمادهباش در ارتش نیز بهشکلی خودکار صادر میشود در حالی که انواع و اقسام سناریوهای تهدید مدنظر قرار میگیرند.
فقط چند هفته پیش بود که ارتش سامانه پدافند هوایی خود را در رزمایش تمرین کرد، سناریوی این رزمایش شلیک موشک از داخل خاک لبنان و سوریه بود.
بهاعتقاد بحبوط، طی چند هفته اخیر رایزنیهایی بین بخش سیاسی و ساختار نظامی درباره نوع راهبردی که قرار است در قبال ایران اتخاذ شود صورت گرفت، این رایزنیها با توجه به ائتلاف جدید و غیررسمی انجامشده با عربستان سعودی کنار توافقنامههایی که با امارات متحده عربی و بحرین انجام شده است و پیش از این با مصر صورت گرفته بود مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست تأکید شده است که هدف اصلی موساد و ارتش اسرائیل با توجه به دستورات بخش سیاسی، مجبور کردن ایران به خروج از برنامه هستهای است، این استراتژی در زمان حاضر با ائتلاف کشورهای سنی در خاورمیانه و نیز ایالات متحده همسویی دارد.