سید علی قائممقامی، با اشاره به آخرین درگیریهای ارتش ترکیه و سوریه در منطقه ادلب گفت: ادلب، آخرین پایگاه حضور گروههای تروریستی تکفیری در سوریه بوده و حدود ۸۵ درصد از آن در دست جبهه النصره است.
وی ادامه داد: گروههای تروریستی در ادلب تحت حمایت ترکیه، گروه جیش الفتح و گروههای تروریستی بسیاری را ایجاد کردند. شعار تروریستهای مستقر در حلب، این بود که تمام شیعیان یا به قول خودشان صفویان ایران، عراق، سوریه، یمن و حزب الله لبنان را نابود خواهیم کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: اعضای گروهک تروریستی جبهه النصره که در ادلب سکونت دارند به عربستان و امارات وابستگی دارند و تحت حمایت کامل ارتش ترکیه هستند. ترکیه در آنجا جیش الوطنی را تشکیل داده که قبلا تحت عنوان ارتش آزاد سوریه بودند و متشکل از ۳۰ گروه تروریستی هستند.
قائم مقامی یادآور شد: روسیه، ایران، چین و ارتش سوریه میخواهند ادلب را از شر گروهکهای تروریستی پاکسازی کنند لذا ارتش سوریه اعلام کرده است تروریستهای این منطقه باید خلع سلاح شوند.
کارشناس مسائل ترکیه بیان داشت: اما ارتش ترکیه از گروههای تروریستی در ادلب حمایت میکند و اردوغان هم هشدار داده است اگر ارتش سوریه تا آخر ماه فوریه حملاتش را به تروریستهای این منطقه، متوقف نکند و از مناطق تصرفی که نزدیک مرکز ادلب است، خارج نشود، ارتش ترکیه حملات خود را ادامه میدهد و ارتش سوریه را از ادلب بیرون خواهد راند.
وی تصریح کرد: ارتش ترکیه در نظر دارد ادلب را تحت کنترل خود بگیرد و تمام شمال سوریه و منطقه غرب فرات تا نزدیکی مدیترانه در شمال سوریه را نیز تحت کنترل خود داشته باشد و این مناطق را به ارتش آزاد سوریه و یا جیش الوطنی واگذار کند و اجازه ندهد حاکمیت بشار اسد در این مناطق گسترده شود.
قائم مقامی یادآور شد: ترکیه هنوز بر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه نیز اصرار دارد تا پناهندگان سوری که در ترکیه هستند را در این مناطق امن اسکان دهد، در این راستا از آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا درخواست کرده است؛ اخیرا آلمان بهعنوان یکی از کشورهای مهم و تاثیرگذار اروپا اعلام کرده از طرح مناطق امن حمایت نمیکند، زیرا ارتش ترکیه جزو نیروهای اشغالگری است که وارد خاک سوریه شده است؛ لذا چنین تضادهایی بین ترکیه و دیگر کشورهای اروپایی وجود دارد.
وی اضافه کرد: با وجود تهدیدهای ترکیه، ارتش سوریه همچنان به پیشروی خود ادامه میدهد و ۲۰ منطقه حومه ادلب را تحت کنترل خود گرفته است و پاسگاههای نظارت بر آتش بس ادلب را هم که نیروهای ترکیه در آن، مستقر شده بودند، تصرف کرده است.
کارشناس مسائل ترکیه تاکید کرد: ترکیه هم در واکنش به این اقدام، بیش از ۴۰۰ تانک به ادلب فرستاده تا جلوی سوریه را بگیرد؛ آمریکا هم از عملیات ارتش ترکیه در ادلب حمایت کرده و آنها را تشوریق میکند تا با ارتش سوریه وارد جنگ شوند. از آن طرف احزاب مخالف ترکیه معتقد هستند، این یک جنگ رسمی وحشتناک خواهد بود و ترکیه را در باتلاق سوریه فرو میبرد، لذا نیروهای نظامی ترکیه باید به سرعت از این مناطق خارج شوند.
قائم مقامی یادآور شد: بشار اسد قصد بازپس گیری ادلب را از شر تروریستهای تکفیری تروریستی دارد و بعد از پاکسازی این منطقه بنا دارد به طرف شرق فرات که در آنجا گروههای مسلح کرد، تحت حمایت آمریکا هستند، برود؛ نیروهای نظامی آمریکا در این منطقه، بر چاههای نفتی سوریه و همچنین مزارع و مناطق آبی وسیع چنبره زدهاند.
وی افزود: آمریکا میخواهد شرق فرات را همچنان تحت اشغال خود داشته باشد و با این حربه، حکومت مرکزی دمشق را تحت فشار بگذارد و باعث سرنگونی ارتش سوریه شود.
کارشناس مسائل ترکیه گفت: هم اکنون حدود ۷ میلیون نفر از مردم سوریه در ترکیه، اردن و لبنان پناهنده هستند و در داخل این کشور نیز چندین میلیون نفر آواره داخلی شدند و این بحران اگر ادامه یابد، میزان و حجم تخریب در این کشور را بالاتر میبرد.