صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۴  ، 
شناسه خبر : ۳۲۷۵۱۷

روزنامه کیهان **

راغفر: به جای خوش‌بینی به آمریکا دولت، ساختار بودجه را اصلاح کند

یک کارشناس اقتصادی حامی دولت، خوش‌بینی بلاوجه به آمریکایی‌ها در تدوین لایحه بودجه را مورد انتقاد قرار داد.

حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا(س) درباره پیش‌بینی فروش 2/3 میلیون بشکه نفت در لایحه بودجه سال آینده، به روزنامه آرمان گفت: با توجه به تجربه سال گذشته به نظر می‌رسد که این موضوع هم قطعا تحقق پیدا نخواهد کرد، ضمن اینکه خوش‌بینی‌ای که وجود دارد خوش‌بینی بیش از اندازه است که تصور می‌کنند با تغییر رئیس‌جمهوری آمریکا اتفاقات خیلی مبارک و روشنی به نفع کشور خواهد افتاد و به نظرم چنین نخواهد شد. من خیلی بعید می‌دانم که تغییر چندانی در سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران به وجود بیاید و این موجب گشایشی در فروش نفت شود. ضمن اینکه خود فروش نفت هم ضرورتا یک نکته مثبت نیست. علی‌الاصول انتظار می‌رود که منابع و صنایع پایین‌دستی را توسعه بدهیم تا نفت را به ارزش افزوده تبدیل و از آن در کشور استفاده کنیم. ضمن اینکه اصلا وابستگی به خود درآمدهای نفتی هم یک پدیده نامیمونی بوده است و این همه تاکید برای ‌استقلال از فروش نفت، متاسفانه ما را هر روز بیشتر وابسته کرده است، به همین دلیل هم به نظرم می‌رسد باید از فرصتی که بر اثر فشارها پیش ‌آمده بتوانیم این بهره‌گیری را انجام دهیم که تغییر اساسی در وابستگی به فروش منابع طبیعی در کشور ایجاد کنیم و مسئله اصلی آن هم توجه به ظرفیت‌های تولید در داخل کشور است.

راغفر می‌افزاید: کشورهایی که نفت ندارند یا اینکه با پول ملی‌شان بازی نمی‌کنند و دست در جیب مردم خودشان نمی‌کنند و تورم‌های پایین نزدیک صفر دارند، چطور کشورشان را اداره می‌کنند؟ جواب نظام مالیاتی است. دولت باید از آنهایی که دارای درآمدهای بی‌حساب و کتاب‌اند و به عنوان صاحبان سرمایه شناخته می‌شوند، از ثروتمندان و معاملات ضدتولیدی مانند خرید و فروش سکه، ارز، زمین، مستغلات و ویلا و... مالیات‌های گزاف بگیرد. باید بخش قابل توجهی از یارانه‌هایی که به معدن کارها، پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و کارخانه‌های آلومینیوم داده می‌شود، را از سود آنها بازدریافت کند، بنابراین خیلی روشن است که باید چه اقداماتی انجام بدهند منتهی چرا به این مسائل نمی‌پردازند؟ به این دلیل که تصمیم‌گیران اصلی خودشان منتفع هستند.

وی در ادامه انتقاداتش به دولت می‌گوید: استراتژی این بوده است که خام‌فروشی توسعه یابد و با توسعه پتروشیمی‌ها مخالفت شده است. ضمن اینکه ما بیش از حتی پتروشیمی‌های کنونی که اینها هم عملا مواد خام سایر صنایع را تولید می‌کنند که این هم به نوعی خام‌فروشی است، نیازمند توسعه صنایع پایین‌دستی در طیف ده‌ها هزار کالایی که از این صنعت می‌توان به وجود آورد، اعم از محصولات لاستیکی، پلاستیکی، سلولزی، پارچه و... هستیم. سهم قابل توجهی از محصولاتی که امروز تولید می‌شوند و کالاهایی که کشور شدیدا به آن نیازمند است، با قیمت‌های بالا وارد می‌شوند. با این وجود محصولات پتروشیمی را صادر می‌کنیم و از آن طرف این محصولات را وارد می‌کنیم. یعنی حجم بسیار بزرگی از محصولات پتروشیمی را ارزان می‌فروشیم و هم کالاهایی را که به سهولت قابل تولید در داخل کشور است را با قیمت‌های گزاف وارد می‌کنیم!

وی در پایان گفت: اگر بدهی‌هایی که دولت شکل داده و می‌خواهد بسازد اتفاق بیفتد فشار بسیار بزرگتر بر دولت بعدی است. چون برخی از بدهی‌ها و اوراق مشارکت یک سال، دو ساله و برخی هم سه‌ساله هستند یعنی تا 1403، دولت بعدی فقط باید بدهی‌های دولت کنونی را ترمیم و جبران کند و عملا هیچ نوع فعالیت سرمایه‌گذاری‌ای صورت نخواهد گرفت. باید در نظام مالیاتی و بانکی اصلاحات اساسی صورت بگیرد. بسیاری از بانک‌ها باید تعطیل یا در هم ادغام شوند.

 

تواضع نکنید! این گرفتاری‌ها را شما سر زندگی مردم آوردید

رئیس شورای شهر تهران می‌گوید در شرایط دشوار فعلی، جای خالی آقای هاشمی بیش از پیش احساس می‌شود.

محسن هاشمی در یادداشت، روزنامه همشهری نوشت: 4 سال از رحلت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی می‌گذرد؛ سال‌هایی سخت برای همه مردم؛ نه فقط به دلیل فراق و فقدان ایشان، بلکه ناشی از فشارهای سخت معیشتی و اختلال در زندگی اکثر جامعه که قادر به تامین نیازهای اولیه زندگی خود در سطح سابق نیستند.

در این سال‌ها، علاوه بر فشارهای تحریم، تازیانه ترور نیز بر دوش ایران نواخته شد و ایرانیان سال گذشته در ماتم سردار سلیمانی نشستند؛ داغی که با فاجعه تشییع جنازه در کرمان و سانحه سقوط پرواز اوکراین سخت‌تر شد.

اقتصاد جامعه با تحریم آمریکا و خودتحریمی و افراطیون داخلی، ناکارآمدی و ناهماهنگی بین دولت و دستگاه‌های اجرایی، سوءاستفاده و فرصت‌طلبی برخی دچار چالشی عمیق شد و ارزش پول ملی به یک‌هفتم آن کاهش یافت. حوادث دی‌ماه 1396و آبان 1398با نارضایتی اقتصادی آغاز شد، اما امنیت جامعه و سرمایه اجتماعی در آن قربانی شدند و امروز در یک کلام شاهد هستیم که اکثر حوزه‌های جامعه ایران با چالش‌ها و شکاف‌های عمیقی مواجه هستند که نیاز به ترمیم فوری دارند.

در این شرایط، فقدان آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بیش از پیش احساس می‌شود؛ شخصیتی که بیش از همه ویژگی‌ها، دغدغه حفظ مصلحت مردم و انقلاب را داشت و در این راستا، منافع و مصالح شخصی، گروهی، جناحی و حتی جان و آبروی خویش را قربانی می‌کرد.

از نگاه هاشمی، آرمان‌ها و اهداف انقلاب باید به‌گونه‌ای تبیین و تنظیم شود که میان معیشت مردم، توسعه کشور و اهداف انقلاب تضاد و تناقضی ایجاد نشود.

محسن هاشمی همچنین نوشت: ایشان در سال پایانی عمر در برابر این رشد افکارعمومی و آگاهی مردم ایران، سرتعظیم فرود آوردند و تصریح کردند که «دیگر با خیال راحت می‌توانم بمیرم؛ چراکه مردم مسیر مسدود شده و راه رشد و توسعه جامعه را باز کردند.» و امروز ماییم و جای خالی مصلحت مردم و انقلاب؛ جای خالی که به تعبیر آیت‌الله شاید دیگر باید منتظر بود تا توسط خود مردم و اراده عمومی با انتخاب‌های صحیح جبران شود.

تحلیل محسن هاشمی در حالی منتشر می‌شود که مرحوم هاشمی و هم‌طیفانش، مسئول بخش عمده‌ای از مشکلات پدید آمده از سال 92 و 96 به بعد در کشور هستند. بلکه اگر دقیق‌تر بگوییم، بخشی از این مشکلات ریشه در فتنه‌انگیزی سال 88 (با دروغ تقلب) دارد. آن شکاف‌افکنی بی‌سابقه در کشور، دشمنان را به تشدید فشارها واداشت و عجیب این که برخی دست‌اندرکاران فتنه (مانند مهدی هاشمی) پس از شکست آن در فاز سیاسی، پیگیر اعمال تحریم‌های اقتصادی شدند که با اجابت دولت اوباما و اعمال تحریم‌های فلج کننده همراه شد. همین روند، موجب زمینه‌سازی برای ادعای «لغو تحریم‌ها از طریق تعطیل برنامه هسته‌ای» در انتخابات 92 شد و در واقع نردبانی نامشروع برای استفاده طیف سیاسی همسو با آقای هاشمی بود.

اما آنچه در عمل پس از انتخابات 92 و 96 اتفاق افتاد، تشدید فشارهای اقتصادی و تحریمی دشمن به موازات زیرپا گذاشتن برجامی بود که آقای هاشمی با هیجان بالا و ادبیات اغراق‌آمیز درباره آن سخن می‌گفت و از شکستن تابوی مذاکره با آمریکا ابراز شعف می‌کرد! به بیان دیگر آنچه در زمینه افزایش مشکلات اقتصادی و چالش‌های سیاسی و امنیتی بر کشور رفت، محصول روندی بود که مرحوم هاشمی یکی از تدارک‌کنندگان و پایه‌گذاران آن به شمار می‌رود، چنان که خود وی پس از انتخابات مجلس دهم، در تاریخ 14 اردیبهشت 95 گفت «انقلاب (در دولت قبل) داشت منحرف می‌شد و من موفق شدم در بدترین شرایط کشور را حفظ کنم. مردم با همان مردانگی که انقلاب کردند، سال 92 هم پیروز شدند. در سال 94 بزرگان را نگذاشتند که وارد میدان شوند و چند چهره رده سوم و چهارم توانستند ژنرال‌های رقیب را کنار بزنند. اکنون دیگر می‌توانم راحت بمیرم زیرا مردم تصمیم خودشان را گرفتند و من راه انقلاب را که مسدود کرده بودند، باز کردم».

میراث مسیری که ائتلاف هاشمی و خاتمی و روحانی به همراه طیف کارگزاران و مجمع روحانیون و حزب مشارکت در زمینه اعتماد به آمریکا و واگذاری برنامه هسته‌ای ترسیم کردند، شکستن رکوردهای تورم و بیکاری و رکود و ضریب جینی- حتی رکودهای منفی دولت سازندگی- بود و این در حالی بود که ادعا می‌شد با پروژه اعتماد به آمریکا، چرخ سانتریفیوژها و اقتصاد با هم خواهد چرخید. فتنه‌های 96 و 98 هم خروجی‌های مسیری است که ائتلاف مذکور تدارک کردند و بعدها نیما زم فاش کرد که هدف، رساندن ناکارآمدی به نقطه جوش بوده است!

 

باعث چند نوبت گرانی شدیم هیشکی هم متوجه نشد(!)

آقای روحانی در حالی که باید درباره سوءمدیریت گسترده در زمینه واگذاری ارز دولتی پاسخگو باشد، از موضع طلبکاری و شق‌القمر حرف می‌زند.

رئيس‌جمهور دیروز ضمن اظهاراتی درباره حذف بی‌سروصدای ارز دولتی از برخی کالاهای وارداتی گفت: اگر دولت برای کالاهای اساسی 4200 تومان را مقرر کرده و با همه سختی‌ها و مشکلات برای بانک مرکزی، دولت، صمت و کشاورزی و برای اینکه این کالاها را با قیمتی که برای مردم قابل تحمل باشد در اختیار آنها قرار دهد نباید کسی بگوید چرا 4200 تومان و بعد عنوان کند یک فردی سوءاستفاده کرده این چه صحبتی که مطرح می‌کنند؟

وی افزود: اینکه تعداد معدودی تخلف کردند مبنا نمی‌شود که بگویم کار نادرست بوده، بلکه کار کاملا درست بوده است. البته در یک سال گذشته تعدادی از کالاهای اساسی را به تدریج از ارز 4200 تومانی خارج کردیم.

برای بعضی از کالاهایی مانند برنج، روغن، چای، شکر، لاستیک و دیگر کالاها آرام‌آرام آنها را از ارز نیمایی خارج کردیم به نحوی که جامعه بتواند این شرایط را تحمل کند و قابل قبول باشد.

اما عده‌ای مصاحبه می‌کنند که مشخص است اصلا این افراد متوجه نشدند و خرید هم انجام می‌دادند ولی نفهمیدند که به عنوان نمونه حبوبات از ارز 4200 تومانی خارج شده است. البته این خوب است که فکر می‌کردند ارز 4200 تومانی برای همه کالاها همچنان ادامه دارد.

رئیس‌جمهور در عین حال از مجلس خواسته که به ترکیب لایحه بودجه دست نزند. دولت در این لایحه، نرخ ارز را 11/500 تومان تعیین کرده است.

درباره این اظهارات آقای روحانی گفتنی است عملکرد دولت در زمینه ارز دولتی (موسوم به ارز جهانگیری) داستان پرغصه‌ای است. نرخ 4200 تومانی در ابتدای سال 97 از سوی دولت تعیین و توسط آقای جهانگیری اعلام شد اما خروجی آن ظرف 2 ماه، بر باد دادن 18 میلیارد دلار ارز دولتی بوده که موجب از دست رفتن ذخایر ارزی کشور و واگذاری رانتی معادل 140 هزار میلیارد تومان به افراد عمدتاً رانت‌خوار بود. متأسفانه با گذشت نزدیک به 3 سال در آن ماجرا، هنوز نه دولت عذرخواهی رسمی از مردم کرده و نه عناصر مسئول دخیل در این تصمیم خسارت‌بار و رانت‌آفرین، محاکمه و مؤاخذه شده‌اند.

در یکی دو سال اخیر اتفاقات دیگری هم افتاده و آن این که کسانی ارز را با نرخ دولتی به اسم واردات کالاهای ضروری دریافت کردند، اما یا اصلاً کالا وارد نکردند، یا وارد کرده اما به قیمت آزاد فروختند و یا کالاهای غیرضروری دیگر وارد کردند. در این زمینه نیز سوء‌مدیریت دولت در زمینه عدم نظارت روشن است. در حقیقت، دولت از جیب مردم یارانه هنگفت پرداخت کرد که کالاها با قیمت ارزان به دست مردم برسد اما اغلب این اتفاق نیفتاد.

اتفاق سوم در ادامه همین سوء مدیریت، حذف بی‌سروصدای ارز دولتی از برخی کالاهای دولتی و در عین حال واگذاشتن بازار به نحوی است که در 10 ماه گذشته موجب چند بار - و نه یک بار- گران شدن کالاهای مختلف مانند روغن و برنج و حبوبات و شکر، لاستیک و چای و... است. هم این حذف ارز دولتی غیرقانونی بود و هم افزایش چندباره قیمت‌ها. در حالی که حتی اگر بنا بر حذف ارز دولتی و آزادسازی قیمت‌ها بود، این اتفاق باید یک بار اتفاق بیفتد نه این که قیمت‌ها، سه چهار بار افزایش پیدا کند.

یک دلیل عمده نابسامانی قیمت‌ها نیز به این برمی‌گردد که وزارت صمت در اثر خشم آقای روحانی علیه وزیر مربوطه و برکناری ناگهانی او، به مدت 5 ماه فاقد مدیر بود و پس از آن هم به مسئولیت نظارت بر قیمت‌ها عمل نشده، چرا که دولت اساساً اعتقادی به درگیر کردن خود در امر نظارت بر قیمت‌ها ندارد.

اجمالاً عملکرد دولت از جهات مختلف در زمینه ارز دولتی محل انتقاد و اعتراض کارشناسان است و عجیب است که آقای روحانی با افتخار از این عملکرد به‌ویژه در زمینه حذف ارز دولتی حرف می‌زند و برخلاف واقعیت‌ها، ادعا هم می‌کند که مردم متوجه این حذف و نتایج و تبعات آن نشدند!

 

ایهود باراک: نتانیاهو شکست خورده و ایران قوی‌تر شده است

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی گفت: سیاست‌های نتانیاهو علیه ایران، نتایج معکوسی برای اسرائيل به همراه داشته است.

ایهود باراک در گفت‌وگو با شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی سیاست‌های نتانیاهو را مورد حمله قرار داده و گفت: سیاست او در مورد ایران، نتایج برعکس برای امنیت ملی اسرائیل به ارمغان آورده است.

به گزارش روزنامه رای‌الیوم، باراک افزود: این سیاست به جای آنکه باعث عقب‌رفت ایران شود، موجب شده این کشور هم‌اکنون از هر زمان دیگری قوی‌تر شده است.

باراک که خود در اولین دولت نتانیاهو وزیر اطلاعات بود، گفت: سیاست نتانیاهو علیه ایران به‌طور فاحش شکست خورد.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، تلاش‌های اسرائیل  برای توقف فرآیند گسترش حضور و نفوذ ایران در خاورمیانه با شکست سنگینی مواجه شد و ایران هم‌اکنون چه در سوریه و چه در لبنان، بیش از پیش به مرزهای اسرائیل نزدیک شده و همین امر، یک خطر راهبردی برای ما به شمار می‌رود.

 

پس از اعلام «دلار جهانگیری» نرخ ارز 6 برابر شده است

نرخ ارز پس از تعیین نرخ 4200 تومانی (موسوم به ارز جهانگیری)، 615 درصد افزایش داشته است.

روزنامه صبح نو با اشاره به مباحث تعیین نرخ ارز در لایحه بودجه نوشت:  از فروردین‌97 که ارز 4هزار و 200‌‌تومانی معروف به ارز جهانگیری اعمال شد، شروع ماجرایی پرپیچ و خم در اقتصاد کشور بود. از فردای آن روز یعنی 22‌فروردین تا به امروز، روند قیمت ارز افزایشی بوده و در این دو سال نرخ ارز 615‌درصد افزایش قیمت داشته است.

ارز ترجیحی که ابتدا قرار بود برای همه کالاهای وارداتی تخصیص داده شود که به‌دلیل انحراف در اجرا و رشد کارت‌های بازرگانی صوری که ارز دولتی گرفته می‌شد اما کالایی وارد کشور نمی‌شد، به ترتیب به 25‌ قلم کالا و در اواخر‌98 به 9‌قلم کالا و امروز تنها به 7‌قلم کالا تخصیص داده می‌شود.

در فروردین‌97 گوشت گوسفند، گوساله و مرغ به ترتیب 42‌تومان، 40‌تومان و 8‌هزار و 200‌تومان بوده است که امروز به‌طور میانگین قیمت گوشت 120‌هزار تومان و قیمت مرغ 21‌هزار تومان است.

این در حالی است که طی این سه سال تورم در کشور 120‌درصد بوده تورم این سه قلم پروتئین 186‌درصد ، 172‌درصد ،192 درصد و روغن مایع 110‌درصد بوده است، یعنی علی‌رغم اینکه به این کالاها ارز ترجیحی اختصاص یافته  اما رشد قیمتی آنان از تورم اقتصاد کشور هم بیشتر بوده است.

6 برابر شدن نرخ ارز در حالی است که آقای روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی چند - اخیر با رضا رشیدپور، گفته بود نرخ ارز بالاتر نمی‌رود و نرخ اعلام شده توسط رشیدپور (4750 تومان) نرخ تعیین کردن وسط دعواست.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

رئیس مجلس در سفر استانی به چهارمحال‌وبختیاری:

شکستن دیوان‌سالاری نخستین کار شهید سلیمانی بود

محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه نظارت‌های میدانی خود با سفر به استان چهارمحال‌وبختیاری از شرکت فولاد سفیددشت بروجن، جاده لردگان- ایذه و روستای عشایرنشین لبد شهرستان کوهرنگ بازدید کرد و در جمع علما و فرهیختگان این استان به سخنرانی پرداخت. محمدباقر قالیباف در بدو ورود به استان چهارمحال‌و‌بختیاری، اظهار داشت: در برخی شهرستان‌ها حداقل امکانات و نیازها وجود ندارد و مشکلات جدی است. ما باید برای اداره کشور از تمرکز‌گرایی بپرهیزیم. محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر خود به این استان روز پنجشنبه از روستای لبد شهرستان کوهرنگ نیز بازدید کرد و در جریان مشکلات مردم قرار گرفت.رئیس مجلس همچنین در نشست با علما و نخبگان استان چهارمحال‌و‌بختیاری اظهار داشت: دیوان‌سالاری امروز باعث ناکارآمدی شده، البته سوء‌مدیریت هم در این موضوع تأثیرگذار است و یقینا اگر سوء‌مدیریت نبود، دیوان‌سالاری در هم می‌شکست. شهیدان فخری‌زاده و حاج‌قاسم سلیمانی نخستین کارشان شکستن همین دیوان‌سالاری بود. وی ادامه داد: ربع قرن است با همه وجود درک کردم اگر کسی می‌گوید ارزشی و انقلابی هستم و می‌خواهم راه شهدا و شهید حاج‌قاسم سلیمانی را ادامه دهم، باید قادر باشد کارآمدی دین در جامعه را به اثبات برساند.

***

نظارت میدانی آیت‌الله رئیسی بر بخش‌های قضایی استان کرمانشاه

رئیس قوه‌ قضائیه در جریان نوزدهمین سفر استانی خود به همراه جمعی از معاونان و مسؤولان قضایی کشور از بخش‌های مختلف قضایی استان کرمانشاه بازدید کرد.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در جریان نوزدهمین سفر استانی‌اش به همراه جمعی از معاونان و مسؤولان قضایی کشور، 18 دی‌ماه وارد کرمانشاه شد.

حضور در شورای اداری استان کرمانشاه، دیدار با قضات، کارکنان و مسؤولان قضایی و حضور در شورای قضایی از برنامه‌های سفر آیت‌الله رئیسی به استان کرمانشاه بود.

در این سفر بررسی مسائل و مشکلات قضایی- حقوقی استان کرمانشاه و نتیجه ارزیابی تیم‌های کارشناسی که از هفته‌های گذشته برای بررسی آخرین مسائل و تهیه گزارش‌های کارشناسی در این استان حضور یافته‌ بودند در دستور کار قرار گرفت.

آیت‌الله رئیسی در نشست با نهادهای مردم‌نهاد حوزه صلح و سازش استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: یکی از محورهایی که در دستور قوه‌قضائیه قرار گرفته، صلح و سازش، داوری و میانجیگری و حل اختلافات و رفع خصومت‌ها با کمک مردم است.

رئیس قوه‌ قضائیه همچنین در دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی کرمانشاه گفت: دستگاه قضایی باید مانند پدری مهربان عمل کند، به گونه‌ای که اگر فردی به او ستم شده به دستگاه قضا به عنوان یک ملجا و پناهگاه نگاه کند.

***

سرلشکر باقری:

انتقام شهید فخری‌زاده قطعی است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مجازات آمران و عاملان جنایت ترور شهید محسن فخری‌زاده مسیر خود را طی می‌کند و در زمان و مکان خود اتفاق خواهد افتاد؛ انتقام الهی قطعی است اما زمان و مکان آن را جبهه اسلام تعیین می‌کند. به گزارش ایسنا، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشورمان شهید محسن فخری‌زاده گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب گفتند مجازات آمران و عاملان این جنایت مسیر خود را طی می‌کند و در زمان و مکان خود اتفاق خواهد افتاد. انتقام الهی قطعی است اما زمان و مکان آن را جبهه اسلام تعیین می‌کند. سرلشکر باقری ادامه داد: برای شهید فخری‌زاده بن‌بست معنا نداشت. خود من شاید در چند مورد به این عزیز می‌گفتم که فلان مشکل را داریم، هیچ‌گاه نمی‌گفت ما هنوز به این سطح از علم و فناوری نرسیده‌ایم. می‌گفت تلاش می‌کنیم و خداوند هم برکت می‌دهد و همین طور هم بود. شاید 90 درصد طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی در مجموعه را ایشان دنبال کردند و به نتیجه رسیدند یا در حال به نتیجه رسیدن است. قابل بیان نیست، اما واقعیت این است که هر چه می‌گفتیم با فاصله زمانی معقولی در اختیار ما قرار می‌گرفت.

***

دادستان نظامی تهران:

پرونده هواپیمای اوکراینی بزودی به دادگاه نظامی تهران ارسال می‌شود

دادستان نظامی تهران درباره بررسی قضایی پرونده سقوط هواپیمایی اوکراینی تاکید کرد: در تحقیقات این پرونده هیچ خط قرمزی برای کشف حقیقت و اجرای قانون و عدالت وجود نداشت. دادستان نظامی تهران طی اطلاعیه‌ای درباره سقوط هواپیمای اوکراینی اعلام کرد: این سانحه با حضور 40 متخصص با انجام ۲ پرواز و رعایت تمام مختصات پرواز سانحه‌دیده شبیه‌سازی شد که در نوع خود در بررسی سوانح هوایی منحصر‌به‌فرد بود و اطلاعات جعبه‌های سیاه نیز در آزمایشگاه BEA پاریس با حضور بازپرس پرونده و نمایندگان تمام کشورهای ذی‌ربط به طور شفاف با رعایت استانداردهای بین‌المللی پیاده‌سازی شد. غلا‌م‌عباس ترکی در ادامه از نهایی شدن گزارش گروه‌های کارشناسی این پرونده خبر داد و افزود: گزارش سازمان هواپیمایی کشوری برای کشورهای ذی‌ربط ارسال شده است. به گفته این مقام قضایی، همکاری‌های فنی و قضایی دوجانبه ایران و اوکراین در چارچوب موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ۲ کشور با حسن‌نیت و شفافیت ادامه دارد. دادستان نظامی تهران در پایان گفت: تحقیقات دادسرا به اتمام رسیده و بزودی پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه نظامی تهران ارسال می‌شود و مرحله رسیدگی در دادگاه، مستقل از دادسرا انجام خواهد شد.

*********************************

روزنامه خراسان**

 

پایگاه راهبردی موشکی سپاه در سواحل خلیج فارس رونمایی شد

شهر موشکی در نقطه صفر ساحلی

هادی محمدی – همزمان با تحرکات نظامی نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جدیدترین پایگاه زیرزمینی موشکی خود را که در سواحل خلیج فارس و برای نیروی دریایی سپاه ایجاد شده، رونمایی کرد. در این پایگاه موشکی که با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه رونمایی شد، انواع موشک‌های کروز دریایی نیروی دریایی سپاه از جمله نصر1، قدیر و نور در برد‌های مختلف به همراه خودروهای پرتابگر آن‌ها در آمادگی کامل برای پاسخ به تهدیدات و تجاوز دشمن قرار دارند. در بخشی از فیلم  این بازدید نیز یک خودرو به چشم می‌خورد که چهار فروند موشک کروز با پرتابگرهایشان روی آن آماده شده است اما در کنار آن، جای خالی چهار فروند دیگر هم وجود دارد که احتمالا پرتابگرها در آن فضای خالی قرار نگرفته‌اند. این خودرو احتمالا می‌تواند هشت پرتابگر موشک کروز ضدکشتی را حمل کند که در نوع خودش جالب است و می‌تواند توان آتش کروزهای سپاه را افزایش دهد. سرلشکر حسین سلامی پس از بازدید از یگان ها و سامانه های مستقر در این پایگاه ‌که بدون حضور اصحاب رسانه انجام شد، تصریح کرد: منطق ما برای دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی، قوی شدن است. وی با اعلام این که دشمنان ما قدرت منطق ما را نمی‌پذیرند، افزود: ما اعتقاد داریم که دشمنان ما، قدرت منطق را نمی پذیرند بلکه بر منطق قدرت تکیه دارند، بنابراین برای جلوگیری از تحمیل اراده سلطه طلبانه و برنامه آن ها، راهی جز تقویت قدرت بازدارنده دفاعی و تهاجمی برای ما وجود ندارد. فرمانده کل سپاه  این مجموعه را  از جمله تاسیسات نگه دارنده موشک های راهبردی نیروی دریایی سپاه اعلام کرد و گفت: آن چه امروز در این مجموعه می بینید یکی از چندین تاسیسات نگه دارنده موشک های راهبردی نیروی دریایی سپاه است که در آن، ستونی از موشک ها و سیستم های پرتاب آن ها را ملاحظه می‌کنیم. طول این ستون ها کیلومترها ادامه دارد و تعداد زیادی از این مجموعه ها در نیروی دریایی سپاه وجود دارد. وی تاکید کرد: این موشک ها با برد صدها کیلومتر، نقطه زن و دقیق، با قدرت تخریب بسیار بالا، قادر به عبور از تجهیزات جنگ الکترونیک دشمن هستند. فرمانده کل سپاه با  اشاره به این که هم اکنون افسران جوان بی‌شماری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند که سامانه‌ها را آماده برای هر گونه عملیات  آنی نگه می دارند، تاکید کرد: اگر اراده ای در شیاطین، مستکبران و دشمنان ما وجود داشته باشد، این جوانان شجاع و برومند، اراده آن ها را در نطفه خفه می کنند. وی خاطرنشان کرد: موشک های نیروی دریایی سپاه  جزو پیشرفته ترین موشک های جهان در عرصه نبردهای ساحل به دریا، سطح به سطح، هوا به دریا و دریا به هوا ست.

 

نامه نیوز نوشت: سیدحسن خمینی در مراسم «چهارمین سالگرد درگذشت آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی» گفت: اگر به هر علتی این جامعه به کسی نیاز پیدا کرد از مسئولیت نباید شانه خالی کند. خدا نیاورد دوران بین خدمت و خیانت را که اگر بروید می شود خدمت و بعضا هم هزار مشکل   در آن است اما کناره گرفتن بعضا خیانت است.

 

اعتماد آنلاین مدعی شد: پس از رایزنی های متعدد دبیرمجمع تشخیص مصلحت، او به این نتیجه رسیده که در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم به عنوان کاندیدا حضور پیدا کند. افرادی که به تازگی با محسن رضایی دیدار کرده اند، می گویند در اظهارات او عزم جدی برای حضور در ۱۴۰۰ را کاملا احساس کرده اند. رضایی در سال ۸۴ وارد عرصه انتخابات شد و با این که قول داد تا آخر خواهد ماند، چند روز قبل از برگزاری انتخابات انصراف داد. او در سال ۸۸ نیز رقیب احمدی نژاد، کروبی و موسوی بود و رتبه آخر را در میزان کسب رأی به دست آورد.

 

جهان نیوز مدعی شد: به اعتقاد برخی از فعالان اصلاح طلب، محمد خاتمی حساب ویژه ای روی علی لاریجانی برای انتخابات 1400 باز کرده است. به اعتقاد این فعالان اصلاح طلب، خاتمی معتقد است که علی لاریجانی تنها گزینه ای است که اصلاح طلبان می‌توانند روی آن قمار کنند. این فعالان اصلاح طلب همچنین معتقدند که خاتمی بنا به شرایط هیچ بعید نیست که تلاش کند برخی از چهره های اصلاح طلب نزدیک به خود را برای حمایت از علی لاریجانی با فشار به صحنه انتخابات بیاورد.

 

خبرآنلاین نوشت: علی مطهری در مصاحبه با مهدی نصیری گفت: هیچ وقت خودم را اصولگرا معرفی نکردم. اصولگرای اصلاح طلب هستم. اصلا نظارت استصوابی شورای نگهبان را قبول ندارم. تفسیر شورای نگهبان از اصل ۹۹ قانون اساسی هم تفسیر درستی نیست. ضرورتی برای تسخیر سفارت آمریکا نبود. اگر شهید مطهری بودند، اجازه نمی دادند این اتفاق بیفتد. شورای نگهبان بعید است یک اصلاح طلب را تایید کند. شاید اصولگرایان و اصلاح طلبان روی لاریجانی تفاهم کنند، چاره ای ندارند.

*********************************

روزنامه ایران **

تشکر علی مطهری از رهبر معظم انقلاب

 خبر اول اینکه، علی مطهری، نماینده سابق تهران در مجلس، اعلام کرد که پس‌ از انتقادهای او از مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه شورای نگهبان دومی تشکیل شده است، رهبر معظم انقلاب از او خواستند تا انتقادهای خود را برای ایشان بنویسند. به گزارش خبرآنلاین، مطهری در بخشی از گفت‌و‌گوی مفصل با مهدی نصیری، سردبیر سابق کیهان توضیح داد: ما از مجمع تشخیص انتقاد داشتیم که شورای نگهبان دومی تشکیل شده است. رهبر انقلاب برای من پیغام فرستادند و فرمودند انتقاداتی که از نوع عملکرد مجمع تشخیص مصلحت درباره سیاست‌های کلی در مجلس دارید، برای من بنویسید. از رهبر انقلاب تقدیر می‌کنم و این روشی که حرف منتقدان را بشنوند، بسیار خوب است.

 

شناسایی همه عوامل ترور ‌شهید فخری‌زاده

 خبر دیگر اینکه، امیر سرتیپ ‌سعید شعبانیان، معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع از شناسایی همه مقصران و دست‌اندرکاران ترور شهید محسن فخری‌زاده دانشمند دفاعی کشورمان خبرداد. به گزارش ایسنا، وی گفت: در پی ترور شهید فخری‌زاده، گروهی در وزارت دفاع و ستاد نیروهای مسلح تشکیل شد و موضوع در قوه قضائیه هم به‌طورجدی در حال پیگیری است. همه مقصران و دست‌اندرکاران ترور این شهید شناسایی شدند. اقدامات لازم برای دستگیری در حال انجام است.

 

رابطه رفع تحریم‌ها و غنی‌سازی 20 درصدی

 شنیدیم که، سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگو با شبکه NHK ژاپن، ضمن تأکید بر اینکه غنی‌سازی ۲۰ درصدی می‌تواند به‌سرعت و به‌راحتی معکوس شود، گفت که به‌عنوان یک دیپلمات، برای اطمینان حاصل کردن از رفع دوباره تحریم‌ها لحظه‌ای را از دست نخواهد داد. به گزارش ایسنا، او با اشاره به اینکه در صورت رفع تحریم‌ها و منفعت بردن ایران از توافق هسته‌ای، کشور به تعهدات هسته‌ای خود بازمی‌گردد، درباره احتمال بازگشت امریکا به توافق هسته‌ای گفت: این تصمیم با آنهاست. ما از بازگشت آنها استقبال می‌کنیم، اما برای بازگشت‌شان التماس نخواهیم کرد. او گفت که ایران منتظر می‌ماند تا ببیند دولت بایدن چگونه می‌خواهد به توافق و تعهداتش بازگردد.

 

صدور حکم بازداشت ترامپ در دادگاه عراقی

 دست آخر اینکه، قاضی ویژه دادگاه تحقیق «الرصافه» که مسئولیت بررسی پرونده ترور شهید «ابومهدی المهندس» نایب رئیس سازمان الحشد الشعبی و همرزمانش به آن واگذار شده بود، بر اساس ماده ۴۰۶ قانون مجازات عراق، حکم بازداشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا را صادر کرد. به‌ گزارش فارس، شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد قاضی ویژه این دادگاه پس از تکمیل تدوین اظهارات شاکیان حقیقی از اعضای خانواده المهندس و نیز تکمیل تحقیقات اولیه، این حکم را صادر کرد. در این بیانیه آمده است: تحقیقات برای شناسایی سایر عاملان شرکت‌کننده چه عراقی و چه غیر عراقی در این جنایت ادامه خواهد یافت.

*********************************

روزنامه شرق **

احتمال تغییر کابینه الکاظمی

فاضل الفتلاوی، نماینده فراکسیون الفتح در ائتلاف البناء، گفت: گروه‌های سیاسی چندین نشست و مذاکرات فشرده برگزار کرده و ارزیابی برنامه دولتی را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که باید تغییرات وزارتی در دولت مصطفی الکاظمی صورت گیرد.

 

رد درخواست آزادی دمیرتاش

دادگاهی در آنکارا با تأیید اعلام جرم جدید علیه صلاح‌الدین دمیرتاش، سیاست‌مدار کرد، درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا برای آزادی او را رد کرد. این دومین مورد از اعلام جرم علیه دمیرتاش، از رهبران سابق حزب دموکراتیک خلق‌های ترکیه و نامزد سابق انتخابات ریاست‌جمهوری در رابطه با تظاهرات سال ۲۰۱۴ است که عمدتا در شهرهای کردنشین ترکیه برگزار شده بود.

 

تظاهرات حامیان ژاپنی ترامپ در توکیو

صدها نفر از هواداران ژاپنی دونالد ترامپ با تظاهرات در خیابان‌های توکیو، ادعای تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تکرار کردند. به گزارش رویترز، در میان حدود هزار حامی ژاپنی ترامپ که پرچم‌های آمریکا را در دست داشتند، اعضای فرقه «دانش شاد» نیز دیده می‌شدند. این فرقه که برآورد می‌شود ۳۰ هزار عضو داشته باشد، معتقدند چین و کره شمالی به دنبال حمله هسته‌ای به ژاپن و به ‌استعمار‌‌کشاندن آن هستند.

 

بازگشایی مرزهای امارات به روی قطر

‌امارات اعلام کرد که مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را با قطر بازگشایی می‌کند. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری روسیاالیوم، امارات همچنین اعلام کرد که تمامی اقدام‌هایی را که از ژوئن ۲۰۱۷ علیه قطر انجام داده، متوقف خواهد کرد.

 

وعده جدید رهبر کره ‌شمالی

کیم جونگ ‌اون، رهبر کره شمالی وعده داد تا راه‌های ایجاد ارتباط با همسایه جنوبی و افزایش روابط دیپلماتیک را بررسی کند. این در حالی است که کره شمالی شاهد برگزاری جلسه‌ای از سوی حزب حاکم این کشور، دو هفته مانده به روی‌کار‌آمدن رئیس‌جمهور جدید آمریکاست.

 

سفر  درمانی نخست‌وزیر سودان  به امارات

خبرگزاری رسمی سودان «سونا» اعلام کرد عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان، به مدت چند روز به امارات سفر می‌کند و در آن سفر یک‌سری آزمایش‌های روتین پزشکی را انجام می‌دهد. این دومین سفر حمدوک به امارات از زمان تصدی سمت نخست‌وزیری در آگوست ۲۰۱۹ است.

 

لغو چاپ کتاب سناتور آمریکایی

انتشارات «سایمون و شوستر» اعلام کرد دیگر قصد ندارد کتاب جاش هالی از جمله سناتورهای آمریکایی معترض به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را چاپ کند. قرار بود کتاب هالی با عنوان «استبداد تکنولوژی بزرگ» در ژوئن سال جاری منتشر شود.

 

تعهد پنتاگون نسبت به بایدن

وزارت دفاع آمریکا نسبت به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت به رئیس‌جمهوری منتخب این کشور در ۲۰ ژانویه متعهد شد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کریس میلر، وزیر دفاع موقت آمریکا در توییتی اعلام کرد، وزارت دفاع مطابق با سوگندی که یاد کرده، به وظیفه خود عمل خواهد کرد و روند مسالمت‌آمیز قدرت به جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا را بیستم ژانویه اجرا خواهد کرد.

*********************************

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: