وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش تعداد مشاغل خانگی به ۲۵۰ هزار شغل در 2 سال دولت سیزدهم خبر داد و گفت: سهم مشاغل خانگی از کل اشتغال تعهدشده دولت حدود ۱۵ درصد است و از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شده در کشور، ۱۵۰ هزار شغل مربوط به مشاغل خانگی است. سیدصولت مرتضوی اظهار کرد: مصوبات نهایی ما در این جلسه درباره ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی است.
مشاغل خانگی در افزایش سرمایه تولید، رشد اقتصادی، کاهش شکاف طبقاتی و اصلاح ضریب جینی بسیار موثر است و دلایل متعددی برای توسعه و گسترش مشاغل خانگی مطرح شده که از جمله آنها میتوان به تسهیل معیشت خانوار و افزایش درآمد اشاره کرد.
وی گفت: ورود زنان به بازار کار از سیاستهای مهم دولت است و از اثرات مهم توجه به مشاغل خانگی کاهش 2 درصدی نرخ بیکاری بانوان و افزایش حدود یک درصدی نرخ مشارکت بانوان در آمارهای بهار و تابستان ۱۴۰۲ است. مرتضوی گفت: کسانی که به مشاغل خانگی اشتغال دارند مقید به زمان نیستند و اعضای خانواده میتوانند هر زمان که فراغتی داشته باشند به کسبوکار خانگی بپردازند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: یکی از مزایای راهاندازی مشاغل خانگی این است که هزینههای رفت و آمد و تردد و ترافیک را کاهش میدهد و به نوعی زمان را مدیریت میکند و در بحث استاد - شاگردی که در آن بعضا برداشت دیگری مطرح میشود اساسا مشاغل خانگی، هنرآموزی در خانواده را رونق میدهد. مرتضوی گفت: اگر رشتهها و رستههای مشاغل خانگی را تعریف کنیم به هزاران بلکه میلیونها صنعت و فرصت شغلی خانگی خواهیم رسید. برخی کشورها هم که تولید ناخالص داخلی و ملی خود را افزایش داده و رشد تولید دارند بخشی از درآمدشان را از محل کارگاههای کوچک و منازل کسب میکنند، به نحوی که بسیاری از کشورها در حوزه صنایع خرد یا لوازم یدکی خودروها از قالب مشاغل خانگی استفاده میکنند.