صبح صادق >>  صفحه آخر >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۷۰۳۱۶

منبع پروتئین گیاهی

پایگاه بصیرت / محبوبه‌سادات رضوی

«پروتئین» یکی از موادی است که برای بدن بسیار ضروری است و در تأمین آن باید بسیار حساس و دقیق بود؛ اما پروتئین فقط در منابع حیوانی نیست و از گیاه هم می‌توان آن را جذب کرد. برخی غذا‌های گیاهی منابع عالی پروتئین و سایر مواد مغذی بوده و معمولاً کالری کمتری در مقایسه با محصولات حیوانی دارند. برخی از محصولات گیاهی، مانند لوبیای سویا و کینوا پروتئین کامل هستند، به این معنا که همه ۹ اسید آمینه ضروری مورد نیاز انسان در آنها وجود دارد. برخی دیگر از محصولات همه این اسید‌های آمینه را ندارند، بنابراین لازم است رژیم غذایی متنوعی داشته باشید. محصولات سویا یکی از غنی‌ترین منابع پروتئین در رژیم غذایی گیاهی هستند. محتوای پروتئین بسته به نحوه تهیه سویا متفاوت خواهد بود: عدس قرمز یا سبز حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر و مواد مغذی مهم از جمله آهن و پتاسیم است. هر نصف فنجان عدس پخته ۸.۸۴ گرم پروتئین دارد. عدس منبع بسیار خوبی از پروتئین است و می‌توان آن را به وعده ناهار یا شام اضافه کرد. همچنین برای دریافت پروتئین بیشتر می‌توانید عدس را به خورشت‎ها، خوراک کاری، سالاد یا برنج اضافه کنید. بادام زمینی سرشار از پروتئین و چربی‌های مفید است و سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. این ماده در هر نصف فنجان حدود ۲۰.۵ گرم پروتئین دارد. کره بادام زمینی همچنین سرشار از پروتئین است و ساندویچ کره بادام زمینی با ۳.۶ گرم پروتئین در هر قاشق غذاخوری یک میان وعده کامل و سالم به شمار می‌آید. بادام؛ در هر نصف فنجان بادام ۱۶.۵ گرم پروتئین وجود دارد. بادام همچنین مقدار کافی ویتامین E را فراهم می‌کند که برای پوست و چشم بسیار عالی است. دانه چیا؛ دانه‌ها غذا‌های کم کالری و سرشار از فیبر و اسید‌های چرب امگا ۳ برای سلامت قلب هستند. دانه چیا نیز منبع کاملی از پروتئین و حاوی ۲ گرم پروتئین در هر قاشق غذاخوری است. نخود پخته نیز سرشار از پروتئین است و در هر نصف فنجان حدود ۷.۲۵ گرم پروتئین وجود دارد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات