▼ حرف روز
نهراسيدن در جنگ ارادهها
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار ديشب خود با مسئولان نظام اسلامي به تشريح مواجهه همهجانبه جمهوري اسلامي و استکبار جهاني پرداختند و تأکيد کردند در وراي همه تهديدات و بلوفها و ادعاهاي دشمنان ملت ايران، «رويارويي کنوني، برخورد ارادهها است و چون ما ارادهاي قويتر داريم و به خدا توکل ميکنيم، انشاءالله آينده خوبي در انتظار ملت است.»
آنچه از گذشته بشريت در دفتر تاريخ گرد آمده است، ميتوان شرح ماجراي مصاف ارادهها دانست! ارادههايي دروني که تلاش کردهاند محيط اجتماعي را مطابق با فهم و خواست خود تغيير دهند و جهان را آنگونه که خواستهاند بنا نهند و دگرگون کنند! در آموزههاي اسلامي نيز نقش همت و اراده آدمي به منزله نيروهاي فعال و اثرگذار و تاريخساز، مورد توجه قرار گرفته است!
صحنه مواجهه چهل ساله جمهوري اسلامي و نظام استکبار جهاني را ميتوان تجلي عيني مصاف ارادهها دانست که در عرصههاي نظامي، امنيتي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي خودنمايي کرده است. در اين مصاف از يک سو رئیسجمهور ديوانهاي قرار دارد که به هيچ پيمان و تعهد بينالمللي پايبند نيست و تلاش دارد با زيادهخواهي روزافزون، مناسبات قدرت را به نفع خود رقم زند و جمهوري اسلامي را مقهور خود کند و با حربه تهدید و ارعاب اراده ملت ایران را سست کنند و از ديگر سو ملتي مستقل قرار دارد که چهار دهه در برابر زيادهخواهيهای جبهه گسترده استکبار جهاني ايستاده و بر حقوق حقه خود پافشاري ميکند!
در مباني ديني ما اين اصل اساسي مورد توجه و تأکيد قرار گرفته است که هر کس از خداوند متعال بترسد و در برابر او خشوع و فروتني داشته باشد، از آنچنان ايماني برخوردار خواهد شد که در برابر غير او ترس بر دل راه نخواهد داد که این وضعیت در پرتو خودسازی انقلابی ممکن خواهد بود!
در اين ميان بايد مراقب ترسوهايي بود که ترس خود را به ديگران نيز القا ميکنند و گويا مأموريت دارند ته دل ملت را خالي کنند. در برابر ايشان بايد هوشيار بود و آنها را مهار کرد و اجازه نداد با در اختيار گرفتن تريبونهاي گوناگون از جمله فضاي مجازي، بيماري ذاتي خود را به ديگران سرايت دهند!
رمضان فرصتي براي خودسازي انقلابي و تقويت ارادهها و تمرين تسليم و خضوع در برابر قادر متعالي است که دل بستن به او هرگونه رعب و ترس را از قلب مؤمن بيرون خواهد کرد.
▼ گزارش روز
دومینوی شکست!
پنج سال از بمباران بیوقفه، کشتار بیپایان و قحطی فراگیر در یمن میگذرد، پنج سال است که آمریکا و اروپا در برابر فجایعی که ائتلاف سعودی در یمن رقم زده، نه تنها سکوت کردهاند؛ بلکه سلاح و مهمات این جنگ را نیز آماده کردهاند! نهادهای بینالمللی نیز جز اظهار تأسف یا توصیههای دوستانه هیچ اقدامی نکردهاند و تصاویر کودکان غرق در خون و مردم دچار قحطی و مریضی و تلهای خاکی که روزی خانه و کاشانه مردم یمن بودهاند، به صحنههایی تکراری و عادی در رسانهها بدل شدهاند! اما نه حملات جنگندههای سعودی و اماراتی، نه حمایتهای پیدا و پنهان واشنگتن، نه سکوت اروپاییها و نه سخنان تهی و بیارزش سازمانهای بینالملل و نه حتی دلار نفتی عربستان و امارات، سرنوشت جنگ در یمن را مشخص نکرده و نخواهد کرد. آنچه تعیینکننده و سرنوشتساز است، مقاومت مردم یمن و آرایش جنگی ارتش این کشور در مقابل تجاوزهاست! حضور میلیونها یمنی در حمایت از مقاومت در صنعا در زیر حملات پیاپی رژیم سعودی، راهپیماییهای گسترده در پشتیبانی از مقاومت ملی و منطقه و فریادهای آرامناشدنی ملت یمن بر ضد متجاوزان نه فقط سرنوشت جنگ در این کشور، که معادلات آینده منطقه را تعیین خواهد کرد! مقاومت و ایستادگی حالا ابزار دفاع و پاسخ به حملات وحشیانه ائتلاف سعودی را هم دارد. زدن قلب فتنه و بمباران زیرساختهای عربستان به وسیله پهپادهای نیروهای مقاومت مردمی یمن گوشهای از این توانایی است که نتیجه معادلات را رقم خواهد زد! موازنه قدرت در منطقه پس از لبنان و سوریه در یمن نیز به نفع مقاومت در حال تغییر است و دومینوی شکست جریان سلطه و کارگزاران منطقهایاش آغاز شده است! دومینویی که اشغالگری، ارتجاع و استبداد را از منطقه ما خواهد زدود. انشاءالله
▼ اخبار ویژه
عراق از سیاستهای آمریکا پیروی نمیکند
«بهاالأعرجی» معاون رئیسجمهور سابق عراق با اشاره به سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده به بغداد، این سفر را هشداری به عراق درباره حضور این کشور در کنار جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: معنای این اظهارات که «ما میخواهیم عراق مستقل شود»، جز این هشدار چه میتواند باشد؟ وی همچنین فاش کرده است، عادل عبدالمهدی نخستوزیر عراق در دیدارش با پمپئو، به وزیر خارجه آمریکا گفته است سیاستهای آمریکا در منطقه اشتباه است و دولت و ملت عراق آمادگی پیروی از این سیاستها را ندارند؛ چرا که سبب ایجاد بحرانها و مشکلات زیادی خواهد شد و با منافع ملی عراق نیز در تناقض است.
جاسوسی شرکت صهیونیستی از «واتساپ»
مدیران پیامرسان «واتساپ» در اطلاعیهای از کاربران خود خواستهاند در پی هک و نفوذ گسترده اخیر، نسخه این اپلیکیشن را ارتقا دهند تا اطلاعات و داشتههای آنها از این طریق دچار مشکل نشود. به گزارش «دویچه وله» یک نرمافزار جاسوسی که در شرکت صهیونیستی «گروه اناساو» ساخته شده توانسته است با استفاده از یک حفره امنیتی در پیامرسان واتساپ نرمافزاری تجسسی را روی تلفنها و دیگر دستگاههایی که این پیامرسان روی آنها نصب شده، نصب کرده و اقدام به جاسوسی کند؛ اما اقدام این شرکت صهیونیستی در نفوذ و جاسوسی از پرمخاطبترین پیامرسانهای جهان از نکات جالب توجه این ماجراست.
▼ اخبار
1ـ آقای رئیسجمهور، از شما پذیرفته نیست!
«مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردمسالاری خطاب به رئیسجمهور گفت: از شما پذیرفتنی نیست که بگویید چندان اختیاری ندارم. به هر حال شما به عنوان رئیس شورای امنیت ملی و ریاست دهها شورای جور و واجور اختیارات گستردهای دارید و اگر هم در مواردی طبق قانون اساسی باید مسائل به تصویب و نظر رهبر معظم انقلاب برسد در عمل و در طول این چند سال مشخص شده است که ایشان با توجه به نظر مشورتی کارشناسان و متخصصان تصمیم میگیرند و جای هیچگونه تعلل و درنگی برای تحقق وعدههایتان وجود ندارد؛ به خصوص که برخلاف نظر ما مجلسیان شما شورای اقتصادی سران قوا را هم در اختیار دارید. نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: بنده برخلاف نظر عدهای که شما را به کنارهگیری دعوت میکنند، از شما میخواهم محکم بایستید و به وظایف و اختیارات خود با جدیت و هماهنگی کابینه و تیم اقتصادی دولت و با اولویت به رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم عمل کنید.
2ـ پشت پرده تشدید فشار آمریکا بر ایران
پایگاه آمریکایی «کانتر پانچ» با انتشار گزارشی نوشت: تمام آنچه آمریکا علیه ایران در جامعه جهانی عنوان میکند، بهانههایی پوچ است و علت اصلی این تنشزاییها، تن ندادن ایران به خواستههای استعماری آمریکا است. در بخشی از این گزارش آمده است: «آمریکا برای مقابله با ایران، دو تاکتیک را در دستور کار قرار داده است: تاکتیک اول فشار آوردن بر ایران با هدف اجبار حکومت به تسلیم در مقابل خواستههای آمریکا و کنار گذاشتن طرحهای ژئوپلیتیک خود در منطقه است. دومین تاکتیک نیز در صورت شکست طرح اول اجرا میشود و آن هم اعمال فشار سنگین بر مردم ایران و تحریک آنها به شورش و براندازی نظام از داخل است. در واقع از زمان انقلاب ایران و پایان حکومت محمدرضاشاه پهلوی که متحدی سازگار برای واشنگتن بود، آمریکا سیاست تغییر رژیم را با درجههای مختلف پیگیری کرده و به دلیل حمایتهای مردمی تاکنون موفق نبوده است.
3ـ برگ برنده در دست ایران است
«کنراد شه تر» کارشناس آلمانی در گفتوگو با روزنامه «جنرال آنسایگر» با اشاره به تصمیم ایران در زمینه کاهش سطح تعهدات به توافق هستهای اظهار داشت: در حال حاضر شرایط کمی پیچیده شده است. از سویی سیاست جدید ایران سبب تشدید مواضع ضد ایرانی آمریکا شده و از سوی دیگر اروپاییها و سایر شرکای ایران نمیتوانند به راحتی به مشارکت اقتصادی خود با ایران ادامه دهند. این کارشناس سیاست امنیت در دانشگاه «بن» آلمان در ادامه افزود: نباید فراموش کنیم ایران یکی از بزرگترین صادرکنندههای نفت از طریق خلیجفارس است و شماری از برگهای برنده در دست ایران است. وی اظهار داشت: به نظر میرسد چین و روسیه بتوانند به ایفای نقش بهتری بپردازند. باید پرسید این دو کشور چه خواهند کرد؟ اروپا در حال حاضر تنها میتواند در مسیر دیپلماسی گام بردارد.
4ـ اعدام دانهدرشتهای مافیای صنعت خودرو!
«سیدجواد حسینیکیا» عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: صنعت خودروی کشور را مافیای دلالی که بخشی از خودروسازان نیز در آن دست دارند، ملتهب کرده است. برخورد قاطع در سطح اعدام چهار نفر دانهدرشت مافیای صنعت سبب میشود پراید به قیمت ۲۰ میلیون تومان برگردد. مافیای دلالی خودرو باید متوجه شود نظام با آنان شوخی ندارد. وی افزود: شاید گلایه مردم این باشد که اکنون که بازار خودروی کشور به دست دلالان خودرو افتاده و هر لحظه شاهد افزایش قیمت عجیب و غریب است، مقامات قضایی و امنیتی کجا هستند و چرا به رسالت خود عمل نمیکنند؟ چرا اخلالگران بازار خودرو شناسایی، دستگیر و به مردم معرفی نمیشوند؟
▼ اخبار کوتاه
◄ در حالی که نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» مدعی شده بود پنتاگون برای اعزام ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه برای مقابله با تهدیدات احتمالی ایران برنامهریزیهای لازم را انجام داده است، دونالد ترامپ در واکنش به این خبر تصریح کرد: «من فکر میکنم این یک خبر جعلی است. فعلاً برنامهای برای این کار نداریم و امیدواریم مجبور نشویم در آینده برایش برنامهریزی کنیم.»
◄ ژنرال «جانابیزید» سفیر ایالات متحده آمریکا در عربستان سعودی گفت: «نه به نفع ما [آمریکاییها] و نه به نفع ایران و نه به نفع عربستان سعودی است که تنش [در منطقه] تشدید شود.» وی البته به شدت از اقدامات ولیعهد سعودی تعریف کرد و گفت: «ایرانیها به چشماندازی مانند چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان و ولیعهد این کشور نیاز دارند تا پیشرفت کنند.»
◄ پایگاه خبری «بلومبرگ» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: ایران در تماس با مقامات اروپایی، صادرات 1/5 تا ۲ میلیون بشکه نفت در روز و دسترسی کامل به دلارهای نفتی خود را به عنوان دو شرط باقی ماندن در برجام تعیین کرده است. بلومبرگ مدعی شد: این رقم در دیدار اخیر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران با مقامات غرب اعلام شده؛ ولی مکتوب نشده است.
◄ «محمد اکبرنیا» مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به آخرین آمار در سال گذشته فقط از طریق کاریابیها ۳۶۰ هزار جوینده کار تقاضای اشتغال داشتند که از این تعداد ۵۸ هزار نفر مشغول به کار شدهاند. وی افزود: اکنون بیش از ۸۵۰ دفتر کاریابی و ۵۰ دفتر کاریابی الکترونیکی در کشور مشغول فعالیت هستند.
◄ «سعدالدین عثمانی» نخستوزیر مراکش با انتقاد از مواضع شیخنشینان عرب در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، گفت: سرگرم بودن کشورهای عربی به منازعات خود و ضعف نهادهای اسلامی و عربی موجب شده است رژیم صهیونیستی اوضاع را برای تشدید تجاوزات و جنایات خود علیه ملت فلسطین فراهم ببیند.
◄ «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی اظهار داشت: کلیات طرح استانی شدن انتخابات قابل قبول است؛ اما شیوههای اجرای آن ابهاماتی دارد. وی همچنین تأکید کرد: در مواردی حقوق رأیدهندگان و نامزدها نادیده گرفته شده و ناقض عدالت انتخاباتی است.
◄ «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه از حمایت مسکو از توافق هستهای با ایران خبر داد و گفت: موضع «ولادیمیر پوتین» درباره برجام مشخص بوده و او بر این باور است که آمریکا با فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه ایران نمیتواند کاری از پیش ببرد.