صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸  ، 
شناسه خبر : ۳۳۴۴۳۳

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت به نقل از تسنیم حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با تشریح نشست اخیر این جامعه که با حضور آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور، در تاریخ 27 مهر ماه برگزار شد، گفت: این اجلاس در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست‌جمهوری و با مدیریت آقای پورمحمدی برگزار شد.
وی افزود: آیت‌الله موحدی کرمانی اولین سخنران این نشست بود. ایشان با تأکید بر اینکه امروز سران سه قوه تابع و مطیع رهبر انقلاب هستند، خاطرنشان کردند که بار سنگینی به‌روی دوش دولت سیزدهم و شخص آقای رئیسی آمده است و کشوری که با مشکلات عدیده‌ای به‌ویژه در حوزه مسائل معیشتی در اختیار ایشان قرار گرفته است، باید به جایی که خداوند می‌پسندد، هدایت شود.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: آیت‌الله موحدی در این نشست همچنین با اشاره به ترمیم فاصله بین حقوق‌ها و حرکت به‌سمت عدالت در این حوزه تأکید کردند که باید جلوی حقوق‌های نجومی گرفته شود. ایشان درباره قیمت‌گذاری کالاهای اساسی و نظارت قوی بر نرخ مایحتاج مردم تأکید کردند و از آقای رئیسی درخواست کردند که توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشد، همچنین درباره لزوم برخورد و ممنوعیت واردات کالاهای غیرضروری و رسیدگی به رسوب کالاهای اساسی در انبارهای گمرک تأکید کردند، همچنین مبارزه با ربای خانمان‌سوز در نظام بانکی از دیگر توصیه‌های آیت الله موحدی کرمانی به رئیس‌جمهور بود. 
مصباحی مقدم عنوان کرد: رئیس جامعه روحانیت مبارزه خطاب به رئیس جمهور گفتند که دولت باید از جوان‌های پاک و آماده‌خدمت استفاده کند و اعتماد ازدست‌رفته مردم باید احیا شود، باید افراد کابینه مدام رصد شوند تا خدای ناکرده آلوده به برخی مسائل نشوند و اگر موردی در این رابطه دیده شد با جدیت و قاطعیت برخورد شود، همچنین یارانه افراد پردرآمد باید حذف شود، مالیات بر عایدی سرمایه باید اجرایی و گرانی کالاها و رهایی بازار  باید هرچه سریعتر مورد رسیدگی قرار گیرد و همچنین باید به وضع مالیات شرکت‌های پردرآمد دولتی رسیدگی عاجل شود.
وی گفت: در ادامه نشست حجت‌الاسلام تقوی طی سخنانی تأکید کرد که دشمن از انقلاب اسلامی و روحانیت سیلی است خورده است و به همین دلیل از آغاز انقلاب، شخصیت‌های روحانیت را مورد حمله قرار دادند و عده‌ای از بزرگان را به شهادت رساندند. دشمن در صدمه زدن به روحانیت تأثیرگذار است تا جایی که عده‌ای در قم گفته‌اند که "روحانیت باید از دولت فاصله بگیرد" که این همان تز اسلام بدون روحانیت است. افکار عمومی و فعالیت روحانیت در این عرصه بسیار مهم است. شبکه ارزنده روحانیت می‌تواند در خدمت منویات رئیس‌جمهور برای حل مشکلات کشور قرار گیرد.
مصباحی مقدم اضافه کرد: همچنین در بخش دیگری از نشست حجت‌الاسلام موسی‌پور درباره فعالیت‌های جامعه روحانیت مبارز از دو سال قبل تاکنون و بازنگری در اساسنامه جامعه روحانیت توضیحاتی را بیان کرد، فعالیت‌هایی که منتهی به انتخابات در این جامعه شد و در نهایت بیش از هزار نفر عضو جامعه روحانیت مبارز شدند و از 10 منطقه هر منطقه یک نفر برای حضور در شورای مرکزی جامعه روحانیت انتخاب شدند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اظهاراتش در این نشست عنوان کرد: بنده متنی را در 12 بند در رابطه با مسائل اقتصادی آماده کرده بودم و اشاره کردم که دولت‌ها در دوره‌های اخیر تا توانستند هزینه‌ها را افزایش دادند و هیچ دولتی به فکر افزایش ثروت ملی و درآمد دولت نبوده است و انتظار ما از دولت سیزدهم این است که  به فکر بالا بردن ثروت ملی از طریق استفاده از ظرفیت منابع طبیعی به‌ویژه معادن و انرژی باشد. با توجه به اینکه ایران از منابع انرژی نفت و گاز سرشار برخوردار است و کنار آن خاک ایران دربردارنده 7 درصد منابع معدنی جهان است، باید از این ظرفیت‌ها به‌ویژه برای افزایش ثروت در کشور استفاده شود.
وی افزود: آنچه تأکید شد این بود که می‌توان با بهینه‌سازی مصرف انرژی که 4 برابر میانگین جهانی است طی 5 سال 25 درصد از مصرف انرژی در کشور را صرفه‌جویی کنیم و این میزان را صادر کنیم که در این صورت جهش تولید و افزایش ثروت در کشور محقق خواهد شد.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از این نشست آقای ابوترابی طی سخنانی به نظام اداری کشور و بلعیدن شدن درآمدها برای تأمین هزینه‌های جاری توسط ادارات دولتی که دولت را مجبور به استقراض از بانک مرکزی می‌کند اشاره کرد، همچنین مسئله مصرف انرژی را در کشور مورد اشاره قرار داد و گفت که هزینه انرژی در کشورهای واردکننده انرژی 5 درصد است در حالی که این هزینه در ایران 21 درصد است و در نتیجه تولیدات ایران قدرت رقابت با تولیدات کشورهای خارجی را ندارد. 
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: آقای رئیسی در این نشست پس از استماع نقطه‌نظرات اعضای حاضر در جلسه طی سخنانی گفتند که "با توجه به انتظاراتی که مردم از دولت سیزدهم دارند امیدوارم مجموعه اقدامات دولت بتواند موجب بالا رفتن سرمایه اجتماعی شود". آقای رئیسی همچنین تأکید کرد که "دوستان حاضر در این جلسه به ارائه پیشنهادات اکتفا نکنند."، همچنین آقای رئیسی تأکید کرد که "مسائل اقتصادی نباید دولت را از مسائل فرهنگی غافل کند چرا که به‌لحاظ میزان اهمیت، مسائل فرهنگی مقدم بر مسائل اجتماعی و اقتصادی است. جریان روحانیت همواره مورد اعتماد مردم بوده و امروز هم مورد اعتماد است البته ممکن است مردم از عملکرد یک طلبه انتقاد داشته باشند ولی ما باید از انتقادات مردم استقبال کنیم."
وی خاطرنشان کرد: به‌گفته رئیس‌جمهور، "دولت سیزدهم  یک برنامه کوتاه‌مدت  با محوریت حل مسئله کرونا  و کسری بودجه و مشکلات معیشتی دارد و برای این مسائل راه‌حل‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدتی دارد. همچنین دولت در تلاش است با کاهش استقراض از بانک مرکزی ماه‌های آینده را مدیریت کنیم و سال آینده نیز بودجه را با کمترین کسری بودجه ممکن ببندد."
مصباحی مقدم گفت: رئیس جمهور با انتقاد از برخی اقدامات در ماه‌های پایانی دولت قبل، تأکید کرد که بعضی از اقدامات در دولت قبل مانند همسان‌سازی‌ها و حقوق اساتید برای اجرا ابلاغ شده بود که کنار اینها سایر کارمندان هم توقع همسان‌سازی را داشتند. اگر قرار باشد این مسیر را ما با شرایط مالی فعلی ادامه دهیم با مشکلات و کاستی‌های زیادی مواجه خواهیم شد. در بحث واکسیناسیون هدف‌گذاری دولت این است که تا پیش از فصل زمستان واکسیناسیون سراسری پایان بپذیرد و در پی آن بخش‌های اقتصادی و تولیدی کشور به حالت عادی بازگردند. صادرات نفت کشور افزایش پیدا کرده است  و برخی ارزها در خارج مانند عراق و کره در حال مذاکره است اما بخشی از این دارایی‌ها با تلاش‌های صورت‌گرفته منجر به ایجاد گشایش‌هایی شده است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز همچنین با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور درباره سفرهای استانی، خاطرنشان کرد: آقای رئیسی گفت که "سفرهای استانی  حتی با یک کلنگ‌زنی هم همراه نبوده است بلکه برنامه ما این است که پروژه‌هایی را تکمیل کنیم که برخی از آنها 8 سال است نیمه‌کاره باقی مانده است. این سفرها به امیدواری مردم کمک می‌کند و موجب اقدامات جدی‌تر مدیران استانی خواهد شد."، همچنین رئیس جمهور تأکید کرد که "نگاه عدالت‌محور در بودجه‌نویسی یکی از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم است که با تمرکز بر آمایش سرزمینی به‌دنبال رشد متوازن کشور است، همچنین سند تحول دولت سیزدهم در 35 موضوع از بیمه، بانک تا مسائل امنیتی و اجتماعی تدوین شده که در آن به‌دقت اهداف و برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دولت سیزدهم مورد اشاره قرار گرفته است."

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: