صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲  ، 
شناسه خبر : ۳۲۲۴۶۵
طی سال های اخیر نیروی هوافضای سپاه اقدامات بسیار خوبی برای احیا، اورهال و عملیاتی کردن جنگنده های سوخو 22 انجام داده است و به خوبی توانسته است ارتقاهای لازم را روی این جنگنده ها انجام دهد و در برخی جنبه ها حتی از نوع روسی آن نیز پیشرفته است.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی / محمد طاهری
روز گذشته  نیروی هوافضای سپاه تصاویری از تسلیح جنگنده های سوخو22 این نیرو به راکت فجر 4 هدایت شونده منتشر کرد که با بازتاب فراوانی در رسانه ها همراه بود.
طی سال های اخیر نیروی هوافضای سپاه اقدامات بسیار خوبی برای احیا، اورهال و عملیاتی کردن جنگنده های سوخو 22 انجام داده است و به خوبی توانسته است ارتقاهای لازم را روی این جنگنده ها انجام دهد و در برخی جنبه ها حتی از نوع روسی آن نیز پیشرفته است.

همزمان با این سری اقدامات برای احیای مجدد این جنگنده ها، جهاد خود کفایی نیروی هوافضا ساخت و تست تسلیحات مختلف روی این جنگنده را نیز آغاز کرد که تولید موشک هدایت لیزری بینا 2 و غلاف نشان گذار لیزری و بمب های هدایت ماهواره ای از جمله این دستاوردها بوده است. تهیه تسلحیات جدید هدایت شونده با برد بالا موجب شده تا سوخو 22 که نزد خود روس ها به  بوکسور کور معروف بوده است امروز به جنگنده ای با چشمان باز تبدیل شود که می تواند اهداف را از فاصله های دور و با دقت قابل توجه مورد هدف قرار هد.
اما آنچه روز گذشته از آن پرده برداری شد یک گام اساسی در جهت تجهیز سوخو 22 های سپاه است که مشت این جنگنده را حتی در مقابله با سامانه های پدافندی دشمن هم محکم تر می کند و شاید بتوان گفت سلاحی راهبردی برای این جنگنده محسوب می شود.
در ادامه  به توضیح برخی جنبه های این دستاورد سپاه می پردازیم.
سال 1991 میلادی و پس از حمله  ائتلاف آمریکایی به ارتش عراق در کویت و ضربات سنگین هوایی که بر پیکره ارتش عراق وارد شد، عراق تصمیم می گیرد تعدادی از جنگنده های خود را برای در امان ماندن از حملات هوایی به ایران بفرستد. بر همین اساس حدود 100 فروند انواع جنگنده و هواپیمای ترابری عراقی به ایران اعزام می شوند و در ادامه  ایران نیز این هواپیماها را به عنوان بخشی از غرامت جنگ نزد خود نگه می دارد. در بین جنگنده های پناهنده عراقی تعدادی جنگنده سوخو 22 نیز وجود داشت که تا سال های هیچ استفاده ای از آنها نمی شد. تا اینکه در جریان حمله داعش به عراق و واگذاری جنگنده های سوخو 25 سپاه به ارتش عراق برای مقابله با داعش نیروی هوافضای سپاه برای جبران این خلا، به فکر استفاده از جنگنده های سوخو 22 می افتد.
بر همین اساس فرماندهی عملیات هوایی این نیرو به سرعت دست بکار احیا و ارتقا این جنگنده ها می شود و ظرف مدت کوتاهی موفق می شود سوخو 22 هایی را که بیش از 30 سال هیچ استفاده ای از آنها نشده بود  را بدون در اختیار داشتن هیچگونه دستور العمل و قطعات یدکی و در اوج تحریم ها و تنها با تکیه بر توان متخصصان این نیرو و شرکت های دانش بنیان دوباره به چرخه عملیات بازگرداند. علاوه بر این کار بزرگ سپاه موفق می شود تسلیحات جدیدی برای این جنگنده طراحی کند و متناسب با آن سیستم کنترل سلاح آن را نیز هوشمند سازد تا توانایی حمل و شلیک طیف متنوعی از بمب و موشک ها را داشته باشد.
حالا نیروی هوافضای سپاه در جدیدترین دستاورد خود، راکت زمین به زمین فجر 4 را هواپایه کرده و با تجهز جنگنده های خود به این راکت در حقیقت یک سلاح راهبردی به سبد تسلحیات سوخو 22 افزوده است. کاری که پیش از فقط ارتش رژیم اشغالگر قدس انجام داده بود.
این رژیم با تجهیز جنگنده های اف 16 خود به راکت زمین به زمین اکسترا توان عملیاتی این جنگنده ها را افزایش داده و از همین سلاح در حملات هوایی علیه  سوریه نیز استفاده فراوانی می کند.

اهمیت این اقدام زمانی است که متوجه شویم با هواپایه شدن راکت های زمین به زمین برد آنها دو تا سه برابر افزایش پیدا می کند و می تواند به سلاحی مهلک علیه اهداف زمینی و بخصوص سرکوب پدافند دشمن بدل کند.
امروزه اکثر نیروهای هوایی ارتشهای جهان به دنبال تسلیحات دور ایستا هستند تا بتوانند با استفاده از آنها بدون ورود به  محدوده پوشش سامانه  های پدافند هوایی با اهداف خود درگیر شوند و ضربات کاری بر پیکره دشمن وارد کنند.  همچنین در صورتی که کشوری از بمب و موشک های دورایستا که مجهز به جستجوگرهای راداری هستند استفاده کند می تواند به سرکوب پدافند هوایی طرف مقابل بپردازد.
در این روش ابتدا هواپیماهای جنگ الکترونیک و یا گروهی از پهپادها با ایجاد اهداف کاذب در شبکه پدافندی طرف مقابل توجه سامانه های پدافندی را به خود جلب می کنند و پس از آن جنگنده با تسلحیات دور ایستا و ضد رادار خود سامانه های پدافندی را هدف قرار می دهند. این دقیقا همان کاری است آمریکایی ها با استفاده از موشک های ای‌جی‌ام-۴۵ شرایک و ای جی ام-88  هارم و روس ها با موشک های خا-55 انجام می دهند.

موشک خا-58 و سوخو 24 نهاجا
نمونه دیگری از این نوع عملیات که به صورت ترکیبی با استفاده از موشکهای  کروز و پهپاد انتحاری انجام شد عملیاتی بود که انصار الله علیه  پالایشگاه آرامکو عربستان انجام داد.
حالا نیروی هوافضای سپاه نیز با تجهیز جنگنده های سوخو 22 خود به راکت های هدایت شونده فجر 4 موجب شده است تا این راکت 333 میلیمتری که روی زمین بردی در حدود 100 کیلومتر دارد با شلیک از هوا بردی در حدود 200 تا 300 کیلومتر پیدا کند و به سلاحی مهلک علیه اهداف زمینی دشمن بدل شود.  

راکت فجر 4 یکی از راکت های خانواده فجر است که مانند راکت فجر 5 از کالیبر 333 میلیمتری بهره می برد. بررسی فیزیکی آن نشان می دهد در مقایسه با راکت فجر ۵  نشان می دهد قطر آن بیشتر نشده و در عین حال طول آن نیز به نسبت فجر کاهش یافته است. در بخش جلویی این راکت نیز شاهد نصب نوعی جستجو گر هستیم که می‌تواند نوعی سیستم هدف گیری لیزری (با توجه به درج حرف L در نام این راکت، این موضوع منطقی تر به نظر می رسد) یا اپتیکی باشد. این مسئله باعث افزایش شدید دقت راکت مورد نظر می‌شود و توان نقطه زنی آن را تقریباً قطعی می‌کند.
حال اگر هیمن راکت به سر جستجوگر امواج راداری مجهز شود می تواند با استفاده از تکنیک های پیش گفته شده به سلاحی مهلک برای سایت های راداری و موشک های پدافندی دشمن مانند موشک های پاتریوت تبدیل شود.
این موشک همچنین با تجهیز به انواع سرجنگی می تواند علیه انواع استحکامات و تجمع نیرو و تجهیزات دشمن نیز به کار گرفته شود.
سرعت نهایی راکت های سری فجر در حالت زمین پرتاب در حدود ۱۱۰۰ متر بر ثانیه است که چیزی در حدود ۳.۲ ماخ محاسبه می شود. مشخصا در زمان پرتاب از یک پرنده همچون سوخو ۲۲، موشک با افزایش سرعت رو به رو بوده و می توان رسیدن سرعت به حدود ۴ ماخ را به راحتی برای این راکت (موشک) در وضعیت هوا پرتاب تخمین زد.

این یعنی یک سایت موشکی پاتریوت تنها چند دقیقه فرصت دارد تا در مقابل موشک جدید سپاه  واکنش نشان دهد که بسیار بعید به نطر می رسد.
حالا با تجهیز سوخو 22 های سپاه به این موشک جدید جنگنده های سپاه علاوه بر اینکه می توانند خارج از رینگ پدافندی دشمن با اهداف خود درگیر شوند می توانند در یک عملیات دقیق سامانه های راداری و پدافندی دشمن را نیز سرکوب کرده و راه را برای حملات موشکی و پهپادی و پیشروی نیروهای زمینی هموارتر کنند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
کهنه سرباز ارتش
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
سوخو،برای حمله به گروهک های معاند مرزی،معجزه میکند.چیزی در حد هواپیمای آ 10 آمریکاست.واقعا بنده خیلی تعجب میکنم که این کارهای مهندسی در ایران و بدست ایرانی انجام میشود.بخدا قسم،معجره ای است که خدا شامل حال مهندسین نظامی ما نموده است.خداحفظتون کنه.
علی اصغر حبیبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
باسلام.الله اکبر و ماشاءالله.این است برکات خون پاک همۀ شهدا علی الخصوص سردار دلها و تهرانی مقدم عزیز(رض)..یاعلی..
نام:
ایمیل:
نظر: