صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> نبض اقتصاد
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۵  ، 
شناسه خبر : ۳۳۱۳۴۹
بنا به اعلام وزارت اقتصاد روسیه، صندوق رفاه ملی این کشور که درآمدهای نفتی روسیه را در خود جای داده، 4 میلیارد دلار از دارایی‌های خود را به یوآن و یک میلیارد دلار آن را هم به یورو تبدیل کرده است.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی

به نقل از راشا تودی، وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرد که دولت این کشور 5 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را در ماه می به یورو و یوآن تبدیل کرده است. این اقدام بخشی از رویکرد روس‌ها برای کاهش وابستگی به دلار در حساب ذخیره ارزی این کشور و کاهش آسیب‌پذیری این کشور در برابر تحریم‌های آمریکا انجام شده است.

بنا به اعلام وزارت اقتصاد روسیه، صندوق رفاه ملی این کشور که درآمدهای نفتی روسیه را در خود جای داده، 4 میلیارد دلار از دارایی‌های خود را به یوآن و یک میلیارد دلار آن را هم به یورو تبدیل کرده است.

این وزارتخانه روس هفته گذشته اعلام کرده بود که قرار است مام دارایی‌های دلاری این صندوق به دیگر دارایی‌ها تبدیل شده و سهم دلار از آن به صفر برسد، البته هنوز 35 میلیارد دلار دیگر در صندوق رفاه ملی روسیه وجود دارد.

ایوان چاکاروف، کارشناس موسسه سیتی گروپ در مسکو، در این باره گفت: این اقدام احتمالا با هدف پایین آوردن آسیب پذیری روسیه پیش از دیدار بایدن و پوتین انجام شده است. 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم اخیرا در حاشیه برگزاری مجمع اقتصادی سن پترزبورگ، گفته بود که روسیه نمی‌خواهد به طور کامل استفاده از دلار را کنار بگذارد، اما تحریم‌های آمریکا مسکو را مجبور کرده تا به دنبال دیگر ابزارهای پرداخت برود. 

سال‌هاست که روند دلارزدایی از اقتصاد روسیه در دستورکار دولت این کشور قرار داشته و روس‌ها تلاش می‌کنند تا آنجا که می‌توانند وابستگی خود را به این ارز کاهش دهند. به عنوان مثال طی سه ماهه نخست سال 2020 سهم دلار از حجم مبادلات پکن ـ مسکو برای نخستین بار به زیر 50 درصد رسید. 4 سال پیش از این سهم دلار در مبادلات دو کشور بالای 90 درصد بود. 

نام:
ایمیل:
نظر: