صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۴  ، 
شناسه خبر : ۳۲۹۶۳۸

روزنامه کیهان **

تحلیلگر صهیونیست: خرابکاری در نطنز با همکاری آمریکا انجام شد

یک فعال رسانه‌ای صهیونیستی تصریح کرد: خرابکاری تروریستی نطنز با همکاری کامل آمریکا انجام شده است.
ادی کوهن، پژوهشگر بنیاد مطالعات بگین - سادات در برنامه شبکه آی‌۲۴ که به حادثه نطنز و حمله به یک کشتی رژیم صهیونیستی در سواحل امارات اختصاص داشت، گفت: هیچ تردیدی ندارم که هدف قرار دادن کشتی ایرانی و حادثه در تاسیسات نطنز، با هماهنگی کامل آمریکا صورت گرفته است. وی افزود: من این حرف را بر اساس اطلاعات بیان می‌کنم، در آینده شما خواهید گفت که ادی کوهن درست می‌گفت. این اطلاعات اختصاصی و جدید است که آمریکا از حادثه نطنز اطلاع داشت و این اقدام با هماهنگی آن صورت گرفت.
کوهن همچنین گفت: امضای توافق‌نامه چین با ایران، سیلی بزرگی به آمریکا بود، دولت بایدن به شدت از دست ایران ناراحت و حتی خشمگین است و به همین علت، این اقدام صورت گرفت.

آدرس غلط ندهید آمریکا شریک جرم اسرائیل است

چرا دولت و وزارت خارجه درباره ماهیت اقدام تروریستی نطنز آدرس اشتباه می‌دهند؟

روزنامه وطن امروز ضمن طرح این پرسش نوشت: ظریف، صالحی و اطرافیان روحانی می‌گویند حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تأسیسات نطنز، برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای بین ایران و طرفین خارجی بوده است و بعد تصریح می‌کنند برای تلافی این اقدام صهیونیست‌ها، باید مذاکرات دنبال شود.
آقایان محترم! کدام عقل سلیمی این را می‌پذیرد؟ انتقام ما از صهیونیست‌ها، مذاکره با آمریکاست؟! حتی اگر اینگونه باشد که شما می‌گویید، باز هم راهکار این وضعیت، بی‌تفاوتی و تداوم مذاکرات بی‌فایده نیست. چه اینکه اگر اینگونه باشد، نتانیاهو با علم به انفعال شما، حد و مرزی در آسیب رساندن به برنامه هسته‌ای ایران نمی‌شناسد و برای تخریب‌های بیشتر، ترغیب هم خواهد شد.
مشخص است هدف از حمله تروریستی به نطنز، تأثیرگذاری بر مذاکرات هسته‌ای است، اما نه آن‌چیزی که شما می‌گویید. نتانیاهو قطعاً مخالف مذاکرات نیست، نتانیاهو مخالف «لغو تحریم‌ها» است. به همین خاطر با تداوم حملات تروریستی به تأسیسات هسته‌ای ایران و ترور دانشمندان ایرانی، به دنبال گرفتن اهرم‌های فشار ایران است. اتفاقاً طی یک سال اخیر، برای تداوم این حملات و ترور‌ها ترغیب هم شده است، چرا که هم در واشنگتن و هم در تل‌آویو، فرض را بر این گرفته‌اند که دولت روحانی- ظریف حاضر به توافق به هر قیمتی است، اظهارات اخیر ظریف خطاب به آمریکایی‌ها که دائماً موعد انتخابات ایران را یادآوری کرده، می‌تواند این فرضیه را کاملاً تثبیت کرده باشد.
از سوی دیگر آن‌ها با این فرضیه که دولت روحانی و ظریف حاضر به تن دادن به هر توافقی است، دنبال این هستند از این اضطرار دولت روحانی استفاده کرده و اکنون به بهانه بازگشت به برجام و با دادن امتیاز‌های بی‌اثر و نمایشی، ضمن حفظ تحریم‌ها، زیرساخت فشار‌های آینده درباره توان دفاعی کشور را فراهم کنند.
با در نظر گرفتن این شرایط، کدام عقل سلیمی باور می‌کند دولت بایدن از تخریب تأسیساتی که پشت میز مذاکره دنبال تعطیل کردن آنهاست و باید بابت آن امتیاز بدهد، ناراحت است؟
از سوی دیگر، منابع خبری در تل‌آویو اقرار کرده‌اند آمریکا و کاخ سفید از موضوع حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز با خبر بوده‌اند.
هفته گذشته نیز صهیونیست‌ها اعلام کرده بودند آمریکا را در جریان حمله به کشتی ایرانی در دریای سرخ قرار داده بودند. این هماهنگی البته موضوع عجیبی هم نیست. در جریان حمله سایبری سال ۸۹ به تأسیسات نطنز از طریق ویروس استاکس‌نت، اوباما و نتانیاهو اتاق عملیات مشترک تشکیل داده بودند و حتی درباره ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان در آن سال‌ها نیز منابع آمریکایی فاش کردند این ترور‌ها با مدیریت مستقیم اوباما انجام شده است.
اگر قرار باشد اقدامی ملی و وطن‌پرستانه در قبال این حمله تروریستی و در حوزه هسته‌ای انجام شود، قطعاً باید یک اقدام انقلابی در بالابردن سطح برنامه هسته‌ای ایران باشد. یک اقدام مبتکرانه، می‌تواند ضمن بالا بردن موقعیت ایران در معادله هسته‌ای، هزینه‌های هر نوع حمله و سوء قصد به برنامه هسته‌ای و دانشمندان ایران را بشدت افزایش دهد. آیا امثال روحانی، صالحی یا ظریف که دغدغه‌های انتخاباتی خود را در میانه مسائل هسته‌ای مطرح کرده و می‌کنند، برای ایجاد این توازن تمایل نشان می‌دهند یا اینکه براساس فرض واشنگتن و تل‌آویو، حاضر به انجام توافقات نمایشی و با امتیازات بسیار کم در آستانه انتخابات می‌شوند؟

واکنش مردم به یک ادعا /دولت روحانی دولت نجات ملی بود؟!

اظهارات اخیر رئیس‌جمهور که دوران دولت خود را، دهه پیروزی و نجات ملی خوانده بود با تعجب در میان عوام و خواص مواجه شد.
آقای روحانی روز پنج‌شنبه گفت: «در سال‌های اخیر و دهه ۹۰ جز دو سال نخست مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم است، اگر دهه شصت را دهه جنگ، دهه هفتاد را دهه سازندگی، دهه هشتاد را دهه تحولات بنامیم، در دهه ۹۰ دو بار در دنیای سیاست و دیپلماسی به میدان آمدیم و هر دو بار دشمنانمان را شکست داده‌ایم. پس اگر بگوییم این دهه، دهه نجات ملی است، اشتباه نگفته‌ایم.
سایت جهان نیوز این سخنان عجیب روحانی را به اقتراح گذاشته که نظر مردم و مخاطبان را در ادامه می‌خوانید:
- بی‌شک دولت ۱۱ و ۱۲ از ضعیف‌ترین و ناتوان‌ترین دولت‌های پس از انقلاب است.
- کاش حداقل عذرخواهی کردن را از غربی‌ها یاد می‌گرفتید.
- بله تعداد روزافزون بیکار، گرانی شدید تورم کمرشکن و..
- دوران دولت روحانی دوران خوبی نبود.
- دوران روحانی رو هیچ‌وقت یادمون نمی‌ره.
- تا آخر عمر هر وقت یاد دوره شما بیفتیم فقط خواهم لرزید؟!
- دوران تورم چندصد درصدی و نابودی صنعت هسته‌ای بود.
- آقاى روحانى فکر می‌کنه هرچى می‌گه درسته و مردم هم قبول دارند لطفا دو ماه و دو روز دیگه را ملت تحمل کنند سحر نزدیک است.
- دوران شما یک فاجعه بزرگی بود.
- از ارسال ماهواره به صف مرغ رسیدیم. از ساخت مسکن به گرفتاری مسکن رسیدیم. آقای روحانی. اول کشور را به قعر فرستادید، بعد نجاتش دادید؟
- این جور نفرمایید. بلکه دوره نجابت ملی بود در قبال اشتباهات شما.
- جناب روحانی! مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید.
- جناب روحانی دولت از خود مچکر‌ها را پدید آورد.
- منفعل‌ترین دولتی که به یاد داریم.
- ممنونیم که از خریدن طلا برای هدیه روز زن ما را نجات دادی (!)
- لطفا یک راهی پیدا کنید که آقای رئیس‌جمهور از نظر اکثریت مردم راجع به خودش و دولتش اطلاع پیدا کنه.
- چه دستاوردی؟ هسته‌ای؟ یا سرمایه‌های مردم در بورس و حراج کارخانه‌های تولیدی و تعطیلی آن‌ها و تورم افسارگسیخته؟!
- عجببببب!
- ما هم به دنبال نجات از دولت شما با انتخابات خرداد امسال هستیم. انشاءالله که این روز هر چه زودتر فرا رسد.
- سؤال امتحان نهایی دانش‌آموزان: دوران نجات ملی را تعریف کنید. سال‌هایی که قراردادی بسته می‌شود (ضعیف و مشکل‌دار)؛ و طرف مقابل به تعهدات خود عمل نمی‌کند، بلکه سنگ اندازی بیشتری انجام می‌دهد. سال‌هایی که گرانی و تورم افسارگسیخته برای ارزاق عمومی رخ داد، افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن صورت گرفت، سرمایه‌های بسیاری در بورس تلف شد، قیمت انواع ماشین سر به فلک کشید.
- خدایا چرا این دولت تموم نمی‌شه؟!
- دوران شما دوران نجات ملی از چه چیزی بود؟

مخالفت نامزد اعتماد ملی با شرط‌گذاری «ناسا» برای ثبت‌نام

نامزد حزب اعتماد ملی با شرط واگذاری «ناسا» (نهاد اجماع‌ساز) اصلاح‌طلبان مخالفت کرد.

محمدعلی افشانی شهردار سابق تهران که در اثر قانون منع به کارگیری بازنشستگان، از این سمت کناره گرفت، به روزنامه آرمان گفته است:
نهاد اجماع‌ساز یک مصوبه تصویب کرده که از نظر بنده دارای اشکال اساسی است و معتقدم نیاز به بازنگری دارد. نهاد اجماع‌ساز تصویب کرده در ابتدا باید ۱۵ عضو این شورا، یک نفر را به عنوان کاندیدا معرفی کنند. پس از آن باید حداقل ۵۰ درصد اعضای نهاد به کاندیداتوری وی رای مثبت بدهند و در نهایت این فرد برنامه خود را در نهاد ارائه کند تا دو سوم اعضای نهاد به وی رای مثبت بدهند تا بتواند در انتخابات ثبت‌نام کند. سوال اینجاست که در شرایط کنونی که مشخص نیست رویکرد شورای نگهبان به چه صورت خواهد بود و چه کسانی را تایید خواهد کرد؛ چرا چنین فرآیند دشواری برای انتخاب کاندیدا‌ها در نظر گرفته شده است؟ این در حالی است که شاخص‌ها برای رای‌گیری در نهاد اجماع‌ساز نیز مشخص نیست. بنده معتقدم اگر این رویکرد اصلاح نشود در نهایت صدمه جدی به نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده وارد می‌شود، بهتر است ابتدا افراد در انتخابات ثبت‌نام کنند و اگر تایید صلاحیت شدند از آن‌ها برنامه بخواهند و برای آن‌ها سیستم سختی در نظر بگیرند؛ نه قبل از مشخص شدن وضعیت تایید صلاحیت‌ها.
وی همچنین گفت: اصلاح‌طلبان چاره‌ای جز تشکیل نهاد اجماع‌ساز ندارند. در شرایط کنونی تشکیل چنین نهادی عقلایی به نظر می‌رسد. اما نباید از چنین نهادی انتظار دموکراسی و بهبود اوضاع اجتماعی را داشته باشیم. اگر این نهاد مسئله اصلی خود را مردم و حل مشکلات آن‌ها قرار بدهد می‌توان به تاثیرگذاری آن امیدوار بود.
افشانی درباره رسانه‌ای خود گفت: تا این لحظه تصمیم نگرفتم. اعضای حزب اعتماد ملی و دوستان و بزرگان روی این موضوع اصرار و پافشاری دارند که بنده در انتخابات ثبت‌نام کنم، در حال بررسی هستم. او خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان در مرحله نخست باید استراتژی خود را در انتخابات روشن کنند.
بدون تردید نداشتن استراتژی و خود را در اختیار حوادث قرار دادن نه نتیجه‌ای برای کشور خواهد داشت و نه برای اصلاح‌طلبان. اصلاح‌طلبان در شرایطی قرار گرفته‌اند که نوعی یأس و ناامیدی بین آن‌ها مستولی شده است. این یأس و ناامیدی باید کنار گذاشته شود و جریان اصلاحات با امید به آینده نگاه کند.
شهردار سابق تهران این را هم گفته که امروز فقر، بیکاری، مشکلات معیشتی، فساد و بی‌اعتمادی و از همه مهمتر فرار سرمایه‌های انسانی و مالی از کشور مشهود است. یکی از راه حل‌ها تغییر مدیریت‌ها و نگرش‌هاست. آلبرت انیشتین معتقد است: «تفکری که مشکلی را ایجاد کرد، خودش قادر به حل آن نیست. باید تفکر تغییر کند تا مشکل حل شود.» وی همچنین تاکید کرده که درست است دولت مسئول اصلی است، اما نباید همه مشکلات را متوجه دولت کرد.

کارنامه مشعشع دولت چالش اول اصلاح‌طلبان در انتخابات

محافل اصلاح‌طلب با وجود تلاش برای مظلوم‌نمایی درباره منتفی شدن نامزدی سیدحسن خمینی، اعتراف دارند که مشکل این طیف رویگردانی مردم، حاصل از بی‌کفایتی دولت است.
برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب این‌گونه وانمود کرده‌اند که نامزد نهایی آن‌ها سیدحسن خمینی بود و اکنون این طیف با منتفی شدن نامزدی وی (در اثر مشورت با رهبر انقلاب)، دچار تنگنا شده است. این در حالی است که صرف‌نظر از مشورت پدرانه رهبر انقلاب و تمکین سیدحسن، وی واجد شرایط نامزدی (از جمله سابقه مدیریتی) نبوده و در مقابل اصلاح‌طلبان بسیاری شبکه‌ها در این ۸ سال بار‌ها تصریح کرده‌اند یکی از علت اصلی ناکارآمدی دولت، فقدان سابقه اجرایی قوی در حسن روحانی است. به بیان دیگر، آن‌ها در این نگاه دوگانه به آقای روحانی و سیدحسن صداقت به خرج نمی‌دادند و بیش از آنکه خواستار نامزدی نهایی سید حسن باشند، به‌دنبال ردصلاحیت (طبیعی) وی و مظلوم‌نمایی از آن بودند.
در همین فضای مظلوم‌نمایی، همشهری نوشت: با اعلام تصمیم قطعی حسن خمینی مبنی بر عدم حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری به‌دنبال نظر مقام معظم رهبری، به نظر می‌رسد صحنه رقابت‌های انتخاباتی دچار تحول اساسی شده است. آن‌گونه که از تحولات سیاسی برمی‌آید، جبهه اصلاحات باید به دنبال سرمایه‌گذاری روی چهره‌های دیگری باشد؛ موضوعی که دستیابی به آن چندان هم آسان نیست. در شرایطی که اصلاح‌طلبان حساب ویژه‌ای روی کاندیداتوری سیدحسن خمینی باز کرده بودند و حتی گفته می‌شد برخی تدارکات برای فعالیت‌های انتخاباتی وی در حال انجام و شعار «همه با هم» نیز برای کمپین انتخاباتی وی انتخاب شده بود، به نظر می‌رسد اجماع انتخاباتی جبهه اصلاحات باز هم در خطر قرار گرفته است.
روزنامه آفتاب یزد نیز در تیتر یک خود با عنوان «روز‌های سخت بهزاد نبوی؛ با انصراف سیدحسن خمینی، شرایط برای اصلاح‌طلبان دشوار شده، نوشت: اصلاح‌طلبان مدعی هستند که دست‌شان خالی نیست، ولی باید اذعان کرد که «حالا» خالی است. با توجه به آنکه کاندیداتوری سیدحسن خمینی منتفی شده و محمدجواد ظریف نیز بر «نه» خود استوار است آنان یا ناچارند به ردیف دوم کاندیدا‌های اصلاح‌طلب رجوع کنند و یا باز هم بروند سراغ کاندیدای اجاره‌ای و فرضی.
اما چرا بازی اصلاح‌طلبان بر هم خورد؟ بازی آنجا برهم خورد که سایت خبری جماران منتسب به سیدحسن خمینی دوشنبه شب از منتفی شدن نامزدی سیدحسن خمینی خبر داد. این روزنامه می‌افزاید:، اما در ردیف دوم کاندیدا‌های اصلاح‌طلب شاهد ترافیک هستیم، ولی نکته اینجاست که هیچ‌کدام قابلیت جریان‌سازی ندارند. تمام افرادی که پیشینه اصلاح‌طلبی داشتند و در انتخابات موفق بودند از کاریزمای لازم برخوردار بوده و توانستند طبقه متوسط و یا بخش خاکستری جامعه را به سمت صندوق هل بدهند. ضمن آنکه باید اشاره کرد اگر ۸ سال قبل یک کاندیدای اصلاح‌طلب با ۵۰ درصد کاریزمای لازم می‌توانست مردم را راضی به مشارکت کند اکنون با توجه به کارنامه مشعشع دولت فعلی به ۱۵۰ درصد کاریزما نیاز است! آری؛ کار هم سخت است و هم پیچیده. اما در مورد کاندیدای اجاره‌ای هم شرایط خوب نیست. حسن روحانی سال ۱۳۹۲ شخصیتی سفید بود که امکان سرمایه‌گذاری داشت، ولی در میان کاندیدا‌هایی که امکان ائتلاف دارند هیچ‌کدام مانند رئیس‌جمهور فعلی نیستند. فی‌المثل مهم‌ترین چهره در این باب علی لاریجانی است که چهره‌ای به شدت خاکستری است که نه در میان اصلاح‌طلبان محبوبیت دارد و نه میان اصولگرایان. در واقع در بدنه‌های اجتماعی دو جناح بر سر نخواستن وی دعواست!
البته حتما از منظر فنی علی لاریجانی از بسیاری از کاندیدا‌های مطرح فعلی قابل قبول‌تر است. به هر حال اگر سابقه او در صداوسیما را منها کنیم وی چه در زمانی که مذاکره‌کنند ایران در مذاکرات هسته‌ای بود (دبیر شورای عالی امنیت ملی) و چه هنگامی که نفر اول مجلس بود کارنامه نسبتا قابل دفاعی دارد. وی حتی از برخی مباحث از حسن روحانی پیش‌تر است و می‌توان حدس زد اگر او دولت را در اختیار داشت چه‌بسا شرایط فعلی بهتر بود.

**************************

روزنامه وطن امروز **

سرلشکر باقری:

ارتش و سپاه ضامن امنیت پایدار کشور و آرامش ملت هستند

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در پیام تبریکی به مناسبت روز ارتش، ارتش و سپاه را ضامن امنیت پایدار کشور و آرامش کم‌نظیر ملت ایران دانست. در آستانه فرارسیدن ۲۹ فروردین‌ماه «روز ارتش جمهوری اسلامی ایران»، سرلشکر محمد باقری در پیام تبریکی به امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، صحیفه افتخارات ارتش در عرصه‌های گوناگون را ودیعه‌ای ارزشمند و راهگشا برای نسل‌های مشتاق خدمت و مسؤولیت‌پذیری در این سازمان دانست و تاکید کرد: ارتش عزیز پشتوانه ملت و منافع ملی و ذخیره‌ای کارگشا برای پاسخ به نیاز‌های کشور است. در بخشی از این پیام آمده است: اراده معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) در حمایت از ارتش و خنثی‌سازی و خاموش کردن توطئه و آوای شیطانی انحلال ارتش در همان آغازین ماه پیروزی نهضت اسلامی و سقوط نظام شاهنشاهی که از حلقوم منافقین، گروهک‌های مارکسیستی و دیگر مزدوران استکبار جهانی بیرون‌زده بود، ضدانقلاب و دشمنان ایران عزیز را مایوس ساخت. در ادامه پیام رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به اتحاد نیرو‌های مسلح آمده است: بی‌شک منظومه قدرتمند نیرو‌های مسلح کشور که حضور ارتش باصلابت و سپاه سلحشور در خط مقدم آن، سپر دفاعی و قدرت بازدارنده کشور را تقویت و قوه محاسبه‌گری نظام سلطه و صهیونیسم در اعمال راهبرد تهدید را مختل و با چالش جدی مواجه و بر اساس قرائن متقن آنان را از اندیشیدن به گزینه نظامی و هرگونه اقدام سخت بر حذر داشته است، امنیت پایدار و آرامش کم‌نظیر آحاد ملت ایران را تضمین کرده است.  

***

سرلشکر  سلامی:

قوای مسلح اجازه تزلزل امنیت کم‌نظیر میهن اسلامی را نخواهند داد

فرمانده کل سپاه در پیامی به مناسبت روز ارتش، با بیان اینکه ارتش و سپاه، دست در دست یکدیگر، با هوشمندی «مشت آهنین» ملت عظیم‌الشأن ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهند بود، تصریح کرد: اجازه نخواهیم داد امنیت و آرامش کم‌نظیری که محصول خون‌های پاک شهیدان است، متزلزل شود. در بخشی از پیام سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی به امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش به مناسبت ۲۹ فروردین‌ماه، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران آمده است: دست در دست یکدیگر، با هوشمندی و هوشیاری «مشت آهنین» ملت عظیم‌الشأن ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهیم بود و تحت منویات و فرامین مقتدا و فرمانده حکیم و شجاع خود مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی اجازه نخواهیم داد امنیت و آرامش کم‌نظیری که محصول خون‌های پاک شهیدان جاوید میهن اسلامی است، تحت تاثیر تهدیدات و القائات دشمنان خبیث و حیله‌گر متزلزل شود.  

***

رئیس ستاد انتخابات کشور:

ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری حضوری است

معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور از تایید صلاحیت ۹۰درصد داوطلبان انتخابات شورای شهر خبر داد. جمال عرف با اشاره به اینکه روند ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا بسیار رضایت‌بخش و امیدوار‌کننده بود، اظهار کرد: در این دور از ثبت‌نام، با ۲۴۶ هزار و ۴۷۹ نفر داوطلب، رکورد ثبت‌نام در انتخابات شورا‌های اسلامی روستا شکسته شد. رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به زمان آغاز ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: زمان ثبت‌نام از کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری از ۲۱ اردیبهشت به مدت ۵ روز خواهد بود. وی ادامه داد: با توجه به اهمیت بالای انتخابات ریاست‌جمهوری، ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری حضوری و در محل تعیین شده وزارت کشور خواهد بود.   

***

سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی:

سقوط هواپیمای اوکراینی غیرعمدی و ناشی از خطای انسانی بوده است

سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اظهارات منتسب به دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین را رد کرد و گفت: حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی غیرعمدی و ناشی از خطای انسانی بوده است. «کیوان خسروی» اظهارات منتسب به «اولکسی دانیلوف» دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین را رد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران صراحتا اعلام کرده که حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی غیرعمدی و ناشی از خطای انسانی بوده است. خسروی با اشاره به سفر دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین به ایران در اواخر بهمن‌ماه سال ۹۸ و در مقطعی که وی از سوی کشورش مسؤول پیگیری پرونده سقوط هواپیما بود، اظهار داشت: در جلسه مشترک دانیلوف با دریابان شمخانی که نمایندگان سازمان هواپیمایی ۲ کشور هم حضور داشتند، توضیحات فنی جامعی به وی ارائه شد و بر غیرعمدی بودن این حادثه تلخ که ناشی از خطای انسانی بوده، تاکید شد. وی افزود: دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در جلسه مشترک با دانیلوف با اشاره به تحقیقات جامع و دقیقی که از سوی گروه‌های متعدد کارشناسی کشورمان انجام شده، هر گونه احتمال و فرضیه دیگری را در این باره با قاطعیت رد کرد. خسروی اضافه کرد: تنها درخواست مشخص آقای دانیلوف از ایران، ارسال جعبه سیاه هواپیما برای بازخوانی به اوکراین بود و وی این موضوع را برای کشورش حیثیتی عنوان کرد. وی گفت: نظر اولیه ایران، انتقال تجهیزات تخصصی بازخوانی جعبه سیاه و بازخوانی آن در ایران بود که به دلیل فنی امکان آن فراهم نشد. خسروی افزود: در توافق بین دریابان شمخانی و دانیلوف قرار شد جعبه سیاه به اوکراین ارسال شود، لیکن پس از بررسی دقیق کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری مشخص شد اوکراین توانایی فنی لازم برای بازخوانی جعبه سیاه را ندارد، لذا جعبه سیاه به فرانسه ارسال و با حضور مجموعه کشور‌های ذی‌نفع بازخوانی شد.

**************************

روزنامه خراسان**

ابلاغیه روحانی برای استفاده بهتر از ظرفیت سربازان 

بر اساس ابلاغیه جدید رئیس جمهور به تعدادی از نهاد‌های مسئول در کشورمان، مقرر شده به پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، به موضوع سربازان نخبه در کشور توجه بیشتری شود و با طراحی و پیاده سازی ساز و کار بهره گیری از ظرفیت سربازان محقق واز آن‌ها در تحقیقات و توسعه علوم و فناوری‌های دفاعی و امنیتی کشور با رویکرد آینده سازی نیرو‌های جوان و نخبه استفاده شود.

خبر خوش درباره حقوق و مزایای کارمندان قراردادی

طبق نامه دو مقام مهم اجرایی به تعدادی از سازمان‌ها و ادارات دولتی، به آن‌ها اعلام شده حسب تصمیمات جدید اتخاذ شده، از ابتدای امسال حقوق و مزایای کارمندان قرارداد کار معین دستگاه‌های اجرایی، معادل ۱۰۰ درصد حقوق و مزایای کارمندان پیمانی همتراز تعیین می‌شود و مصوبه قبلی مورخ بهمن سال ۹۸ که این محاسبه را ۸۰ درصد در نظر گرفته بود، دیگر مبنای محاسبات حقوق و مزایای این کارمندان نخواهد بود.

**************************

روزنامه ایران **

توضیح ظریف درباره چرایی گفت‌وگوی ایران با طالبان

 خبر اول اینکه، وزیر امور خارجه کشورمان درباره چرایی گفت‌وگوی ایران با طالبان و سفر آنان به تهران که در ماه‌های گذشته به یکی از موضوعات بحث برانگیز شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده بود، توضیحاتی ارائه کرد. به‌گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در نشست «رایسینیا ۲۰۲۱» در پاسخ به سؤالی پیرامون بازدید طالبان از ایران گفت: ما گفتگو‌هایی با طالبان داشته‌ایم. این گفتگو اولاً به‌خاطر منافع ملی خودمان بوده و دوماً برای این بوده که آنان را متقاعد کنیم به صلح فراگیر در افغانستان نیاز است. طالبان باید بخشی از این صلح باشند و نباید این صلح را کنترل کنند. او افزود: ایران به طالبان القا کرد آماده است هرگونه نشستی برای طالبان و دیگر گروه‌ها در افغانستان بویژه دولت افغانستان مهیا کند تا برای پیشروی جهت رسیدن به صلح در چارچوب قانون اساسی افعانستان وارد مذاکرات جدی شوند.

غبطه امارات به صنعت غنی‌سازی اورانیوم ایران

 خبر دیگر اینکه، سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن از ناتوانی کشورش در غنی‌سازی اورانیوم ابراز نارضایتی کرد. به گزارش فارس، «یوسف العطیبه» در کنفرانسی ویدیویی با این ادعا که محدودیت زمان، در بر نگرفتن مسائل موشکی و منطقه‌ای و امکان تداوم غنی‌سازی محدود اورانیوم از سوی ایران، از کاستی‌های برجام است، گفت: «چرا آنان باید بتوانند غنی‌سازی داشته باشند که نهایتاً می‌تواند آنان را به برنامه نظامی برساند، در حالی که شرکا و متحدان شما برنامه هسته‌ای بدون غنی‌سازی و بدون فرآوری مجدد را دارند؟» این مقام اماراتی افزود: «فرض کنیم که به برجام بازگشتید، چه چیزی کشور‌های منطقه را از این کار منع می‌کند که به سراغ امریکا بیایند و بگویند ما هم توافقی مانند آنچه ایرانی‌ها به دست آوردند می‌خواهیم؟»

ادعای عجیب یک اصولگرا: عمداً کل کشور را قرمز کردند

 شنیدیم که، نایب رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در اظهاراتی عجیب مدعی شد قرمز شدن شرایط کرونایی در بیشتر شهر‌ها با هدف کاستن از میزان مشارکت در انتخابات انجام شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران، حمید رضا ترقی در اظهارات خود مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را با دو مانع نارضایتی مردم از وضعیت معیشتی و ادامه یافتن همه‌گیری کرونا مواجه دانست و مدعی شد: سیاست دولت در ایام نوروز به گونه‌ای بود که توجهی به نظر کارشناسان بهداشت و درمان نکرد و دستور آزادی رفت و آمد و سفر را صادر کرد که به نظر یک عمدی در آن بود که کل کشور را قرمز بکنند و این قرمز بودن شهر‌ها را تا انتخابات پیش ببرند.

تأکید یک اصولگرای دیگر بر رد صلاحیت احمدی‌نژاد

 دست آخر اینکه، پس از غلامعلی حداد عادل، این بار محمد حسن قدیری ابیانه رد صلاحیت محمود احمدی‌نژاد را قطعی دانست. به گزارش تابناک، قدیری ابیانه با بیان اینکه احمدی‌نژاد قطعاً تأیید صلاحیت نخواهد شد و هیچ‌چیز پشت پرده‌ای در این میان وجود ندارد، درباره فعالیت‌های انتخاباتی اخیر احمدی‌نژاد گفت: او تنها می‌خواهد به طرفداران خود امید دهد که من تأیید صلاحیت و بعد رئیس‌جمهوری می‌شوم و امکانات کشور را در اختیار شما قرار می‌دهم تا به این وسیله بتواند عده‌ای را اطراف خود نگه دارد. قدیری ابیانه افزود: یکی از دلایلی که احمدی‌نژاد با اینکه سمتی ندارد، اما افراد به او مراجعه می‌کنند و او نامه به دست‌شان می‌دهد، این است که این افراد امیدوار شوند که اگر رئیس‌جمهوری شود، این نامه یا دستور عملی خواهد شد و این‌طور با فریب مردم می‌خواهد یار تعیین کند، لذا این موارد بیش از گذشته ماهیت این‌ها را نشان می‌دهد.

***************************

روزنامه شرق **

تأیید فروش تسلیحات به عربستان

روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، دولت واشنگتن قصد دارد تا فروش تعدادی از تسلیحات تهاجمی به عربستان را متوقف کند، اما احتمالا فروش تسلیحات دیگر را که اهداف «دفاعی» دارند تأیید خواهد کرد.

گفت‌وگوی بغداد با واشنگتن

احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد که نزار الخیرالله، قائم‌مقام این وزارتخانه با متیو تولر، سفیر آمریکا در بغداد دیدار و گفتگو کرد. او درباره این دیدار گفت که دو طرف درباره تشکیل یک کمیته نظامی و فنی مشترک گفتگو کردند.

برکناری نخست‌وزیر کره جنوبی

رئیس‌جمهوری کره جنوبی در یک ترمیم کابینه فراگیر روز گذشته اقدام به تغییر نخست‌وزیر و شش عضو دیگر کابینه خود با هدف احیای حزبش بعد از شکست‌های سختش در انتخابات محلی و همچنین دستور کار سیاسی خود کرد.

حضور سفرای ۴ کشور عربی در اسرائیل

سفرای امارات متحده عربی و پادشاهی مراکش در اسرائیل، که اخیرا به سمت خود منصوب شده‌اند، روز پنجشنبه در جشن سالانه روز استقلال اسرائیل که سالگرد اشغال اراضی فلسطین است، شرکت کردند. این دو سفیر جدید با حضور در اقامتگاه رئیس‌جمهوری اسرائیل در بیت‌المقدس (اورشلیم) با او دیدار کردند.

سکوت متهم مرگ جورج فلوید

دریک شووین، افسر سابق پلیس که به‌عنوان متهم پرونده مرگ جورج فلوید محاکمه می‌شود، در دادگاه از ابراز نظر خودداری کرد. قانون اساسی آمریکا چنین حقی را به رسمیت می‌شناسد. محاکمه این افسر سابق پلیس به پایان خود نزدیک شده است.

انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در بغداد

به گفته منابع پلیس، پنجشنبه گذشته یک دستگاه خودروی بمب‌گذاری‌شده در مقابل بازار لوازم دست دوم در منطقه عمدتا شیعه‌نشینِ «الحبیبیه» در شهرک صدر منفجر شد. در بیانیه نیرو‌های مسلح عراق آمده است که در پی وقوع انفجار در شرق بغداد، یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

بازداشت رهبران معترضان به کودتای میانمار

در یکی از گسترده‌ترین بازداشت‌های گروهی از زمان کودتا در میانمار، دست‌کم ۳۶ نفر از رهبران معترضان به کودتا در میانمار در چند عملیات جداگانه نیرو‌های امنیتی در سراسر این کشور دستگیر شدند. چند نفر از افراد سرشناس از جمله ژین واین، از بازیگران معروف میانمار و پوپو، خواننده جوان در میان بازداشت‌شدگان هستند.

حذف اطلاعات مسلمانان اویغور

چین اطلاعات مربوط به جمعیت و کنترل زاد و ولد استان سین‌کیانگ را از فهرست سالانه آمار منتشره، حذف کرده است. مقام‌های چین متهم شده‌اند که زنان اقلیت مسلمان اویغور ساکن در سین‌کیانگ را به سقط جنین، عقیم‌سازی و جلوگیری اجباری از بارداری وادار می‌کنند.

هشدار فرانسه به اتباعش در پاکستان

در پی بازداشت یکی از رهبران حزب اسلام‌گرای تندرو «تحریک لبیک پاکستان» و از سر گرفته‌شدن تظاهرات علیه فرانسه و اعتراض به انتشار مجدد کاریکاتور‌های پیامبر اسلام (ص) در نشریه طنز شارلی‌ابدو، فرانسه از شهروندانش خواست که پاکستان را ترک کنند.

 *********************************

نام:
ایمیل:
نظر: