صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰  ، 
شناسه خبر : ۳۱۰۶۲۳
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): حمله‌ به سوریه یک جنایت است. بنده صریحاً اعلام می‌کنم رئیس‌جمهور آمریکا، رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس جنایتکارند و جنایت کردند؛ طَرفی هم نخواهند بست، سودی هم نخواهند برد.(1397/1/25)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز
آخرین کارت هم سوخت

حمله نظامی ائتلاف آمریکا به مراکز تحقیقاتی سوریه حاکی از آن است که این عملیات یک ترفند هالیوودی برای احساس غرور در جامعه جهانی پس از شکست آخرین سنگرهای غوطه شرقی بوده است. تبدیل سوریه به سرزمین سوخته اولین راهبرد جبهه عربی، عبری و غربی بود؛ اما اکنون که در این عرصه نبرد سرزمین‌های سوخته را هم از دست داده‌اند، به دنبال جبران روانی شکست‌ها هستند.
شلیک ۱۱۰ موشک به مراکز علمی و تحقیقاتی پیام‌هایی برای دشمنان و دوستان سوریه دارد:
1ـ دشمنان سوریه دریافته‌اند که نهایت توان آمریکا در حمله کوتاه‌مدت و جنگ روانی طولانی‌مدت است و به این ترتیب آمریکا توانایی تبدیل این سناریو به حصول نتیجه در عرصه سیاسی و امنیتی را نداشته و شلیک ده‌ها موشک هم نتوانست نتیجه‌ای را در برداشته باشد.
2ـ دشمنان سوریه دریافته‌اند که این آخرین مُشت پرزور ائتلاف آمریکایی از بقیه حملات مستقیم و غیر مستقیم کم اثرتر بود و ترس رویارویی با آمریکا در میان جبهه مقاومت هم فرو ریخت.
3ـ همان‌گونه که بی‌بی‌سی گفته است: «اکنون بشار اسد در بهترین وضعیت ممکن در طول بحران سوریه قرار دارد.» دشمنان سوریه باید پیام دیگر این حملات پر شدت و کم اثر را این بدانند که محبوبیت اسد نه تنها در سوریه، بلکه در میان مسلمانان جهان و حتی ملت‌های غربی رو به افزایش خواهد گذاشت؛ زیرا در مقابل ائتلافی از قدرت‌های بین‌المللی که رفتار دوگانه‌ای در حمایت از صلح دارند، مقاومت کرده و پیروز و سرفراز بیرون آمده است.
4ـ همان‌گونه که روزنامه صهیونیستی «یدیعوت‌آحارونوت» نوشته: «موشک‌های آمریکا پیشرفته و هوشمند اما «بی‌تأثیر» بودند، این حمله هرگز تأثیری بر استقامت بشار اسد و قدرت او در استمرار پیروزی‌هایش نخواهد داشت»، این مسئله در میان دشمنان سوریه قوت گرفته که پس از امروز دیگر حربه‌ای برای تهدید و ایجاد تمکین سوریه وجود نخواهد داشت.
اما این حملات پیامی برای دوستان سوریه و جبهه مقاومت به دنبال داشت: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ». محققاً کسانی که در جبهه مدافعان حرم جنگیدند، با نصرت الهی پس از هفت سال به پیروزی‌های بزرگی رسیده‌اند و آخرین هدیه الهی در این مسیر، فرو ریختن ابهت و قدرت ائتلاف پوشالی آمریکا و سوختن آخرین کارت این کشور برای هراس‌آفرینی در جبهه مقاومت بود.

▼ گزارش روز
فرار از پاسخگویی

شهردار اصلاح‌طلب تهران در کمتر از یک سال و با عملکردی پر انتقاد به دلیل بیماری استعفا داده است و شورای شهر و رسانه‌های جریان اصلاحات نمایش حزبی و جناحی بر سر پذیرش استعفا و انتخاب شهردار جدید به راه انداخته‌اند. دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان با انتقادات جدی از سوی مردم، منتقدان و صاحبنظران روبه‌رو است و مشکلات اقتصادی و نوسانات بازار ارز نیز موجب اعتراض حامیان و طرفداران شناخته شده این جریان شده است و حتی برخی هشتگ «دیگر تکرار نمی‌کنیم» را در کنایه به سفارش‌های انتخاباتی رئیس دولت اصلاحات مطرح کرده‌اند. فراکسیون امید و فراتر از آن مجلس دهم که اصلاح‌طلبان ادعای کسب اکثریت کرسی‌های آن را داشتند، با انتقادات حامیان جریان اصلاحات و همچنین اعتراض مردم به ویژه در موضوع نحوه نظارت بر دولت و موضوع استیضاح وزیران روبه‌روست؛ اما با توجه به همه این شرایط، رئیس دولت اصلاحات به جای طرح مباحث درباره مشکلات مردم و همراهی با آنها در سخنانی کاملاً سیاست‌زده، مشکلات کشور را تا رفع مسئله کم اهمیت، جناحی و فراموش شده حصر تقلیل می‌دهد و تلاش می‌‌کند توجه جامعه را از انتقادات به دولت حامی اصلاح‌طلبان، حرکت شورای شهر پنجم در مسیر تبدیل شدن به شورای شهر اول و ناکارآمدی چهره‌های اصلاح‌طلب در مجلس منحرف کند و با اصلی و فرعی کردن موضوعات و عنوان ادعایی اختلاف میان مردم و فاصله میان نظام و جامعه، این مسئله کوچک را کلید حل مسائل کشور جا بزند و بگوید «رفع حصر حرکت سمبلیکی است که می‌تواند در جامعه ما که به شدت در آن نیاز به مهربانی و همدلی وجود دارد و به خصوص برای نزدیک کردن حاکمیت به مردم، اثر مثبت داشته باشد.» واضح است رئیس دولت اصلاحات با طرح خواسته‌های فردی و جریانی و انکار مطالبات واقعی جامعه، در تلاش برای فرار از پذیرش نقش و عملکرد اصلاح‌طلبان در ایجاد وضع موجود و بیان پاسخ مستدل و منطقی به مطالبات مردم است که البته نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

▼ خبر ویژه                  
اعلام برائت از رئیس دولت نهم و دهم

43 عضو کابینه دولت نهم و دهم در نامه‌ای خطاب به محمود احمدی‌نژاد با انتقاد از نامه‌پراکنی‌های غیر متعارف، طرح خواسته‌های غیر قانونی، مانند برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی، تضعیف نهادها و ارکان نظام اسلامی به بهانه نقد و اصلاح‌گری، ترجیح ندادن مصالح ملی بر مسائل شخصی و گروهی، مانند تکرار موضوع مهندسی انتخابات در حالی که کلیدواژه ناروای عوامل فتنه در سال 88 بود، التهاب‌آفرینی در جامعه، خود حق‌پنداری و استفاده از شیوه‌های خارج از روال قانونی که موجب وارد آمدن خسارت به کشور و مردم می‌شود، فاصله گرفتن از شعارهای انقلابی که مبنای میثاق و رأی مردم بود، انقلابی‌نمایی به جای انقلابی‌گری و استفاده ابزاری از عدالت، تکرار ادعاهای بی‌اساس فتنه‌گران و رسانه‌های معاند و ضد مردمی و پیش‌بینی بی‌پایه درباره اتفاقات و تحولات آتی (حال آنکه در گذشته نیز در مواردی از رخدادهایی سخن گفته شد که هرگز تحقق نیافت)، از مواضع و رفتارهای اخیر وی اعلام برائت کرده و به وی توصیه کردند، خیر و مصلحت او را در بازگشت به آرمان‌های امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی می‌دانند که اهم آن تقوای الهی، ولایت‌پذیری و خدمت خالصانه به مردم است و خاستگاه اقبال مردم به وی در سال 84 بوده است.

▼ اخبار
1ـ پاسخ‌های تحریمی روسیه به ‌آمریکا
ریابوخین، سناتور روس اعلام کرد: مجلس فدرال این کشور قصد دارد در قالب قوانین جدید، تحریم‌های علیه این کشور را پاسخ دهد و احتمالاً در قالب این طرح صادرات قطعات تیتانیومی به آمریکا و به مقصد شرکت هواپیماسازی بوئینگ را متوقف کنند. تیتانیوم یکی از عناصر کمیاب در جهان است که روسیه به آمریکا صادر می‌کند و در چرخه تولید هواپیمای بوئینگ بسیار مهم است. این مقام روس افزود: روسیه همچنین می‌تواند صادرات موتورهای آر بی 180 به آمریکا را تحریم کند که ناسا و پنتاگون از آن استفاده می‌کنند. معاون مجلس دومای روسیه هم اعلام کرده است، این تحریم‌ها شامل پایان دادن به همکاری روسیه با آمریکا در حوزه صنعت هسته‌ای، ساخت هواپیما و ماهواره می‌شوند. بنا به طرح ارائه‌شده از سوی دولت روسیه، در صورت تصویب، آمریکا و متحدان این کشور از حضور در توافقات بخش خصوصی در روسیه نیز منع خواهند شد. هم‌اکنون بانک‌هایی نظیر گلدمن ساکس، جی‌پی مورگان، کردیت سوئیس، مورگان استنلی، بی‌ام‌پی پاریباس، یو‌بی‌اس و سیتی به همراه برخی دیگر از بانک‌های خارجی اجازه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی روسیه را دارند.

2ـ تلاش اصلاح‌طلبان برای نشستن در جایگاه منتقد

«محمود صادقی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه «آرمان» با انتقاد از عملکرد دولت، گفت: «آقای روحانی نتوانست متناسب با انتظارات، به شعارهایی که پیش از تشکیل دولت دوازدهم داده بود، عمل کند. انتظار می‌رفت دولت دوازدهم بسیار چابک‌تر از دولت یازدهم باشد... انتظار می‌رفت در دولت دوازدهم وزیران تازه‌نفسی به کابینه بیایند. در حالی که متأسفانه شاهد هیچ تحول مثبتی از جمله در حوزه اقتصادی در کابینه نبودیم. به نظر می‌آید که تیم ضعیف‌تری در دولت دوازدهم به کار گرفته شده و انضباط و برنامه‌ای که در دولت قبل وجود داشت، در این دوره از بین رفته است.» گفتنی است، روزنامه «شرق» هم در سرمقاله خود نوشت: «متأسفانه سیاست خارجی در دولت دوازدهم در مقایسه ‌با دولت یازدهم ضعیف‌تر شده و وزیر خارجه و تیم او که برای مذاکره و دفاع از منافع ملی ایران سر از پا نمی‌شناختند، اکنون در شرایط کاملاً منفعل قرار گرفته‌اند.» تا همچنان شاهد تلاش اصلاح‌طلبان برای ساختن چهره منتقد دولت از خود باشیم.

3ـ تغییر راهبرد عربستان در بازار نفت

شرکت ملی نفت عربستان برخلاف آنچه پیش‌بینی‌ شده بود، قیمت نفت سبک عربی خود را برای مشتریان آسیایی 10 سنت افزایش داد. این افزایش موجب شد تفاوت قیمت این نفت با نفت سبک عمان و امارات به 1/2 دلار برسد. کارشناسان معتقدند، عربستان قصد دارد با این اقدام از کاهش بیش از پیش قیمت نفت در بازارهای جهانی جلوگیری کند. به نظر می‌رسد، افزایش بهای سهام شرکت آرامکو به دلیل نزدیک شدن به زمان عرضه سهام این شرکت صورت گرفته و عربستان سعی می‌کند به ‌جای مبارزه برای سهم بازار آسیا که حریفانی، مانند امارات، عراق و ایران را در میدان دارد، با رقبایی دست به ‌عصاتر در میدان‌های شیل آمریکا رقابت کند.

4ـ محکومیت اقدامات صهیونیست‌ها از سوی 120 کشور

در بیانیه‌ پایانی اجلاس عدم تعهد که با شرکت ۸۰۰ نماینده از ۱۲۰ کشور عضو جنبش عدم تعهد، ۱۷ کشور و ۱۰ نهاد بین‌المللی برگزار شد، اقدامات رژیم صهیونیستی محکوم شده و آمده است: ما سیاست‌های غیر قانونی و اقدامات اسرائیل اشغالگر را علیه مردم فلسطین در زمینه ساخت و گسترش شهرک‌سازی غیر قانونی، تخریب خانه‌ها و اموال فلسطینی، اعمال مجازات جمعی علیه غیر نظامیان مانند حبس و بازداشت هزاران غیر نظامی محکوم می‌کنیم. این بیانیه همچنین افزوده است: ما غم و اندوه عمیق خود را از کشتار و زخمی شدن صدها شهروند فلسطینی به دست نیروهای اشغالگر اسرائیلی ابراز و آن را محکوم می‌کنیم.

▼ اخبار کوتاه
پایه پولی در پایان بهمن ماه سال گذشته به 203 هزار و 960 میلیارد تومان رسید که نسبت به بهمن ماه سال 95 17/6 درصد رشد داشته است. بخش منابع پایه پولی، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی، بدهی دولت به بانک مرکزی، خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی و دیگر دارایی‌ها است و بخش مصارف شامل سپرده بانک‌ها و مؤسسات اعتباری نزد بانک مرکزی، اسکناس و مسکوک نزد بانک‌ها و در دست اشخاص می‌شود.
صادق زیباکلام در واکنش به نوسانات بازار ارز و طرح این موضوع که دست‌هایی در پشت پرده‌ برای گران کردن ارز با هدف تضعیف دولت وجود دارد، گفت: «من معتقدم اینطور نیست، دولت پنهان، نهادهای خاص یا هر چیز دیگری، هیچ نفعی از افزایش قیمت ارز نمی‌برند. به نظرم این تحلیل‌ها درست نیست و برعکس؛ فکر می‌کنم خود دولت روحانی بیشترین نفع را از بالا رفتن قیمت ارز می‌برد.»
بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به «ثروت در حال تغییر ملت‌ها» پیش‌بینی کرده است ذخایر نفتی ایران 155 سال دیگر دوام بیاورد. برآوردهای این نهاد بین‌المللی نشان می‌دهد، ذخایر نفتی ونزوئلا 345 سال، لیبی 275 سال، عراق 110 سال، کویت 98 سال، امارات 97 سال، عربستان 80 سال، قطر 49 سال، نیجریه 48 سال و الجزایر 40 سال دوام می‌آورد.
روزنامه‌ صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی نوشت: رفتار ولی‌عهد سعودی ممکن است به رویارویی نظامی با ایران منتهی شود که در این صورت، هیچ تردیدی نیست که ایران، عربستان سعودی را شکست خواهد داد؛ چرا که عربستان با وجود همه تجهیزات پیشرفته‌ آمریکایی که خریداری کرده، به لحاظ نظامی ضعیف است و تقریباً یک ارتش واقعی ندارد.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در ادامه مواضع خصمانه ریاض علیه ایران مدعی شد: ریاض اجازه دخالت‌های ایران در منطقه را نمی‌دهد و با وجود ادامه دخالت‌های ایران در منطقه صلحی در کار نخواهد بود. وی بدون اشاره به حملات ددمنشانه جنگنده‌های سعودی به مردم بی‌دفاع یمن و محاصره ظالمانه آنها، جنبش انصارالله یمن را مسئول اوضاع یمن دانست.
مایک پمپئو، رئیس سابق سیا و گزینه وزارت خارجه آمریکا گفت: پیش از برجام هم ایران در مسیر دستیابی به بمب هسته‌ای نبود. رئیس سابق سیا در جلسه تأیید صلاحیتش به عنوان وزیر خارجه آمریکا از پاسخ به اینکه آیا باید از برجام خارج شد یا نه، خودداری کرد؛ اما گفت: برجام نواقصی دارد که باید رفع شود.
نام:
ایمیل:
نظر: