صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵  ، 
شناسه خبر : ۳۰۲۸۸۶
امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی): طرف غربی یک حرفی می‌زند، وعده‌ای می‌دهد که ما خوش‌مان بیاید، ما هم یک وعده‌ای بدهیم او خوشش بیاید؛ امّا چیز نقدی به او ندهیم که بعد در آن بمانیم که حالا او جواب خواهد داد به حساب خودش یا وام خودش را ادا خواهد کرد یا نه.(1395/6/3)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز
از سهم‌خواهی تا جدایی!

هرچه به مرداد و موعد تنفیذ و تحلیف ریاست‌جمهوری و آغاز به کار رسمی دولت دوازدهم نزدیک‌تر می‌شویم، بحث کابینه آینده و نحوه چینش آن نیز روند فزونی به خود می‌گیرد. تیتر بیشتر رسانه‌های مکتوب دیروز، به ویژه روزنامه‌های منسوب به یک جریان خاص که نقش بسیاری برای خود در پیروزی آقای روحانی در 29 اردیبهشت قائلند، به این موضوع و هشدارها در این باره اختصاص داشت.
واقعیت آن است که نه روحانی خود را اصلاح‌طلب با قرائت امثال خاتمی و حلقه اول وی می‌داند و نه اصلاح‌طلبان وی را در کسوت اصلاحات می‌بینند و می‌خواهند؛ اما آنچه آنها را در انتخابات‌های 92، 94 و 96 در مسیر هم قرار داد، یک نیاز مشترک برای به دست آوردن قدرت و حضور در چرخه مسئولیت‌های نمایندگی مجلس و ریاست‌جمهوری بود. روحانی که در فکر گشودن راه سوم به نام اعتدال است، برای رسیدن به هدف خود به پایگاه سیاسی و اجتماعی و سازمان رأی اصلاحات نیاز داشت و در مقابل اصلاحات برای زدودن اتهام فتنه 88 و هموارسازی بازگشت به چرخه قدرت به دلیل نداشتن مهره‌ای رأی‌آور که هم بتواند از صافی شورای نگهبان عبور کند و هم برای دوره گذار بدون پذیرش مسئولیت بتواند در دولت و قدرت حضور داشته باشد، به روحانی نیاز داشت. این روند با وجود آرزوی برخی‌ها برای پر کردن شکاف بزرگ گفتمانی و جریانی مابین آنها در دوره دوم ریاست‌جمهوری همچنان ادامه دارد. کنایه محمدرضا عارف به حسن روحانی در همایش شورای عالی اصلاح‌طلبان که واکنش حسام‌الدین آشنا را در پی داشت، تداوم این دعوا در فضای مجازی بود. عارف در این جلسه با بیان اینکه به دنبال سهم از کابینه نیست، خواستار مشورت رئیس‌جمهور با شورای عالی اصلاحات برای ترکیب کابینه شده بود که با واکنش مشاور فرهنگی روحانی به سهم‌خواهی‌های افراد به اسم جریان روبه‌رو شد. روند اختلافات به گمان برخی تحلیلگران به مرور و با آشکار شدن ضعف‌های دولت در برآوردن وعده‌ها و حرکت اصلاحات با هدف تشریک در قدرت بدون پذیرش مسئولیت و تمهید زمینه برای آغاز نقد عملکرد دولت و رقابت برای انتخابات 98 و ریاست‌جمهوری 1400 بیشتر نیز خواهد شد. 

▼ گزارش روز
دلواپسی ظریف

«ایران به طور کامل تعهدات خود را در برجام انجام داده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم این مسئله را تأیید کرده است؛ اما در مورد ایالات متحده نمی‌توان این طور گفت. ایالات متحده تعهدات خود را انجام نداده است؛ برای نمونه، کاخ سفید چند روز پیش اعلام کرد ترامپ از حضورش در هامبورگ برای نشست گروه ۲۰ استفاده کرده تا سران کشورها را نسبت به تجارت با ایران دلسرد کند. این نقض نه فقط روح، بلکه متن برجام است.» اگر این عبارات را در برابر هر یک از ما قرار دهند، فکر می‌کنیم این جملات متعلق به منتقدانی است که از همان ابتدا نسبت به قابل اعتماد نبودن آمریکا هشدار داده‌اند! حتماً فکر می‌کنیم این عبارات بخشی از اظهارات شخصیت‌های اصولگرا یا فرازهایی از متون انتقادی است که در رسانه‌های منتقد دولت به چاپ رسیده است، اما این سخنان نه مربوط به سرمقاله کیهان و نه تیتر یک وطن امروز است و نه گفته چهره‌های منتقد، بلکه واژه به واژه آن به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت تدبیر و امید و سرپرست تیم مذاکره‌کننده ایران در موضوع هسته‌ای با کشورهای 1+5 تعلق دارد که به انعقاد برجام ختم شد. ظریف در آستانه دو سالگی برجام در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان با انتقاد از سیاست‌های آمریکا، همان حرف‌هایی را به زبان آورده است که دو سال پیش منتقدان می‌گفتند و او باور نمی‌کرد!
امروز باید از آقای وزیر پرسید که جناب آقای ظریف این سخنان و گلایه‌های شما برای کشور و موقعیت‌های از دست رفته چه سودی دارد؟! آیا آب رفته را به جوی بازمی‌گرداند؟! آیا می‌توان ضعف‌هایی را که منتقدان در روزهای مذاکرات به شما یادآور می‌شدند، اما به جای شنیدن و تأمل در آنها با درشت‌ترین عبارت‌ها پاسخ داده می‌شد یا اینکه با کمک رسانه‌های زنجیره‌ای به استهزا گرفته و منفعت‌طلبی نام‌گذاری می‌شدند، امروز با مصاحبه‌هایی این چنین جبران کرد؟ مردم در انتظار لغو بالمره تحریم‌ها بوده و هستند، نه تکرار هشدارهای پیشابرجام منتقدان در دو سالگی آن، آن هم از زبان وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران!

▼ خبر ویژه
قرار 50 تا 60 میلیارد تومانی فریدون

چند روز از تعطیلات فروردین سال جاری گذشته بود که خبری مبنی بر احضار و تحقیق از حسین فریدون بر سر زبان‌ها افتاد. چندی گذشت تا اینکه تنها پنج روز مانده به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری، سخنگوی قوه قضائیه در مصاحبه‌ای عنوان کرد برخی‌ها تهدیده کرده‌اند که اگر فلان آقا احضار شود جنگ به راه خواهد افتاد؛ اما دستگاه قضایی بدون اعتنا به این اعلان جنگ‌ها آنها را احضار و تحقیق کرده است. این موضوع در اذهان ماند تا اینکه روز گذشته محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری خود به تحقیق از حسین فریدون اذعان کرد و گفت: این فرد روز قبل به دلیل تأمین نکردن قرار صادره به زندان معرفی شده است. اما یکی از نکات مهم این است که مشخص شود برای حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور چه میزان وثیقه در نظر گرفته شده است که این فرد نتوانسته آن را تودیع کند. با بررسی‌های صورت گرفته درباره میزان وثیقه مشخص شد برخی منابع مطلع مدعی‌اند که اتهامات وارد شده به حسین فریدون (که البته هنوز اثبات نشده است) در مجموع بیش از 50 میلیارد تومان است؛ از این رو عنوان می‌شود با توجه به حجم اتهام، قرار صادر شده از سوی شعبه رسیدگی‌کننده حدود 50 تا 60 میلیارد تومان است.

▼ اخبار
1ـ گلایه از بی‌توجهی به نتیجه نظرسنجی‌های انتخاباتی!

محمد دهقان، نماینده اصولگرای مجلس دهم و رئیس ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف پس از گذشت حدود دو ماه از انتخابات ریاست‌جمهوری لب به گلایه گشود و گفت: رأی آقای قالیباف از آقای رئیسی بالاتر بود و طبق نظرسنجی‌ها معتقد به ماندن آقای قالیباف در عرصه بودیم؛ چون احتمال رأی‌آوری او بیشتر بود. وی افزود: حدود ۵۰ درصد آرای قالیباف به سبد روحانی ریخته شد نه رئیسی. بخشی از طبقه متوسط ایران به دلیل فعالیت‌های اجرایی قالیباف، او را انتخاب کرده بودند که پس از انصراف او، تصمیم گرفتند از میان روحانی و رئیسی به حسن روحانی رأی بدهند. دهقان همچنین ادامه داد: رئیسی هیچ سابقه روشنی در زمینه اجرایی نداشته است. طرفداران رئیسی اصولگرایان سنتی بودند و طرفداران قالیباف اصولگرایان مدرن، به اضافه بخش کوچکی از طبقه متوسط. اگر رئیسی به نفع قالیباف از صحنه کنار می‌رفت، قطعاً اوضاع اصولگرایان بهتر می‌شد. البته این مسئله به معنای پیروزی قطعی آقای قالیباف نبود.

2ـ اگر سران فتنه محاکمه شوند، کام‌شان تلخ خواهد شد

سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد دولت دهم گفت: در بعضی اجتماعات اصلاح‌طلبی یکی از شعارها موضوع رفع حصر بوده، ولی بررسی‌های میدانی و نظرسنجی‌ها، مشکلات، مطالبات و اولویت‌های مردم را چیزهای دیگری نشان می‌دهد. وی افزود: بر این باورم که شورای عالی امنیت ملی درباره حصر با لحاظ جمیع جهات از جمله مصالح کشور و منافع ملی و نیز مصلحت آقایان در حصر این مصوبه را در سال 89 گذرانده است. حال که عده‌ای این سوژه را بهانه‌ای برای بهره‌برداری سیاسی، جناحی و انتخاباتی قرار داده‌اند، از رئیس‌جمهور که رئیس شورای امنیت ملی است، بخواهند در این باره تصمیم بگیرد و پرونده این افراد را برای رسیدگی به دستگاه قضایی ارجاع دهد تا روال قانونی آن طی شود. حسینی در پایان تأکید کرد: حدسم این است که اگر این افراد به پای میز محاکمه بیایند، کام درخواست‌کنندگان و مطالبه‌گران تلخ خواهد شد.

3ـ شناسایی باند نفوذ و آلوده‌سازی چهره‌های مذهبی

به تازگی یک باند نفوذی که درصدد به انحراف کشیدن و آلوده‌سازی چهره‌های شاخص مذهبی بود، به دست یک مجموعه اطلاعاتی کشف شد و مورد ضربه قرار گرفت. بنا بر گزارش‌های رسیده، متأسفانه این باند در مواردی در طعمه‌گذاری و به تور انداختن برخی از عناصر مشهور موفقیت‌هایی داشته‌ است که افراد به انحراف کشیده شده نیز شناسایی و بازداشت شده‌اند. کارشناسان معتقدند، نفوذ و به انحراف کشاندن چهره‌های مذهبی و مشهور از جمله‌ پروژه‌های نفوذ دشمن در عرصه فرهنگی است که با آلودگی و بدنام شدن این چهره‌ها، باورها و عقاید دینی و مذهبی مردم بیشترین آسیب را می‌بیند. گفتنی است استفاده از جاذبه‌های مادی و جنسی از بارزترین شگردهای آلوده‌سازی به حساب می‌آید که این‌گونه باندها از آن استفاده می‌کنند. که در مورد اخیر نیز سبب ایجاد مشکل در افراد مورد نظر شده است.

4ـ یک مقام عراقی: ابوبکر البغدادی کشته نشده است!

ابوعلی البصری، رئیس گروه «بازهای امنیتی» و مدیر کل اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور عراق گفته است: ابوبکر البغدادی، سرکرده گروهک تروریستی تکفیری داعش کشته نشده و در یکی از روستاهای اطراف رقه در سوریه به سر می‌برد. وی درباره نقشه‌های داعش برای هدف قرار دادن برخی از شهرهای جهان در آینده نزدیک هشدار داد و گفت: پس از شکست‌های اخیر داعش در عراق و سوریه به طور مشخص در موصل و حلب، بعید نیست که برخی شهرهای جهان، هدف حملات تروریستی این گروه قرار گیرد. وی تأکید کرد: داعش برخی از باندهای خود در سوریه را از طریق ترکیه در سراسر جهان پخش کرده است تا با ایجاد رعب و وحشت، هرج‌ومرج ایجاد کند.

▼ اخبار کوتاه

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم غاصب صهیونیستی گفت: افزون بر حزب‌الله حماس نیز به دنبال محکم کردن جای پای خود در لبنان است و من از فرانسه خواستم که از نفوذ خود در لبنان برای مقابله با آن استفاده کرده و از تبدیل این کشور به پایگاه سازمان‌های تروریستی جلوگیری کند. وی افزود: اسرائیل مخالف توافق آتش‌بس میان آمریکا و سوریه است؛ اگرچه این موضوع ایران را از مرزهای اسرائیل دور می‌کند، اما حضور نظامی این کشور در سوریه را دائمی خواهد کرد.
علی‌محمد آدابی، رئیس کل نظام پرستاری گفت: پزشکان در ایران 20 تا 80 برابر مردم عادی درآمد دارند. این نبود تعادل در درآمد سبب می‌شود نظام‌های سیاسی و اجتماعی در جامعه نیز تحت تأثیر قرار گیرند. وی همچنین با انتقاد از سطح درآمد پرستاران نسبت به حجم و سختی فعالیت این قشر مهم در نظام سلامت کشور افزود: متأسفانه، در سال گذشته 16 نفر از پرستاران‌مان را که بین 25 تا 45 سال بودند، به دلیل فشار کار زیاد از دست دادیم.
محمد محمودی شاه‌نشین، نماینده اصلاح‌طلب مردم شهریار در مجلس در واکنش به شایعات مربوط به حضور برخی نمایندگان در کابینه دوازدهم اعلام کرد: این موضوع از سوی تیم مشاوران روحانی در مسیر تشکیل کابینه منتفی شده است و گفته‌اند کسی را از مجلس وارد دولت نمی‌کنیم. وی در توضیح این تصمیم دولت گفت: کسانی که در حال بستن کابینه هستند، به این نتیجه رسیده‌اند که اگر نمایندگان به ‌دنبال‌‌ همان وظیفه نمایندگی‌شان باشند، بهتر خواهد بود.
میزان مقبولیت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پس از شش ماه فعالیت به پایین‌ترین حد در قیاس با دیگر رؤسای‌جمهور این کشور در هفتاد سال اخیر رسیده است. نظرسنجی مشترک روزنامه «واشنگتن پست» و ‌شبکه خبری «ای‌بی‌سی» نشان داد، حدود 36 درصد رأی‌دهندگان ترامپ را تأیید می‌کنند؛ در حالی‌ که 58 درصد مخالف وی هستند. بر اساس این، میزان مقبولیت ترامپ به نسبت بررسی‌های صورت گرفته مشابه پیشین 6 درصد کاهش داشته است.
عباس قائدرحمت، مشاور وزیر کشور گفت: چنانچه در دولت دوازدهم اقوام، مذاهب، بانوان، جوانان، مناطق محروم و دیگر اقشار به درستی مورد توجه قرار نگیرند و از جریان سیاسی غالب استفاده حداکثری نشود، بیم آن می‌رود که موجبات یأس و ناامیدی در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی فراهم شود.

نام:
ایمیل:
نظر: