صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳  ، 
شناسه خبر : ۳۴۵۴۹۹
نامگذاری سال‌ها هم در نظرگاه رهبری یک امر تشریفاتی و تزئینی نیست بلکه یکی از این دو حالت است؛ یا بر اساس یک رهنمود و هدایت کلی برای حرکت جامعه به سمت یک ارزش یا یک اولویت است یا تمرکز بر حل یک مشکل یا معضل که کشور و مردم با آن درگیر هستند.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ علي حيدري

رهبران سیاسی، مسئولان و دولتمردان عالی در کشور‌های مختلف جهان، پیام‌ها و سخنرانی‌های خود را در مناسبت‌های ملی، تاریخی و جلسات و همایش‌های مختلف از روی متن‌ها و نوشته‌های از پیش تنظیم شده قرائت می‌کنند که در بیشتر موارد حتی خودشان آن‌ها را ننوشته‌اند و یک تیم تهیه محتوا وظیفه تهیه این مطالب را بر عهده دارند. این سخنرانی‌ها معمولا جنبه تشریفاتی دارد و محتوایی جدیدی به مخاطبان اضافه نمی‌کند. در این موارد صرف حضور آن شخصیت و سخنانش به مراسم و جلسه اعتبار می‌بخشد تا نکات و مطالبی که بیان می‌شود.

رهبر معظم انقلاب در طول سال جلسات و سخنرانی‌های متعددی برای مسئولان و اقشار مختلف از نخبگان، علما، اساتید دانشگاه و متخصصان تا عموم مردم دارند. ایشان تقریبا در هیچ سخنرانی بدون یادداشت‌های دست نوشته خودشان صحبت نمی‌کنند که عناوین مطالب خود را در آن‌ها یادداشت کرده‌اند. بجز سخنرانی‌هایی که در اجلاس‌های بین‌المللی دارند که در آن‌ها از روی متن سخنرانی می‌کنند که بعضی اوقات بخش عربی هم دارد. سبک و سیاق آن متن‌ها نشان می‌دهد که متن هم توسط خود ایشان نوشته شده است.

رهبر حکیم انقلاب مشاورانی در حوزه‌های مختلف دارند که از نظرات و دیدگاه‌های آن‌ها استفاده می‌کنند و بخاطر گزارش‌های متعددی که از مراجع و منابع مختلف دریافت می‌کنند، اطلاعات جامع و کاملی از شرایط و اوضاع کشور دارند که مبنای طرح برخی موضوعات و مسائل کشور در جمع‌های تخصصی و تجمع‌های عمومی است.

 نامگذاری سال‌ها هم در نظرگاه رهبری یک امر تشریفاتی و تزئینی نیست بلکه یکی از این دو حالت است؛ یا بر اساس یک رهنمود و هدایت کلی برای حرکت جامعه به سمت یک ارزش یا یک اولویت است یا تمرکز بر حل یک مشکل یا معضل که کشور و مردم با آن درگیر هستند. مصداق مورد اول در نامگذاری سال‌هایی به نام «امام علی (ع)»، «پیامبر اعظم»، «امام خمینی (ره)» و... بود. حتی در نامگذاری سال ۱۴۰۱ «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» هم متناظر بر همین حالت بود، اما در نامگذاری سال ۱۴۰۲ عمده توجه ایشان به رفع مشکل است که سختی‌ها و تنگنا‌هایی برای معیشت مردم ایجاد کرده است. از این رو عنوان «مهار تورم، رشد تولید» را برگزیدند.

رهبر فرزانه انقلاب بعنوان قافله‌سالار تبیین از هر فرصتی برای این امر مهم یعنی جهاد تبیین بهترین استفاده را می‌کنند و به صاحبان قلم و بیان هم مکرر توصیه می‌کنند تا از این مهم غفلت نکنند. ایشان در سخنرانی نوروزی‌شان در جوار مضجع شریف رضوی در تبیین مسائل کلان و راهبردی نظام بصورت مبسوط و با استناد و بیان شاهد مثال‌های قابل فهم برای همگان صحبت کردند. اهمیت و ارزش بیان مسائل اساسی کشور به مردم از نظر رهبری آنچنان جایگاهی دارد که در اولین روز از سال جدید هر سال نقشه راه حرکت دولت و ملت را در یکسال پیش رو ترسیم می‌کنند و ابعاد مختلف آن را واکاوی می‌کنند. بویژه در شرایطی که با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف مواجه هستیم و یکی از ضرورت‌های شرایط جنگی حتی از نوع غیرسخت آن همدلی و همراهی مسئولان مردم است. آن هم نه از نوع تشریفاتی و برای رفع تکلیف، بلکه با هدف روشنگری و بیان حقایق که واقع‌بینانه آسیب‌شناسانه و متکی بر منطق است که از یک طرف موجب امیدآفرینی شود و از طرف دیگر وظایف هر یک از دولتمردان، نهاد‌های مختلف و مردم را نسبت به ایفای نقش در حل مشکلات گوشزد کنند.

نام:
ایمیل:
نظر: