صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۶  ، 
شناسه خبر : ۳۲۵۷۴۸
 «هبه زیادین» پژوهشگر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد تا زمانی که فعالان حقوق بشری در زندان‌های سعودی به سر می‌برند، بحث در خصوص اصلاحات عربستان پوچ و بی معناست.
هبه زیادین در مقاله‌ای نوشت که از زمان برگزاری اجلاس مجازی زنان W20 که روز پنجشنبه به پایان رسید، کارشناسان حقوق زنان در حال گفت‌وگو هستند.
وی افزود که دولت سعودی از حقوق زنان به عنوان ابزاری برای انحراف افکار عمومی از نقض حقوق بشر در این کشور سوء استفاده می‌کند و شرکت کنندگان اجلاس W20 باید از تلاش‌های عربستان سعودی برای سفید کردن پرونده خود امتناع می‌ورزیدند.
وی افزود: شرکت کنندگان در این کنفرانس باید بدانند که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی علیه فعالان حقوق زنان سرکوب‌گری‌های زیادی انجام داده است. وی در اوایل ماه می ۲۰۱۸، بسیاری از فعالان برجسته حقوق زنان، از جمله «لجین الهذلول» و بسیاری دیگر را دستگیر کرد.
نویسنده درباره وضعیت الهذلول در زندان‌های عربستان گفت: خانواده وی اعلام کردند که مقامات در هنگام دستگیری شوک الکتریکی، شلاق، آزار و اذیت جنسی علیه وی اعمال کردند. فعالان دیگر نیز با تخلفات مشابهی روبرو شده‌اند و هیچ یک از آن‌ها تاکنون محکوم نشده‌اند.
الهذلول به همراه «نسمه الساده»، «سمر بداوی» و «نوف عبدالعزیز» - که بعداً در همان سال دستگیر شدند - هنوز در زندان هستند؛ هرچند برخی از زنان آزاد شده‌اند، از ترس بازگشت به زندان‌ها و شکنجه‌ها اقدامی انجام ندادند.
هبه زیادین در ادامه خاطرنشان کرد: در اوایل سال جاری، زنان سعودی از خلال توئیتر برای مقابله با تبعیض اعمال شده علیه آن‌ها، لغو مردسالاری، پایان دادن به آزار جنسی و نابرابری در ازدواج اقدام کردند.
پژوهشگر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی در دیده بان حقوق بشر تأکید کرد که ریاست اجلاس G۲۰ و در نتیجه میزبانی W۲۰، به ولیعهد بن سلمان یک جایگاه معتبر بین‌المللی می‌دهد که شایسته آن نیست. در حالی که زنان فعال سعودی فقط به دلیل فعالیت‌های صلح آمیز خود مورد شکنجه قرار می‌گیرند، بن سلمان به دنبال نشان دادن خود و نظام عربستان در صحنه بین المللی به عنوان یک دولت «اصلاح طلب» است.
وی نتیجه گرفت که شرکت کنندگان در کنفرانس W۲۰ باید از جایگاه خود برای دفاع از فعالان حقوق زنان در عربستان سعودی استفاده کنند و خواستار پایان دادن به انواع تبعیض علیه زنان شوند. اگر دولت عربستان درباره «تحقق فرصت‌ها برای همه» ادعا می‌کند، بنابراین باید این فرصت شامل همه فعالان حقوق بشر باشد که در زندان‌ها هستند.
اجلاس زنان (بیست اقتصاد بزرگ جهان) روز چهارشنبه ۲۱ کتبر در عربستان سعودی برگزار شد.
گروه‌های مدافع حقوق بشر از شرکت کنندگان نشست زنان خواستند تا عربستان سعودی را به رهایی فعالان زن ترغیب کرده و نیز خواستار نشر سوابق حقوق بشری آن کشور شدند.
نام:
ایمیل:
نظر: