صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۵  ، 
شناسه خبر : ۳۲۷۱۷۲

روزنامه کیهان **

7 سال نگاه اجاره‌ای به دولت ... و ناگهان، فیگور نارضایتی!

یک فعال اصلاح‌طلب گفت: اگر حزب اعتدال و توسعه (نوبخت واعظی) از لاریجانی در انتخابات حمایت کنند، راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا کرده‌اند.

در حالی که حتی برخی اعضای حزب کارگزاران هم به لاریجانی تمایل نشان می‌دهند، غلامرضا ظریفیان به نامه‌نیوز گفت: اصلاح‌طلبان از لاریجانی حمایت نمی‌کنند.

او گفته است: اصلاح‌طلبان سهم مهمی در رأی‌آوردن آقای روحانی داشتند، هرچند برخی از نزدیکان آقای روحانی که اتفاقا نفوذ بالایی در دولت هم دارند، توهماتی داشتند که اگر اصلاح‌طلبان نبودند هم روحانی رأی می‌آورد، اما تأثیر اصلاح‌طلبان در رئیس‌جمهور شدن آقای روحانی یک واقعیت تاریخی است که نمی‌شود انکار کرد.

ظریفیان درباره جایگاه انتخاباتی لاریجانی هم گفت: «الحق والانصاف باید گفت که آقای لاریجانی در سال‌های اخیر هیچگاه هم‌سو با تندروها نبوده و همیشه سعی کرده است وجه اعتدال را رعایت کند و در این موضوع شکی نیست اما واقعیت این است که او دارای پایگاه اجتماعی قدرتمندی نیست و در انتخابات ریاست‌جمهوری بسیار مهم است که نامزد مورد تأیید اصلاح‌طلبان خودش هم سبد رأی بالایی داشته باشد که آقای لاریجانی چنین شرایطی را ندارد. اصلاح‌طلبان باتوجه به تجربه‌ای که از ائتلاف با آقای روحانی دارند، می‌خواهند نتیجه انتخابات هرچه باشد، با تکیه بر ظرفیت‌های خودشان رخ دهد. بدنه اصلی اصلاحات حتما از یک نامزد غیراصلاح‌طلب حمایت نمی‌کند و اجازه نمی‌دهد تجربه سال96 تکرار شود».

اظهارات دیرهنگام ظریفیان در حالی است که اصلاح‌طلبان از روحانی و دولت او به عنوان نامزد دولت اجاره یاد کردند و بیشترین استفاده‌ها را از دولت بدون مسئولیت پاسخگویی بردند. اما حال که چند ماه بیشتر تا انتخابات و پایان دولت نمانده، رندانه حساب خود را جدا کرده و می‌گویند حمایت از روحانی، ‌تجربه خوبی نبود!

 

بزرگ‌ترین زرّادخانه موشکی منطقه بزرگ‌ترین کابوس پایگاه‌های آمریکا

مرکز امنیت ملی نوین آمریکا در گزارشی تأکید کرد: ایران، بزرگ‌ترین زرَّادخانه موشکی خاورمیانه را دارد و همین موشک‌ها تبدیل به بزرگ‌ترین کابوس برای پایگاه‌های آمریکایی شده است.

در گزارش این اندیشکده (سی‌ان‌ای‌اس) آمده است: افزایش توانمندی‌های ایران، ایالات متحده را مجبور به بازنگری در معماری دفاعی‌اش در خاورمیانه می‌کند. به جای تکیه بر شمار اندکی از پایگاه‌های دائمی ‌و بزرگ در نزدیک ایران، ایالات متحده باید بر مجموعه‌ای از پایگاه‌های کوچک و پراکنده تمرکز کند.

پس از جنگ اول خلیج ‌فارس و با جنگ‌های اخیر بسیاری از پایگاه‌های آمریکا به پایگاه‌های دائمی‌تبدیل شده‌اند و شماری از مراکز عملیاتی نیز افزایش یافته‌اند.

همچنان که برتری هوایی ایالات متحده، به‌ویژه برای شیوه جنگی آمریکا ضروری شده، توانایی‌های دشمن نیز بر جلوگیری از تجمع نیروهای ایالات متحده قبل از درگیری تمرکز یافته است.

در گزارش دیپلماسی ایرانی در ادامه این تحلیل خاطرنشان شده است: گسترش موشک‌های بالستیک و کروز و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین می‌تواند توانایی نظامی ایالات متحده برای عملیات از پایگاه‌های جلویی را مختل کند. ایران ممکن است در پی نابودی اهدافی مانند هواپیماها یا پدافندهای هوایی باشد که ایالات متحده به راحتی و به سرعت نمی‌تواند آنها را جایگزین کند.

ایران سخت‌افزار و توانایی اجرای حملات دقیق به اهداف نزدیک را دارد. سرمایه‌گذاری ایران در قابلیت‌های موشکی، نیروهای آمریکایی را با چالش مکان‌یابی و نابودی اهداف کوچک و پراکنده روبه‌رو می‌کند. به این ‌ترتیب، ایران با دارا بودن بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی خاورمیانه می‌تواند به مهم‌ترین و بزرگ‌ترین پایگاه‌های ایالات متحده به راحتی آسیب بزند.

ایران همچنین می‌تواند با ابزارهای غیرمتعارف قابلیت‌های متعارف خود را تقویت کند. همانند استفاده از نیروهای نیابتی که می‌توانند دامنه فعالیت خود را گسترش داده و امکان انکار باورپذیری را ایجاد کنند. به این ‌ترتیب، نسبت دادن مستقیم حملات به ایران دشوار و پاسخ‌های احتمالی پیچیده می‌شود.

توانایی دفاع ایالات متحده نامحدود نیست. مثلا به اندازه کافی سامانه موشک‌های پاتریوت را در اختیار ندارد. ارسال شمار زیادی از آنها به خاورمیانه انباره این سامانه‌ها در مناطق هند، اقیانوس آرام و اروپا را کاهش می‌دهد. با این حال، حتی اگر ایالات متحده از سامانه‌های پدافند هوایی کافی برخوردار باشد، ایران بازهم شمار موشک‌های مورد نیاز برای دور زدن این سامانه‌ها را خواهد داشت.

در شرایط کنونی پایگاه‌های هوایی بزرگ برای پاسبانی از دارایی‌های ایالات متحده کافی به‌نظر نمی‌رسند و از سوی دیگر در برابر حملات موشکی ایران آسیب‌پذیرند. ایالات متحده باید ساختار پایه فعلی را کوچک کند و به مجموعه‌ای از پایگاه‌های توزیع شده کوچک‌تر در سرتاسر منطقه تبدیل کند، به‌طوری که آن پایگاه‌های کوچک میزبان چرخش واحد‌های آمریکایی باشند. از آنجا که دسترسی به بندر بیش از پایگاه‌های دریایی برای ایالات متحده مهم است بنابراین آمریکا باید حضور دریایی را به پایگاه خود در بحرین محدود کند و همزمان دسترسی به بنادر کلیدی همانند دُغم (Duqm) در عمان و جبل‌علی در امارات را حفظ کند.

 

بسته اقتصادی و دیپلماتیک خوب یعنی همین خسارت‌هایی که وارد کردید؟!

سخنگوی حزب کارگزاران در جمع دانشجویان گفت بسته اقتصادی خوب بدون یک بسته سیاست خارجی خوب محقق نمی‌شود.

به گزارش روزنامه سازندگی، حسین مرعشی در این نشست سیاسی گفته است: جمهوری اسلامی نظامی است با ظرفیت‌های فراوان؛ یعنی، چه در جبهه اصولگراها، چه در جبهه اصلاح‌طلب‌ها ما آدم‌هایی را با ظرفیت‌های متفاوت داریم، اگر خودمان تدبیر کنیم و تنظیم کنیم که در شرایط امروز جهانی کسی رئیس‌جمهور ایران بشود که بتواند از این فضای بین‌المللی حداکثر استفاده را برای استحکام نظام و حل مشکلات مردم به کار ببرد، اگر بخواهیم این را تدبیر کنیم خیلی عاقلانه است، اگر بخواهیم این باشد باید حتماً رئیس‌جمهوری را انتخاب کنیم که در واقع جامعه جهانی هم بتواند به او اعتماد کند، با اعتماد به او و با روابط خوب بتوانیم با حداقل هزینه کشور را از این مرحله عبور دهیم.» سخنگوی کارگزاران سازندگی ایران به پرسش آنلاین یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر اینکه «برای 1400 فکر می‌کنید چه گفتمانی می‌تواند مردم را پای صندوق‌های رأی بیاورد» پاسخ داد: «اقتصاد. رئیس‌جمهور ما باید حتماً یک گفتمان با نشانه‌های روشنی از تحول در اقتصاد داشته باشد. نشانه‌هایی از حل مشکلات بیکاری و در واقع افزایش درآمد خانوارها و حتماً یک بسته اقتصادی خوب که البته بسته اقتصادی خوب بدون یک بسته سیاست خارجه خوب نمی‌تواند محقق شود.»

وی درباره اینکه چه برنامه‌ای مبتنی بر ظرفیت‌های پایدار داخلی پیشنهاد می‌کنید، گفت: «حتماً اقتصاد ایران این ظرفیت را دارد که رشد اقتصادی دو رقمی و تورم یک رقمی داشته باشد، ولی حتماً با روابط خارجی عادی».

این سخنان در حالی است که طیف ائتلافی متبوع آقای مرعشی هفت سال قبل، چرخش چرخ اقتصاد را به توقف برنامه هسته‌ای برای جلب نظر مساعد غرب کردند اما با وجود تعطیلی 95 درصد برنامه هسته‌ای مطابق علاقه آمریکا و اروپا، فاجعه اقتصادی بی‌سابقه را در حوزه‌های رکود و تورم پدید آوردند. جالب‌تر این که نه تنها توقعات غرب رو به کاهش نگذاشت بلکه به حوزه‌های موشکی و اقتدار منطقه‌ای ایران و حتی تمدید محدودیت‌های رو به پایان هسته‌ای (برجام) هم توسعه یافت.

در واقع می‌توان گفت دولت ائتلافی مدعی اعتدال و اصلاحات، نه بسته اقتصادی درستی مد نظر داشت و نه بسته سیاست خارجی معقولی در سطح جهان به اجرا گذاشت؛ بلکه 7 سال را به امید نگاه مثبت غرب، در دو حوزه «تلاش‌ها و تدابیر اقتصادی درون‌زا» و «دیپلماسی اقتصادی و  با جهان غیر غرب» برباد داد.

بی‌برنامگی دولت مورد حمایت کارگزاران به حدی روشن است که این حزب دو سال قبل (به دنبال قانع نشدن نمایندگان مجلس وقت از پاسخ روحانی به پرسش‌های اقتصادی‌شان) در بیانیه‌ای تند نوشت: «پاسخ‌های روحانی، نه مجلس را قانع کرد، نه ملت را راضی ساخت. دولت فاقد استراتژی اقتصادی روشن  و دولتی سرگشته است. اوج این سرگشتگی را می‌توان در سیاست ارزی دید که متأسفانه بستر ویژه‌خواری اخلالگران را فراهم ساخت و موجب سردرگمی بازار و ابهام و سرگشتگی‌ فعالان اقتصادی شد. متأسفانه با وجود نقدها بر سازمان برنامه و بودجه، در دولت دوم روحانی اصلاح صورت نگرفت. فقدان استراتژی، دولت را به مجمعی از بوروکرات‌های بی‌انگیزه بدل ساخته که دولت را نه به عنوان مغز متفکر توسعه ملی بلکه به یک اداره کاغذی تقلیل می‌دهند.»

 

«چه کسانی نباید نامزد شوند؟» شبکه خبر پرسید؛ خبرگزاری دولتی ترش کرد

یک خبرگزاری دولتی مدعی شد نظرسنجی‌های شبکه خبر در مورد انتخابات 1400، تخطئه روحانی است!

خبر آن‌لاین نظرسنجی‌های صدا و سیما را «نظرسنجی‌های معنادار» معرفی کرده و بی‌آن که توضیح دهد آیا «نظرسنجی» بی‌معنا هم داریم، نوشته است: شبکه خبر هر روز یک نظرسنجی تحت عنوان «سؤال روز» برگزار می‌کند و از مخاطبان خود می‌خواهد که نظر خود را تا ساعت 19:30 به شماره‌ای پیامک کنند. سؤالات این برنامه اکثراً برگرفته از موضوعات روز است.

روز چهارشنبه نیز نظرسنجی شبکه خبر به یکی از مهم‌ترین تحولات پیش‌رو در کشورمان یعنی انتخابات 1400 پرداخت. سؤال در نظر گرفته شده برای آن نیز این جمله بود؛ «6 ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری به نظر می‌رسد تعداد زیادی از عناصر سیاسی- اجتماعی قصد دارند نامزد ریاست جمهوری شوند. به نظر شما چه کسانی نباید در انتخابات نامزد شوند؟»

صرف نظر از رویکرد سلبی‌ای که مدت‌ها است مدیران شبکه خبر در خصوص انتخابات مهم ریاست جمهوری 1400 در نظر گرفته‌اند، گزینه‌هایی که برای این نظرسنجی نیز ارائه کرده‌اند، بسیار عجیب و غیرحرفه‌ای طراحی شده است که عبارت بودند از:

1- کسانی که فکر می‌کنند اختیارات ریاست جمهوری قانوناً و عملاً کافی نیست.

2- کسانی که بعد از انتخاب احتمالی ضعف عملکرد خود را به حساب دولت قبلی می‌گذارند.

3- کسانی که در عمل نشان دادند به علت روحیات تجملی و غیره، خود را خادم مردم نمی‌دانند.

خبر آن‌لاین، این نظرسنجی را انتقام از روحانی(!؟) خوانده و نوشت: رویکرد سیاسی صدا و سیما اگرچه در این 7 و نیم سال بر محور مخالفت با دولت حسن روحانی چرخیده؛ به طوری که بارها انتقاد و گلایه دولتی‌ها را در پی داشته است اما اینکه از چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری 1400، شبکه خبر بخش نظرسنجی و سؤال روز خود را هم به این سمت بچرخاند که بخواهد فقط قوه مجریه را با گزینه‌هایی عجیب در معرض نظرسنجی بگذارد؛ حاکی از آن است که نگران نتایج انتخابات پیش‌رو هستند. برای همین از هیچ ظرفیتی برای تخریب دولت و انتقام از حامیانش که در سال‌های 92 و 96 پای صندوق رأی آمدند، چشم‌پوشی نمی‌کنند.

نگرانی خبر آن‌لاین و استناد به رأی چهار سال پیش روحانی در حالی است که وی به خاطر سوءمدیریتش، از کمترین محبوبیت اجتماعی برخوردار است و مورد انتقاد شدید اکثریت قریب ‌به اتفاق مردم می‌باشد؛ چنان که علی صوفی (مشاور خاتمی- وزیر دولت اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان) 27 اسفند 97 در برنامه شناسنامه تصریح کرد «دولت آن اعتبار را که در جریان انتخابات 96 داشت؛ به سرعت از دست داد و ارزیابی از محبوبیت روحانی خیلی پایین است من زیر 10 درصد شنیدم.»

عصبانیت خبر آن‌لاین حاکی از این است که گردانندگان این طیف بهتر از هر کس می‌دانند بهانه‌جویی و ادعای نداشتن اختیارات یا نوشتن ضعف‌های خود به پای عملکرد دولت قبلی، به محور عملیات روانی طیف متبوع‌شان در 7 سال گذشته تبدیل شده و برای مردم مشمئز کننده شده و از همین جهت یادآوری این اشمئزاز عمومی را ناگوار تلقی می‌کنند. به عبارت دیگر اگر این شگرد قابل دفاع بود، نباید خبرگزاری دولتی از پرسیدن نظر مردم درباره چنان رفتاری، ترش می‌کرد.

 

همشهری: لایحه بودجه تقدیمی دولت تورم‌زاست

یک روزنامه حامی دولت تأکید کرد؛ لایحه بودجه سال آینده، با توجه به انبساطی بودن، تورم‌زاست و نه تورم‌زدا، آن‌گونه که رئیس‌جمهور می‌گوید.

همشهری در گزارشی با عنوان «بودجه 1400؛ تورم‌زا یا تورم‌زدا؟» نوشت: حسن روحانی، رئیس‌جمهور بار دیگر به انتقادهای مجلس از لایحه بودجه 1400 پاسخ داد و با اشاره به کاهش نرخ رشد تورم ماهانه و نقطه به نقطه در آذر ماه امسال، آن را نشانه‌ای از پیام بودجه سال آینده اعلام کرد. همزمان انتقادهای نمایندگان و به ویژه چهره‌های شاخص مجلس ادامه دارد و آنها می‌گویند به بودجه‌ای که بر تورم بیفزاید، مهر تصویب نمی‌زنند اما دولت هم در پاسخ راز رشد هزینه‌های دولت را به صراحت افزایش حقوق کارمندان به ویژه معلمان، پرستاران و بازنشستگان اعلام می‌کند.

رشد هزینه‌های جاری دولت در سال آینده از یک سو و کسری تراز عملیاتی بودجه از سوی دیگر این خطر را به همراه دارد که دولت برای جبران کسری بودجه خود دست به استقراض بیشتر بزند و از بانک مرکزی مستقیم یا غیر مستقیم وام بگیرد. البته در بخشنامه بودجه 1400 رئیس‌جمهور همه دستگاه‌ها را موظف کرده بود تا دخل و خرج سال آینده شان را براساس نرخ تورم هدف‌گذاری شده 22 درصدی بانک مرکزی در نظر بگیرند و حالا رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید دلیل رشد هزینه‌های جاری دولت ترمیم حقوق حقوق‌بگیران و بازنشستگان و البته حمایت از معیشت مردم است.

سؤال جدی اما این است که آیا با بودجه به شدت انبساطی دولت در سال آینده می‌توان امیدوار به تقویت ارزش پول ملی بود؟ منتقدان از جمله محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس مخالف نظر دولت هستند تا جایی که زاکانی از کسری 344 هزار میلیارد تومانی بودجه در سال آینده خبر می‌دهد و مرکز پژوهش‌های زیر نظر او می‌گوید: کسری بودجه نشان دهنده ضعف اساسی لایحه بودجه 1400 است و می‌تواند آثار تورمی اساسی به دنبال داشته باشد. به گفته زاکانی هر 10 هزار میلیارد تومان خلق پول توسط بانک مرکزی، 2/5 درصد تورم به دنبال خواهد داشت، در حالی که دولت می‌تواند با یک نگاه عادلانه، توزیع ثروت را به نحوی انجام دهد که منجر به کسری افسارگسیخته و جدی نشود و همچنین کمک کند تا کیک اقتصادی و امکانات کشور به درستی تقسیم و طبقات پایین جامعه بهره‌مند شوند.

موضع‌گیری‌های نمایندگان مجلس نشان می‌دهد که دست کم چهره‌های اقتصادی حاضر در خانه ملت بر این باورند که بودجه به دلیل تورم‌زا بودن، قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد.

مشخص است که کم کردن از میزان افزایش حقوق پیش‌بینی شده توسط دولت در بودجه سال آینده، چالش برانگیز خواهد بود و دولت هم تمایلی به این کار ندارد.

به گزارش همشهری، اگر سیاست‌های مالی در بودجه 1400 نتواند کسری بودجه دولت را پوشش دهد، انبساط در سیاست‌های پولی گزینه‌ روی میز خواهد بود و این همان انتشار پول پرقدرت و قبول رشد تورم است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

آیت‌الله شیخ عیسی قاسم:

شهید سلیمانی و ابومهدی مکتب زنده جهاد هستند

رهبر معنوی شیعیان بحرین تاکید کرد سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس مکتب زنده جهاد در راه حق هستند که آمریکا و رژیم صهیونیستی را به لرزه انداخته‌اند. به گزارش المیادین، آیت‌الله شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین در نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس گفت: این ۲ شهید، مدرسه زنده جهاد حق و صدق هستند. آنها الهام‌بخش عشق به شهادت در راه خدا در نسل‌های بعد هستند و نام آنها ذکر نمی‌شود مگر اینکه ضرورت و عظمت جهاد و ارزش شهادت ‌و مقام شهید نیز ذکر شود. وی در سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی و ابومهدی که در شهر قم برگزار شد، تاکید کرد: حاج‌قاسم سلیمانی در شاگرد خود حاج ابومهدی ایمان و جهاد را می‌دید و حاج ابومهدی نیز در معلم خود حاج قاسم الگوی خود در راه خدا را می‌دید. آیت‌الله عیسی قاسم خاطرنشان کرد: ما امروز در برابر ۲ مرد بزرگ قرار داریم که جهاد بی‌نظیر و عظیم آنها، دولت طاغوت یعنی آمریکا و دست‌پرورده آنها یعنی دشمن صهیونیستی را به لرزه درآورده است. آنها با جدیت و بدون سستی و خستگی با آمریکا، دشمن صهیونیستی، داعش ‌و جبهه‌های نفاق جنگیدند.

***

جزئیات هک شدن تلفن همراه بنی گانتس توسط ایران

شبکه لبنانی المیادین در گزارشی به جزئیات هک تلفن همراه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از سوی ایران پرداخت. به گزارش المیادین، مارس سال گذشته بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعتراف کرد تلفن همراهش از سوی ایران هک شده است. در سایه رقابت سخت میان بنی گانتس و بنیامین نتانیاهو بر سر پست نخست‌وزیری، رسانه‌های صهیونیستی بار دیگر به این مساله پرداختند و پرسش‌هایی را در رابطه با محتویات تلفن همراه هک شده بنی گانتس مطرح کردند. مجری شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره گفت: «رونن تسور» دستیار پیشین بنی گانتس و رئیس کنونی «شاباک» آنچه را در رابطه با هک تلفن همراه بنی گانتس از سوی ایران منتشر شده به صورت رسمی تایید کرده است.

«ایلانا دایان» مجری اسرائیلی هم گفت: اطلاعات مهم و حساس در رابطه با هک شدن تلفن همراه بنی گانتس ابتدا سپتامبر ۲۰۱۸ به «نداف ارغمان» رئیس وقت شاباک داده شد و او نیز یک تصمیم استثنایی اتخاذ کرد و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را که مسؤول مستقیم او است از این مساله مطلع نکرد. دایان تاکید کرد: ارغمان در آن زمان با بنی گانتس به طور محرمانه دیدار می‌کند و به او خبر می‌دهد ایرانی‌ها تلفن همراهش را هک کرده و تمام محتویات و اطلاعات آن را برداشته‌اند و این اطلاعات تمام سفرهای هوایی و امور دیگر او حتی هتل‌ها و اتاق‌هایی را که رزرو می‌کند شامل می‌شود. مجری صهیونیستی خاطرنشان کرد: سازمان شاباک درخواست کرد خودش محتویات تلفن همراه بنی گانتس را بررسی کند که بررسی‌ها نشان داد اطلاعات امنیتی حساسی در تلفن او وجود ندارد اما اطلاعات کاملا شخصی گانتس در این تلفن بوده است. برخی اطلاعات نشان می‌دهد بنی گانتس در آن زمان به دلایلی تنها چند فرد نزدیک به خودش را از این مساله مطلع کرده است. یک فرد نزدیک به گانتس اعلام کرده است در آن زمان پیام مکتوبی از وی دریافت کرده که نوشته بوده است: اتفاق بدی برایم رخ داده، نزدیک است بمیرم. ایلانا دایان همچنین تاکید کرد: حزب لیکود سعی داشته است اطلاعات حساسی در رابطه با بنی گانتس را منتشر کند اما از ترس پیگرد حقوقی این کار را نکرد. رونن تسور نیز تاکید کرد: بنی گانتس هم اطلاعات بسیار حساس و مهمی در رابطه با نتانیاهو در اختیار دارد.

***

رژیم صهیونیستی:

توان موشکی و پهپادی ایران بسیار زیاد است

«هیدای زیلبرمان» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با پایگاه خبری ایلاف تاکید کرد ایران از خاک عراق یا یمن به اسرائیل حمله خواهد کرد. او گفت: ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می‌دهد ایران پهپادها و موشک‌های هوشمندی ساخته است که می‌توانند به اسرائیل برسند. وی گفت: اسرائیل از نزدیک تحرکات ایران در منطقه را رصد می‌کند.

زیلبرمان خاطرنشان کرد: زمانی که «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش اسرائیل نسبت به حمله از خاک «کشورهای حلقه دوم» به اسرائیل هشدار داد، منظورش از کشورهای حلقه دوم عراق و یمن است و کشورهای حلقه اول همان لبنان و سوریه هستند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد ایران سال ۲۰۱۹ از یمن و عراق و همچنین از خاک خود پالایشگاه آرامکوی عربستان را با ده‌ها پهپاد و موشک هدایت شونده هدف قرار داد بدون اینکه یکی از آنها شناسایی شود و این نشان‌دهنده قدرت بسیار ایران در این زمینه است. وی در رابطه با ادعای عبور زیردریایی اسرائیلی از کانال سوئز و حرکت به سوی دریای سرخ یا خلیج‌فارس هم گفت: من این مساله را نه تایید و نه تکذیب می‌کنم، زیرا نیروی دریایی اسرائیل در همه جا فعالیت دارد. زیردریایی‌های اسرائیل به آرامی به سوی مکان‌های مختلف دور و نزدیک حرکت می‌کنند.

*********************************

روزنامه خراسان**

دستور ویژه درباره تبعات  کم آبی در اصفهان

پس از گزارش یک مقام مهم دولتی در خصوص ضرورت توجه جدی تر به مشکلات متعدد و دیرینه تامین آب شرب استان اصفهان که به دلایل مختلف تبدیل به یک چالش اساسی در سطح ملی شده، با ابلاغیه ویژه یک مسئول ارشد اجرایی به پنج عضو کابینه، قرار است رفع این مشکل به دلایلی چون کاهش تبعات اجتماعی، بهداشتی و امنیتی حاصل از خشکسالی در این استان، با اختصاص سه هزار میلیارد ریال مورد توجه مسئولان مربوط قرار بگیرد و مدیران استانی، هر سه ماه یک بار گزارش پیشرفت پروژه را به دولت منعکس کنند.

 

ضرب الاجل به مدیران برای تسویه فوق العاده های معوق

یک نهاد نظارتی با ارسال بخشنامه ای خطاب به تعدادی از ادارات و سازمان ها از آن ها خواسته با توجه به اهمیت بررسی و شفافیت مطالبات مربوط به معوقات و دیون حقوق کارکنان و بازنشستگان آن مجموعه شامل تطبیق های مربوط به قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و قانون مدیریت خدمات کشوری در موضوعاتی چون پاداش مناطق محروم، فوق العاده ویژه، ایثارگری، فوق العاده مدیریت، تنزل پست یا ترفیع، این موضوع حداکثر تا پایان دی ماه بر اساس مستندات قانونی مورد بررسی قرار بگیرد و گزارش آن توسط بالاترین مسئول آن دستگاه ارسال شود.

*********************************

روزنامه ایران **

اتهام یک نماینده مجلس علیه صدا وسیما درباره سایت‌های قماربازی

  خبر اول اینکه، یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، بانک‌ها و صدا و سیما را متهمان اصلی شیوع سایت‌های قماربازی در کشور دانسته و گفت: صدا و سیما با عملکرد ضعیفی که داشته منجر به بروز این فضا در کشور شده و به این مسائل دامن زده است. به گزارش ایلنا، جواد نیک‌بین با اشاره به اشاعه سایت‌های شرط ‌بندی و قماربازی در کشور و برنامه مجلس برای جلوگیری از این مسائل اظهار داشت: طبق قانون شرط‌ بندی و گرفتن وجه از این طریق حرام است و قوانین موجود برای برخورد با این مسائل کفایت می‌کند، اما چنانچه قوه قضائیه یا بانک‌ها و دولت نیاز به قانون مصوب جدید داشته باشند باید لایحه بدهند، ما نیز در مجلس حتماً بررسی و پیگیری خواهیم کرد. او بی‌توجهی بانک‌ها به تراکنش‌های میلیاردی سایت‌های شرط‌ بندی را یکی از عوامل مؤثر در این ماجرا دانست و درباره اتهام کوتاهی کردن رسانه ملی در این زمینه هم گفت: باید جزئیات و نحوه کلاهبرداری‌های اینچنینی به اطلاع جامعه رسانده شود و مردم بدانند که در صورت ورود به این عرصه مغبون می‌شوند که تاکنون رسانه ملی هیچ اقدام مثبتی انجام نداده است.

 

اعدام یکی از عوامل عملیات‌های تروریستی شرق ایران

  خبر دیگر اینکه، عبدالحمید میربلوچ‌زهی که در انجام عملیات‌های تروریستی و مسلحانه نقش به‌سزایی داشت، اعدام شد. به گزارش ایسنا، دادگستری استان سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر و تأکید بر اینکه تشریفات قانونی پرونده قضایی او از سال ۹۴ تاکنون طی شده است، توضیح داد: «ظهر روز ۲۰ فروردین ماه سال ۹۴ بود که دو نفر از پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هنگام پایین آمدن از کوه بیرک در کمین تیراندازی تروریست‌ها قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. پس از این جنایت، تحقیقات گسترده‌ای تحت نظر دستگاه قضایی درخصوص هویت تروریست‌ها آغاز شد که در نهایت مورخ ۸ آذرماه سال ۹۴ اقدامات و تحقیقات منجر به دستگیری عبدالحمید میر بلوچ زهی معروف به اویس از عناصر اصلی گروهک تروریستی جیش الظلم شد». اطلاعیه دادگستری استان سیستان و بلوچستان افزود: «این تروریست در انجام عملیات‌های تروریستی و مسلحانه نقش بسزایی داشته و در جنایت سال ۹۴ کوه بیرک به سمت مأموران تیراندازی کرده است. پس از تفهیم اتهام اقدام مسلحانه علیه کشور و عضویت و همکاری مؤثر با گروهک‌های ضد نظام، پرونده نامبرده‌ با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب اسلامی زاهدان ارسال شد. دادگاه پس از انجام رسیدگی‌های قضایی نسبت به متهم عبدالحمید میربلوچ‌زهی اقدام به صدور رأی کرد و بر اساس حکم دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد. در نهایت، پس از قطعیت حکم در دیوان عالی کشور و طی تشریفات قانونی، عبدالحمید میربلوچ‌زهی بامداد دیروز در محوطه زندان به دار مجازات آویخته شد.»

 

جامعه روحانیت یک دیدار انتخاباتی را تکذیب کرد

  شنیدیم که، روابط عمومی جامعه روحانیت مبارز خبر دیدار دبیرعالی این تشکل با یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری از سوی یکی از رسانه‌ها را تکذیب کرد. به گزارش ایرنا، این تشکل با انتشار اطلاعیه‌ای تأکید کرد: تاکنون جامعه روحانیت مبارز یا اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت با هیچ‌کدام از نامزدهای ریاست جمهوری بحث یا مذاکره و دیداری نداشته‌اند و در هیچ‌کدام از جلسات شورای وحدت یا در جلسات جامعه روحانیت در مورد نامزدی افراد یا داوطلب مطرح، بحث یا مذاکره‌ای صورت نگرفته است. این اطلاعیه پس از آن صادر شد که برخی رسانه‌ها، خبری مبنی بر دیدار انتخاباتی حجت‌الاسلام پورمحمدی با علی لاریجانی منتشر کرده بودند.

 

ماجرای سرقت کیف سردار سلیمانی بعد از شهادت

  دست آخر اینکه، یک روزنامه‌نگار عراقی در توئیتی به ماجرای ربوده شدن کیف حاج قاسم سلیمانی بعد از شهادت پرداخت و از متهم این سرقت نام برد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نجاح محمدعلی روزنامه‌نگار عراقی در توئیتر نوشت: طلال ناجی مسئول اطلاعات فرودگاه بغداد و متهم اصلی در ترور سردار سلیمانی به سفارت عراق در انگلیس فراری داده شد. او متهم به خبرچینی و لو دادن لحظه ورود و خروج سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس از فرودگاه بغداد به امریکایی‌ها بود و کیف همراه شهید سردار سلیمانی را به سرقت برده است.

*********************************

روزنامه شرق **

‌4 بمب‌گذاری در کابل با 4 کشته

درپی وقوع چهار انفجار در فاصله حدود دو ساعت در کابل، دست‌کم چهار نفر از‌جمله یکی از مسئولان امنیتی و معاون‌‌دوم رئیس‌جمهوری افغانستان کشته شدند. به گزارش بی‌بی‌سی، براساس اعلام وزارت بهداشت افغانستان، چهار نفر دیگر هم زخمی شده‌اند. به گفته پلیس کابل، انفجار اول در منطقه چمن‌حضوری در مرکز شهر رخ‌‌ داد که عامل آن «مین مغناطیسی» بود و این انفجار تلفاتی درپی ‌نداشت. انفجار دوم نیز به گفته فردوس فرامرز، سه دقیقه بعد از انفجار اول، در جاده فیض محمد کاتب (نزدیکی پل سوخته) در غرب کابل رخ‌ داد که دلیل آن نیز «مین مغناطیسی» خوانده شده و دو نفر در این انفجار زخمی شدند. به گفته مسئولان، هدف انفجار دوم یک خودروی مأموران محافظت از مقام‌های برجسته افغان بود که معاون اداری «رجال برجسته» مربوط به معاون‌دوم ریاست‌جمهوری و یک عضو دیگر این نهاد زخمی شده‌اند. سرور دانش، معاون‌دوم ریاست‌جمهوری افغانستان، در صفحه فیس‌بوک خود نوشته که محمد مهدوی، معاون تیم امنیتی او به دلیل انفجار مین مغناطیسی کشته شده است. انفجار سوم در ناحیه ۱۹ بازار عزیزی هوتک در شرق کابل رخ ‌داد. به گفته پلیس، یک خودروی نوع رنجر نیروهای امنیتی هدف انفجار مین قرار گرفته که یک غیر‌نظامی و دو سرباز امنیتی زخمی شدند. در انفجار چهارم نیز که در ناحیه سوم شهر کابل در چهار‌راه شهید دهبوری رخ‌ داد، یک خودروی پلیس هدف «مین» قرار گرفت که دو سرباز پلیس کشته و یک غیرنظامی زخمی شد. کابل در روزهای گذشته شاهد انفجارهایی خونین بوده است. مسئولیت این حملات را تاکنون کسی نپذیرفته است. محمد‌رضا بهرامی، سفیر پیشین ایران در افغانستان، در صفحه توییتر خود نوشته: «هدف ناامنی‌های تولید‌شده در افغانستان (فارغ از عامل اجرا) به‌ویژه ظرف یک ماه اخیر را می‌توان یکسان دید. به نظر می‌رسد این افزایش فشار با قصد وادار‌کردن دولت به بازتعریف ساختار قدرت است».‌ علاوه بر بمب‌گذاری و موشک‌پراکنی، اخیرا حملات هدفمند علیه روزنامه‌نگاران، سیاست‌مداران و فعالان مدنی نیز در افغانستان افزایش یافته است. در آخرین مورد، روز پنجشنبه گذشته فرشته کوهستانی، فعال حقوق زنان، به همراه برادرش در تیراندازی مردان مسلح به قتل رسیدند.

 

مایک پنس؛ گزینه جمهوری‌خواهان برای ‌ 2024

تارنمای آمریکایی هیل در گزارشی ضمن اشاره به احتمال نامزدی مایک پنس از سوی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، عنوان کرد گمانه‌زنی‌ها و سناریوهای مختلفی درباره رقابت تنگاتنگ و سرسختانه در برابر دموکرات‌ها در صورت کاندیداتوری مطرح است. به گزارش ایرنا، تارنمای هیل روز گذشته در ادامه عنوان کرد: هم‌زمان با نزدیک‌شدن پایان دوران دونالد ترامپ، این انتظار جدی در حزب جمهوری‌خواه وجود دارد که مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، در انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا نامزد خواهد شد؛ مگر اینکه ترامپ بار دیگر کاندیداتوری‌اش را اعلام کند. برخی در حزب جمهوری‌خواه معتقدند اگرچه رفتارهای شخصی پنس با یک رئیس‌جمهوری فاصله دارد، او ویژگی‌های آشکار مثبتی برای نامزدی در این حزب دارد که از‌جمله می‌توان به وفاداری‌اش به دونالد ترامپ طی چهار سال اشاره کرد.‌ پنس به دلیل وفاداری خود به ترامپ می‌تواند از پایگاه حمایتی ترامپ برخوردار باشد. برخی دیگر نیز معتقدند پنس توانایی تعامل بهتر با سفیدپوستان و برخی رأی‌دهندگانی را که از ترامپ فاصله گرفته‌اند، داشته است. در این میان برخی دیگر نیز درباره نتیجه‌گرفتن حزب جمهوری‌خواه از نامزدی پنس تردیدهایی دارند. این افراد در این رابطه شک دارند که پنس بتواند در رأی‌گیری درون‌حزبی برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا رأی کافی بیاورد. این سؤال نیز وجود دارد که آیا پنس واقعا کاریزما و شور و اشتیاق لازم برای آغاز یک کارزار انتخاباتی موفق را دارد یا خیر. پنس تاکنون شش دوره به‌عنوان نماینده ایندیانای کنگره و یک دوره به‌عنوان فرماندار این ایالت توانسته پیروز شود. ‌اهداف مایک پنس برای حضور در کاخ سفید با نامزدی احتمالی در انتخابات ۲۰۲۴ با توجه به پیچیدگی های اوضاع کنونی، فعلا با سکوت همراه بوده است.

*********************************

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: