صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۴  ، 
شناسه خبر : ۳۲۸۵۳۷

روزنامه کیهان **

جولان سوداگران در بازار مسکن

یک روزنامه اقتصادی حامی دولت تصریح کرد بی‌سر و سامانی چند ماهه وزارت صمت موجب گران شدن نهاده‌های ساختمانی و تورم در بخش مسکن شد.

جهان صنعت در گزارشی با استناد به آمار منتشره دولتی تأکید کرد: گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار، از افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و قیمت مسکن در فصل پاییز و دی ماه شهر تهران حکایت دارد. اما چه عاملی سبب این افزایش شده و رشد قیمت و تورم چه تأثیری بر بازار مسکن خواهد داشت؟ دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان علت تورم نهاده‌های ساختمانی را سوداگری دانسته و معتقد است این شرایط به کاهش قدرت خرید مسکن در خانوارهای ایرانی منجر می‌شود.

فرشید پورحاجت با بیان اینکه هیچ عزمی برای کنترل قیمت و توزیع نهاده‌های ساختمانی وجود ندارد، می‌گوید: در دورانی به سر می‌بریم که وزارت صمت برای چند ماه با سرپرست اداره شده و نبود وزیر لطمات سنگینی را به تمام بخش‌های صنعتی از جمله صنعت ساختمان وارد کرده است. در حوزه صنعت ساختمان در چند ماه گذشته شاهد رفتارهای سوداگرانه، دلالی و توزیع نامناسب نهاده‌های ساختمانی بوده‌ایم که این مسئله هزینه‌های بخش تولید را افزایش داده است.

افزایش لجام‌گسیخته تورم نهاده‌های ساختمانی نقدینگی را در بخش تولید کاهش داده و از این رو بخش تولید دچار مشکل شده‌ است. نقدینگی محدود سبب شده که تولید‌کنندگان نتوانند سراغ تولید انبوه واحدهای مسکونی بروند. این مشکل با وجود یک سیستم ناکارآمد بانکی که توان تقویت نقدینگی را ندارد مضاعف شده است بنابراین فشار ناشی از افزایش قیمت به مردم و مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود.»

او با‌اشاره به تورم نهاده‌های ساختمانی در تهران می‌گوید: ما با پوست و گوشت و استخوان گرانی، بی‌انضباطی، سوداگری در توزیع و رانت گسترده در صنایع کلان صنعت ساختمان را حس کرده‌ایم و متاسفانه هیچ عزمی هم برای رفع این مشکل وجود ندارد. به نیابت از بخش خصوصی مسکن می‌گویم واسطه‌گری و دلالی پدر صنعت ساختمان را درآورده و چرخه تولید مسکن را دچار خسارت گسترده کرده است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن معتقد است بخش قابل توجهی از تورم نهاده‌های ساختمانی ناشی از سوداگری و تاکتیک‌های به خصوصی است که خصولتی‌ها به کار می‌برند به طوری که چند روز در بخش فولاد بازی کرده و سپس بازی آنها بدون هیچ کنترلی به بخش سیمان منتقل می‌شود.

 

بایدن در تکرار اشتباهات و شکست پای جای پای دولت‌های قبلی می‌گذارد

یک نشریه آمریکایی تصریح کرد شعار بایدن مبنی بر «بازگشت آمریکا» پوچ است و دولت جدید آمریکا نیز در تکرار اشتباهات منتهی به شکست، پا جای پای دولت‌های قبلی گذاشته است.

نشنال اینترست در تحلیلی که از سوی «ویلیس کرومهلز» عضو اندیشکده Defense Priorites (اولویت‌های دفاعی) به نگارش درآمده، می‌نویسد: شعار بازگشت آمریکا (احیای قدرت و رهبری جهانی آمریکا) به عنوان شعار بایدن لااقل در حوزه سیاست خارجی پوچ و بی‌اساس است.

از بسیاری از جهات، انتظار می‌رود که سیاست خارجی بایدن، با تکرار اشتباهات تاریخی دولت‌های پیشین آمریکا در دو دهه گذشته، همچنان در مسیر شکست قدم بردارد. عجیب است که بایدن نه در سخنرانی‌های خود و نه در مدت اخیر، کوچک‌ترین اشاره‌ای به افغانستان یعنی همان جایی که نیروهای آمریکایی بیش از 20 سال است که در آن حضور دارند، نکرده است. بایدن همچنین در رابطه با عراق، سوریه و ده‌ها کشور آفریقایی که ایالات متحده آمریکا در آن‌ها نیروی نظامی فعال دارد نیز هیچ اشاره‌ای نداشته است.

دولت بایدن به احتمال فراوان همچنان حضور نظامی آمریکا در خارج از این کشور را حفظ خواهد کرد و حتی احتمال دارد جای پای آمریکا را در خارج از این کشور، گسترش نیز بخشد. بایدن برخلاف تمام لفاظی‌هایش که در آن به پایان بخشیدن به جنگ یمن تأکید کرده، احتمالاً همچنان به کمک‌هایش به دولت عربستان ادامه خواهد داد. بایدن همچنین به احتمال فراوان، نیروهای نظامی آمریکا را نیز در عربستان حفظ خواهد کرد. حرکت بسیار بدی که ترامپ آن را آغاز کرد و چالش‌های فراوانی را در آینده برای آمریکا ایجاد خواهد کرد.

بایدن به هیچ عنوان به این مسئله توجه نمی‌کند که حضور سیاسی و نظامی آمریکا در جهان، بیش از حد افزایش یافته است.

در سوریه،‌ واشنگتن به صورت مخفیانه و پنهانی تلاش کرد تا دولت سوریه را سرنگون کند. امری که موجب شد تا گروه‌های افراط‌گرایی نظیر داعش و القاعده، قدرت‌گیری قابل توجهی داشته باشند. رویکردی که فجایع زیادی را در منطقه خاورمیانه ایجاد کرد. جدای از این‌ها، نیروهای آمریکایی همچنان در عراق باقی مانده‌اند که این مسئله، نارضایتی‌های زیادی را در داخل عراق برانگیخته است. با این حال، آمریکا و به احتمال فراوان دولت بایدن، همچنان نیروهای آمریکایی را در عراق نگه خواهند داشت تا بنا به ادعای خود، ایران را مهار کنند.

نکته عجیب در دولت‌های مختلف آمریکا و حتی دولت بایدن این است که آن‌ها می‌دانند جنگ‌هایی نظیر افغانستان، که بیش از 20 سال آمریکا را درگیر کرده است، هیچ منفعت و بردی را برای واشنگتن به بار نخواهند آورد، با این حال، همچنان نظیر نمونه جنگ ویتنام، از یک چنین نبردهایی حمایت می‌کنند و جان سربازان آمریکایی را به خطر می‌اندازند. امری که شکست‌های عمیق و قابل توجهی را به آمریکا و وجهه بین‌المللی آن وارد کرده است.

شعار «بازگشت آمریکا» در دوره بایدن، کاملاً پوچ و بی‌اساس است. بایدن باید با عقب‌نشینی از افغانستان، اتخاذ دیپلماسی در قبال روسیه، و تعامل مفید با اروپا، رویکردی جدید را در عرصه سیاست خارجی آمریکا به نمایش بگذارد. بایدن درک درستی از وضعیت کلان آمریکا ندارد. درست به همین دلیل باید اذعان کرد که دولت جدید آمریکا نیز روی ریلی در عرصه سیاست خارجی آمریکا گام خواهد گذاشت که فقط و فقط برای آمریکا، ناکامی و شکست به بار خواهد آورد.

 

غیر از بدگویی علیه پالایشگاه‌ها هنری هم دارید؟!

وزیر نفت با وجود استفاده از ظرفیت‌های پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای تأمین و صادرات بنزین و صادرات سایر فرآورده‌های غیرنفتی در دور زدن تحریم‌ها مدعی شد طرحی بدتر از طرح این پالایشگاه در عمرم ندیدم(!)

بیژن زنگنه دیروز در مراسم «بهره‌برداری از طرح‌های ملی انتقال، توزیع و ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی» گفت: یکی از طرح‌هایی که باید به عنوان یک نمونه اغتشاشات مدیریتی در دانشگاه‌ها تدریس شود طرح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس است که تحویل دولت یازدهم شد.

وی افزود: بنده بدتر از طرح ستاره خلیج‌فارس در عمرم ندیدم، زیرا این طرح تا حدی مغشوش بود که فقط به درد تدریس در دانشگاه‌ها می‌خورد که مبادا این کار دوباره تکرار شود.

زنگنه ادامه داد: در اوایل دولت یازدهم سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء به همراه یکی دیگر از سرداران از پروژه ستاره خلیج‌فارس بازدید کرد. آن سردار بعد از بازدید از طرح پرسید که آیا داعش به این پالایشگاه حمله کرده است؟ آن موقع ما چطور می‌خواستیم از این واحد به هم ریخته بنزین تولید کنیم.

وزیر نفت ادامه داد: در این پروژه خط لوله، مخازن، آبگیر، ساختمان‌های صنعتی و غیرصنعتی ساخته شده بودند ولی واحد فرآیندی ۴۰ درصد پیشرفت داشت. بنده ساعت‌ها وقت مستقیم گذاشتم که طرح ستاره خلیج‌فارس را اصلاح کنم.

وی تصریح کرد: این طرح نه تنها پیشرفتی نداشت بلکه در یک وضعیت مغشوش بود. آری مهندس خوب همیشه به کار می‌آید اما این مدیریت خوب است که در نهایت طرح را به سرانجام می‌رساند.

زنگنه ادامه داد: توسعه در کشور با اندیشه مدبرانه و مدیرانه شکل می‌گیرد. البته بازوی توانا هم مهم است اما در نهایت فکر و تدبیر مدیران است که کار را به نتیجه می‌رساند و در انتخابات هم کسی نباید تک‌خوری کند زیرا پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با همت همه مدیران انجام شده است.

راستی‌آزمایی سخنان وزیر نفت به این است که آقای زنگنه بگوید کدام طرح‌های بهتر و برتر از طرح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در زمینه خودکفایی و متنوع‌سازی محصولات غیرنفتی با ارزش افزوده بالا، در دوره مدیریت ایشان در این 7 سال طراحی و به اجرا گذاشته شده است؟ نقض ماجرا هم این است که آقای زنگنه همین چند ماه قبل، پالایشگاه‌سازی را کثافت‌کاری و ضد محیط‌زیست توصیف کرد!! چگونه می‌شود ادعای مدیریت داشت و در عین حال تحلیلی تا این حد عقب‌افتاده درباره موضوع پالایشگاه‌سازی ارائه کرد؟! یادآور می‌شود طی یک سال اخیر دولت توانست به واسطه محصولات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بخشی از تحریم‌های نفتی را دور بزند. این صادرات از جمله در حالی اتفاق افتاد که زمانی نه چندان دور، کشور به خاطر نیاز به واردات بنزین در معرض تحریم‌های فلج‌کننده قرار گرفته بود.

 

نیویورک تایمز: دولت بایدن نمی‌خواهد تحریم‌ها را لغو کند

یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد؛ دولت بایدن ممکن است به ایران پیشنهادهایی غیر از رفع تحریم‌ها بدهد(!)

نیویورک تایمز با ‌اشاره به تحرکات نمایشی دولت بایدن نظیر پس گرفتن درخواست (شکست خورده) دولت ترامپ برای اجرای مکانیسم ماشه برجام از شورای امنیت نوشت: نخستین مانع برای احیای توافق هسته‌ای در روزهای گذشته این بوده که کدام طرف باید نخستین اقدام را انجام دهد. ایران تأکید کرده که هیچ‌گاه از توافق هسته‌ای خارج نشده و اقدامات جبرانی که بعد از خروج آمریکا از این توافق در پیش گرفته در واکنش به نقض عهد طرف مقابل بوده است. واشنگتن، در مقابل با آنکه با نقض برجام از آن خارج شده گفته این ایران است که باید تمامی تعهداتش را اجرا کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، پر کردن این شکاف میان ایران و آمریکا را «روندی پرمشقت» توصیف کرده است.

برخی کارشناسان گفته‌اند ایالات متحده ممکن است با انجام اقداماتی غیر از رفع تحریم‌ها مانند حمایت از اعطای وام 5 میلیارد دلاری توسط صندوق بین‌المللی پول به ایران به دنبال عبور از بن‌بست‌های ایجاد شده باشد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده تنها در شرایطی اقدامات جبرانی‌اش درباره برجام را به عقب برخواهد گرداند که آمریکا بدون قید و شرط، تمامی تحریم‌های اعمال ‌شده، باز اعمال‌ شده و دوباره برچسب‌گذاری ‌شده توسط دولت ترامپ را لغو کند.

 

بلومبرگ: ایران بدون لغو تحریم‌ها ضرورتی برای برجام نمی‌بیند

یک خبرگزاری آمریکایی می‌گوید ایران با وجود تحریم‌ها، دلیلی برای بازگشت به توافق یا توافق جدید نمی‌بیند.

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با‌ اشاره به اعلام آمادگی آمریکا برای شرکت در نشست برجام و مخالفت مقامات ایران نوشت: بیم آن می‌رود ایران با هدف از دست ‌ندادن آخرین اهرم فشار، دیگر ضرورتی به انجام توافق بر سر برنامه هسته‌ای احساس نکند. در حالی که دولت «جو بایدن» تلاش دارد ایران را به پای میز مذاکره برگرداند، مقامات تهران به صراحت اعلام کرده‌اند که این کار آسانی نیست.

پس از آنکه آمریکا اعلام کرد آماده است همراه با سایر شرکای برجام در نشست مربوط به این توافق شرکت کند، ایران اعلام کرد بازگشت به توافق دیگر کار آسانی نیست. ظریف گفت که کشورش تنها پس از لغو تحریم‌های واشنگتن به گفت‌و‌گوها بازمی‌گردد؛ چیزی که ایالات متحده بارها آن را رد کرده است.

ناظران بر این باور هستند که وضعیت کنونی نشان دهنده دشواری بازگشت به مسیر قبلی است. به عبارتی تصور اینکه بایدن بتواند ایران را وادار کند به تعهدات برجامی خود بازگردد و آمریکا امکان مذاکره بر سر مسائل دیگر را با تهران داشته باشد، دشوار است.

اما نقش اروپا در این میان چیست؟ اتحادیه اروپا باید به سرعت نشستی که آمریکا هم موافقت کرده در آن شرکت کند را ترتیب دهد، تا انگیزه‌ای برای تهران و واشنگتن باشد. جان آلترمن مدیر برنامه خاورمیانه اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) در این خصوص گفت: وضعیت فعلی، پرده از برخی واقعیت‌های ناراحت‌کننده برمی دارد که مهم‌ترین آن این است: با وجود تحریم‌های واشنگتن، تهران ضرورتی درخصوص توافق احساس نمی‌کند.

آلترمن افزود: من می‌ترسم ایرانی‌ها متقاعد شده باشند که انجام توافق، آخرین اهرم فشار آنها را از بین خواهد برد. بنابراین مطمئن نیستم که بتوان با ایرانی‌ها توافق دیگری انجام داد.

 

بایدن درباره برجام مثل ‌ترامپ رفتار می‌کند

«جو بایدن نسبت به موضع ‌ترامپ در مورد توافق هسته‌ای با ایران، همدردی پیدا کرده است».

«فردی ریدی» نویسنده انگلیسی تلویزیون «سی‌جی‌تی‌ان» چین، ضمن انتشار تحلیل فوق نوشت:‌ ترامپ، انتقاد شدید به برجام داشت زیرا نگرانی‌های آمریکا درباره توسعه موشک‌های بالستیک یا سایر نگرانی‌های منطقه‌ای را برطرف نمی‌کرد. جو بایدن نیز اگرچه در دوران تبلیغات انتخاباتی در حمایت از این توافق بسیار جدی نشان می‌داد، اما اکنون به‌نظر می‌رسد نسبت به موضع‌های ‌ترامپ در مورد برجام، همدردی پیدا کرده است.

دولت جدید بایدن به‌دنبال آن است تا دوره جدیدی از تعامل با ایران را آغاز کند با این حال، تغییری مانند پیوستن مجدد واشنگتن به توافقنامه آب و هوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی، در سیاست‌های واشنگتن در مورد برجام مشاهده نشده است. به‌نظر می‌رسد دوباره تنش‌ها در حال افزایش است. چه چیزی در پشت این تنش شدید است؟

ایران از سال ۲۰۱۹، از یک سال پس از خروج دونالد ‌ترامپ از توافق برجام، در حال کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام است. تهران استدلال کرده ایالات متحده همان‌گونه که ابتدا تعهدات خود را در قبال این توافق‌نامه زیر پا گذاشت، به همین‌ ترتیب باید تحریم‌ها را قبل از انطباق ایران با برجام رفع کند.

با نزدیک شدن به ۲۳ فوریه (۵ اسفند) امضا‌کنندگان اروپایی برجام با انتشار بیانیه‌ای خواستار بازگشت ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام شده‌اند.

این تحلیلگر در ادامه به بیانات رهبر معظم انقلاب پرداخته و نوشته است: رهبر ایران تأکید کرده‌اند که سخن و وعده خوب نیست. این‌بار ما فقط اقدام طرف مقابل را می‌خواهیم و اگر ایالات متحده تحریم‌ها را لغو کند، ایران هم بلافاصله به تعهدات خود بازمی‌گردد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

آیت‌الله جنتی در اجلاسیه خبرگان رهبری با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 تأکید کرد

شورای نگهبان بیش از هر چیز به تقوای کاندیداها توجه کند

آیت‌الله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، صبح دیروز در هشتمین اجلاسیه خبرگان رهبری در دور پنجم با گرامیداشت یاد آیت‌الله محمد یزدی، آیت‌الله مصباح‌یزدی و آیت‌الله امینی به حلول ماه رجب اشاره کرد و گفت: این ایام بسیار ایام مبارکی است که باید قدر آن را بدانیم. وی انتخابات مجلس یازدهم را انتخاباتی دانست که مردم آزادانه رأی خود را دادند و گفت: امیدوارم نمایندگان حق مردم را ادا کنند و به فکر خودشان و جریانات سیاسی و دوستان‌شان نباشند. آیت‌الله جنتی تصریح کرد: نمایندگان به مردمی خدمت کنند که آنها را انتخاب کرده‌اند و اولویت‌ها را در نظر بگیرند و به مسائل فرعی نپردازند. رئیس مجلس خبرگان رهبری درباره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: قانون اساسی شرایط رئیس‌جمهور را مدیر، مدبر و باتقوا عنوان کرده که باید به این شرایط اهمیت داد. شورای نگهبان در تایید صلاحیت‌ها بیش از همه باید به تقوای کاندیداها توجه کند. تقوا در حد عدالت و یک درجه بالاتر از عدالت است و طبیعی است مردم باتقواترین را انتخاب می‌کنند. امیدوارم کسانی که از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت می‌شوند، از ابتدا تا پایان تقوای لازم را داشته و خادم ملت باشند. وی در ادامه با تقدیر از اقدامات ضدفساد دستگاه قضا گفت: از آیت‌الله رئیسی بابت اقدامات در مبارزه با فساد تشکر می‌کنیم. مبارزه با فساد از خواسته‌های مردم است. مردم گرفتار فساد گردن‌کلفت‌ها و زوردارها هستند و این مرد کمر بسته و به جنگ فساد می‌رود و قطعا مردم قدردان و حامی اقدامات ایشان و قوه ‌قضائیه هستند. آیت‌الله جنتی همچنین در بخشی از نطق افتتاحیه هشتمین اجلاس پنجمین مجلس خبرگان رهبری گفت: کرونا از مسائل امروز ما و دنیا است که فکر همه را مشغول کرده و مشکلات فراوان اقتصادی و سیاسی به وجود آورده است. برخی از وضعیت اقتصادی نامناسبی برخوردار شده وکسب‌وکارها کساد شده و نمی‌توانند زندگی خود را بچرخانند. مردم عزیز ما در ایام کرونا کمک‌های مؤمنانه خوبی به همدیگر کردند و برخی صاحب‌خانه‌ها مراعات حال مستأجران را کردند. ما مردم عزیزی داریم و از همه مسؤولان بدون استثنا می‌خواهم هر خدمتی می‌توانند به مردم بکنند. وی افزود: قدردان خدمات کادر درمان برای تلاش‌های فراوان جهت حفظ سلامت مردم هستیم و یاد و خاطره شهدای خدمت در این عرصه را گرامی می‌‌داریم.

همچنین در حاشیه این اجلاس، انتخابات اعضای هیأت‌رئیسه این مجلس برگزار شد. بر اساس انتخابات انجام‌شده، اعضای سابق هیأت‌رئیسه خبرگان رهبری برای یک دوره ۲ ساله ابقا شدند و آیت‌الله جنتی به عنوان رئیس، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به عنوان نایب‌رئیس اول و آیت‌الله موحدی‌کرمانی به عنوان نایب‌رئیس دوم در جایگاه خود باقی ماندند. همچنین آیت‌الله خاتمی و آیت‌الله کعبی به عنوان منشی، آیت‌الله حسینی‌بوشهری به عنوان کارپرداز فرهنگی و حجت‌الاسلام والمسلمین قمی به عنوان کارپرداز اداری- مالی مجلس خبرگان رهبری در سمت خود ابقا شدند.

***

آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی در دیدار سرلشکر باقری:

باید به جایی برسیم که دشمنان از اقتدار ما بترسند

آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی، مرجع تقلید شیعیان و مفسر برجسته قرآن کریم در دیدار ‌سرلشکر ‌باقری،‌ رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، با بیان اینکه باید با قدرت و استفاده از ظرفیت‌های داخلی، جدیدترین سلاح‌ها را بسازیم، گفت: باید جلوی اختلاس‌ها و حقوق‌های نجومی گرفته شود. وی با اشاره به اینکه قطعا مکتب اسلام که با کرامت انسانی همراه است، ماندگار خواهد بود، بر ضرورت حفظ وحدت ملی تأکید کرد و اظهار داشت: انقلاب اسلامی از گذشته تاکنون از پایگاه مردمی برخوردار بوده است و اگر مردم پای کار انقلاب نباشند، همان‌طور که تاریخ نشان داده است توطئه دشمنان در مدت کمی کارساز خواهد شد. حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی تأکید کرد: ما قصد دعوا و جنگ با کسی را نداریم و اصلا کار اصلی ما جنگ نیست اما خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم فرمود: طوری باشید که دشمنان از شما بترسند. وی با اشاره به اینکه اگر به آنچه مطلع هستیم، عمل کنیم، خداوند در آنچه نمی‌دانیم، راه را برای‌مان روشن خواهد کرد، بیان کرد: ملت ایران از نظر هوش و ذکاوت، پیشینه تاریخی و فرهنگ از دشمنان جلوتر هستند و همچنان که تاکنون نشان داده‌اند، ظرفیت توسعه و پیشرفت را در عرصه‌های مختلف دارند. حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی با بیان اینکه ما ملت ظلم‌پذیری نیستیم و موظف هستیم به جایی برسیم که دشمنان از اقتدار ما واهمه داشته باشند، گفت: ما نباید غفلت کنیم و نباید گرفتار منیت‌ها و کید شیطان شویم، بلکه باید تلاش و کوشش کرد و در حوزه تولید گام مؤثر برداشت.

***

درخواست پکن از واشنگتن برای بازگشت به برجام

وزارت خارجه چین از آمریکا خواست به منظور خارج شدن از بن‌بست موجود در ارتباط با موضوع برجام، به این توافق بازگردد. وزارت خارجه چین خواستار بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران برای حل بن‌بست موجود شد. «وانگ ونبین» سخنگوی این وزارتخانه دیروز به خبرنگاران گفت: چین همیشه معتقد است که بازگشت ایالات‌متحده به برجام تنها راه درست برای حل بن‌بست ایجادشده در ارتباط با توافق هسته‌ای است. دیپلمات چینی افزود: آمریکا و متحدانش باید احساس فوریت را تقویت کنند و به میز مذاکره با ایران بازگردند. او در ادامه گفت: همه طرف‌ها باید با آرامش و خویشتن‌داری عمل کنند و از اقداماتی که ممکن است اوضاع را تشدید کند، خودداری کنند. این مقام وزارت خارجه چین درباره مذاکرات اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران هم اظهارنظر کرد و گفت پکن امیدوار است این نهاد و ایران با هم کنار بیایند تا بتوانند نقشی سازنده در رفع بن‌بست‌ها ایفا کنند.

*********************************

روزنامه خراسان**

«سوت زنان »تغییر کاربری اراضی هم پاداش می گیرند

طبق پیشنهاد یک عضو کابینه که هم اکنون توسط تعدادی از کارشناسان و مدیران دولتی، در حال بررسی در کمیسیون های تخصصی دولت است، مقرر شده با تصویب تبصره ای توسط هیئت وزیران، بودجه ای خاص برای مخبرین یا گزارشگران فساد (سوت زنان )  تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها در کشور تعیین و به آن ها پرداخت خواهد شد. همچنین مجریان و عوامل نظارتی دولتی در این موضوع هم اعتبار تشویقی می گیرند.

*********************************

روزنامه ایران **

آیا قالیباف از توافق موقت مطلع نبود؟

 خبر اول اینکه، مجلسی‌ها روز گذشته به توافق موقت سازمان انرژی اتمی کشورمان با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روی خوش نشان ندادند و با عصبانیت مدعی شدند که دولت با این توافق قانون مصوب مجلس را دور زده است.

گذشته از توضیحات سازمان انرژی اتمی و سخنگوی وزارت خارجه که نشان می‌دهد برداشت نمایندگان از این توافق درست نیست، با توجه به برخی واقعیات موجود به نظر می‌رسد توافق یاد شده نه تنها برخلاف قانون مجلس نیست بلکه به نفع جمهوری اسلامی ایران هم هست. بر اساس اطلاعات «ایران» ابتکار عمل توافق یاد شده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیشتر از سوی سازمان انرژی اتمی بوده که البته با مقامات و نهادهای مرتبط با پرونده هسته‌ای هم هماهنگ می‌شود. از جمله اینکه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس به عنوان یک عضو شورای عالی امنیت ملی از مصوبه این شورا در این خصوص مطلع بوده است . همچنین از طرف ایران به رافائل گروسی هم هشدار داده می‌شود که اگر شورای امنیت بخواهد درباره برنامه ایران نشست برگزار کند، این تفاهم موقت ملغی خواهد شد.

 

پیشنهاد البرادعی به جهان عرب درباره ایران

 خبر دیگر اینکه، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار گفت‌و‌گوی کشورهای عربی با ایران و ترکیه شد. به‌گزارش ایسنا، محمد البرادعی، گفت: باید یک نظام و استراتژی امنیتی منطقه‌ای ایجاد شود که بر اعضای خود متکی باشد و برای محافظت از منافع ما قابل اعتماد باشد.این استراتژی باید توانایی تعامل با مسائل پیچیده را که با همسایگان داریم داشته باشد.

این دیپلمات کهنه کار مصری افزود: گفت‌و‌گو با ایران و ترکیه که در بسیاری از مسائل با آنها اتفاق نظر داریم و در بسیاری دیگر اختلاف داریم، مسأله‌ای است که نباید به تأخیر بیفتد. به‌گفته البرادعی از اولویت‌های حیاتی ایجاد یک راهبرد یکپارچه و روشن در رابطه با چگونگی تعامل با انکار واضح حقوق فلسطینیان از سوی اسرائیل است.

 

توضیح درباره درگذشت بهنام محجوبی

 شنیدیم که، بهنام محجوبی که سال 96 در ماجرای خیابان گلستان هفتم دستگیر و به تحمل حبس محکوم شده بود، در پی بیماری روز یکشنبه در بیمارستان درگذشت. به گزارش ایسنا، اداره کل زندان‌های تهران در اطلاعیه‌ای به همین مناسبت، ضمن ابراز تأسف، نسبت به این واقعه اعلام کرد: مرحوم محجوبی، اخیراً دچار مسمومیت از طریق مصرف خودسرانه دارو شده بود که بلافاصله جهت درمان به یکی از بیمارستان‌های تهران منتقل گردید.

بنابر این اطلاعیه، فرد مورد اشاره، دارای سابقه بیماری بوده و به‌همین دلیل در جریان تحمل محکومیت، تحت نظر پزشک قرار داشته و تمام مراقبت‌های پزشکی در طول دوران حبس این محکوم به‌صورت کامل انجام شده است. پس‌از بستری شدن این فرد در بیمارستان، اقدامات ویژه درمانی برای وی در نظر گرفته شد که با وجود تلاش‌های فراوان کادر پزشکی، متأسفانه زندانی مورد اشاره فوت می‌کند.

بر اساس این اطلاعیه، بررسی دقیق علت فوت این زندانی در پزشکی قانونی صورت می‌گیرد که نتایج آن متعاقباً اعلام خواهد شد.

 

بیشترین ایرانیان مقیم خارج در امریکا هستند

 دست آخر اینکه، دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در گزارش سال ۱۳۹۹ خود اعلام کرد که در مجموع چهار میلیون و ۳۷ هزار و ۲۵۸ ایرانی در خارج از کشور اقامت دارند.بر اساس این گزارش، در میان کشورهای جهان، بیشترین تعداد ایرانی‌های مقیم خارج از کشور با جمعیتی یک و نیم میلیون نفری، ساکن ایالات متحده امریکا هستند. بریتانیا و کانادا نیز هر یک اقامتگاه ۴۰۰ هزار ایرانی است. پراکندگی قاره‌ای ایرانیان مقیم خارج از کشور نشان می‌دهد که امریکا اقامتگاه ۴۷ درصد آنهاست و اروپا دومین قاره‌ای است که بیشترین تعداد ایرانیان مقیم خارج از کشور را در خود جای داده است.بر این اساس یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۵۵۲ نفر(معادل ۲۹ درصد) مقیم کشورهای اروپایی هستند و بیشترین تعداد ایرانی‌های مقیم اروپا با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری ساکن بریتانیا هستند. پس از این کشور، آلمان به‌عنوان اقامتگاه ۳۱۹ هزار ایرانی قرار دارد.

*********************************

روزنامه شرق **

الحاق نیمی از جمهوری‌خواهان به حزب احتمالی ترامپ

نتایج نظرسنجی جدیدی نشان می‌دهد حدود نیمی از جمهوری‌خواهان گفته‌اند که چنانچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، حزب جدیدی تشکیل داده و رهبر آن باشد، آنها حزب جمهوری‌خواه را کنار گذاشته و به آن ملحق می‌شوند.به گزارش ایسنا، نظرسنجی دانشگاه سافولک – یواس‌ای‌تودی نشان می‌دهد ۴۶ درصد از جمهوری‌خواهان گفتند اگر رئیس‌جمهوری سابق آمریکا حزب جدیدی تشکیل دهد، آنها حزب جمهوری‌خواه را رها کرده و به آن می‌پیوندند. تنها ۲۷ درصد گفتند که آنها در حزب جمهوری‌خواه باقی می‌مانند و مابقی هم گفتند تصمیمی نگرفته‌اند.‌‌ یک حامی جمهوری‌خواه که صاحب کسب‌و‌کاری کوچک در میلواکی است، به روزنامه یواس‌ای‌تودی گفت: ما این‌طور حس می‌کنیم که جمهوری‌خواهان به حد کافی برای ما مبارزه نمی‌کنند و دیدیم که دونالد ترامپ تا جایی که می‌توانست برای ما جنگید؛ اما بعد شما جمهوری‌خواهانی را دارید که با دموکرات‌ها و همه‌چیز موافق هستند و هرگز آنها را به عقب هل نمی‌دهند. ترامپ جزئیاتی از آینده سیاسی خود ارائه نداده است اما او بعد از تبرئه‌شدن در محاکمه استیضاح سنا با صدور بیانیه تند‌و‌تیزی از رهبری جمهوری‌خواهان به‌ویژه میچ مک‌کانل، رهبر اقلیت سنا انتقاد کرد.مک‌کانل به محکومیت ترامپ رأی مثبت نداد و تأکید کرد که محکوم‌کردن رئیس‌جمهوری که دیگر در این سمت نیست، با قانون اساسی آمریکا مغایرت دارد؛ اما او پس از تبرئه‌شدن ترامپ گفت این رئیس‌جمهوری سابق به‌لحاظ اخلاقی مسئول شورش شش ژانویه هوادارانش به ساختمان کنگره است و می‌توان او را بابت جرائم احتمالی که مرتکب شده است، تحت پیگرد قرار داد. مشاوران ارشد ترامپ گفته‌اند آنها روی کمک به محافظه‌کاران منتخب برای شرکت در انتخابات کنگره متمرکز هستند. جیسون میلر، مشاور ارشد ترامپ، به هیل گفت: هدف ما پس‌گرفتن دوباره کنترل مجلس نمایندگان و سناست. ما روی کرسی‌های آزاد، کرسی‌های تحت کنترل دموکرات‌ها تمرکز داریم و شاید به‌دنبال ارتقای کرسی‌هایی باشیم که بیشتر صدای «آمریکا را دوباره باعظمت کنیم» را منتقل کنند. اصلا نمی‌دانم چرا مک‌کانل تصمیم گرفت آن‌طور از این رئیس‌جمهور انتقاد کند؛ اما وقتی شما این کار را می‌کنید، باید انتظار واکنش هم داشته باشید. نظرسنجی دانشگاه سافولک – یواس‌ای تودی در میان هزار رأی‌دهنده به ترامپ که از انتخابات ۲۰۲۰ شناسایی شدند، بین ۱۵ تا ۱۹ فوریه انجام شد. حاشیه خطای این نظرسنجی سه درصد گزارش شده است.

 

پیام محرمانه ملک سلمان به بایدن:

گزارش مرگ خاشقجی را منتشر نکن

منابع آگاه از پیام محرمانه پادشاه عربستان به رئیس‌جمهوری آمریکا و درخواست او برای منتشرنکردن گزارش مرگ روزنامه‌نگار منتقد سعودی پرده برداشتند. چند منبع آگاه در گفت‌وگو با سایت ویکی‌لیکس سعودی فاش کردند که ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، در پیامی محرمانه از جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، خواسته است گزارش تهیه‌شده درباره قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی را منتشر نکند.طبق گفته این منابع، ریما بنت بندر بن سلطان، سفیر ریاض در واشنگتن، این پیام را تقدیم بایدن کرده است. منابع مذکور در ادامه تصریح کردند که ملک سلمان در این پیام بر آمادگی عربستان برای گفت‌وگو با دولت بایدن بر سر مسائل مختلف و خواسته‌های آمریکا تأکید کرده و در مقابل این مسئله خواستار منتشرنکردن گزارش قتل خاشقجی شده است. یک منبع آمریکایی شنبه در گفت‌وگو با روزنامه عربی۲۱، اعلام کرد گزارش اطلاعاتی دولت جو بایدن درباره جمال خاشقجی که در کنسولگری این کشور در استانبول توسط تیم عربستانی ترور شد، هفته اول مارس منتشر خواهد شد. این منبع اعلام کرد گزارش به‌صورت کامل منتشر نخواهد شد. دولت آمریکا برخی مسائل سیاسی و امنیتی را درباره گزارش در نظر خواهد گرفت. به گفته روزنامه واشنگتن‌پست، در گزارش مذکور آمده که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دستور قتل خاشقجی را داده است. این گزارش خلاصه نتایج اطلاعاتی درباره پرونده خاشقجی است و انتشار آن احتمالا فضای بین دولت بایدن و ریاض را پرتنش خواهد کرد. در گزارش مستقل ۲۰۱۹ از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل آمده بود که مقام‌های سعودی در سطح بالا اقدام به برنامه‌ریزی، قتل و مثله‌کردن خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه کردند. این مقام‌ها درباره اینکه چطور این قتل را از جامعه بین‌المللی نیز مخفی کنند، گفت‌وگو داشتند. در این گزارش به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نیز اشاره شده است. با وجود نتیجه‌گیری‌های آژانس سیا مبنی بر اینکه ولیعهد سعودی شخصا به قتل خاشجقی دستور داده اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، از ولیعهد عربستان دفاع کرد.

*********************************

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: