صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۹  ، 
شناسه خبر : ۳۲۳۲۴۸
پایگاه خبری شبکه سی ان ان در گزارشی به افول اقتدار و احترام آمریکا در نظام بین‌المللی پرداخت و با اشاره به بحرانهای اخیر در این کشور از جمله بحران کرونا نوشت: ایالات متحده به یک قلمروی ناشناخته و یک متحد غیرقابل اتکا برای دوستان و متحدانش تبدیل شده است.
این گزارش افزود: اینکه آمریکا دارد از روش های کشورهای فقیرتر در مقایسه با آمریکا برای تحت کنترل درآوردن ویروس کرونا استفاده می‌کند نشان می‌دهد که آمریکا عزت و احترامش را در جامعه جهانی از دست داده و این مثل یک فیلم ترسناک بین‌المللی است.
این گزارش افزود: سه و نیم سال حکومت دونالد ترامپ، اعتبار آمریکا و نقش این کشور را به گونه‌ای تغییر داده است که وقتی وی در حال سوگند خوردن برای شروع ریاست جمهوری بود کمتر کسی آن را تصور و پیش بینی می‌کرد. وی در آن روز تاکید کرد، ما باید مرزهایمان را از تاخت و تازهای کشورهای خارجی که محصولات ما را تولید می‌کنند، شرکتهای ما را سرقت می‌کنند و شغلهای مردم ما را نابود می‌کنند محافظت کنیم.
به نوشته سی ان ان، تصمیمات اولیه ترامپ در زمان خودش تعمقانه، سرکشانه و گیج کننده به نظر می‌رسید. 
سه روز بعد از مراسم سوگند ریاست جمهوری، ترامپ از معاهده «ترانس-پاسفیک» که یک شراکت پرمنفعت با حضور 12 کشور بود را ترک کرد. سپس فرمان اجرایی 13769 را با سرعت پیش برد و شهروندان 7 کشور مسلمان را از ورود به خاک آمریکا منع کرد.
وقتی رهبران اتحادیه اروپا برای یک نشست اضطراری در فوریه 2017 در مالت گرد هم آمدند، شعار «اول آمریکا» بیشتر ذهن آنها را درگیر کرده بود. دونالد تاسک رئیس وقت شورای اروپا به رهبران اروپایی نوشت، تغییر در واشنگتن اتحادیه اروپا را در شرایط دشواری قرار داده است؛ با یک دولت جدید که به نظر می‌رسید سیاست خارجی 70 ساله آمریکا به چالش کشیده است.
همین شرایط بود که باعث شد «آنگلا مرکل» که یک طرفدار سرسخت اتحاد اروپایی و همچنین یک رهبر معنوی آن محسوب می‌شود تاکید کند که اروپا سرنوشت خود را در درستانش دارد و بر لزوم تقویت قدرت این اتحادیه برای اجرای نقش اروپا در مسائل بین‌المللی(مستقل از آمریکا) و لزوم مدیریت روابط فراآتلانتیک اشاره کرد.
سه ماه بعد ترامپ در نشست ناتو در بروکسل ثابت کرد که مرکل درست گفته است. ترامپ در این نشست نه تنها سیاستهای اقتصادی آلمان را به باد انتقاد گرفت بلکه از سهم کشورهای اروپایی در تامین بودجه ناتو نیز انتقاد کرد و خواستار افزایش سهم این کشورها در تامین بودجه نظامی ناتو شد و با رهبران کشورهای اروپایی از جمله امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه خیلی سرد برخورد کرد.
شبکه سی ان ان با اشاره به رفتارهای ضد ونقیض ترامپ در ادامه نوشت: سه سال و نیم بعد از سیاسهای سینوسی ترامپ، کشورهای بالادستی عضو ناتو اکنون نگران هستند که ریاست جمهوری دوباره ترامپ در آمریکا در نهایت منجر به پایان سازمان آتلانتیک شمالی شود. این نگرانیها دو هفته پیش و بعد از اینکه ترامپ اعلام کرد 5900 نظامی آمریکایی را  از آلمان خارج می‌کند و این موضوع را به مرکل نیز اطلاع نداده بود بیشتر نیز شده است.
یک مقام ارشد ناتو در این زمینه به سی ان ان گفته است، اگر ترامپ دوباره انتخاب شود خبر بسیار بدی خواهد بود و شدیدا اتحاد ناتو را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ممکن است ناتو را از بین نبرد اما مفهوم بازدارندگی فراآتلانتیک را از بین خواهد برد. 
این منبع ناتو با اشاره به اینکه طرحهای دونالد ترامپ واقعی هستند تاکید کرد که دیگر نمی‌توان به ایالت متحده اعتماد کرد. 
سی ان ان اضافه کرد، یکجانبه گرایی وجه غالب سیاستهای ترامپ در دور اول ریاست جمهوری بوده است. «دکترین اول آمریکا»، ایالات متحده را از مرکز ثقل چند جانبه گرایی، که نسلهای مختلف سیاستمداران آمریکایی آن را ساخته‌اند، به یک نیروی غیرقابل اعتماد گریز از مرکز که خطر پراکندگی نیروهای دموکراتیک در جهان را در پی دارد تبدیل کرده است. در پایتختهای جهان، تاثیر ترامپ به یک تشویش(خماری) بی پایان تبدیل شده است،  آرایش ژئوپلتیکی جهان هر روز درحال تغییر است و به ندرت مانند روز قبل باقی می‌ماند و انبوهی از مسائل مانند تغییرات آب و هوایی، افول اقتصادی و بحران ویروس کرونا و.. آن را تهدید می‌کند. 
اینکه چقدر آمریکا در خارج از متن قرار دارد دیگر پنهان شدنی نیست. وقتی صحبت از همکاری های بین المللی می‌شود، به دلیل سیاستهای غیرقابل پیش بینی ترامپ در موضوعات مختلف مثل سوریه، ناتو، تجارت، کره شمالی و.. اتحادیه اروپا، به همان اندازه که در کنار کاخ سفید قرار دارد در کنار چین نیز است.
در ماه ژانویه 2020، ترامپ از نحوه مدیریت چین در برابر ویروس کرونا تمجید کرد و گفت که روابط پکن و واشنگتن بهتر از این نبوده است. در پایان آوریل، کاخ سفید خواستار مجازات چین با ادعای عدم هشدار به موقع در زمینه شیوع ویروس کرونا شد! همین شرایط بود که باعث شد اتحادیه اروپا در نشست سالانه ماه گذشته سازمان بهداشت جهانی در برابر فشار آمریکا برای تحقیق درباره نحوه مدیریت پکن در برابر کرونا مقاومت کند. 
برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: