صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

اقتصادی >>  بازار سرمایه >> نبض اقتصاد
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵  ، 
شناسه خبر : ۳۱۷۵۰۶
وزارت مالی روسیه اعلام کرد مسکو و آنکارا توافقی برای انجام پرداخت‌های دو جانبه با روبل روسیه و لیر ترکیه، امضا کردند.

به نقل از راشاتودی، وزارت مالی روسیه اعلام کرد مسکو و آنکارا توافقی برای انجام پرداخت‌های دو جانبه با روبل روسیه و لیر ترکیه، امضا کردند. 

وزارت مالی اعلام کرد که این توافق برای جایگزینی تدریجی ارزهای ملی به جای دلار در توافقات دوجانبه، انجام شده است. حجم تبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۶ درصد رشد کرد و به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید. 

طی این توافق تراکنش‌های بانکی بین دو کشور توسعه یافته و تقویت خواهد شد و پرداخت‌های بین شرکت‌ها و نهادهای دو طرف بدون دخالت و اختلال انجام خواهد شد. 

در این توافق پیش‌بینی شده است که ترکیه به سیستم پیام‌رسان بانکی روسی جایگزین سوئیفت، متصل شود. به این ترتیب با بهبود زیرساخت‌های ترکیه، می‌توان از میرکارت روسیه، که برای جایگزینی مسترکارت و ویزاکارت طراحی شده است، در ترکیه استفاده کرد. 

توافق جدید نشان‌دهنده بخشی از تلاش‌های دو کشور برای کاهش وابستگی به دلار است. سال گذشته رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان اعلام کرد در نظر دارد به کمک شرکای تجاری بین‌المللی ترکیه، شامل روسیه، چین و اوکراین، به انحصاری بودن دلار در تجارت بین‌الملل، پایان دهد.

با رونمایی از سوئیفت روسی تا کنون چندین کشور برای حضور در این سازو کار مالی جدید اعلام آمادگی کرده اند؛ چین، ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، هند و ترکیه کشورهایی هستند که به نظر می رسد در آینده به طور فعال در این سیستم پولی فعال شوند که در صورت تثبیت این رویه، اثر آن بی شک بروز شوک بی سابقه در ارزش دلار و کاهش مراودات تجاری جهانی با این ارز جهانی خواهد شد. در حال حاضر مهم ترین خط قرمز امریکا در حوزه اقتصادی برتری دلار است که با دستخوش تغییر قرار گرفتن آن در بازارهای جهانی به نظر می رسد روند افول اقتصاد امریکا بیش از پیش آشکار شود.

نام:
ایمیل:
نظر: