صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱  ، 
شناسه خبر : ۳۳۱۶۰۰
حزب «جمهوری به پیش» مکرون تنها ۱۰.۹ درصد آرا را به دست آورد و حزب «حرکت ملیِ» لوپن هم تنها ۱۹.۱ درصد
پایگاه بصیرت / گروه بین المللی

"نه"بزرگ فرانسوی ها به انتخابات 
 برگزاری انتخابات منطقه ای در فرانسه و عدم حضور دهها میلیون فرانسوی در این انتخابات، مولد تحلیلهای زیادی در خصوص این انتخابات بوده است. انتخابات منطقه‌ای فرانسه که روز یکشنبه در آن کشور برگزار شد، چند نتیجه چشمگیر داشت: اول، میزان بسیار پایین مشارکت که در تاریخ فرانسه کم‌سابقه است، و دوم،‌ ناکامی دو نفر از مطرح‌ترین چهره‌های سیاسی آن کشور: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری میانه‌گرا و مارین لوپن، رهبر جریان ملی گرای افراطی. 
حزب «جمهوری به پیش» مکرون تنها ۱۰.۹ درصد آرا را به دست آورد و حزب «حرکت ملیِ» لوپن هم تنها ۱۹.۱ درصد. در عوض حزب راست‌گرای «جمهوری‌خواهان»‌ توانست موفق‌تر از آن‌چه انتظار می‌رفت حاضر شود و ۲۹.۳ درصد آرا را به دست آورد. کمتر از ۳۴ درصد مردم در انتخابات شرکت کردند. یعنی ۶۸ درصد مردم این انتخابات را نادیده گرفتند که بالاترین میزان مشارکت نداشتن شهروندان در تاریخ جمهوری پنجم فرانسه است. دور دوم انتخابات، یکشنبه آینده ۲۷ ژوئن برگزار می‌شود.فرانسه سال دیگر عازم انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود، اما با توجه به نرخ بسیار پایین مشارکت، معلوم نیست انتخابات روز یکشنبه تا چه حد خبر از نتیجه رقابت سال آینده بدهند. 
برخی مقامات فرانسوی تاکید کرده اند که عدم مشارکت نزدیک به 70 درصد فرانسوی ها در انتخابات اخیر( که انتخاباتی مهم در فرانسه محسوب می شود)، مصداق سیلی محکمی است که آنها به دموکراسی فرانسوی زده اند! طی ماههای اخیر، تظاهرات جلیقه زردها در فرانسه ادامه دارد و علاوه بر آن، سیاستهای ملی گرایانه افراطی کاخ الیزه و جریانهای نژادپرست در این کشور، مهاجرین و حتی شهروندان عادی در فرانسه را به ستوه آورده است. اعتراض شهروندان فرانسوی نسبت به سیاستمداران، بر گرفته از دغدغه های حل نشده آنها در خصوص مبارزه با فساد و عدم وجود آزادی های واقعی در این کشور است. از سوی دیگر، تصویب لایحه افزایش اختیارات پلیس و ممنوعیت تصویر برداری از اقدامات خشونت بار آن توسط مردم، خشم شهروندان فرانسوی نسبت به گروههای سیاسی در این کشور را دوچندان ساخته است.

نام:
ایمیل:
نظر: