به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در شراطی که کشور در تحریم همه جانبه دشمن عبری- عربی- غربی قرار دارد، افتتاح پالایشگاه فاز 14 نشان می دهد که مسیر طی شده توسط غرب برای محدودسازی و عقب نگه داشتن ایران با شکست مواجه شده است و ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد.
به عبارتی با افتتاح پالایشگاه فاز 14 تلاش دشمن را برای ایجاد عینیت سازی عقب ماندگی را در ایران با شکست روبرو ساخت. از این رو راهاندازی فاز 14 پارس جنوبی و فازهایی که متعاقب آن راهاندازی میشوند، در شرایط تحریم این پیام را به مردم ایران صادر میکند که با همکاری و نگاه به جلو برای حل مشکلات کشور، با اتکا به توانایی داخلی و بومیسازی میتوان گامهای بلندی برداشت.
پالایشگاه فاز ۱۴ بهعنوان آخرین پالایشگاه پارس جنوبی با سرمایه گذاری ۲.۷ میلیارد دلار افتتاح شد که طبق گفته وزیر نفت این مقدار هزینه براساس برآوردهای کارشناسان در کمتر از یک سال با تولید محصولات بازخواهد گشت. با افتتاح این فاز روزانه 50 میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی کشور افزوده می شود.
پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی بهعنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی این میدان مشترک گازی وظیفه پالایش گاز ترش برداشتشده از سکوهای این فاز در دریا را بهعهده دارد. این پالایشگاه سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.
سکوهای این فاز پیشتر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرینسازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ همزمان با آغاز بهکار دولت سیزدهم عملیاتی شدند. اعتبار اجرای مگاپروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تأمین و اجرای خطوط لوله دریایی و تأسیسات دریایی برابر با ۵.۲ میلیارد دلار بود.
با راه اندازی فاز ۱۴ پارس جنوبی به عنوان ایرانیترین فاز در میان فازهای میدان گازی پارس جنوبی تاکنون ۶۲ میلیارد متر مکعب گاز شیرین تولید کرده است. همچنین تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن پروپان و بوتان و یک میلیون تن اتان به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار با راهاندازی این پروژه محقق خواهد شد.
محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک درباره اهمیت راه اندازی فاز 14 پارس جنوبی گفت: " راه اندازی فازهای پارس جنوبی از ابعاد مختلف قابل توجه است. افزایش تولید حدود 50 میلیون مترمکعب گاز و تولید میعانات و تولیدات «ال.پی.جی» با بهترین کیفیت ازجمله اقدامات نوآورانه ای است که با تکیه بر توان دانشمندان و متخصصان ایرانی انجام می شود؛ موضوعی که از نظر اقتصادی مطلوب است، زیرا ارزبری را به شدت کاهش میدهد و به استفاده از ظرفیت کاری متخصصان خارجی نیاز ندارد."
بررسی ها نشان می دهد که مهمترین تفاوت پالایشگاه فاز 14 در این است که این فاز بهوسیله شرکت ها و کارشناسان ایرانی ساخته شده و قابل بهره برداری است و از توان متخصصان خارجی استفاده نشده و در شرایط تحریم چنین دستاورد بزرگی رقم خورده است.
از این رو راه اندازی فاز 14 پارس جنوبی در شرایط حساس کنونی، امیدها را در دوچندان کرد و شرایط را برای حل مشکلات کشور با نگاه به درون و توان داخلی هموار نمود. این وضعیت باعث شکست پروژه ناامید سازی جامعه ایرانی است که سالها دشمن با برنامه ریزی درصدد تحقق بخشی به آن بود. بنابراین در شرایط تحریم این پیام را به مردم ایران صادر شد که با همکاری و نگاه به جلو برای حل مشکلات کشور، با اتکا به توانایی داخلی و بومی سازی می توان گام های بلندی برداشت، به همین دلیل باید خودباوری بیشتری داشت و از انجام کارهای بزرگ نهراسید.