صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۰  ، 
شناسه خبر : ۳۲۹۸۹۳

روزنامه کیهان **

شما باید پاسخگوی عدم لغو تحریم‌ها باشید نه طلبکار آن

وزیر مستعفی راه و شهرسازی مدعی شد ۴۰۰ میلیارد دلار خرج دور زدن تحریم‌ها شده و ذی‌نفعان به دنبال حفظ تحریم هستند.
به گزارش ایلنا عباس آخوندی گفت: وقتی این تحریم‌ها و منافع آن ۱۶ سال به طول می‌کشد در واقع نهادینه می‌شود و ذینفعان جدی پیدا می‌کند. در این مدت بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه شده، این یعنی فساد بزرگ شکل گرفته است. این ذینفعان با شعار‌های مختلف به دنبال حفظ شرایط موجود هستند.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی ما بحث عدم قطعیت است. ما نمی‌دانیم که آیا موضوع برجام حل می‌شود یا خیر؛ چهار سال است نمی‌دانیم آیا به FATF می‌پیوندیم یا خیر، همچنین از زمان آقای رفسنجانی تا به امروز بحث پیوستن ایران به WTO بوده است. طبیعتاً این همه عدم قطعیت خود را در روند نزولی منحنی‌ها نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: عنصر سیاست‌گذاری و سیاست می‌تواند مشکلات ما را حل کند. تا ما به اقتصاد جهانی نپیوندیم هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد حتی مسئله کرونا و واکسیناسیون را نمی‌توانیم حل بکنیم در حالی که همه کشور‌های همسایه آن را حل کرده‌اند.
وی همچنین گفت: در سه سال گذشته حدود ۱۵ میلیارد دلار صرف خرید خانه در خارج شده است. این به مفهوم خروج سرمایه بسیار سنگین از کشور بوده در حالی که ورود سرمایه حدود صفر است.
وی ادامه داد: آیا رشد اقتصاد ما از طریق تجارت بوده است؟ یا محیط کسب و کار خوبی داشتیم؟ یا نمی‌توانیم بگوییم که رقابت‌پذیر بودیم و یا رشد اقتصادی ما از دانش فنی بوده است؛ بنابراین پول نفت موجب رشد اقتصادی بوده است که پس از تحریم‌ها در بیرون می‌ماند و معادل آن ریال توزیع می‌شود که آن نیز تورم ایجاد می‌کند.

دور زدن تحریم‌ها برای کشور هزینه‌زاست

آخوندی مدعی شد: از سال ۸۴ تا امروز روندنزولی اقتصادی ایران شروع شده است و تنها عامل مهم برجام بود که آن نیز برگشت البته یک عده‌ای که در وضع موجود منافع آشکار دارند، حاضر نیستند تغییری در آن ایجاد شود. وقتی ما در ۱۶ سال اخیر تحریم شدیم بحث «دور زدن تحریم‌ها» را مطرح کردیم که اصلاً مجانی نیست و برای کشور هزینه‌زا است.
درباره این اظهارات چند نکته شایسته ذکر است. نخست این که تحریم‌های مؤثر نه از ۱۶ سال قبل، بلکه از ۱۰ سال قبل (سال ۹۰) آغاز شد کسانی که گرای این تحریم‌ها را دادند، عناصر فعال در ستاد فتنه سبز بودند. آقای آخوندی یکی از گردانندگان این ستاد بود. در واقع پس از شکست فتنه سبز در ابعاد سیاسی و خیابانی، کسانی از فعالان فتنه به آمریکایی‌ها پیغام دادند که فشار بر اقتصاد ایران و معیشت مردم، می‌تواند فتنه را احیا کند.
نتیجه این فتنه اقتصادی، سخت شدن معیشت مردم بود و متعاقب آن ائتلاف مدعی اعتدال و اصلاحات که در میان آنها، برخی از فعالان فتنه ۸۸ نیز خودنمایی می‌کردند، خود را به عنوان قهرمان مذاکره برای برداشتن تحریم‌ها جا زدند. آن‌ها پس از پیروزی در انتخابات، برجام را ریل‌گذاری کردند که در فرآیند ۵ ساله موجب شده ۷۰۰ تحریم پیشابرجامی به بیش از ۱۵۰۰ تحریم پسابرجامی اوباما و ترامپ تبدیل شود. این هم جزو صورت‌حساب هزینه‌های طیف آقای آخوندی محسوب می‌شود. در واقع امثال آقای آخوندی باید پاسخگوی ماندگاری تحریم‌ها باشند نه این که برداشته نشدن تحریم‌ها را به دیگران حواله دهند. در همین دوره اگرچه تورم‌های ۶۰۰ تا ۸۰۰ درصدی به مردم تحمیل شد و منابع ارزی محدود گردید، اما دولت با سوءمدیریت ۱۸ میلیارد دلار ذخایر ارزی را طرح کرد و در نوبت دیگر ده‌ها میلیارد دلار برای واردات اختصاص داد که بخش عمده‌ای از آن صرف رانت‌خواری، عدم واردات کالا، و یا واردات کالا و فروش آن به قیمت ارز آزاد شد. این چرخه معیوب نیز محصول مدیریت دولتی است که آقای آخوندی سه سال عضو آن بود. به بیان دیگر تیم مدیریتی آخوندی و دیگران، ادعا کردند تحریم‌ها را برمی‌دارند تورم را کنترل می‌کنند و به تجارت خارجی سامان می‌دهند، اما شرایط در دوران آن‌ها چند برابر سخت‌تر و بی‌ثبات‌تر شد. با این وجود آقای آخوندی به جای احساس شرمندگی، دست پیش می‌گیرد و جوری حرف می‌زند که انگار از مریخ فرود آمده و ریل‌گذار و وزیر همین دولت نبوده است.
موضوع دیگر، کار‌های مهمی است که می‌شد در داخل و خارج انجام داد و تحریم‌ها و آثار مخرب آن را بی‌اثر کرد، اما امثال آقای آخوندی یا مرتکب ترک فعل شدند یا مرتکب سوء رفتار و سوء مدیریت. وزیر مستعفی راه و شهرسازی از طرفی به واگذاری قرارداد به شرکت‌های خارجی (حتی در حد کترینگ راه‌آهن و تزئینات اتوبان تهران- شمال) اعتقاد داشت و از سوی دیگر به احیای تولید داخلی از جمله در بخش مسکن به عنوان پیشران اقتصاد کشور و کم‌اثرکننده تحریم‌ها اعتقاد نداشت. توضیح این که ایران قبل از دولت روحانی توانسته بود به کمک ظرفیت‌های بزرگ مهندسی، در برخی کشور‌ها به احداث پروژه‌های انبوه مسکن همت گمارد و ارزآوری خوبی از این طریق داشته باشد. اما در مدیریت مدعی تدبیر و امید، ضمن تمسخر ظرفیت‌های داخلی و پروژه‌هایی مانند مسکن مهر، اقتصاد کشور به سمت وابستگی بیشتر به درآمد نفتی پیش رفت و در واقع تأثیر تحریم‌ها چند برابر شد. در واقع در این حوزه‌ها، امثال آقای آخوندی متهم هستند که با سوءمدیریت سؤال برانگیز خود، موجب ماندگاری و تشدید تحریم‌ها و آثار مخرب آن شده‌اند.

این حرف‌ها کارنامه درست نمی‌کند موقع رفتن دولت است

آقای ربیعی! اگر یک درصد به چیز‌هایی که گفتی اطمینان داری، برو سر یک چهارراه همین‌ها را بگو، ببین مردم چه جوابی به شما می‌دهند.
علی ربیعی سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران ادعا‌های جدیدی درباره برجام و منتقدان دولت بیان کرد. ربیعی گفته بود: «برجام برای تاریخ ایران و همه جهانیان عبرت‌آموزی زیادی دارد»، «باعث تقویت اعتماد به نفس ملی شد»، «اگر برجام نبود قرارداد ۲۵ ساله با چین هم نبود» و «تصور نمی‌کردیم یک جناح خاص، رقابتی سالم را تا مرز عداوتی مسموم پیش ببرد.»
جهان‌نیوز از مخاطبان خود خواست تا نظرشان را نسبت به اظهارات ربیعی درج کنند. بخشی از این واکنش‌های مردم را در ادامه می‌خوانید:
* جناب سخنگو اگر افتضاح برجام نبود، اوضاع خیلی بهتر بود.
* ربیعی‌جان، ۵۰ کشور با چین بدون برجام و FATF معاهده امضا کردند. تا دیروز می‌گفتید بدون پذیرش FATF نمی‌توانیم با چین معاهده برقرار کنیم.
* ۸ سال عمر مملکت را صرف مذاکره‌ای کردید که به راحتی توسط آمریکا یک باره پاره شد و به تعهدات خودشون عمل نکردند.
* خدا خیرت بده من که به اندازه خودم خیلی خندیدم با زبون روزه دل ما رو شاد کردی... ممنونتم. تا روز آخرتون برای شادی ما از هیچ حرفی دریغ نمی‌کنین.
* با این برجامتون ستون فقرات اقتصاد ایران را شکستید.
* برجام اگه خوب بود پس چرا دوباره مذاکره می‌کنید؟ برجام اگه خوب بود پس چرا شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذاری نکردن؟ اگر خوب بود پس چرا هنوز تحریم هستیم نقد دادید به امید نسیه آخرش هم هیچ.
* واقعا اگر این تعبیر «ما نبودیم» را از این آقایان می‌گرفتند، چه برای گفتن داشتند؟
* به جای پذیرش اشتباهاتشان، می‌خواهند برجام خسارت محض را بزک کنند!
* آقای ربیعی اگه یک درصد به چیزایی که گفتی اطمینان داری برو سر یه چهارراه همینا رو بگو و ببین مردم بهت چی می‌گن.
*‌ای کاش لااقل از برجام عبرت می‌گرفتید!
* عبرت از این جهت است که با دشمن هرگز رو یه سفره نمیشینن و در راهرو قدم نمی‌زنند و دست در دست قاتلین عزیزترین جوانان این کشور نمی‌گذارند این بزرگ‌ترین عبرت است.
* خداییش راست میگه اگه برجام و این دولت نبود، ماشین و خونه‌هامون این همه قیمت پیدا نمی‌کرد و الان باید سوار ماشین‌های ارزون قیمت و صاحب‌خونه‌های بی‌کیفیت بودیم، ممنونیم روحانی!
* آقای ربیعی خدایی خودت اینا رو می‌گی، یا مجبورت می‌کنن باید اینا رو بگی... من بعید می‌دونم شما با این موی سفید این حرفا رو بزنی.
* نکنه منظور از «عداوت مسموم یک جناح» وقایع سال ۸۸ باشه...! آخه اون موقع بود که معلوم شد تبدیل رقابت به «عداوت» تا مرز براندازی نظام یعنی چه...!
* کشورمان قبل از برجام تحریم بود، اما توانمندی قابل توجهی در حوزه هسته‌ای کسب کرده بود. پس از برجام باز هم تحریم ماند، اما بخش زیادی از فعالیت‌های هسته‌ای تعطیل و اندوخته‌های ارزشمند این حوزه از دست رفت و در سایه غفلت دولت از اقتصاد و توانمندی‌های داخلی، گرانی و تورم عجیب و کاهش شدید ارزش پول ملی نیز در کارنامه دولت ثبت شد.
* اینا چیزی برای دفاع ندارن، یعنی کاری انجام ندادن که بشه ازش نام برد؛ فقط‌ی برجام که فکر می‌کنن دنیا را فتح کردند و الان هم مجبورن هی برجام رو خوب جلوه بدن. موقع رفتنه با سبد خالی.

از نامزد‌ها تعهد بگیرید تا زیر وعده‌ها نزنند

افرادی که برای انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد می‌شوند باید تعهد بدهند که پس از پیروزی و قبول مسئولیت، و به هنگام پاسخگویی به مردم، رئیس‌جمهور را تدارکاتچی معرفی نخواهند کرد.
به نوشته «الف»، در میان کسانی که خود را در قامت نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری می‌بینند، شور و هیجان گسترده‌ای در جریان است.
تعداد زیادی از شخصیت‌های سیاسی از طیف‌ها و جناح‌های مختلف کشور به صورت رسمی و یا غیررسمی اعلام نامزدی کرده‌اند.
در قانون اساسی رئیس‌جمهور مقام اول اجرایی کشور می‌باشد و قدرت و اختیارات و مسئولیت‌های مشخصی برای او تعریف شده است.
مسلما هر فردی که قصد نامزد شدن برای این مهم را داشته باشد، اولین و حیاتی‌ترین موضوعی را که باید بداند و به آن واقف باشد، همین حدود قدرت و اختیارات ریاست‌جمهوری است تا بتواند بر اساس این شرایط وعده و قول‌های انتخاباتی بدهد.
هر نامزد و کاندیدای ریاست‌جمهوری باید با آگاهی به محدوده اختیارات ریاست‌جمهوری به انتخابات ورود کند تا فردا روزی اگر ناتوانی و بی‌تدبیری نشان داد؛ تقصیر ناکارآمدی‌های خود را متوجه اختیارات نکند.
جالب اینجاست که تعداد زیادی از رجالی که همواره رئیس‌جمهور را در اداره امور کشور هیچ‌کاره دانسته و حداکثر مقامی را که برای آن قائل می‌شوند «تدارکاتچی» می‌باشد، سینه‌چاک‌ترین افراد برای رسیدن به پست ریاست‌جمهوری می‌باشند و در صف اول نامزدی قرار دارند!
پیشنهاد می‌شود در متن تحلیف ریاست‌جمهوری این جمله هم گنجانده شود: «اینجانب به عنوان رئیس‌جمهور ایران با علم کامل به حدود و اختیارات ریاست‌جمهوری این مقام را پذیرفته و در آینده هیچ‌گونه ادعایی مبنی بر کم بودن اختیارات نخواهم داشت»

********************

روزنامه وطن امروز **

انهدام یک تیم تروریستی در سیستان‌وبلوچستان

قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از انهدام یک تیم تروریستی در سیستان‌وبلوچستان خبر داد. به گزارش سپاه‌نیوز، روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اعلام کرد: رزمندگان قرارگاه قدس با انجام عملیات رصد و رهگیری اطلاعاتی دقیق، یک تیم تروریستی وابسته به استکبار جهانی را که چندی قبل برای انجام اقدامات خرابکارانه و تروریستی وارد منطقه شده بود شناسایی و سحرگاه شنبه طی یک عملیات موفق آن را در یکی از مناطق مرزی استان سیستان‌وبلوچستان در کمین خود گرفتار و منهدم کرد. بر اساس این گزارش، در این عملیات ۳ نفر از تروریست‌ها به هلاکت رسیدند و سلاح، مهمات و تجهیزات ارتباطی آنان نیز به دست رزمندگان اسلام افتاد.

***

سند راهبردی ایران و چین اروپایی‌ها را هم به تکاپو انداخت

عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت: سند راهبردی ایران و چین، اروپایی‌ها را هم به تکاپو انداخت. حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی در گفتگو با فارس با اشاره به سند راهبردی ایران و چین، گفت: سند راهبردی ایران و چین به‌گونه‌ای است که ابتدا باید چین به تعهداتش عمل کند و سپس جمهوری اسلامی ایران. وی افزود: طبق توضیحات کارشناسان، پس از امضای سند راهبردی ایران و چین تعدادی از کشور‌های اروپایی خواستار امضای چنین سندی از سوی جمهوری اسلامی ایران با این کشور‌ها شده‌اند که پاسخ ما به آن‌ها این است که کشور‌های اروپایی بدون اجازه آمریکا آب نمی‌خورند و استقلالی از خود ندارند و طبیعتا نمی‌شود چنین سندی با آن‌ها امضا کرد. عضو فراکسیون روحانیت مجلس اظهار داشت: پس از امضای سند راهبردی ایران و چین بود که کره‌جنوبی در عالی‌ترین سطح یعنی در سطح نخست‌وزیر این کشور سفری به ایران داشت. کشوری که به منظور خوش‌رقصی برا‌ی آمریکا دارایی‌های ایران را بلوکه کرده است، در سفر نخست‌وزیر این کشور به ایران پس از امضای سند راهبردی ایران و چین، خواستار روابط تجاری و بازرگانی و گشایش‌هایی در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران شد. فلاحی خاطرنشان کرد: ما پیش از این به صورت جسته‌و‌گریخته همکاری‌هایی با چین داشته‌ایم، به عنوان مثال در حوزه دانش‌بنیان همکاری‌هایی وجود داشت که البته با این سند راهبردی این همکاری‌ها افزایش خواهد یافت. وی افزود: تجربه ۸ سال گذشته به ما نشان داد غرب قابل اعتماد نیست و نمی‌توان روی کشور‌های غربی حساب باز کرد.

***

فواید انتخابات پرشور در کلام رهبر انقلاب

شماره دویست‌و‌هشتاد‌و‌پنجم هفته‌نامه «خط حزب‌الله» با عنوان «مثل آینه» منتشر شد. یکی از نکات مورد تأکید حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای تلاوت روزانه قرآن و انس با آن است. خط حزب‌الله به مناسبت ماه مبارک رمضان توصیه‌های رهبر حکیم انقلاب درباره انس با قرآن و ثمرات آن را بازخوانی کرده است. خط حزب‌الله تصویر دستخط پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت سردار سیدمحمد حجازی را نیز برای نخستین‌بار منتشر کرده است. بر اساس بیانات رهبر انقلاب و به بهانه نزدیک شدن ایام برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، خط حزب‌الله در سخن هفته این شماره خود به این سوال که «انتخابات پرشور چه فایده‌ای به آحاد مردم می‌رساند؟» پاسخ داده است.

***

عضو کمیسیون امنیت ملی:

تحریم‌ها باید یکباره برداشته شود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تیم مذاکره‌کننده برجامی ایران نباید اجازه دهد فضا در مذاکرات به سمت فرسایشی شدن برود. عباس گلرو در گفتگو با تسنیم با اشاره به برگزاری مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین، گفت: اینکه گفته می‌شود نباید مذاکرات فرسایشی شود حرف بسیار درستی است، البته بنده نمی‌دانم استراتژی طرف مقابل برای فرسایشی کردن مذاکرات و کشاندن این موضوع به زمان انتخابات ایران چیست؟ وی ادامه داد: آنچه برای منافع ملی ما در مذاکرات مهم است و در سطح کلان نیز رهبر انقلاب بیان کردند، این است که مذاکرات به سمت طولانی شدن و فرسایشی شدن نباید برود. نماینده سمنان در مجلس تصریح کرد: مذاکرات فرسایشی معمولا به فضا‌های زدوبند‌های مسموم و مخالف منافع ملی کشانده می‌شود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه فرسایشی شدن یعنی امتیاز‌گیری و تیم مذاکره‌کننده ایرانی نباید اجازه بدهد فضا به این سمت برود، اظهار داشت: به هر حال وضعیت هسته‌ای ایران مشخص است و غربی‌ها نمی‌توانند گام‌به‌گام به تعهدات خود عمل کنند. گلرو اضافه کرد: باید تحریم‌ها به یکباره برداشته شود، راستی‌آزمایی واقعی درباره برداشته شدن تحریم‌ها انجام شود و در گام سوم نیز ایران تعهدات خود را در برجام عملیاتی خواهد کرد.

***

تصمیمات مذاکره‌کنندگان بدون تصویب در مجلس جنبه قانونی ندارد

عضو هیات‌رئیسه مجلس با بیان اینکه کل تصمیماتی که در وین گرفته می‌شود باید بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی در مجلس تصویب شود، گفت: تصمیمات هیات مذاکره‌کننده بدون تصویب در مجلس جنبه قانونی ندارد. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفتگو با تسنیم با تاکید بر اینکه تیم مذاکره‌کننده باید در چارچوب قانون مجلس موضوعات را پیگیری کند، افزود: قانون را همه باید رعایت کنند، دولت نمی‌تواند خلاف قانون عمل کند، مذاکرات نیز باید پیرامون رفع همه تحریم‌ها و راستی‌آزمایی انجام شود. وی افزود: بدون‌شک تصمیمات هیات مذاکره‌کننده بدون تصویب در مجلس وجاهت قانونی نخواهد داشت. نماینده محلات در مجلس بیان کرد: در اصل ۷۷ قانون اساسی آمده است تمام تفاهمنامه‌ها باید مورد تصویب مجلس قرار گیرد و اصل ۱۲۵ هم به طور شفاف می‌گوید اگر دولت بخواهد قراردادی را انجام دهد باید تصویب مجلس را بگیرد.

********************

 روزنامه خراسان**

قناعت و صرفه جویی تبلیغ شود!

بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی در روز‌های اخیر به تعدادی از اعضای کابینه، با اشاره به اهمیت ارتقای الگوی اخلاق و فرهنگ کار و رفتار صحیح اقتصادی، از آن‌ها خواسته شده است به برنامه ریزی نهاد‌ها و دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی برای اشاعه و تبلیغ فرهنگ توکل، قناعت و صرفه جویی، کسب حلال و توجه به بیت المال در میان آحاد جامعه اقدام و گزارش آن را به صورت سالانه ارائه کنند.
ترمز گرانی آب و فاضلاب کشیده شد
در حالی که بر اساس تصمیم دولت در سال ۱۳۹۴، این اجازه صادر شده بود تا شورا‌های شهر بتوانند علاوه بر نرخ‌های مصوب هیئت وزیران، تعرفه خدمات آب و فاضلاب را به پیشنهاد شرکت‌های مربوط، تصویب و برای تایید و ابلاغ به وزارت نیرو اعلام کنند، یک نهاد مسئول با ارسال نامه‌ای در روز‌های اخیر خطاب به تعدادی از اعضای اقتصادی کابینه به آن‌ها متذکر شده با توجه به لغو این بخشنامه توسط دستگاه قضایی، در اسرع وقت درباره اعلام توقف این قیمت گذاری به مسئولان مربوط اقدام و ظرف یک هفته نتیجه اقدامات صورت گرفته را گزارش کنند.

********************

روزنامه ایران **

پیشنهاد بایدن؛ پایبندی در مقابل پایبندی

   خبر اول اینکه، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: گفتگو‌های وین بر اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب هسته‌ای متمرکز است. به گزارش ایسنا، وی در گفتگو با این شبکه قطری تأکید کرد: پیشنهادات دولت بایدن در رابطه با ایران برپایه پایبندی در مقابل پایبندی است. این مقام امریکایی  افزود: بر مسأله دیپلماسی با ایران تمرکز داریم و توافق هسته‌ای بسیار مهم است. همچنین جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به سؤالی درباره سفر این هفته مقامات اسرائیل به امریکا با هدف تأکید بر مخالفت با ورود مجدد امریکا به برجام گفت که این سفر تغییری در موضع امریکا در این زمینه ایجاد نمی‌کند. جن ساکی ادامه داد: «اولاً مذاکرات ادامه دارد. البته این مذاکرات غیرمستقیم و با هدف بالقوه دستیابی به راه حل دیپلماتیک و رو به جلو است. ما از همان ابتدا هم می‌دانستیم که این مذاکرات چالشی و زمانبر خواهد بود. گفتگو بین همه طرف‌ها ادامه دارد.» وی افزود: «در رابطه با اسرائیل باید بگویم، ما آن‌ها را به عنوان شریک مهمی در جریان مذاکرات و اهداف‌مان قرار داده‌ایم و در سفر آتی و در آینده هم به این کار ادامه خواهیم داد.»

رکورد جدید برای ایجاد رانت در مجلس

  دست آخر اینکه، بیش از۱۰۰ نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس با طرح این ادعا که ارقام جداول بودجه و برخی تبصره‌ها بعد از تصویب مجلس، تغییرات گسترده کرده، آن را رکوردی جدید در عدم تمکین به قانون آیین نامه و ایجاد رانت برای چند نفر عنوان کرده و خواستار اقدام رئیس مجلس در این زمینه شدند. به گزارش ایسنا، در بخشی از این نامه آمده:  بررسی جداول بودجه حاکی از تغییرات گسترده ارقام و اعداد نسبت به جدول ارائه شده از سوی دولت است که در صحبت با اعضای کمیسیون تلفیق مشخص شد که جداول صرفاً توسط یک یا چند نفر و در نهایت با تأیید رئیس کمیسیون تلفیق و چند روز پس از رأی‌گیری لایحه در صحن مجلس در ۹۹/۱۲/۲۹ نهایی شده است؛ و البته تأسف‌بارتر اینکه این جداول تا حدود یک ماه بعد یعنی تا تاریخ ۱۴۰۰/۱/۲۱ نیز به کرات تغییر نموده است و در کمال تعجب جداول ۲۵ روز پس از تصویب بودجه در صحن ابلاغ شده است و متأسفانه بر اساس اخبار مستند، این تغییرات محدود به ارقام جداول نشده بلکه حتی تغییرات کلی در تبصره‌ها و جداول داخل آن‌ها و تصحیح بند‌ها بر اساس اشکالات شورای نگهبان را نیز شامل شده است. جنابعالی مستحضرید که بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، کلیه ردیف‌ها و جداول و پیوست‌ها و نیز تغییرات مد نظر شورای محترم نگهبان بایستی به تصویب صحن مجلس برسد و در این خصوص حق نماینده قابل واگذاری به غیر نمی‌باشد.

*********************

روزنامه شرق **

بایدن به  اردوغان:
نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت می‌شناسیم

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین گفتگو با همتای خود در ترکیه، رجب طیب اردوغان، گفت قصد دارد کشتار ارمنی‌ها در امپراتوری عثمانی در خلال جنگ جهانی اول را به عنوان «نسل‌کشی» به رسمیت بشناسد.
به گزارش ایندیپندنت، گرچه کاخ سفید این موضوع را رسما اعلام نکرده، اما چندین بنگاه خبری در آمریکا آن را تأیید کرده‌اند. خبرگزاری بلومبرگ اولین رسانه‌ای بود که این خبر را منتشر کرد و شبکه «سی‌ان‌ان» نیز آن را به نقل از یک منبع مطلع گزارش داده است. خبرگزاری رویترز هم این گفته بایدن به اردوغان را تأیید کرده، اما دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه هنوز این خبر را تأیید نکرده است. بایدن در تبلیغات خود برای ریاست‌جمهوری وعده داده بود کاری می‌کند که در بیش از صدسالی که از کشتار ارمنی‌ها در اواخر امپراتوری عثمانی می‌گذرد، هیچ رئیس‌جمهور آمریکا انجام نداده است؛ به‌رسمیت‌شناختن این کشتار به عنوان نسل‌کشی. ترکیه عضو ائتلاف نظامی ناتو و از متحدان سنتی آمریکا از جنگ سرد تاکنون است. پیشینیان بایدن به دلیل اینکه نمی‌خواستند آزردگی خاطر آنکارا را رقم بزنند، هرگز از لفظ «نسل‌کشی» برای این رویداد استفاده نکردند. دونالد ترامپ حتی فعالانه کوشید جلوی به‌رسمیت‌شناختن «نسل‌کشی» ارمنی‌ها در کنگره آمریکا را بگیرد. باراک اوباما نیز در هشت سال زمامداری خود با وجود تقاضای بسیاری از نزدیکانش هرگز از این لفظ استفاده نکرد و در عوض از این رویداد‌ها با لفظ ارمنی «مِتز یگِرن» (شرِ بزرگ) نام برد. اما اینکه بایدن پیش از اعلام رسمی این موضوع ابتدا با اردوغان تماس گرفته تا در این مورد از پیش هشدار داده باشد خبر از سبک حکمرانی او می‌دهد. بایدن همچنین پیش از اعمال تحریم بر روسیه با رئیس‌جمهور این کشور، ولادیمیر پوتین، تماس گرفته بود. به گزارش «سی‌ان‌ان» به نقل از منبعی آگاه، مدتی پس از این گفت‌وگوی تلفنی، حسن مراد مرجان، سفیر جدید ترکیه در آمریکا (که چند روز پیش کار خود را آغاز کرد) قرار است به کاخ سفید برود و با یکی از مقامات شورای امنیت ملی آمریکا دیدار کند. این اولین دیدار آقای مرجان با مقامات دولت بایدن است. بایدن در دوران ریاست‌جمهوری اوباما، معاون رئیس‌جمهور بود و از جمله وظایفش تنظیم روابط با آنکارا بود. او چهار بار به ترکیه سفر کرد، از جمله در پی کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶. او در همان دوران نیز تنش‌هایی با اردوغان داشت و در چند سال اخیر بار‌ها از او انتقاد کرده است. این اولین گفت‌وگوی اردوغان و بایدن از زمان رئیس‌جمهورشدن بایدن است. همین که این تماس تلفنی بیش از سه ماه طول کشیده خود از نشانه‌های افول روابط دو کشور دانسته می‌شود. کاخ سفید در گزارش خود راجع به این مکالمه تلفنی گفت رئیس‌جمهور آمریکا از «علاقه خود به رابطه دوجانبه سازنده و افزایش نواحی همکاری و مدیریت مؤثر مخالفت‌ها» گفته است. دو طرف در ضمن تأیید کردند که بایدن و اردوغان در ماه ژوئن در بروکسل در کنار نشست ناتو دیداری مفصل‌تر و حضوری خواهند داشت. از دیگر موارد اختلاف بین واشنگتن و آنکارا می‌توان به خرید سامانه‌های پدافندی اس ۴۰۰ روسیه توسط ترکیه، حضور ترکیه در میدان جنگ داخلی سوریه، وضعیت حقوق بشر در ترکیه و حضور یکی از مخالفان اصلی آنکارا، روحانی‌ای به نام فتح‌الله گولن که ترکیه او را مسئول کودتای ۲۰۱۶ می‌داند در خاک آمریکا اشاره کرد.

تبادل آتش راکت و توپخانه در نوار غزه

نوار غزه و شهر‌های یهودی‌نشین واقع در اسرائیل جمعه‌شب و بامداد شنبه بار دیگر شاهد تبادل آتش راکت و توپخانه میان گروه‌های فلسطینی و نظامیان اسرائیل بود. خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع آگاه در منطقه اعلام کرد تشدید تنش و تبادل آتش میان دو سوی نوار غزه در پی وقوع درگیری‌های خشونت‌آمیز دو روز گذشته میان گروه‌های افراطی یهودی و فلسطینیان در بخش شرقی بیت‌المقدس صورت گرفته که بیش از صد زخمی به همراه داشته است. بنا بر این گزارش ارتش اسرائیل مدعی شد که دست‌کم سه راکت دقایقی پیش از نیمه‌شب جمعه از نوار غزه، منطقه‌ای محاصره‌شده و تحت کنترل گروه حماس، به سوی شهرک‌های یهودی‌نشین واقع در جنوب اسرائیل شلیک شد. فرانس‌پرس همچنین به نقل از شاهدان و منابع امنیتی در اراضی فلسطینی اعلام کرد پس از این حملات راکتی توپخانه ارتش اسرائیل بلافاصله وارد عمل شد و دقایق ابتدایی بامداد شنبه بخش‌های مرکزی نوار غزه از جمله مواضع حماس در این منطقه را گلوله‌باران کرد. این حملات راکتی که گفته می‌شود پرحجم‌ترین حملات شبانه فلسطینیان از یک سال گذشته تاکنون بوده یک روز پس از درگیری‌های شدید میان گروه‌های راست افراطی یهودی و فلسطینیان در بیت‌المقدس صورت گرفته که با دخالت پلیس اسرائیل بر میزان خشونت آن افزوده شد و بیش از ۱۲۰ زخمی بر جای گذاشت.

*********************************

نام:
ایمیل:
نظر: